Glavni pokrovitelj:

 

 

 

Pokrovitelji in donatorji:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Trbovlje, 15. 12. 2012): Izjemen uspeh članov karate kluba Obzorje Brežice na najstarejšem karate turnirju v Evropi

V soboto je v Trbovljah potekal jubilejni že 40. Mednarodni odprti karate turnir, ki je znan kot najstarejši turnir v Evropi in zato še toliko bolj prestižen in obiskan. Tokrat je sodelovalo 12 držav, ki so v veliki meri pripeljale svoje reprezentante v vseh starostnih kategorijah. Nastopili so tudi štirje karateisti iz Brežic in domov prinesli dve srebrni ter dve bronasti medalji, ki so jih osvojili v katah.


Slika : Hana Suša, Nastja Galič in Žiga Suša z medaljami ter Aljaž Šumlaj med tekmovanjem

Med najmlajšimi dečki do sedem let je nastopil Žiga Suša in se uspel prebiti do kar dveh medalj, saj se je poleg svoje kategorije udeležil tudi tekmovanja v absolutni konkurenci vseh pasov med najmlajšimi. Več kot zasluženo je po izjemni sezoni kot državni prvak Slovenije tokrat osvojil srebrno in bronasto kolajno in s tem samo potrdil svojo izjemno pripravljenost in borbenost.

V kategoriji deklic do 11 let je nastopila Hana Suša, ki je v močni konkurenci sovrstnic iz šestih držav v treh kolih osvojila odlično tretje mesto in se zasluženo veselila bronaste medalje, ki je bila tokrat nagrada za celoletno marljivo treniranje in velik napredek v izvedbi kat. Hana je prepričala s svojo eleganco, natančnostjo, zbranostjo in zelo lepimi stavi.

Med starejšimi dečki do 13 let je tekmoval Aljaž Šumlaj, ki je uspel odlično izvesti dve mojstrski kati, žal pa je v drugem kolu za las izgubil boj z slovenskim državnim prvakom Jakom Talerjem, ki ga tokrat v hudi konkurenci ni uspel pripeljati do repasaža. Aljaž se je izkazal s svojo vse bolj dovršeno izvedbo kate Shishochin in prvič tudi Seipai.

Največje veselje pa je tokrat pripravila Nastja Galič, odlična brežiška katašica, ki je nastopila v izjemno težki konkurenci evropskih kadetinj. Brez poraza se je v petih kolih uvrstila v finale in ob tem pustila za seboj vse ostale najboljše slovenske tekmovalke ter veliko reprezentantk iz ostalih držav. V finalu se je spopadla z najboljšo Hrvatico Pio Božić in tesno izgubila zaradi drobnega spodrsljaja ter tako osvojila srebrno medaljo. Nastja je izvajala najvišje mojstrske kate Goju-Ryu stila in sicer Seipai, Seiyunchin, Seisan, Kururunfa ter Sanseru, s katerimi je izvirno in dovršeno pokazala originalno vsebino okinawske šole karateja. Japonsko je Nastja letos obiskala že drugič, redno pa se izobražuje tudi na seminarjih z vrhunskim mojstrom Akihitom Yagijem, 7. DAN. Za svojo 15-letno vzornico Nastjo, ki že drugo leto poleg lastnih treningov uči tudi mlajše kategorije, so na tekmi najbolj navijali ravno njeni najboljši učenci. Brežiške karateiste zdaj čakajo kratke počitnice, v januarju pa že nova tekma, in sicer 22. Grand Prix Croatia.

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Žalec, 1. 12. 2012): Žiga Suša prvič državni prvak v karateju

Na prvo soboto v decembru je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Karate klubom Nestor v Športni dvorani OŠ Žalec organizirala letošnje mladinsko državno prvenstvo v katah in borbah za posameznike v starostnih kategorijah najmlajši, malčki, mlajši in starejši dečki, kadeti, mladinci in mlajši člani. Žiga Suša, član Karate kluba Obzorje Brežice je prvič postal državni prvak v karateju med najmlajšimi. Bronasto medaljo je v bojih kadetov do 57 kg osvojil tudi Jure Čudič.


