Akihito in Akihiro Yagi


Akihito Yagi, Kyoshi
Akihito Yagi (roj. 5.4.1977) je najstarejši sin Meitatsu Yagija. Karate je začel vaditi s tremi leti pri dedku Meitoku Yagiju. Vseskozi se je uril pri njemu in tudi pri svojem očetu, Meitatsu Yagiju.

Leta 2007 je bil izbran izmed 200-ih mojstrov za glavno vlogo v japonskem karate filmu »Kuro Obi« - črni pas (http://www.imdb.com/title/tt1084019/).

Leta 2009 je nastopil tudi v filmu »High kick girl«(http://www.imdb.com/title/tt1406157/fullcredits#cast). Akihito Yagi nadaljuje dedkovo in očetovo poslanstvo in tako vsako leto obišče mnogo Meibukan članov po vsem svetu in jim prenaša znanje Gojyu-Ryu karateja.

Marca 2012 je ob praznovanju 100. obletnice rojstva Meitoku Yagija na Okinawi bil proglašen za predsednika International Meibukan Gojyu-Ryu Karate Do Association (IMGKA) in tako prevzel krmilo organizacije.

plakat filma »Črni pas«


Akihiro Yagi, Renshi
Akihiro Yagi (roj. 20.10.1978) je mlajši sin Meitatsu Yagija. Karate je začel vaditi s tremi leti pri dedku Meitoku Yagiju. Vseskozi se je uril pri njemu in tudi pri svojem očetu, Meitatsu Yagiju.

V odsotnosti starejšega brata Akihita (ko le-ta potuje po svetu in vodi seminarje), vodi Akihiro Yagi treninge v I.M.G.K.A. Hombu dojotu v Nahi (Okinawa).

Marca 2012 je ob praznovanju 100. obletnice rojstva Meitoku Yagija na Okinawi bil proglašen za podpredsednika International Meibukan Gojyu-Ryu Karate Do Association (IMGKA) in tako skupaj z Akihitom prevzel krmilo organizacije.