ARHIV DOGODKOV - 2006

 

| 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012  

34. mednarodni karate turnir TRBOVLJE 2006

 

V soboto, 16. decembra, je bil v Trbovljah organiziran 34. mednarodni karate turnir Trbovlje 2006. Potekal je v dvorani Polaj. Na tekmovanju so se pomirile vse starostne skupine. To tekmovanje je privabilo 645 tekmovalcev iz 10 držav, ki so se udeležili 723-tih nastopov. Trboveljski turnir velja za enega najstarejših turnirjev v Evropi, v Sloveniji pa tudi za najmočnejšega. Zato ima vsak uspeh na tem tekmovanju še poseben pomen.

Iz brežiškega kluba so nastopili naslednji tekmovalci:

 

Petra Planinc: 2 mesto boji, kata 7.- 8. mesto

Viktor Kopinč: 5.-6. mesto boji, kata 9.- 16. mesto

Bruno Budič: 5.- 6. mesto boji, kata 17.- 32. mesto

Rem Vojvoda:17.- 32. mesto boji, kata 17.- 32. mesto

Sandi Petelinc: 9.- 16. mesto boji

Jože Ferenčak : 7.-8. mesto boji

02.12.2006 Srečanje ob zaključku leta 2006

 

Ob zaključni proslavi koledarskega leta 2006 in v pripravah na novo leto 2007 smo se vsi člani srečali 'pri Hervolu' in se poveselili skupnih uspehov naših članov, se navduševali nad glasbenimi nastopi Nastje Galič in Petre Planinc, govorom in šalami predsednika Dubravka Smirića in analizo minule sezone staroste Veljka Jukiča. Na vrhuncu odlično organizirane zakuske, ki sta jo s skupnimi močmi odlično pripravila Budič in Smirić, pa je predsednik Jožetu Ferenčaku, srebrnemu borcu s svetovnega prvenstva v Romuniji, podelil posebno nagrado kluba za njegov dosežek: dragoceno umetniško sliko slovite brežiške slikarke Vladke Sumrek. Na zaključni proslavi se je zbralo preko osemdeset članov, staršev in prijateljev brežiškega karate kluba, po veselem skupnem dogodku pa smo razšli z mislimi na nove izzive v letu 2007. BERI NAPREJ

 

Ljubljana, 25.11.2006 – Mednarodni karate turnir LJUBLJANA OPEN

 

V prestolnici je potekal mednarodni karate turnir v karateju, ki je privabil tekmovalcev iz 10 držav (Iran, Velika Britanija, Romunija, Makedonija, Madžarska, Srbija, Italija, BIH, Hrvaška in Slovenija) od katerih so bile štiri v reprezentančni sestavi, 65 klubov in 649 tekmovalcev, ki so nastopili v preko 900 nastopih. Tudi člani karate kluba Brežice so se udeležili tekmovanja in kar nekaj jih je stopilo na stopničke. Še posebej velja pohvaliti NASTJO GALIČ, ki je v mednarodni konkurenci osvojila kolajne v obeh disciplinah (kate in borbe) in BRUNO BUDIČA, ki je klonil le v finalu.

Na koncu tekmovanja so se med seboj še pomerile reprezentance v ekipnih bojih, katere član je bil tudi JOŽE FERENČAK. Naša kadetska reprezentanca, ki se je kosala tudi z mnogo starejšimi člani in mladinci je končala na 4.mestu.

Pomembnejše uvrstitve karate kluba Brežice:

2.mesto boji starejši dečki -50kg: BRUNO BUDIČ

2.mesto dogovorjeni boji malčice: NASTJA GALIČ

3.mesto dogovorjeni boji mlajše deklice: PETRA PLANINC

3.mesto kate malčice: NASTJA GALIČ

3.mesto kate veteranke: METKA GALIČ

5.mesto kate starejši dečki: VIKTOR KOPINČ

5.mesto boji starejši dečki -43kg: VIKTOR KOPINČ

 

Naslednji turnir, ki se ga bojo udeležili člani karate kluba Brežice bo že 34.mednarodni turnir v Trbovljah (16.12.2006)

 

 

 

FOTOGALERIJA

8. Mednarodni karate turnir za HYPO POKAL 2006
Sobota – 18. November – Športna dvorana Sevnica

 

 

Karate klub HYPO iz Sevnice je v soboto 18. Novembra organiziral 8. mednarodni karate turnir - za veliko nagrado – HYPO POKAL 2006. Turnir je potekal v športni dvorani v Sevnici, tekmovalci in tekmovalke pa so se pomerili med seboj v katah posamezno in ekipno, ter v športnih borbah posamezno po težnostnih kategorijah po mednarodnih pravilih svetovne zveze WKF. Organizator je v dvorano privabil kar 516 tekmovalcev in tekmovalk iz 61 klubov iz 7 evropskih držav in sicer Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Italije, Avstrije, Belgije in Slovenije. Turnir je bil tradicionalne narave, saj ga že osmo leto zapovrstjo uspešno organizira domači Karate Klub HYPO iz Sevnice, ki v kraj pod Lisco vsako leto privabi večje število domačih in tujih karateistov. Še posebej svečano pa je bilo letos, ko je karate v kraju pod Lisco slavil visok jubilej – 30 let karateja .

 

Najštevilčnejši predstavniki iz tujine iz Avstrije so zelo uspešno zastopali svoje barve. Vendar pa je bila prevlada slovenskih klubov na skoraj vseh boriščih. Na turnirju so nastopili tudi številni posamezni slovenski reprezentanti, letošnji mladinski in članski državni prvaki iz Slovenije, Italije, Srbije in BiH. Tekmovalci karate kluba Brežice so med 61 nastopajočimi klubi zasedli skupno 10.mesto, kar je v tako močni mednarodni konkurenci izjemen uspeh.

 

Vidnejše uvrstitve karate kluba Brežice:

1.mesto kate ekipno dečki 11-13 let: VIKTOR KOPINČ, BRUNO BUDIČ, REM VOJVODA

2.mesto kate deklice 10 let: PETRA PLANINC

2.mesto boji dečki 14-15 let +70kg: ALJAŽ PETANČIČ

2.mesto boji dečki 12-13 let -50kg: BRUNO BUDIČ

2.mesto kate ženske +35 let: METKA GALIČ

3.mesto kate deklice 9 let: NASTJA GALIČ

3.mesto bojo deklice 8-9 let +30kg: NASTJA GALIČ

3.mesto kate dečki 12 let: VIKTOR KOPINČ

3.mesto boji dečki 12-13 let -45kg: VIKTOR KOPINČ

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

DVD-VIDEOTEKA KARATE KLUBA BREŽICE

 

Pred vami je DVD videoteka karate kluba Brežice, ki je nastajala skozi celotno obdobje našega delovanja in se bo tudi nenehno dopolnjevala. Izposoja je za vse člane karate kluba Brežice brezplačna. Vso gradivo je povezano z borilnimi veščinami in bo pripomoglo k širjenju vašega znanja. V DVD-videoteki boste izbirali med različnimi celovečernimi filmi, dokumentarnimi filmi, seminarji vrhunskih strokovnjakov iz področja borilnih veščin, posnetki tekmovanj in še marsikaj zanimivega. Za vstop potrebujete klubsko geslo. V primeru kakršnihkoli vprašanj se lahko obrnete na ADMINISTRATORJA.

 

 

 

Vrhnika - Državno prvenstvo za člane in članice

 

V nedeljo 12. novembra 2006 je v športni dvorani OŠ Ivana Cankarja Vrhnika potekalo Državno prvenstvo v karateju za člane in članice in sicer v katah posamično in ekipno ter v športnih borbah. Na tekmovanju so se za naslove državnih prvakov v članski kategoriji pomerili tekmovalci iz 35 klubov, ki so opravili 111 posameznih in 10 ekipnih nastopov. Karate klub Brežice je zastopal JOŽE FERENČAK, sicer še mladinec, ki pa je na svojem prvem članskem prvenstvu Slovenije dosegel odlično 5.mesto. Že naslednji teden pa ga čakajo spet nova tekmovanja in priprave slovenske reprezentance, ki bojo odločilne za izbor reprezentantov za nastop na Evropskem mladinskem prvenstvu februarja v Turčiji.