Žiga Suša - prvak Slovenije v katah


Jure Čudič - bronasta medalja v bojih
Karate klub Obzorje Brežice je na tem tekmovanju zaradi bolezni zastopala nekoliko okrnjena ekipa, ki pa je ponovno dokazala, da se v Brežicah trenira vrhunski karate, s katerim lahko člani osvojijo tudi naslov državnega prvaka. Na tatami je prva stopila mlajša deklica Hana Suša, ki je na svoj rojstni dan že v prvem krogu pokazala svojo najboljšo izvedbo kate, v nadaljevanju pa je zaradi manjše napake izpadla. V kategoriji starejši dečki je nato nastopil Aljaž Šumlaj, ki je po mojstrstvu že zelo visoko, in je tudi tokrat svoje delo opravil več kot dobro, čeprav je v žal že prvem kolu po točkah izgubil in ni uspel priti v boj za medalje.

Med najmlajšimi je nastopil Žiga Suša, ki je v svoji kategoriji letos zmagal na vseh pokalnih tekmah in predhodno že osvojil Pokal Slovenije. Letošnji vrhunec pa je dosegel ravno na mladinskem državnem prvenstvu. S svojo izjemno koncentracijo je mali mojster ponovno prikazal za 7-letnega fanta vrhunske izvedbe svoje kate, ki so po dovršenosti, eksplozivnosti in natančnosti primerljive z izvedbami kat več let starejših karateistov. Žiga je navdušil tako publiko kot sodnike, ki so soglasno v vseh krogih glasovali zanj in o zmagi sploh ni bilo dvoma. S tem rezultatom in osvojenim letošnjim pokalom, ki ga je dobil tudi to soboto na uradni podelitvi, je Žiga postal eden najuspešnejših mladih športnikov v Brežicah, na kar smo lahko upravičeno ponosni in kaže tudi na dobre možnosti, ki jih Občina Brežice nudi za razvoj mladih talentov. Žiga je namreč izjemno talentiran in motiviran fant, ki je sposoben trenirati vsak dan tudi po več ur, če je potrebno. Ob tem velja poudariti tudi predanost in podporo staršev, ki mladim stojijo ob strani, sodelujejo s trenerji in učitelji in tako pomagajo otrokom, da se njihovi talenti lahko uspešno razvijajo. V teh časih so svetel zgled in prava pot, da se gradi tam, kjer je to najbolj primerno, potrebno in koristno.

Med kadeti je zelo solidno nastopil David Bajs, ki je izvajal kato Seipai, vendar je moral priznati premoč odličnega nasprotnika. V kategoriji kadetinj sta tokrat tekmovali Kaja Omerzo ter Nastja Galič. Slednja se je vrnila po poškodbi prsta in že v prvem kolu pokazala, da ponovno sodi v sam vrh slovenski katašic, saj je s svojo izjemno – tudi vsebinsko dovršeno izvedbo gladko zmagala s 5 : 0. V nadaljevanju je žal izgubila dvoboj z Zalo Kuštrin. Druga kadetinja Kaja Omerzo pa je tokrat nastopila najbolje do sedaj in pokazala izreden napredek ter ravno tako kot njena klubska kolegica gladko dobila prvo kolo, kjer je izvedla kato Saifa. Čeprav je v nadaljevanju izgubila, je pustila zelo dober vtis in se od nje lahko še dosti pričakuje, zlasti če ji bodo tudi vnaprej na voljo pomoč in nasveti bolj izkušene klubske kolegice Nastje.

V bojih sta uspešno nastopila Jure Čudič, ki se je uspel prebiti do bronaste medalje in ponovno Kaja Omerzo, ki je pokazala napredek zlasti pri nožnih tehnikah in za las izgubila s 3 : 4. Uspešni nastopi in osvojene medalje na državnem prvenstvu so velika potrditev in motivacija za delo tako za brežiške karateiste kot za vse, ki jim pri tem pomagajo. Tekmovalce letos v decembru čaka še zadnji nastop na mednarodnem turnirju v Trbovljah.

