ARHIV DOGODKOV - 2007

 

| 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012  

 

Bruno Budič zmagal na najstarejšem karate turnirju v Evropi!

V soboto, 15.12.07, je v Trbovljah potekal najstarejši tradicionalni mednarodni karate turnir v Evropi. Udeležilo se ga je 675 tekmovalk in tekmovalcev iz 72 klubov iz 12 držav. Člani karate kluba Brežice so osvojili skupaj 4 medalje (1 zlato, 2 srebra in 1 bron). Zmagovalec turnirja je postal BRUNO BUDIČ v bojih dečkov 12-13let -55kg, ki je do zlata moral premagati štiri nasprotnike. Do finalnnih bojev sta se prebili tudi PETRA PLANINC in NASTJA GALIČ, ki pa sta žal morale priznati premoč nasprotnic, VIKTOR KOPINČ pa je v katah starejših dečkov osvojil bron. Omenjeno tekmovanje je bilo za tekmovalce karate kluba Brežice zadnje v letošnjem koledarskem letu.

Prihajajoči vikend se bo v Krškem zopet mudila otroška državna reprezentanca. Do konca leta pa se bojo tekmovalci karate kluba Brežice posvetili še zadnjim pripravljalnim treningom saj jih v januarju čaka nastop na IKF svetovnem prvenstvu v Italiji.

Člani kluba so skupno osvojili 69 medalj, od tega 15 zlatih, 17 srebrnih in 37 bronastih. Na tekmovanjih za Pokal Slovenije in državnih prvenstvih so člani kluba osvojili 22 medalj.

Pomembenjše uvrstitve:
1.mesto boji dečki 12-13let -55kg: BRUNO BUDIČ
2.mesto boji deklice 10-11let -40kg: PETRA PLANINC
2.mesto boji deklice 10-11let +40kg: NASTJA GALIČ
3.mesto kate dečki 12-13let: VIKTOR KOPINČ

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

NOVOLETNA PROSLAVA 2007 – 2008

V karate klubu smo med prvimi organizirali novoletno proslavo, se zbrali, poveselili, malo 'pomal'cali', pregledali minule dosežke in predstavili nekaj novih načrtov. Druženje članov Karate kluba Brežice, družinskih članov in prijateljev je postalo že stalen običaj, saj se tako zberemo dvakrat na leto – enkrat ob koncu šolskega leta, in drugič ob koncu koledarskega leta. Seveda brez piknika ne gre in tudi tokrat sta se odlično odrezala Jože Budič, ki je z nekaj pomočniki prevzel nase pripravo celotnega menija na čelu z na žaru pečenimi dobrotami in predsednik Dubravko Smirič, ki je poskrbel za vse ostalo. Seveda bi le stežka šlo brez podpore zagrizenih mam: nekatere so spekle tudi sladkarije in mladi in stari člani skupaj smo se najprej družili, nato, veselili, a ves čas gostili. Za popestritev večera sta poskrbeli še Nastja Galič in Petra Planinc, ki sta nam zaigrali dve virtuozni skladbi na violini, tako da smo se vsi lahko čudili kje sploh najdeta čas za vadbo violine, saj sta skoraj vsak dan na treningih in skoraj vsak drugi konec tedna na tekmi. Veselili smo se uspešnim dosežkom za nami (vsi rezultati so podrobno našteti v priloženem poročilu), za trenutek se spočili in se nato na nove izzive pripravili.Pred nami bo v letu 2008 – na raznovrstnih področjih in tekmovalnih boriščih – znova vrsta poti na tekmovanje, seminarje, izobraževanje ali kakršne koli druge vrste dokazovanje: pred drugimi, a tudi pred nami samimi, pred našimi člani, prijatelji, starši, navijači, sponzorji, ki vsa ta leta verjamejo v nas, v našo voljo, naše znanje in našo spretnost ter zmogljivost.