PROSLAVA OB ZGODOVINSKEM USPEHU NA SVETOVNEM PRVENSTVU

 

V gostilni Racman v Brezini so člani karate kluba Brežice proslavili medalje s svetovnega prvenstva v Romuniji. Dobitniki kolajn so se zahvalili vsem, ki so jih podpirali na njihovi poti: straršem, sorodnikom, klubu in dosedanjim trenerjem. Posebno zahvalo se predali tudi Christianu Kajtni za ves vložen trud in čas, ki prebija z njimi na treningih in na tekmovanjih. Proslave se je udeležil tudi ponovno izvoljeni župan Občine Brežice, g.IVAN MOLAN, ki je obljubil nadaljnjo podporo karate klubu Brežice. Karate klub Brežice se še posebej zahvaljuje vsem tistim, ki so omogočili nastop naših tekmovalcev na svetovnem prvenstvu in to so: OBČINA BREŽICE, GOSTILNA RACMAN - Brezina, MIPO d.o.o. Dobova, ELEKTRONIK KRANJC D.O.O. Brežice, ZDRAVSTVENI DOM Brežice, MARATON - Brežice, FITNESS CENTER ARENA - Brežice, BENCINSKI SERVIS III. - Brežice.

Dobitniki kolaj iz svetovnega prvenstva v Romuniji so napisali tudi svoje vtise , ki jih lahko prebere tukaj...

Sandi, Petra, Viktor, Jože

 

ZGODOVINSKI USPEH BREŽIŠKIH KARATEISTOV NA SVETOVNEM PRVENSTVU V KARATEJU ZA OTROKE, KADETE IN MLADINCE (Romunija) – OSVOJENIH 5 MEDALJ

 

 

V osrčju Transilvanije (Romunija) je v mestu Cluj-Napoca potekalo WUKO (World Union of Karate Do Organizations) svetovno prvenstvo za otroke, kadete in mladince. Udeleženci iz 26-ih držav sveta (764 tekmovalcev) so se pomerili za naslove svetovnih prvakov v katah in borbah posamezno ter v katah in borbah ekipno. V 11-članski reprezentanci Slovenije so nastopili tudi štirje člani karate kluba Brežice, ki so si nastop zagotovili na podlagi rezultatov domačih in mednarodnih tekmovanj v tem letu in sicer: JOŽE FERENČAK, SANDI PETELINC, PETRA PLANINC in VIKTOR KOPINČ.

 

VEČ...

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lenart - Brežiški karateisti na 3.tekmi za dečke in deklice za Pokal Slovenije

 

Sobota, 21. oktobra 2006 .

V soboto, 21. oktobra 2006, je v športni dvorani OŠ Lenart v organizaciji Karate zveze Slovenije in Karate kluba Kovinar Maribor kot tehničnega organizatorja potekala 3. Pokalna tekma za Pokal Slovenije 2006 za dečke in deklice (letniki 1993 in mlajši). Na tekmi je sodelovalo 29 klubov s skupno 205 tekmovalci, ki so opravili 286 posamičnih nastopov in 31 nastopov v ekipnih katah. Karate klub Brežice so zastopali Nastja Galič, Aleksander Godler in Bruno Budič.

 

Nastja Galič je po neugodnemu žrebu in treh zaporednih gladkih zmagah s 3:0, klonila v četrtem kolu 1:2 in osvojila 5.mesto v katah ter prav tako 5.mesto v dogovorjenih bojih, kjer je zgubila tekmo s kasnejšo zmagovalko Manco Urh z 2:0. V prostih bojih je po podaljšku prav tako nesrečno zgubila polfinalno tekmo proti kasnejši zmagovalki in osvojila bronasto kolajno. Aleksander Godlar je bil deseti v katah in peti v dogovorjenih bojih, kjer je nastopil prvič in pokazal zelo dobro tehniko. Bruno Budič je bil peti tako v katah kot v borbah. Posebej se je izkazal v katah, saj je zmagal prva tri kola s 3:0, zgubil v četrtem kolu in v repasažu naredil drobno napako, ki ga stala medalje.

 

Za KK Brežice: Metka Galič

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

JKA DRŽAVNO SHOTOKAN KARATE PRVENSTVO SLOVENIJE –

9 naslovov državnih prvakov za karate klub Brežice

 

 

V soboto 7. oktobra 2006 je v športni dvorani v Idriji potekalo JKA Državno Shotokan karate prvenstvo Slovenije, ki ga je pod okriljem Japan Karate Asociation zveze Slovenije vzorno pripravil domačin Karate klub Kolektor Idrija. Prvenstva Slovenije se je udeležilo 208 tekmovalcev in tekmovalk, ki so se med seboj pomerili v katah ekipno, katah posamezno in v borbah posamezno. Med najuspešnejše klube so se vpisali karateisti in karateistke karate kluba Brežice saj so osvojili 9 naslovov državnih prvakov ter skupno 17 medalj. Najuspešnejši mladi karateist je postal Viktor Kopinč, ki je v vseh svojil nastopih premagal vse nasprotnike ter si tako prisvojil tri naslove državnega prvaka (kate, borbe in kate ekipno). Vsi štirje kandidati (Viktor Kopinč, Petra Planinc, Sandi Petelinc in Jože Ferenčak), ki se bojo med 18.-22.10.2006 udeležili svetovnega prvenstva so pokazali odlično formo saj so se uvrstili na sam vrh v svojih kategorijah.

 

Pregled rezultatov po kategorijah:

1.mesto kate dečki 11-12 let 3.nivo: VIKTOR KOPINČ

1.mesto kate dečki 13-14 let 2.nivo: REM VOJVODA

1.mesto kate deklice 9-10 let 3.nivo: PETRA PLANINC

1.mesto kate dečki 11-12 let 2.nivo: ALEKSANDER GODLER

1.mesto kate ekipno deklice 6-10 let: LAURA KODRIČ-CIRJAK, PETRA PLANINC, NASTJA GALIČ

1.mesto kate ekipno dečki 11-14 let: VIKOTOR KOPINČ, BRUNO BUDIČ, REM VOJVODA

1.mesto boji dečki 11-12 let +45kg: BRUNO BUDIČ

1.mesto boji dečki 11-12 let -45kg: VIKTOR KOPINČ

1.mesto boji mladinci -70kg: JOŽE FERENČAK

2.mesto kate dečki 6-8 let 3.nivo: ŽAN MLADKOVIČ

2.mesto kate deklice 9-10 let 3.nivo: NASTJA GALIČ

2.mesto kate dečki 11-12 let 3.nivo: BRUNO BUDIČ

2.mesto kate mladinci: JOŽE FERENČAK

2.mesto boji kadeti +75kg: SANDI PETELINC

2.mesto boji dečki 13-14 let -55kg: REM VOJVODA

3.boji deklice 11-12 let -40kg: PETRA PLANINC

3.mesto boji dečki 11-12 let -45kg: ŽAN MLADKOVIČ

 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

23.08.2006 Karate Klub Brežice vpisuje nove člane!

 

S pričetkom treningov v septembru, Karate klub Brežice vpisuje nove člane. Vse, ki vas zanimajo borilne veščine, rekreacija in šport vabimo, da si ogleda kakšen trening ali pa pokličete na telefonske številke navedene na plakatih spodaj. Leta niso pomembna! Za ogled večjega plakata, kliknite nanj!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.09.2006 Osem kolajn za Karate klub Brežice na 2.tekmi za pokal Slovenije za dečke in deklice (Žalec)

 

V soboto, 30. septembra 2006, je v športni dvorani OŠ Žalec v organizaciji Karate zveze Slovenije in Karate kluba Polzela kot tehničnega organizatorja potekala 2.Pokalna tekma za Pokal Slovenije 2006 za dečke in deklice (letniki 1993 in mlajši). Na tekmi je sodelovalo 32 klubov s skupno 192 tekmovalci, ki so opravili 265 posamičnih nastopov in 17 nastopov v ekipnih katah.

Najprej so se tekmovalci pomerili v katah, kjer je NASTJA GALIČ klonila šele v polfinalu, a v odločilnem boju za kolajno zmagala ter si prislužila bronasto kolajno v katah. Svoj dan je imel tudi VIKTOR KOPINČ, ki je na poti do finala premagal štiri nasprotnike (od tega dva dobitnika kolajne z državnega prvenstva), v finalu pa je moral priznati premoč nasprotnika. Viktor je s tem nastopom dokazal, da si je zasluženo priboril mesto v reprezentanci, ki bo nastopila konec oktobra na WUKO svetovnem prvenstvu.

 

Po končanih katah so tekmovalci nastopili v dogovorjenih bojih, kjer je NASTJA GALIČ premagala vse svoje nasprotnice in postala zmagovalka 2.tekme za pokal Slovenije, PETRA PLANINC (sicer državna prvakinja v dogovorjenem boju) pa je osvojila 2.mesto. Nato so vsi tekmovalci nastopili še v prostih bojih, kjer so se PETRA P., NASTJA G. in BRUNO B. prebili do bronaste kolajne.