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(11.11.2012, Kanal ob Soči): Karate klub Obzorje Brežice na pokalni tekmi osvojil dve zlati in eno bronasto medaljo

Na Martinovo nedeljo je tekmovalna ekipa Karate kluba Obzorje Brežice zelo uspešno končala 3. pokalno tekmo Slovenije v Kanalu ob Soči, kjer se je pomerilo več kot 260 tekmovalcev iz 35 klubov. Osvojili so dve zlati in eno bronasto medaljo , kar je vsekakor zelo vzpodbudno pred prihajajočim državnim prvenstvom, ki bo čez 3 tedne.

Kot najmlajši je tekmovanje začel Žiga Suša, ki je s svojim suverenim nastopom, kot edini predstavnik Gojyu-Ryu stila v svoji skupini, zopet osvojil zlato medaljo. Žiga je zmagal že na prvih dveh pokalnih tekmah, s to zadnjo zmago pa je kot najmlajši tekmovalec Karate kluba Obzorje Brežice postal tudi skupni pokalni zmagovalec za 2012 leto. Osvojeni naslov mu je v veliko motivacijo za trening in naslednje tekme, vsekakor pa bi bila pika na "i" tudi osvojitev naslova državnega prvaka, ki bo čez 3 tedne.


Žiga Suša


Kaja Budič


Kaja OmerzoNaslednja je, v močni in zelo številčni konkurenci, nastopila Nika Omerzo. Kljub dobro izvedenem nastopu je morala priznati premoč tekmicam. Ta mlada karateistke se je kljub svoji mladosti zopet pomerila v borbah, ki so ji še pred časom delale kar nekaj preglavic. Tokrat je pokazala velik napredek v svojem nastopu. Tudi Aljaž Šumlaj spada v starostno skupino tekmovalcev, kjer je število nastopajočih izredno veliko, s tem pa tudi konkurenca. Tehnično dovršen tekmovalec, je prikazal izreden nastop izbranih kat, a mu žal ni uspel preboj v ospredje svoje tekmovalne skupine.

Kadetinje našega kluba je zastopala Kaja Omerzo. Mojstrsko, z neverjetnim občutkom in ritmom, je prikazala kompleksno kompozicijo elementov kate Seipai. Seveda je tudi ona nastopila v borbah svoje skupine, kjer so vse tekmice resnično mojstrice. Nabrane izkušnje iz preteklih bojev in zrelost, sta se ji obrestovali z osvojenim 3. mestom.

Kaja Budič, naša najboljša borka, je bila v kategoriji mladink razred zase. S premišljenim in taktičnim pristopom, hitrostjo ter dovršenostjo je suvereno premagala tudi močnejše in izkušenejše tekmice (reprezentantke Slovenje), ter osvojila diamantno 1. mesto.

Vsi tekmovalci v katah so prikazali izreden napredek v svojih izvedbah, kar je nedvomno rezultat aktivnih treningov s karate mojstri iz Okinave, ki so naše kraje obiskali in poučevali okinawski Gojyu-Ryu karateja na mednarodnem seminarju v sklopu praznika Občine Brežice.

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Brežice, oktober 2012): Mednarodni Meibukan Gojyu-Ryu karate seminar v Brežicah

Karate klub Obzorje Brežice je v počastitev praznika občine Brežice organiziral v oktobru treninge pod vodstvom japonskih mojstrov, športno-kulturni dogodek »Kimono night« na gradu Podsreda ter celoten projekt zaključil to soboto v telovadnici ETrŠ Brežice, kjer je bil organiziran odprti mednarodni Meibukan Gojyu-Ryu karate seminar, ki ga je vodil sam predsednik zveze IMGKA - mojster karateja iz Okinawe Akihito Yagi, 7. DAN. Seminarja se je v obeh delih skupaj udeležilo 46 karateistov iz Slovenije in tujine.

V uvodu je prisotne v svojem imenu in v imenu ministra mag. Andreja Vizjaka ter brežiškega župana Ivana Molana nagovoril predsednik kluba mag. Hrvoje Oršanič. Poudaril je velik pomen dogodka za občino Brežice in slovenski karate. V imenu glavnega sponzorja družbe Obzorje je Darijan Štrucl brežiškim karateistom čestital za njihove dosedanje uspehe in jim zaželel uspešno izobraževanje ter delo tudi v prihodnje.