Latinski izrek 'Citius, Altius, Fortius' – Hitreje, Više, Močneje – pomeni pri nas: vsak trening želimo biti boljši vsaj za 1% (si predstavljate: 100 treningov – napredek tudi do 100%!, bolj ali manj…) in vsako leto želimo narediti življenjski korak ali dva naprej, v našem delu v karate klubu in sami na sebi, a tudi v vsakodnevnem boju – nenehnega življenjskega razvoja. (VJ, CK)

PREGLED IZVEDENEGA DELA

 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 DRŽAVNIH SELEKCIJ V KRŠKEM

V soboto, 8.12., in nedeljo, 9.12.07, so v športni dvorani ŠC Krško potekale skupne priprave otroške, ženske in moške kadetske ter ženske in moške mladinske državne karate reprezentance. Najboljši slovenski karateisti so se v Krškem zbrali z namenom priprave kadetske in mladinske reprezentance na prihajajoče mladinsko evropsko prvenstvo, ki bo februarja potekalo v Trstu. Otroška reprezentanca se je zbrala z namenom priprave na svetovni pokal za otroke, ki bo izveden v eni izmed držav zahodne Evrope v poletnih mesecih. Omenjeno je v svetovni karate zvezi novost. Priprav otroške reprezentance so se udeležili: Petra Planinc, Viktor Kopinč, Nastja Galič in Bruno Budič.

Posebna osvežitev na reprezentančni sceni pa je novi trener v katah. Zaradi želje, da tudi v katah nekoč osvojimo na uradnih mednarodnih tekmovanjih kakšno odličje in pomembnosti tekmovanj v prihodnjem letu, so se v Trenerski komisiji Karate zveze Slovenije odločili za ambicioznejše načrte.V svoje vrste so povabili mednarodno priznanega in poznanega strokovnjaka v tej športni disciplini, Livius BUNDO. BUNDA je mojster karateja, nosilec črnega pasu, stopnje 5. DAN. Je predavatelj na katedri za karate na Športni akademiji v Beogradu. Vse prisotne v Krškem je navdušil s svojo odprtostjo in odličnimi pedagoškimi prijemi, predvsem pri najmlajših. Tudi prisotni trenerji in starši otrok so si z zanimanjem ogledali njegove treninge.

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

Mednarodni karate turnir Ljubljana Open 2007

V dvorani Kodeljevo se je na letošnjem turnirju LJUBLJANA OPEN 2007 za medalje potegovalo 546 tekmovalcev iz sedmih držav. Statistika kaže udeležbo 59-ih klubov, v konkurenci posameznikov in ekip za najboljša mesta pa je bilo podeljeno 106 kompletov medalj. Tudi letošnje tekmovanje so popestrili tekmovalci iz Irana, poleg slovenskih pa so se tekmovanja udeležili tudi tekmovalci iz Avstrije, Hrvaške, Češke, Italije, Srbije in Črne gore. Na sedmih boriščih so na začetku v disciplinah ELEMENTI, ENOKORAČNI BOJ, POLPROSTI BOJ in KATA najprej nastopili otroci. Najmlajši ima le 5 let, najstarejši veteran pri 57-ih v konkurenci KATA pa je dokaz, da je veščina namenjena vsem, ki imajo voljo do vadbe in zdravega načina življenja. Brežiški tekmovalci so nastopili v okrnjeni postavi ter osvojili dve bronasti medalji: Bruno Budič v bojih mlajših kadetov in Petra Planinc v bojih mlajših deklic.

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HYPO POKAL 2007

Sobota – 17. November – Športna dvorana Sevnica

 

Karate klub HYPO iz Sevnice je v soboto 17. Novembra organiziral 9. mednarodni karate turnir - za veliko nagrado – HYPO POKAL 2007. Turnir je potekal v športni dvorani v Sevnici, tekmovalci in tekmovalke pa so se pomerili med seboj v katah posamezno in ekipno, ter v športnih borbah posamezno po težnostnih kategorijah po mednarodnih pravilih svetovne zveze WKF. Organizator je v dvorano privabil kar 332 tekmovalcev in tekmovalk iz 44 klubov iz 5 držav in sicer iz sosednje Hrvaške, Italije, Avstrije, Slovaške in Slovenije.