 

V skupnem seštevku točkovanja za pokal Slovenije zasedajo trenutno PETRA PLANINC in NASTJA GALIČ visoko 3.mesto v Sloveniji vsaka v svoji starostni skupini.

 

Osvojene kolajne brežiških karateistov:

 

1.mesto Kihon (dogovorjen boj) malčice: NASTJA GALIČ

2.mesto kate starejši dečki: VIKTOR KOPINČ

2.mesto Jiyu (dogovorjen boj) mlajše deklice: PETRA PLANINC

3.mesto kate malčice: NASTJA GALIČ

3.mesto boji malčice +33kg: NASTJA GALIČ

3.mesto boji mlajše deklice -35kg: PETRA PLANINC

3.mesto boji starejši dečki -50kg: BRUNO BUDIČ

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

“ 7. SLOVENIA OPEN 2006”

Šempeter pri Gorici 23. 09. 2006

 

To soboto je karate zveza Slovenije organizirala tradicionalno odprto prvenstvo Slovenije na katerem je nastopilo 403 tekmovalcev v 540 nastopih. 46 klubov in 4 reprezentance iz 5 držav ( Irske, Italije, Slovaške, Hrvaške, in Slovenije ). V tako hudi mednarodni konkurenci so štiri osvojene kolajne brežiških karateistov dodaten motiv za še boljše delo v bodoče. Tokras sta se še posebej izkazala JOŽE FERENČAK (dve bronasti kolajni) in BRUNO BUDIČ (srebrna in bronasta kolajna). Tudi ostali tekmovalci so se solidno odrezali, saj so izgubili šele v četrtfinalu ali celo polfinalu. Naslednji teden čaka mlajše tekmovalce 2.pokalna tekma za pokal Slovenije, teden dni kasneje pa JKA državno prvenstvo v katah in borbah.

 

Vidnejše uvrstitve brežiških karateistov:

2.mesto boji starejši dečki -50kg: BRUNO BUDIČ

3.mesto kate starejši dečki: BRUNO BUDIČ

3.mesto boji mladinci -70kg: JOŽE FERENČAK

3.mesto boji člani -70kg: JOŽE FERENČAK

5.mesto kate mlajše deklice: PETRA PLANINC

5.mesto kate mlajši dečki: ALEKSANDER GODLER

8.mesto kate malčice: NASTJA GALIČ

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

16.09.2006: PETRA PLANINC PONOVNO ZMAGALA NA MEDNARODNEM KARATE TURNIRJU

 

V soboto, 16.septembra 2006, je potekal 7.mednarodni karate turnir v Kranju. Tekmovalci iz Srbije, Italije, Hrvaške in Slovenije so se pomerili v katah in borbah posamezno in ekipno. Tekmovalcem karate kluba Brežice je bilo to tekmovanje prvo v jesenskem delu sezone in hkrati velik preizkus vsega vloženega dela skozi poletje. Na tekmovanje so odšli vsi najboljši mladi tekmovalci v tej sezoni in sicer: Petra Planinc, Viktor Kopinč, Jože Ferenčak, Rem Vojvoda, Bruno Budič, Sandi Petelinc, Aljaž Petančič in Laura Kodrič-Cirjak. Zaradi bolezni ni nastopila Nastja Galič.

 

Povzetek rezultatov:

1.mesto boji mlajše deklice -30kg: PETRA PLANINC

2.mesto boji mladinci -70kg: JOŽE FERENČAK

2.mesto boji člani -70g: JOŽE FERENČAK

3.mesto boji starejši dečki -45kg: REM VOJVODA

3.mesto boji starejši dečki -45kg: VIKTOR KOPINČ

3.mesto boji ekipno mlajši kadeti: VIKTOR KOPINČ, REM VOJVODA, BRUNO BUDIČ

3.mesto boji ekipno mladinci: JOŽE FERENČAK, SANDI PETELINC, ALJAŽ PETANČIČ

5.mesto boji starejši dečki -45kg: BRUNO BUDIČ

5.mesto kate starejši dečki: REM VOJVODA

7.mesto boji kadeti +75kg: SANDI PETELINC

7.mesto kate starejši dečki: BRUNO BUDIČ

8.mesto boji kadeti +75kg: ALJAŽ PETANČIČ

8.mesto kate starejši dečki: VIKTOR KOPINČ

 

S sedmimi osvojenimi kolajnami so tekmovalci dokazali, da so izvrstno pripravljeni na bližajoča tekmovanja. Na podlagi tekmovalnih rezultatov v tem letu pa so si štirje člani našega kluba ( PETRA PLANINC, VIKTOR KOPINČ, JOŽE FERENČAK in SANDI PETELINC) izborili nastop na svetovnem prvenstvu za dečke, kadete in mladince, ki bo med 20.-22.10.2006 v Romuniji.

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25.- 30. 08. 2006 Poletni karate kamp BOHINJ 2006

V sodelovanju Karate Instituta, Karate kluba Idrija, Hiše borilnih veščin Ljubljana in Karate kluba Brežice je v Bohinju potekal petdnevni karate seminar, kjer se je delo odvijalo kar v petih različnih skupinah. Vrhunec vsega je bil obisk japonskega mojstra, inštruktorja in Shihana Hirokazu Irieja (8.DAN), mojstra Rindo Shito Ryu šole iz Kyota , ki je tokrat obiskal Evropo samo zaradi treninga s slovenskimi karateisti.

 

Karate kamp v Bohinju, ki je potekal od 25. do 30. avgusta, je bil zasnovan tako, da so ustrezno skupino za vadbo našli vsi: od rekreativcev, do malih karateistov, do tekmovalcev v obeh skupinah – za kondicijsko ali borbeno pripravo na jesenska tekmovanja. Seveda je predstavljal vrhunec treninga ravno skupina,ki jo je vodil naš gost iz Japonske: Irie San !

 

PREBERI VSE

 

 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

Brežice, 16.08.2006

 

Spoštovani karateist/karateistka!

 

Počitnice so skoraj minile in z začetkom novega šolskega leta pričenjamo tudi mi z rednimi treningi. Prosimo, da pazljivo preberete naslednje informacije! SPISEK SKUPIN IN TRENINGOV (word dokument, 100kb)

Če je po pomoti kdo izpuščen iz seznama oziroma ima kakršnokoli vprašanje, naj pokliče trenerja Christiana (tel: 041/919-374)!

 

TRENINGI

 

Prvi trening se prične v torek, 05.09.2006 v telovadnici GIMNAZIJE Brežice po navedenem urniku.

Poletni treningi !!!

 

V sklopu priprav na nadaljevanje tekmovalne sezone potekajo v poletnem času treningi za vse člane (tekmovalci obvezno) in vse tiste, ki bi se radi malo bolje posvetili treningu kumiteja in kat. Treningi so v telovadnici vrtca Mavrica vsak dan od ponedeljka do petka od 19.00 - 20.30 ure. Vabljeni! Utrinki s treningov...

 

Poletni karate kamp v Crikvenici

 

V Crikvenici je od 22.-29.07.2006 potekal poletni karate tabor, ki ga je organizirala Švicarska Kofukan karate zveza v sodelovanju s slovenskimi mojstri. Treningi so potekali 4x dnevno v zgodnji jutranjih urah ter zvečer tako, da smo imeli obilo časa tudi za morske radosti. Treninge kat in osnovnih tehnik sta vodila Karl Škrabl in večkratni državni prvak Mitja Stisovič, kumite pa vrhunski borec Fehmi Mahalla. Treningov sta se od brežiških mojstrov udeležila Velimir Jukič in Franc Bajs, medtem ko sta Peter Dirnbek in Christian Kajtna vodila priprave domačih tekmovalcev v Brežicah. Poglejte si nekaj utrinkov s treningov.....

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOVI ČLANKI

 

Za prijetno poletno branje smo vam pripravili nekaj novih člankov. Najdete jih v rubrikah BORILNE VEŠČINE-POSAMEZNO, FILMSKI IGRALCI , KARATE - MOJSTRI, ZANIMIVOSTI ter SAMURAJI. Prijetno branje!