V prvem, dopoldanskem delu je karizmatični mojster udeležence vodil skozi osnovne načine vadbe na japonski Okinavi, ki se že od začetka razvoja karateja niso bistveno spremenili. Gre za utrjevanje telesa in duha skozi principe koordinacije mehko-trdih gibov usklajenih z dihanjem telesa. Obenem je poudaril pomen treninga koncentracije, samodiscipline, moči in vztrajnosti skozi iskanje notranjega miru in obvladovanja nasilja. »Čeprav mnogo sodobnih šol, usmerjenih v športni karate, uči tudi napadati, je pri tradicionalni okinavski šoli karate predvsem obrambna veščina, ki gradi na tem, da do spopada sploh ne bi prišlo,« je poudaril mojster. Simbolika te šole se kaže tudi v tem, da se vse kate začnejo z obrambnimi tehnikami in boji s korakom nazaj. Ob dobrem in vztrajnem treningu sebe in drugih v skupini se sčasoma razvije posebna moč, ki ščiti pred nasilneži in onemogoča njihovo prevlado. »Karate do« je po besedah mojstra »več kot šport in rekreacija, saj gre obenem za posebno pot in način življenja, ki naj bi tudi na dolgi rok prispevala k boljšemu življenju in sobivanju.«


mojster Akihito Yagi, 7. DAN

V popoldanskem delu so se udeleženci seminarja naučili dve visoki kati, in sicer Seipai in Gembu. Mojster Akihito Yagi je ponovno pokazal, da je izjemni pedagog in motivator, saj so se osnovnega poteka obeh kat naučili vsi udeleženci. Mojstre karateja, ki so bili tokrat na seminarju v večini, pa je ob tem spodbujal tudi k čim bolj učinkoviti izvedbi, ki se doseže z dobrim razumevanjem vsebine kate ter z vztrajno vadbo. »Obrambni gib je potrebno izvesti maksimalno hitro, močno in povezano s celim telesom, tako da nasprotnik ne dobi priložnosti za udarec,« je dodal.

V nedeljo dopoldan je za najboljše brežiške karateiste potekal še dodatni seminar, na katerem so se udeleženci učili obvladovanja boja s pomočjo palice imenovane BO in koničastega meča, ki mu v borilnih veščinah pravimo SAI. Vse prikazane kate in dogovorjene boje se bo moč učiti tudi ob na novo nastalih učnih DVD-jih, ki sta jih brata Akihito in Akihiro Yagi posnela ob 14-dnevnem gostovanju v Brežicah.

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

Odprti mednarodni Meibukan GOJYU-RYU KARATE seminar

  Invitation for world-wide I.M.G.K.A. members only

 

 

 

(Podsreda, 20. 10. 2012) - Japonski duh in slovenska kultura združena v Kimono Night na gradu Podsreda

Karate klub Obzorje Brežice je v soboto zvečer na gradu Podsreda v sklopu brežiškega občinskega praznika in v sodelovanju ter ob podpori različnih sponzorjev kluba pripravil izjemen dogodek, ki so ga poimenovali Kimono Night. V prekrasnem atriju grajskega dvorišča so brežiški karateisti gostili največja mojstra Gojyu-Ryu karateja z Okinave, predsednika in podpredsednika I.M.G.K.A (http://www.imgka.com/) organizacije Akihita Yagija, 7. DAN in Akihira Yagija, 6. DAN. Dogodek je bil posnet tudi za potrebe priprave učnega DVD-ja, ki ga oba mojstra skupaj s Karate klubom Obzorje Brežice snemata te dni v telovadnici Mladinskega centra v Brežicah in je namenjen distribuciji in spoznavanju tradicionalnega Gojyu-Ryu karateja po celem svetu.


Člani Karate kluba Obzorje Brežice z mojstroma Akihirom Yagijem in Akihitom Yagijem na grajskem dvorišču v Podsredi.


Prisotne sta najprej nagovorila predsednik kluba mag. Teo Hrvoje Oršanič in podžupanja občine Kozje gospa Milenca Krajnc. Sledila je demonstracija različnih oblik vadbe tega originalnega karate stila, ki so ga predniki obeh mojstrov na Japonsko prinesli s Kitajske in predstavlja izvor ostalih stilov karateja. Na ta prikazan tradicionalen način se še vedno trenira na Okinavi, kamor brežiški mojstri redno hodijo na dodatna izobraževanja. Prisotni so skupaj izvedli osnovno kato Sanchin, med katero sta jih mojstra usmerjala in korigirala ter tako demonstrirala načine in tehnike treniranja in razvijanja moči in hkrati mehkobe, usklajenosti telesa in duha ter pravilnega dihanja. V nadaljevanju so prisotni predstavili še svoje najboljše kate brez orožja pa tudi s palico imenovano BO ter koničasti meč SAI - Kubudo. Prikazali so tudi dogovorjene boje dveh (Renzoku Kumite) in petih oseb (Kakomi Kumite). Za vrhunec sta nastopila oba mojstra in prisotni so lahko v živo spremljali izjemni izvedbi kat Sepai in Tensho, katerih gibe je moč videti tudi skozi film Kuro Obi - Črni pas, v katerem igra glavno vlogo ravno svetovno znani Akihito Yagi, ki ga mnogi primerjajo z Jackiejem Chanom. Spremno besedilo s predstavitvami nastopajočih in razlago simbolike njihovih izvedb ter povezovanje programa je odlično opravila Vesna Kržan.

V drugem delu so se karateisti skupaj s svojimi gosti v toplem vzdušju in ob odprtem ognju grajske kuhinje ter pogostitvi sprostili ob koncertu glasbenikov in tudi karateistov Petra Dirnbeka s kitaro in Nastje ter Kaje Galič z violinama. S prepletom slovenskih ljudskih in zimzelenih melodij s svetovno znanimi hiti in ob koncu tudi japonsko ljudsko pesmijo so nastopajoči goste navdušili. Ob zaključku so glasbeniki v slovenskem, angleškem in japonskem jeziku s pesmijo čestitali Akihiru Yagiju za njegov 34. rojstni dan, ki ga je praznoval ravno ta dan. Izjemnega gosta, ki je tokrat prvič v Evropi, so presenetili tudi z veliko torto okrašeno z znakom, ki ga nosijo na kimonih. V sproščenem zaključku se je slovensko - japonsko prijateljstvo še poglobilo, na osnovi izmenjav izkušenj kulturnih običajev in navad Azije in Evrope pa prispevalo svoj kamenček v mozaik pozitivnim učinkom globalizacije, miru, sodelovanju in solidarnosti v svetu. Takšne prireditve velja še ponoviti, saj preko športa in kulture promovirajo Slovenijo in Brežice na najboljši možni način.

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Murska Sobota, 13. 10. 2012): Žiga Suša ponovno zmagal v borbi za pokal Slovenije v karateju

Na 2.pokalni tekmi v karateju, ki jo je to soboto organizirala KZS v sodelovanjem s Karate klubom Murska Sobota, je med najmlajšimi ponovno prepričljivo zmagal Žiga Suša, član Karate kluba Obzorje iz Brežic. S svojo drugo zmago je Žiga Suša postal glavni favorit za osvojitev pokala za leto 2012, saj prepričljivo vodi v konkurenci najmlajših dečkov. Tretja, zadnja pokalna tekma, bo na martinovo nedeljo v Kanalu ob Soči, kjer se bo izjemni mladi karateist poskušal ponovno povzpeti na zmagovalne stopničke in za Brežičane osvojiti pokal Slovenije v katah za najmlajše.Žiga Suša (drugi z leve) na zmagovalnih stopničkah


Sedemletni Žiga trenira karate že tretje leto in iz tekme v tekmo navdušuje s svojo izjemno borbenostjo, koncentracijo in z odličnim tehničnim znanjem. S svojo eksplozivnostjo in hkrati popolno umirjenostjo prikazuje osnovne principe Gojyu-Ryu karateja, ki temelji na izmenjaje se mehko – trdih tehnikah. Podobne principe je obvladal tudi mladi junak legendarnega filmskega hita Karate Kid, ki je svoje znanje tako kot Žiga črpal pri najboljših mojstrih iz japonske Okinave.