 

 

IZPITI ZA PASOVE

 

Zaključno preverjanje znanja na izpitih za višje pasove je potekalo:

 

- V torek, 13.06.2006 ob 17.30 uri v telovadnici gimnazije Brežice (vsi kateri so polagali za bele, rumene, oranžne in zelene pasove) ter

- V četrtek, 15.06.2006 ob 18.00 uri v telovadnici gimnazije Brežice (vsi kateri so polagali za modre in rjave pasove)

Rezultati izpitov (Word datoteka)

 

ZAKLJUČEK ŠOLSKEGA LETA

Zaključek šolskega leta bomo letos proslavili na skupnem pikniku, ki bo v petek, 23.06.2006 ob 18.00 uri v Kmečkem hramu HERVOL v Bukovšku (lanski prostor). Na zabavo so zraven vas vabljeni tudi vaši starši, sorodniki, prijatelji ter vsi, ki vas podpirajo pri treniranju karateja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22.03.2006 Kratek video spot Karate kluba Brežice

 

Za popestritev si lahko ogledate kratki video posnetek Karate kluba Brežice, ki je sestavljen iz kratkih odlomkov iz raznih dogodkov. VIDEO (za ogled je priporočljivo, da imate ADSL povezavo)

 

Na vrh

Mednarodni karate turnir za osnovnošolce – HYPO KATA KIDS 2006

 

V soboto 17.junija 2006 je v Boštanju v tamkajšnji športni dvorani OŠ potekla osnovnošolski karate turnir pod nazivom HYPO KATA KIDS. Domačin prireditve je bil karate klub Hypo, ki je na turnir v katah privabil preko 100 osnovnošolcev iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije. To tekmovanje je bilo zadnje v tem delu sezone in naši tekmovalci so ga odlično zaključili. Sedaj čaka tekmovalce premor od tekem in začetek priprav na jesensko sezono. Konec avgusta se bojo vsi tekmovalci udeležili poletnega karate tabora v Bohinju, nato pa spet udeležbe na tekmovanjih do svetovnega prvenstva v Romuniji (oktober 2006), kjer imamo v igri nekaj potencialnih bodočih reprezentantov.

 

Uvrstitve brežiških karateistov:

1.mesto deklice 1996: PETRA PLANINC

1.mesto dečki 1993: VIKTOR KOPINČ

2.mesto deklice 1997: NASTJA GALIČ

2.mesto dečki 1995: ALEKSANDER GODLER

3.mesto dečki 1991: BRUNO BUDIČ

4.mesto deklice 1997: LAURA KODRIČ-CIRJAK

 

 

 

FOTOGALERIJA

03.06.2006 - 2.DREN OPEN KATA TURNIR

 

V soboto, 3.junija je v okviru praznika KS Leskovec potekal karate turnir za osnovnošolce v organizaciji domačega kluba in Japan Karate Association zveze Slovenije. Tekmovalci so se pomerili v katah posamezno in ekipno. Tekmovanja se je udeležilo 75 karateistov in karateistk iz 5 klubov in sicer: karate klub Brežice, hypo Sevnica, Trebnje, Mislinja in karate klub Dren Krško. Ta turnir je za večino tekmovalcev eden od zadnjih turnirjev v tem delu sezone, za nekatare člane pa šele začetek njihove športne poti.

 

Športni rezultati karate kluba Brežice:

1.deklice absolutno: NASTJA GALIČ

1.mesto deklice 1997-96 2.nivo: PETRA PLANINC

1.mesto dečki 1993-92 2.nivo: VIKTOR KOPINČ

1.mesto dečki 1995'94 2.nivo: ALEKSANDER GODLER

1.mesto dečki ekipno 1995-93: VIKTOR KOPINČ, BRUNO BUDIČ, REM VOJVODA

1.mesto deklice ekipno 1998-96: PETRA PLANINC, NASTJA GALIČ, LAURA KODRIČ-CIRJAK

2.mesto dečki absolutno: VIKTOR KOPINČ

2.mesto deklice absolutno: PETRA PLANINC

2.mesto deklice 1997-96 2.nivo: NASTJA GALIČ

2.mesto dečki 1998 in mlajši: ANEJ DOBRAVC

2.mesto deklice ekipno 1998-96: JANJA ZAGMAJSTER, IRENA ILJAŽ, KARIN ŠKOF

3.mesto dečki 1998 in mlajši: URBAN PERKO

3.mesto deklice ekipno 1998-96: NEŽA KISELJAK, NINA VERŠEC, PETRA ILJAŽ

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

27.maj 2006: PETRA PLANINC PRVAKINJA SLOVENIJE, VIKTOR KOPINČ PA PODPRVAK

 

V soboto, 27. maja 2006, je v športni dvorani Šolskega centra Krško potekalo Državno prvenstvo v karateju za dečke in deklice, ki so se pomerili v katah posamezno in ekipno, kihonu, jiyu in športnih borbah. Tekme se je udeležilo 337 tekmovalcev iz 40 klubov, ki so nastopali v preko 450 posameznih in ekipnih nastopih. Karate klub Brežice so zastopali najboljši mladi tekmovalci v tej sezoni in sicer: Petra Planinc, Viktor Kopinč, Nastja Galič, Rem Vojvoda, Bruno Budič, Krešimir Blažević in Aleksander Godler , ki so z doseženimi rezultati dokazali, da je v Brežicah prišel mladi rod, ki bo nadaljeval odlične rezultate sedanjih trenerjev.

 

V katah se je najprej pomerila Nastja Galič , ki je nastopala z visoko vročino, vendar je kljub zdravstvenim težavam izgubila šele v 4.kolu. Nato pa v naslednji repasažni tekmi v 5.kolu zmagala in se v 6.kolu borila za bronasto kolajno. Žal ji je zaradi velikega števila kol na koncu zmanjkalo moči in je na koncu osvojila odlično 6.mesto. V isti kategoriji je nastopala še Petra Planinc , ki je klonila v 4.kolu proti aktualni državni prvakinji iz Velenja. Petra je na koncu osvojila 9.mesto med 38 tekmovalkami. V katah se je odlično odrezal tudi najboljši brežiški kataš Viktor Kopinč , ki je klonil šele v 1 finalu ter se pomeril v boju za bronasto kolajno in žal z 1:2 izgubil in tako na koncu osvojil odlično 5.mesto med 37 tekmovalci. Po končanih posameznih nastopih so potekale še kate ekipno, kjer je naša postava Viktor Kopinč, Rem Vojvoda in Krešimir Blažević osvojila 5.mesto v Sloveniji.

 

Tekmovanje se je nadaljevalo v dogovorjenih bojih v katerih je nastopila Petra Planinc . Petra je suvereno premagala vse svoje nasprotnice s 3:0 ter postala državna prvakinja v dogovorjenem boju za malčice . V tej sezoni je Petra tudi že zmagala na 1.pokalni tekmi za pokal Slovenije, s tem naslovom pa je vsekakor dokazala, da raste v bodočo šampijonko. Petra je nato nastopila še v prostih bojih in izgubila šele v 1 finalu in tako osvojila 5.mesto.

 

V prostih bojih je nato nastopil Viktor Kopinč , ki se je prebil v finale, kjer pa je zaradi premočnih udarcev izgubil in se moral zadovoljiti s srebrno kolajno. Viktor sodi v sam vrh slovenskega karateja v katah, v zadnjem času pa je dokazal, da tudi v bojih lahko računamo na vrhunske uvrstitve.

 

Za Viktorjem sta nastopila v bojih še Bruno Budič in Vojvoda Rem , ki sta imela podobno usodo. Oba sta poraz morala priznati šele v 1 finalu, v nadaljnjih bojih za kolajno pa nista imela športne sreče ter sta tako osvojila 6.mesto v svojih kategorijah.

 

Mladi rod tekmovalcev je dokazal zelo uspešno delo v karate klubu Brežice. Z dvema osvojenima kolajnama na državnem prvenstvu Slovenije in kopico odličnih uvrstitev so presegli zadane cilje v tem letu. S temi uvrstitvami pa so si zagotovo priborili dodatne točke za nastop na svetovnem prvenstvu za dečke, kadete in mladince, ki bo med 20.-22.10.2006 v Romuniji.

 

Povzetek rezultatov:

1.mesto kihon malčice: PETRA PLANINC

2.mesto boji starejši dečki -35kg: VIKTOR KOPINČ

5.mesto boji malčice -30kg: PETRA PLANINC

5.mesto kate starejši dečki: VIKTOR KOPINČ

5.mesto kate ekipno starejši dečki: VIKTOR KOPINČ, REM VOJVODA, KREŠIMIR BLAŽEVIĆ

6.mesto malčice kate: NASTJA GALIČ

6.mesto boji starejši dečki -50kg: BRUNO BUDIČ

6.mesto boji starejši dečki -45kg: REM VOJVODA

7.mesto kihon malčice: NASTJA GALIČ

9. mesto kate malčice: PETRA PLANINC

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Državno prvenstvo za ml. kadete/nje, kadete/nje in mladince/ke  

 

V soboto, 13. maja 2006, je v športni dvorani OŠ Ivana Cankaraja na Vrhniki v organizaciji Karate zveze Slovenije in domačega KK Vrhnika kot tehničnega organizatorja potekalo, Državno prvenstvo za ml. kadete, ml. kadetinje, kadete, kadetinje, mladince in mladinke in sicer v katah posamično in ekipno ter v športnih borbah. Prvenstva se je udeležilo 48 klubov s skupno 240 tekmovalci . Na tekmovanju so nastopili tudi trije člani karate kluba Brežice in sicer: Sandi Petelinc, Jože Ferenčak in Aljaž Petančič.