Poleg Žige so za Karate klub Obzorje Brežice nastopili tudi Hana Suša, Nika Omerzo, Aljaž Šumlaj in Nastja Galič, ki tokrat niso posegli po medaljah, pokazali pa so lepe izvedbe Gojyu-Ryu kat in pritegnili pozornost obiskovalcev. Hana Suša in Nika Omerzo sta tekmovali v konkurenci mlajših deklic. Elegantna brežiška katašica Hana Suša je imela tokrat pri izvedbi in uvrstitvi nekoliko smole, v boj za medalje pa se je uspelo prebiti Niki Omerzo, ki je po težkem repasažu osvojila peto mesto. Nika se je kot edina iz Brežic pomerila tudi v borbah, kjer je ravno tako osvojila odlično peto mesto, ki prinaša 2 točki v točkovanju za pokal Slovenije.

Med starejšimi dečki je nastopil Aljaž Šumlaj in se uspel v zelo močni konkurenci prebiti vse do tretjega kola. Njegove izvedbe mojstrskih kat so iz tekmovanja v tekmovanje boljše in videti je, da njegov pravi čas zrelega karateista šele prihaja.

V kadetski konkurenci so se pomerile samo mojstrice karateja in med njimi je suvereno nastopila tudi izvrstna katašica in brežiška trenerka mladih upov Nastja Galič. Izvedla je dve vrhunski kati, vendar je po točkah z 2 : 3 za las izgubila proti kasnejšim zmagovalkam in se tokrat zadovoljila le z močnim aplavzom in s čestitkami publike ter svojih mladih učencev.

Tekst: Metka Galič
Foto: Kaja Galič

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Kranj, 29. 9. 2012): Zmaga Kaje Budič in 7 odličij za karate klub Obzorje Brežice na mednarodni tekmi v Kranju

To soboto je v Kranju potekal 13. tradicionalni mednarodni karate turnir, na katerem so nastopili tekmovalci iz osmih držav Evrope. Brežiški karateisti so na uvodni tekmi v jesensko sezono nastopili izjemno uspešno, saj so domov prinesli zmago Kaje Budič in skupaj kar 7 medalj.

Najmlajši sedem letni Žiga Suša je tekmoval v katah in prvič na velikem tekmovanju tudi v borbah. Z izredno zbranostjo, koncentracijo in eksplozivnostjo je kar dvakrat stal na zmagovalnem odru. V katah je osvojil bron, v borbah pa se je zasluženo prebil v finale in osvojil srebrno medaljo. V obeh kategorijah je od naših tekmovalk pogumno nastopila tudi Nika Omerzo, ki je imela nekoliko smole pri žrebu in kljub dobrim izvedbam osvojila v obeh kategorijah peto mesto. V kategoriji kate deklice se je zelo uspešno predstavila Hana Suša in s svojo zelo elegantno izvedbo osvojila srebrno medaljo. Med starejšimi dečki je nastopil Aljaž Šumlaj. Tokrat je pokazal izreden napredek v izvedbi mojstrskih kat in zasluženo stal na stopničkah z osvojenim bronom.

Med kadeti so nastopili trije tekmovalci. Nastja Galič je ponovno odlično izvedla dve zelo visoki mojstrski kati, se uvrstila v finale, kjer je požela velik aplavz publike in tudi svojih tekmic, čeprav je po sodniški odločitvi v finalu z 2 : 3 zasedla drugo mesto. David Bajs je nastopil med kadeti, pokazal napredek v izvedbi mojstrskih kat in osvojil peto mesto. V bojih je na borišče kadetov pogumno stopil Jure Čudič, ki se je tokrat uspel prebiti do bronaste kolajne. Največje veselje pa je Brežičanom prinesla mladinka Kaja Budič, ki je v svoji kategoriji suvereno premagala vse nasprotnice in svoje boje zmagala z veliko razliko. Pokazala je maksimalno koncentracijo in kontrolo, odlične borbene tehnike, izjemno zrelost in borbenost, zato lahko od nje tudi v prihodnje pričakujemo vrhunske rezultate za brežiški karate.