 

Najprej se je na tatami podal Jože Ferenčak, ki je v katah osvojil solidno 7.mesto. Vendar smo naše adute skrivali v bojih. Kot prva sta se v ring podala Sandi Petelinc in Aljaž Petančič v težki kategoriji mlajših kadetov. Aljaž je v drugem kolu bil veliko boljši od svojega nasprotnika, vendar je zaradi štirih premočnih udarcev v glavo bil dikvalificiran in na koncu osvojil 9.mesto. Sandi pa je v 1.kolu bil prost, v 2.kolu je zmagal nasprotnika iz domačega kluba s 4:0, v 3.kolu je klonil s 4:3 proti kasnejšemu finalistu in si tako priboril repasaž. V prvi repasažni borbi je gladko premagal svojega nasprotnika in se nato pomeril za bronasto kolajno. V zadnjem odločilnem boju pa je zbral dovolj moči za še eno zmago in osvojil bronasto kolajno na državnem prvenstvu.

Proti koncu tekmovanja se je v boj podal še Jože Ferenčak, ki je premoč moral priznati šele v 1 finalu proti reprezentantu Slovenije z rezultatom 3:5. V kasneješih bojih v repasažu pa si je tako, kot Sandi priboril na koncu odlično 3.mesto.

 

S tremi udeleženci in dvemi osvojenimi kolajnami so tekmovalci pokazali, da so se dobro pripravljali v letošnji sezoni in da krojijo sam vrh slovenskega karateja. Naslednji teden jih čaka še mednarodni turnir v Ljutomerju, teden dni kasneje pa mlajše člane državno prvenstvo za dečke in deklice v Krškem.

 

Povzetek rezultatov:

3.mesto boji mlajši kadeti +65kg: SANDI PETELINC

3.mesto boji mladinci -70kg: JOŽE FERENČAK

7.mesto kate mladinci: JOŽE FERENČAK

9.mesto boji mlajši kadeti +65kg: ALJAŽ PETANČIČ

 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

06.05.2006: Nastja Galič in Petra Planinc ponovno posegli po kolajnah

 

V soboto, 06.maja 2006, je v Postojni potekalo mednarodno tekmovanje v karateju za Pokal Postojnske jame. Sodelovalo je 550 tekmovalcev iz Hrvaške, Italije, Nemčije, Anglije in Slovenije, ki so opravili 780 posamičnih nastopov v katah in športnih bojih.

Med tekmovalci karate kluba Brežice sta se ponovno odlično odrezali Nastja Galič in Petra Planinc. Nastja je v mednarodni konkurenci osvojila bronasti kolajni v katah in v borbah ter tako dokazala, da raste v karateistko, ki obvladuje vse prvine karateja. Petra pa je tokrat morala priznati premoč Italijanske nasprotnice ter na koncu osvojila bronasto kolajno v bojih.

 

S temi osvojenimi uvrstitvami so brežiški tekmovalci še enkrat pokazali na koga lahko računamo za kolajno na bližajočem državnem prvenstvu, ki bo konec maja v Krškem.

 

Povzetek rezultatov:

3.mesto boji deklice +30kg: NASTJA GALIČ

3.mesto kate deklice: NASTJA GALIČ

3.mesto boji deklice -3okg: PETRA PLANINC

5.mesto boji dečki -42kg: REM VOJVODA

5.mesto boji dečki -50kg: BRUNO BUDIČ

5.mesto kate ekipno starejši dečki: REM VOJVODA, ALEKSANDER GODLER in BRUNO BUDIČ

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

04/2006 Seminar Shito-Ryu, Petrovče

 

Christian Kajtna (levo, 4.DAN – stopnja črnega pasu) in Veljko Jukič (desno, 5.DAN Šotokan) sta pri Keijiju Tomiyami (na sredi, 7.DAN Shito-Ryu) uspešno opravila izpit tudi za 3. DAN tradionalnega Shito-Ryu karateja

 

V Petrovčah pri Celju je minuli konec tedna potekal mednarodni seminar v Shito-Ryu karateju pod vodstvom vrhunskega mojstra v Evropi Keijija Tomiyamo 7.DAN Shito-Ryu in 6.DAN Goju-Ryu karateja, ki ga je organizirala slovenska Kofukan karate zveza. Razen Slovencev so na njem sodelovali tudi Švicarji in Hrvati, udeležili pa so se ga tudi najboljši mojstri in trenerji iz brežiškega karate kluba.

 

Po zaključku seminarja pa so bili izpiti za višje mojstrske stopnje, h katerim sta pristopila tudi 2 brežiški mojstri: Veljko Jukič in Christian Kajtna. Jukič in Kajtna sta izpit za črni pas 3.DAN (3. stopnje) karateja Shito-Ryu šole uspešno opravila.

 

Delo v brežiškem karate klubu že tri desetletja temelji na načelih tradicionalne japonske Šotokan šole, treninge pa dopolnjujejo tudi na vseh načelih sodobnega športnega treninga in tekmovalnega karateja. Pred petimi leti so se Brežičani v sodelovanju z glavnim slovenskim inštruktorjem Shito-Ryu šole Tonetom Marušo, 6.DAN, odločili k obstoječem znanju svoje inštruktorje došolati tudi na »drugi univerzi«: v skladu s tradicijami okinavskega Shito-Ryu karateja. Tako se vsi brežiški karateisti do 1.stopnje črnega pasu posvečajo le Šotokan in tekmovalnem karateju, za višje stopnje pa se dodatno izobražujejo in trenirajo tudi skrivnosti Shito-Ryu!

 

Uspešno opravljeni izpiti v Shito-Ryu karateju so le potrditev, da so najboljši brežiški mojstri po petih letih dela obvladali tudi to smer karateja, sicer pa Jukič in Kajtna že leta nosita črni pas visoke mojstrske stopnje tudi v Šotokan karateju: Jukič 5.DAN in Kajtna 4. DAN.

 

V Petrovčah je v soboto potekala tudi proslava 20-letnice Shito-Ryu karateja v Sloveniji, kjer so priznanje za uspehe in zasluge med drugim dobili tudi Peter Dirnbek za zmago v bojih posamično na svetovnem pokalu v Glasgowu lani, Christian Kajtna kot trener reprezentančne ekipe v bojih, ki je na Škotskem (2005) in v Angliji (2003) osvojila bronasto medaljo, Jukič pa kot kapetan ekipe in za zasluge pri razvoju karateja hkrati. Za vrhunec proslave je s svojim nastopom poskrbela brežiška četverka: Cicvarič – Dirnbek – Kajtna - Jukič (namesto poškodovanega Bajsa je vskočil Cimperman iz Polzele) z demonstracijo slovite kate SANCHIN in testa moči: na mojstrih pa je med izvajanjem te vaje palice lomil Rihard Žibrat, 4.DAN, trener iz Ljutomera. Seveda so vsi mojstri ta javni test moči uspešno prestali in si pred številnimi ljubitelji karateja prislužili velik aplav

Brežičani so na proslavi 20-letnice Shito-Ryu karateja v Sloveniji ponovili slovito točko testa moči v kati Sanchin z lomljenjem palic na mojstrih, ki so jo pripravili lani za proslavo 30-letnice karateja v Brežicah, na sliki Rihard Žibrat lomi palico na roki Christiana Kajtne (Foto: Darko Grozdina)

 

»Uspešno opravljeni izpiti za to visoko stopnjo so le potrditev, da smo vsa ta leta na pravi poti, da smo obladali visoko stopnjo strokovnosti in da imamo ustrezno zaledje znanja za izobraževanje vseh mladih in starih generacij brežiških karateistov. Brežiški klub je tudi eden redkih, ki izredno vsa ta leta veliko pozornosti namenja stalnem izobraževanju svojih mojstrov in trenerjev tako na področju sodobnega športnega kot tudi skrivnosti tradicionalnega karateja,« je po izpitu dejal Veljko, starosta brežiških mojstrov. »Smo eden redkih klubov v Sloveniji, ki vzporedno trenira in uporablja znanje dveh tradicionalnih karate šol, saj ima vsaka svoje prednosti, naši učenci pa bodo tako skozi leta razvoja lahko kombinirali najboljše spretnosti iz Japonske in Okinawe,« je zadovoljen pripomnil Kajtna: »Seveda pa je vse to le obveza za stalni razvoj brežiške karate šole tudi v bodoče!«

 

VJ in Peter Dirnbek

Foto: Peter Dirnbek

 

Na vrh

 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

01.04.2006 Žalec - Petra Planinc zmagala na 1.pokalni tekmi za Pokal Slovenije 2006
 

V soboto, 01. aprila 2006, je v športni dvorani OŠ Žalec v organizaciji Karate zveze Slovenije in Karate kluba Petrovče kot tehničnega organizatorja potekala 1.Pokalna tekma za Pokal Slovenije 2006 za dečke in deklice (letniki 1993 in mlajši). Na tekmi je sodelovalo 37 klubov s skupno 260 tekmovalci, ki so opravili 327 posamičnih nastopov in 36 nastopov v ekipnih katah.