člani Karate kluba Obzorje Brežice

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

s 37-letno tradicijo

vpisuje nove člane v "okinawsko karate šolo prilagojeno za otroke in mladino"

Vpisni plakat >>- Treningi v klubu potekajo pod strokovnim nadzorom šolanih trenerjev na Fakulteti za šport z opravljenimi trenerskimi licencami pri Karate zvezi Slovenije;
- Smo edini klub v Sloveniji, kjer treniramo originalni okinawski Gojyu-Ryu karate;
- Člani in članice Karate kluba Brežice smo na letošnjem svetovnem prvenstvu na Japonskem (Okinawa, marec 2012) v katah in kobudu dosegli zgodovinski uspeh kluba, saj smo skupno osvojili kar 9 posameznih in ekipnih medalj. Več o tem na povezavi

Preberite si prednosti vadbe, se nam pridružite v novem šolskem letu in postanite tudi vi del zgodbe o uspehu!


- Okinawska karate šola za otroke in mladino poteka v telovadnici EKONOMSKE IN TRGOVSKE SREDNJE ŠOLE BREŽICE ob ponedeljkih in sredah ob 18.00 uri.
- Vse dodatne informacije dobite na tel: 041/919-374, e-pošta:

  

 

 

 

Treningi v šolskem letu 2012/13!

Upravni odbor kluba je naredil plan treningov in trenerjev, ki bojo vodili skupine.

Prosimo, da pazljivo preberete PRILOŽENO PDF DATOTEKO!

Prvi trening se prične v ponedeljek, 03.09.2012 v telovadnici EKONOMSKE IN TRGOVSKE ŠOLE BREŽICE (ETrŠ) po navedenih urnikih v prilogi.

 

 

(Brežice, junij): Junijska polaganja za višje pasove ter zaključno druženje

Člani Karate kluba OBZORJE Brežice smo se zbrali skupaj s starši, trenerji in ostalimi simpatizerji na tradicionalnem zaključnem pikniku, ki ga organiziramo ob koncu vsakega šolskega leta. V uvodu srečanja je predsednik kluba mag.Hrvoje Teo Oršanič naredil pregled minulega šolskega leta, seznanil vse udeležence z izpeljanim programom ter poudaril najpomembnejše dosežke na področju rednega dela, tekmovanj in izobraževanja strokovnih kadrov.

"Zahvala staršem za zaupanje, trenerjem za vestno, strokovno in varno treniranje ter spremstvo na tekmovanjih, tekmovalcem za dosežene uspehe, vsem aktivnim članom za vestno treniranje, organom kluba za skrb za nemoteno in urejeno poslovanje in delovanje kluba. Občini Brežice in glavnemu sponzorju Obzorje Invest za podporo in razumevanje. Iztekajoče se šolsko leto je bilo delovno, naporno a hkrati tudi lepo. Lepo je bilo, ker v klubu preveva zdrav prijateljski duh, želja po druženju, vadbi, tekmovanju in doseganju rezultatov. V klubu verjamemo in si tudi prizadevamo, da vzgajamo zdrav, močan in spreten mladi rod članov, ki bo naučene spretnosti uporabljal predvsem in samo za miroljubno sobivanje na tem planetu, pa kamorkoli nas odnese življenje!" je z besedami predsednik kluba sklenil to šolsko leto.člani Karate kluba OBZORJE Brežice na zaključnem druženju


Na povabilo Karate kluba OBZORJE Brežice je na srečanje prispel tudi častni gost iz Okinawe (Akihito Yagi, 7.DAN, predsednik Mednarodne Meibukan Gojyu-Ryu zveze), ki je podeljeval tudi diplome za uspešno opravljene izpite za višje pasove, ki so potekali v mesecu juniju. Skupno je izpit uspešno opravilo 54 članov kluba. Akihito Yagi se je zahvalil za povabilo ter pohvalil vse prisotne za izjemen napredek pri treniranju in vzgoji mladih ljudi ter povedal, da je zelo ponosen, da Karate klub OBZORJE Brežice, kot edini in ekskluzivni član okinawske zveze v Sloveniji ponosno zastopamo deželo karateja in širimo izvirni način treniranja karateja. Na koncu smo se vsi skupaj družili v prijetnem in sproščenem pogovoru še dolgo v noč.