Člani karate kluba kluba Brežice so nastopili s šest-člansko ekipo. Najprej je nastopila med malčicami v katah Laura Kodrič-Cirjak, ki je izpadla v 3.krogu in tako med 27 tekmovalkami zasedla odlično 7.mesto. Takoj za njo se je med mlajše deklice podala Petra Planinc, katera je s šestimi zmagami prišla do polfinala, kjer se je pomerila v kati za medaljo. Žal je Petra izgubila z 1.2 in na koncu med 33 tekmovalkami osvojila nehvaležno 5.mesto. Od mlajših dečkov je v katah nastopil Aleksander Godler, kateri se je prebil v 4.krog in med 42 tekmovalci zasedel 5.mesto. V katah ekipno pa so malčice (Petra Planinc, Nastja Galič in Laura Kodrič-Cirjak) imele več sreče ter osvojile bronasto kolajno.

Po napornem in napetem tekmovanju v katah so se pričeli boji. Prva je na tatami stopila Nastja Galič, ki je v polfinalu nesrečno izgubila po podaljšku z 0:1 ter na koncu osvojila bronasto kolajno. Takoj za njo se je v boje podala naša najuspešnejša borka Petra Planinc, ki je kot za šalo premagala vse štiri nasprotnice in zasluženo osvojila zlato kolajno.

Tri osvojene kolajne na tekmi za Pokal Slovenije 2006 so lepa napoved za bližajoče državno prvenstvo, ki bo konec maja v Krškem. Do državnega prvenstva bojo tekmovalci nastopili še na štirih turnirjih v Italiji in Sloveniji.

Povzetek rezultatov:

1.mesto boji mlajše deklice -38kg: PETRA PLANINC

3.mesto boji malčice +33kg: NASTJA GALIČ

3.mesto kate ekipno malčice: PETRA PLANINC, NASTJA GALIČ in LAURA KODRIČ-CIRJAK

5.mesto kate mlajše deklice: PETRA PLANINC

5.mesto kate mlajši dečki: ALEKSANDER GODLER

5.mesto boji starejši dečki -43kg: VIKTOR KOPINČ

7.mesto kate malčice: LAURA KODRIČ-CIRJAK

 

Na vrh

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

03/2006 Vabilo na Kofukan seminar v Petrovče!

 

 

Na vrh

 

22.03.2006 - Pokal Posavja v bojih

 

V sredo, 22.03.2006 je v organizaciji DBV Rajhenburg potekalo tekmovanje v karateju za Pokal Posavja v športnih borbah. Na tekmovanju so nastopili tekmovalci iz karate kluba Dren Krško, DBV Rajhenburga in karate kluba Brežice. Tekmovalci so se pomerili v športnih borbah posamezno v uradnih kategorijah karate zveze Slovenije in sicer v absolutni težnostni kategoriji. Namen Pokala Posavja je prijateljsko srečanje s posavskimi karate klubi in spada v sklop priprav na državno prvenstvo za mlajše kategoriji, ki bo konec maja v Krškem.

Rezultati brežiških karateistov:

 

1. mesto malčki: Žan Mladkovič

1. mesto starejši dečki: Viktor Kopinč

1. mesto mlajši kadeti: Alaž Petančič

1. mesto kadeti: Sandi Petelinc

1. mesto člani: Jože Ferenčak

2. mesto starejši dečki: Bruno Budič

3. mesto mlajše deklice: Petra Planinc

3. mesto mlajši dečki: Jan Černelič

3. mesto mlajši kadeti: Janez Vintar

3. mesto kadeti: Sašo Štefanič

 

Na vrh

 

 

 

FOTOGALERIJA

Karate – Mednarodni turnir Vojvodina 2006 - Sombor

 

Dvoboj Petelinc : Petančič v Somboru

 

Mladi brežiški karateisti so se udeležili 9.mednarodnega turnirja in »Memoriala Igor Anđelković« v Somboru (SCG), ki ga organizirajo v spomin na za levkemijo preminulega šampiona. Mladi brežičani so osvojili kar 7 zlatih medalj, zbirko pa so dopolnili še s 3 srebrnimi in 1 bronasto medaljo. Dve zlati medalji je v bojih osvojil Jože Ferenčak, v katah je prvo zlato medaljo osvojil Aljaž Petančič, v bojih pa Sandi Petelinc: Med zlata dekleta se je z zmago v bojih uvrstila tudi Petra Planinc, v katah je zmagal Bruno Budič, še eno zlato medaljo pa si je prislužila tudi kata ekipa.

 

V organizaciji KK Ravangrad iz Sombora je na mednarodnem tekmovanju nastopilo 584 tekmovalcev iz 29 klubov iz 8 držav. Naši tekmovalci so nastopali kot po tekočem traku tako v bojih kot v katah. Najprej je Petra Planinc (malčice do 9 let) osvojila drugo mesto v katah, a je takoj zatem zmagala v bojih. V katah za malčke do 12 let sta se v katah za prestiž spopadla naša Rem Vojvoda in Bruno Budič, ki sta v kvalifikacijah premagala vsak po dva nasprotnika, v finalu pa je bil Bruno za 2 desetinki boljši od Rema in si tako prislužil zlato medaljo. Rem je nato v bojih osvojil bronasto medaljo, Petra pa je v kata ekipi nadomestila bolnega Viktorja Kopinča, tako da so si brežiški karate-malčki Planinc-Budič-Rem prislužili še eno zlato. V tekmovanju kadetov v katah sta Aljaž Petančič in Sandi Petelinc dosegla vsak po dve zmagi v izločilnih nastopih in se tako vsak v svoji skupini prebila v finale. Tu sta nastopila vsak s svojo najboljšo kato, ob tem da je bila Sandijeva težja, a je Aljaž z zelo natančno izvedbo dvoboj odločil v svoj prid in Sandiju pred nosom speljal zlato medaljo. Nato sta oba nastopila še v bojih težke kategorije, kjer je Aljaž dvakrat zapored zmagal, a je tretji boj izgubil in pristal na 3.mestu, Sandi pa je prepričljivo premagal vse tri tekmece in si prislužil svojo prvo zlato medaljo na mednarodnih tekmah. Tudi 19-letni Jože Ferenčak je nastopil najprej pri mladincih (težka k.) in zmagal, nato pa je prestopil še med člane (v srednji kategoriji), kjer pa je dosegel tri zaporedne zmage in si v enem dnevu prislužil kar dve zlati medalji! Odlični uspehi zlate brežiške generacije na mednarodnem turnirju v Somboru (ter ostalih tekmovanj) so le potrditev, da po zamenjavi generacij lahko na vsakem tekmovanju pričakujemo novo bero odličnih rezultatov mladih mojstric in mojstrov plemenite japonske borilne veščine.

 

Christian Kajtna

 

 

Sedem zlatih medalj za mlado brežiško zlato karate generacijo (sedijo, od desne) : Bruno Budič, Petra Planic, Rem Vojvoda, (zgoraj, od desne): Aljaž Petančič, Sandi Petelinc, Jože Ferenčak in najstarejši brežiški mojster in trener Veljko Jukič

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11.03.2006 (Žalec, Slovenija) - 5 kolajn za brežiške karateiste na mednarodnem

GP ŽALEC 2006

V soboto 11.03.2006 je v Žalcu potekal 4.GRAND PRIX mednarodni turnir. Na tekmovanju je nastopilo okoli 400 tekmovalcev in tekmovalk iz 63 klubov iz Avstrije, Italije, Švice in Slovenije. Karate klub Brežice je nastopil s desetčlansko ekipo in osvojil 5 kolajn v zelo močni mednarodni konkurenci. Kolajne so samo potrditev odličnega dela v klubu s mladimi generacijami.