z leve: Darijan Štrucl (direktor OBZORJE INVEST d.o.o.), Akihito Yagi (predsednik I.M.G.K.A.) ter mag.Hrvoje Teo Oršanič (predsednik Karate kluba OBZORJE Brežice)
 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Ljubljana, 27. 5. 2012): Karateisti Obzorja Brežice z osmimi medaljami iz Ljubljane

Karate klub Olimpija je to nedeljo v dvorani Športnega centra Triglav organiziral že 18. karate pokal osnovnih in srednjih šol športne zveze Ljubljane 2012, na katerem je šest brežiških karateistov osvojilo kar osem medalj. Tekmovanje je tokrat potekalo zelo tekoče in zanimivo, za kar gre zasluga organizatorju. Karateisti so bili razdeljeni v kategorije po starosti in osvojenih pasovih, kar je omogočilo dostop do medalj tudi tistim, ki se s karatejem ukvarjajo krajši čas.dobitniki kolajn iz Karate kluba Obzorje Brežice s trenerko Metko Galič


Med kataši sta zlati medalji tokrat osvojila Žiga Suša in David Bajs. Žiga je tekmoval med najmlajšimi in do zmage premagal kar pet nasprotnikov. Ves čas je bil maksimalno skoncentriran in s svojimi izvedbami ponovno potrdil, da spada med največje talente slovenskega karateja. David je nastopil med kadeti in prepričal z izvedbo kat Seipai in Shi Shochin. Pokazal je velik napredek v zadnjem letu treninga in upravičeno zmagal v svoji kategoriji. Med starejšimi dečki je nastopil Aljaž Šumlaj, ki je prav tako kot David pokazal svoje najboljše izvedbe kat, kar ga je v njegovi konkurenci tokrat pripeljalo do finala in srebrne medalje.

Med dekleti je v katah najprej dobro nastopila Nika Omerzo in osvojila srebrno medaljo, za njo pa je njena sestra Kaja Omerzo, ki je v svoji kategoriji kadetinj osvojila bronasto medaljo. Obe sta svoj nastop v katah izpeljali zelo solidno in tehnično vse bolj korektno. Brežiška najboljša katašica Nastja Galič je tokrat nastopila v najvišji kategoriji, in sicer med mladinkami v absolutni konkurenci. Demonstrirala je izjemni izvedbi visokih Goju-Ryu kat in požela velik aplavz, čeprav je v finalu proti Sari Stanko na presenečenje vseh za las izgubila za eno točko. Nastjino srebro ima vsekakor tudi v najvišji kategoriji zlat sijaj.

V borbah sta tokrat blesteli in tudi zmagali sestri Nika in Kaja Omerzo. Prva v kategoriji mlajših deklic do 40 kg, druga pa v kategoriji kadetinj do 54 kg. Obe sta nastopili nad pričakovanji, saj jima nobena od nasprotnic ni uspela dati nobene točke, sami pa sta jih dajali kot po nizu in zmagali vse dvoboje z veliko razliko. Obe sta pokazali maksimalno borbenost, kontrolo, zrelost, koncentracijo in velik talent za borbe, kar bo v prihodnosti gotovo prineslo nove velike uspehe brežiškega karateja. Pohvaliti velja tudi vse prisotne starše, ki so pripeljali in spodbujali svoje otroke ter ugotavljali, da je odgovorna vzgoja mladih s pomočjo športa vsekakor lažja in bolj uspešna.

Tekst: Metka Galič
Foto: Kaja Galič

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

1. Žiga prvič državni prvak v karateju

2. 3 medalje v Kanalu ob Soči

3. Mednarodni seminar v Brežicah

 

© KK Brežice