 

Najvidnejše uvrstitve so dosegli:

3.mesto boji malčice -33kg: PETRA PLANINC

3.mesto boji mlajši dečki -43kg: VIKTOR KOPINČ

3.mesto boji malčice +33kg: NASTJA GALIČ

3.mesto kate starejši dečki: REM VOJVODA

3.mesto kate ekipno starejši dečki: VIKTOR KOPINČ, KREŠIMIR BLAŽEVIĆ, REM VOJVODA

 

5.mesto kate malčki: ŽAN MLADKOVIČ

5.mesto boji mlajši dečki -50kg: BRUNO BUDIČ

5.mesto boji starejši dečki -43kg: REM VOJVODA

5.mesto kate mlajši dečki: VIKTOR KOPINČ

5.mesto kate starejši dečki: KREŠIMIR BLAŽEVIĆ

7.mesto kate malčice: NASTJA GALIČ

9.mesto boji malčki -33kg: ŽAN MLADKOVIČ

9.mesto kate mlajši dečki: BRUNO BUDIČ

 

Še posebej velja pohvaliti PETRO PLANINC in VIKTORJA KOPINČA, ki se skoraj iz vsakega tekmovanja vračata s kolajnami. Del teh mladih tekmovalcev bo skupaj s trenerjema Velimirjem Jukičem in Christianom Kajtno odpotovalo naslednji vikend na mednarodni turnir v Sombor (Srbija in Črna gora).

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

21.02.2006 - Pokal Posavja v katah

 

V torek, 21.02.2006 je v Brežicah potekalo tekmovanje v karateju za Pokal Posavja v katah. Na tekmovanju je nastopilo preko 130 tekmovalcev iz karate kluba Dren Krško, DBV Rajhenburga in karate kluba Brežice. Tekmovalci so se pomerili v katah posamezno v uradnih kategorijah karate zveze Slovenije. Namen Pokala Posavja je prijateljsko srečanje s posavskimi karate klubi in spada v sklop priprav na državno prvenstvo za mlajše kategoriji, ki bo konec maja v Krškem. Lovoriko najboljšega kluba je tokrat za las odnesel DBV Rajhenburg pred lanskim zmagovalcem karate klubu Brežice.

 

Rezultati brežiških karateistov:

 

Naslov prvaka Posavja v katah so osvojili:

1.mesto starejši dečki: VIKTOR KOPINČ

1.mesto mlajši kadeti: JANEZ VINTAR

1.mesto člani: MARKO MATIJEVIČ

1.mesto malčice: NASTJA GALIČ

1.mesto starejše deklice: NIVES ĐORĐEVIĆ

1.mesto članice: LANA PRANER

 

2.mesto najmlajši: GAŠPER TOMŠE

2.mesto mlajši dečki: ALEKSANDER GODLER

2.mesto mlajši kadeti: ALJAŽ PETANČIČ

2.mesto mladinci: JOŽE FERENČAK

2.mesto najmlajše: LAURA STARC

2.mesto mlajše deklice: PETRA PLANINC

2.mesto članice: METKA GALIČ

 

3.mesto najmlajši: DAVID ŠINKO

3.mesto najmlajši: LUKA POGAČAR

3.mesto malčki: DAVID DUHANIČ

3.mesto malčki: JAN ZOFIČ

3.mesto mlajši dečki: NEVIO DVORŠAK

3.mesto starejši dečki: KREŠIMIR BLAŽEVIĆ

3.mesto starejši dečki: GREGOR KRUŠLIN

3.mesto mlajši kadeti: REM VOJVODA

3.mesto mlajši kadeti: BRUNO BOŽIČNIK

3.mesto malčice: KAROLINA ZANIUK

3.mesto članice: MATEJA PETANČIČ

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11.02.2006 (Velenje)

Bruno Budič zmagovalec mednarodnega odprtega prvenstva Nestl Žgank v Velenju

 

V soboto 11.02.2006 je v Velenju potekal mednarodno odprto prvenstvo za pokal Nestl Žgank. Na tekmovanju so nastopili tekmovalci iz hrvaških in slovenskih klubov. Tekmovalci karate kluba Brežice iz tekmovanja v tekmovanje izboljšujejo svoje znanje in dosegajo zavidanja vredne mednarodne rezultate. Spremenjen način dela v klubu z mladimi tekmovalci že kaže odlične sadove trenerske ekipe. Iz treninga na tekmovanje pa bojo brežiški varovanci dokazali, da se lahko uvrščajo v sam vrh slovenskega karateja.

 

Bruno Budič je v kategoriji mlajših dečkov +40kg suvereno premagal vse svoje nasprotnike in si tako zasluženo priboril naslov zmagovalca mednarodnega odprtega prvenstva Nestl Žgank. Po zmagoslavju v posameznih bojih so se mlajši dečki (Bruno Budič, Viktor Kopinč in Rem Vojvoda) pomerili še v ekipnih bojih in premagali vso konkurenco. Za nameček je enaka ekipa tekmovala še v starostno višji kategoriji starejših dečkov ter izgubila žele v finalu proti domači ekipi. Najboljša tekmovalka v bojih Petra Planinc je prav tako klonila šele v finalnem boju proti hrvaški tekmovalki in zasluženo osvojila srebrno kolajno. Mladinec Jože Ferenčak se je pomeril v članski konkurenci v bojih in zasedel odlično 3.mesto. Jože je edini boj izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu sevničanu Marku Stoparju.

Uvrstitve članov karate kluba Brežice:

1.mesto boji mlajši dečki +40kg: BRUNO BUDIČ

1.mesto boji mlajši dečki ekipno: BRUNO BUDIČ, VIKTOR KOPINČ, REM VOJVODA

2.mesto boji malčice -3okg: PETRA PLANINC

2.mesto kate ekipno starejši dečki: VIKTOR KOPINČ, KREŠIMIR BLAŽEVIĆ, REM VOJVODA

2.mesto boji ekipno starejši dečki: VIKTOR KOPINČ, BRUNO BUDIČ, REM VOJVODA

3.mesto boji člani -70kg: JOŽE FERENČAK

5.mesto boji malčice +30kg: NASTJA GALIČ

5.mesto kate mlajši kadeti: JANEZ VINTAR

5.mesto kate starejši dečki: VIKTOR KOPINČ

7.mesto kate starejši dečki: KREŠIMIR BLAŽEVIĆ

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

05.02.2006 (Limbuš, Slovenija) – Zablestela Petra Planinc in Viktor Kopinč,

krstna nastopa za Žana Mladkoviča in Nastjo Galič

V nedeljo 05.02.2006 je v Limbušu pri Mariboru potekal 5.mednarodni turnir Kobe Osaka Slovenija. Na tekmovanju je nastopilo 280 tekmovalcev in tekmovalk med katerimi tudi mladi člani karate kluba Brežic. Svoje nastope so odlično opravili ter tako izboljšali rezultate iz zadnjega tekmovanja v Samoboru. Z vsakim tekmovanjem dokazujejo, da napredujejo in da v bodoče lahko računamo na njihove uspešne uvrstitve tudi v mednarodnem okolju.

 

Najvidnejše uvrstitve so dosegli:

2.mesto boji malčice +33kg: NASTJA GALIČ

3.mesto boji malčice -33kg: PETRA PLANINC

3.mesto boji malčki -33kg: ŽAN MLADKOVIČ

3.mesto kate ekipno starejši dečki: VIKTOR KOPINČ, BRUNO BUDIČ, REM VOJVODA

 

Zraven dobitnikov kolajn velja še posebej pohvaliti 5.mesti PETRE PLANINC (kate malčice) in VIKTORJA KOPINČA (kate starejši dečki), ki sta v boju za bronasto kolajno tesno izgubila z 1:2 po spornih sodniških odločitvah. Njuni skupni rezultati so le dokaz, da rasteta v kompletnega karateista, ki obvladuje vse prvine karateja (kate in borbe). Za nameček so člani kluba bili deležni še krstnih nastopov v bojih Žana Mladkoviča in Nastje Galič, ki pa sta se odrezala (na presenečenje vseh nas) z osvojitvijo prve kolajne v športnih bojih.

 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

21., 22.01.2006 (Samobor, Hrvaška ) – Odličen nastop Petre Planinc in Aljaža Petančiča na GP Hrvaške

 

V soboto, 21.01.2006 in v nedeljo 22.01.2006 je v Samoboru na Hrvaškem pod okriljem Hrvaške karate zveze potekal 15.mednarodni Grand Prix Croatia karate turnir v katah in bojih za vse starostne kategorije. Na tekmovanju je nastopilo rekordno število udeležencev (preko tisoč) iz desetih držav Evrope. Nastopile so tudi državne reprezentance Hrvaške, Slovenije, Slovaške, BIH, SIČG in Madžarske tako, da so v zelo močni mednarodni konkurenci tekmovalci karate kluba Brežice opravili svoje nastope zelo dobro. Najbolje so se odrezali ALJAŽ PETANČIČ (boji mlajši kadeti +69kg) in PETRA PLANINC (kate cicibanke ter boji cicibanke -34kg), ki sta v hudi konkurenci klonila šele v polfinalu ter na koncu z rezultatom 1:2 tesno izgubila v bojih za kolajno. Tako sta oba brežiška upa pristala na končnem 5.mestu v mednarodnem merilu, kar je še enkrat velika potrditev za delo z mladimi v karate klubu Brežice.

 

Druge vidne uvrstitve so še osvojili:

7.mesto kate st.dečki: VIKTOR KOPINČ

7.mesto boji ml.dečki +40kg: BRUNO BUDIČ

7.mesto boji ml.kadeti +69kg: SANDI PETELINC

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

Brežice, 17.01.2006

 

Izpiti za višje pasove V klubu smo organizirali izpite za vse skupine, ki so polagale za bele, rumene, oranžne in zelene pasove. Člani so pokazali zelo dobro znanje, nekateri pa so presegli tudi svoje zmožnosti in tako vidno izstopali od svojih soborcev. Za trud in prikazano so bili tudi ustrezno nagrajeni. Osvojene pasove pa bo že na naslednjem treningu potrebno ubraniti s prikazanim znanjem iz karateja.

NIKOMUR NE OBLJUBIMO NIČESAR!!!

Razen tega, da bo vsakdo, ki želi skupaj z nami v našem klubu na področju karateja kaj doseči, trdo, trdo garal.

V karateju je treba v potu lastnega telesa pretočiti litre in litre znoja - za vsak, še tako majhen uspeh ali priznanje.

Pa vendar, kdor tako skozi številne treninge izgradi svojo voljo, svoj borbeni dub in svoje telo, bo nemara bolj pripravljen spoprijeti se z ostalimi nalogami in težavami v življenju - odločnejši, močnejši in sposobnejši.

Mnogi so to poskusili, le redki vztrajali. Vendar je nas, ki vztrajamo iz leta v leto več! Marsikdo bo odnehal, mi ne bomo!

Kdorkoli med nami, ki popusti in klone, ker vidi, da ne zmore, lahko odneha. A takih ne rabimo! Prav tako tudi ne rabimo brezvoljnežev in neodlocnežev!

Vsakemu, ki ga karate zanima, ki se želi dokazati pred samim seboj, pred ostalimi omahljivci in še kom, ki se želi izkazati na vsakem treningu posebej in potrditi svoje sposobnosti in moč samoobvladovanja - nudimo možnost!

Lahko se nam pridruži te!

Obljubimo vam lahko le to, da ne bo ne lahko, ne enostavno. Zapomniti pa si velja le to:

NIKOMUR NE BOMO PODARILI NIČESAR!

Člani Karate kluba Brežice

Redna letna skupščina KK Brežice

V A B I L O

Predsednik Karate kluba Brežice sklicuje redno letno skupščino Karate kluba Brežice, ki bo v petek, 03.februarja 2006 ob 17.30 uri v telovadnici Vrtca Mavrica Brežice z naslednjim dnevnim redom:

1. Pozdrav in otvoritev

2. Izvolitev organov skupščine

3. Poročilo verifikacijske komisije

4. Sprejem poslovnika o delu skupščine

5. Pregled sklepov in potrditev zapisnika prejšnje skupščine

6. Pregled dela v klubu za obdobje 2005

7. Pregled finančnega poročila za obdobje 2005

8. Program dela za leto 2006

9. Finančni načrt za leto 2006

10. Razno

Gradivo pod točko 4, 5, 6, 7, 8 in 9 najdete v priloženih datotekah za skupščino ( gradivo za skupščino ).

Na skupščino so vabljeni vsi člani karate kluba Brežice!

S športnimi pozdravi!

Dubravko Smirić, l.r.

predsednik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14.01.2006 (Žalec)

Mladi brežiški karateisti osvojili dve kolajni na mednarodnem turnirju!

 

V soboto, 10.01.2006 je v Žalcu v organizaciji Karate zveze Slovenije potekal 10.mednarodni novoletni karate turnir za ml.kadete, kadete, mladince in člane v katah in bojih. Na tekmovanju je nastopilo 284 tekmovalcev iz 39 klubov Slovenije, Hrvaške in Madžarske. Na samem tekmovanju so nastopile tudi širše selekcije nacionalnih reprezentanc, ker se bliža evropsko prvenstvo za kadete in mladince. Tekmovanje je potekalo na izredno visokem nivoju tako po organizacijski, kot tudi po tekmovalni plati. Tekmovanja so se udeležili tudi tekmovalci karate kluba Brežice, ki so tokrat nastopili samo z najmlajšimi starostnimi kategorijami ter svoje nastope odlično opravili in potrdili dober uvod v novo tekmovalno leto.

 

Brežičani so dosegli naslednje mednarodne uspehe:

3.mesto boji ml.kadeti -50 kg: BRUNO BUDIČ

3.mesto boji ml.kadeti -40 kg: REM VOJVODA

5.mesto boji ml.kadeti +65kg: SANDI PETELINC

5.mesto kate ml.kadeti: KREŠIMIR BLAŽEVIĆ

6.mesto boji ml.kadeti +65kg: ALJAŽ PETANČIČ

6.mesto kate ml.kadeti: VIKTOR KOPINČ

 

Mlado generacijo tekmovalcev čaka naslednji vikend najštevilčnejši turnir v Evropi, ki bo v sosednjem Samoboru.

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

Novoletni uspeh brežiški karateistov

Silvesterske medalje

 

Izredno bogato in uspešno leto 2005 so brežiški karateisti odlično sklenili tudi z nastopom na novoletnem turnirju Szilveszter Kupa na Madžarskem. Svojo prvo zlato medaljo je osvojil Jože Ferenčak, ki je zmagal v bojih med člani, med pionirji v katah pa sta zablesteli Petra Planinc in Nastja Galič s srebrno in bronasto medaljo, kar pa je bil le vrhunec bere mlade brežiške ekipe na novoletnem turnirju.

 

Na zadnjem turnirju leta v Szekzardu so Brežičani v konkurenci več kot 400 tekmovalcev iz 7 držav nastopali v vseh konkurencah: tako v katah, kot v bojih - posamično in ekipno. Tako sta odličen uspeh dosegla tudi Rem Vojvoda in Bruno Kopinč, ki sta v bojih med starejšimi dečki osvojila vsak svojo bronasto medaljo, v ekipi skupaj z Brunom Budičem pa je mlada ekipa osvojila tudi 3.mesto v bojih in 2.mesto v katah. K uspehu sta svoj delež prispevali tudi: Sandi Godler, ki je med mlajšimi dečki v katah osvojil bronasto medaljo, Petra Planic in Bruno Budič pa sta osvojila enako medaljo v bojih. Ferenčak je po zmagi med člani v bojih tekmoval tudi v katah, kjer je osvojil še eno medaljo, skupaj s Sandijem Petelincem in Aljažem Petančičem pa so kot ekipa nastopili med mladinci tako v bojih (2.mesto) kot v katah (3.mesto). V mladinski konkurenci v bojih se je odlično izkazal Aljaž Petančič, ki je zapored tri boje zmagal, a je v finalu izgubil proti svetovnemu prvaku Tataru, a si je vseeno prislužil dragoceno srebrno medaljo. Nastop je med veterani v katah sklenil še Veljko Jukič z zmago in tako dopolnil bero medalj ekipe, ki sta je tokrat na tekmi v mestu Szekzard, središču pokrajine Tolna, vodila skupaj z Vladom Petančičem. Po dolgoletni seriji uspehov starejših članov karate kluba Brežice pa medalje mladinske in pionirske ekipe predstavljajo odlično vzpodbudo vsem mladim brežiškim karateistom pred izzivi novega leta.

 

 

Christian Kajtna

Foto: Željko Jeličič

Mladi brežiški karateisti (sedijo, od desne): Sandi Godler, Rem Vojvoda, Bruno Burič. Nastja Galič, Petra Planic in Viktor Kopinč, (stojijo, od desne): Vlado Petančič, Jože Ferenčak, Aljaž Petančič, Sandi Petelinc in Veljko Jukič

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

 

 

 

 

 

 

 

© KK Brežice 2007