Prevlada slovenskih klubov je bila prisotna skoraj na vseh boriščih. Na turnirju so nastopili tudi številni posamezni slovenski reprezentanti, letošnji mladinski in članski državni prvaki iz Slovenije, Italije in Hrvaške. Karate klub Brežice se je tekmovanja udeležil s 6 tekmovalci, ki so skupaj osvojili 6 medalj. Med starejšimi se je najbolje izkazal Sandi Petelinc , ki je osvojil srebrno medaljo v bojih med kadeti. Dober povratek je tudi uspel članu Jožetu Ferenčaku , ki si je priboril bronasto medaljo. Viktor Kopinč (podprvak Slovenije v katah) pa je še enkrat dokazal kakovost vrhunskega karateista saj je prišel do bronaste medalje v katah in v borbah. Do bronaste medalje so prišli še Bruno Budič in Aleksander Godler .

 

Pomembnejši rezultati:

2.mesto boji kadeti -75kg: SANDI PETELINC

3.mesto boji člani -70kg: JOŽE FERENČAK

3.mesto kate dečki 13 let: VIKTOR KOPINČ

3.mesto boji starejši dečki -43kg: VIKTOR KOPINČ

3.mesto kate dečki 13 let: BRUNO BUDIČ

3.mesto kate dečki 12 let: ALEKSANDER GODLER

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

Viktor Kopinč postal podprvak Slovenije v katah

V soboto, 10.11.2007, je v Žalcu potekalo državno prvenstvo v karateju do 21 let. Tekmovanja se je udeležilo preko 500 tekmovalcev iz 54 slovenskih klubov. Najpomembnejšega tekmovanja letošnje sezone na domačih tleh se je udeležila tudi zasedba karate kluba Brežice. Najodmevnejši rezultat je uspel Viktorju Kopinču, ki je postal podprvak Slovenije v katah pri starejših dečkih. Do finala je vse svoje tekmovalce gladko premagoval s 3:0 nato pa klonil proti staremu in novemu prvaku iz Velenja. Po finalnem nastopu in osvojitvi naslova podprvaka je trener Velenja izrazil željo, da bi v ekipnih nastopih v katah za evropsko prvenstvo 2009 želel prav Viktorja. Tako se bojo kmalu začele priprave kataške ekipe, ki bi zastopala Slovenijo na EP 2009. Vidnejši rezultat sta še dosegla Petra Planinc in Aljaž Petančič, saj sta izgubila dvoboje za bronasto medaljo in na koncu osvojila 5.mesto. Že naslednji teden čaka vse tekmovalce mednarodni turnir v Sevnici, kjer bojo dokazovali svojo nadaljnjo pripravljenost poseči po najvišjih stopničkah.

Pomembnejši rezultati:
2.mesto kate starejši dečki: VIKTOR KOPINČ
5.mesto boji kadeti +75kg: ALJAŽ PETANČIČ
5.mesto boji ml.deklice +35kg: PETRA PLANINC

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PREDSTAVITVENI TRENING KARATE KLUBA BREŽICE OB ROJSTNEM DNEVU PREDSEDNIKA DRUŠTVA

 

V karate klubu Brežice so člani izvedli predstavitveni trening, ki je bil namenjen vsem novim članom in simpatizerjem karateja. Na tem treningu so člani kluba prikazali, kaj vse se lahko začetniki naučijo in kaj sploh lahko pričakujejo od karateja. Celotni predstavitveni trening so vodli trenerji kluba, ki so tudi na koncu nastopili z mojstrskimi katami in kato Sanchin (prikazovanje moči z razbijanjem lesenih palic).

Podeljeno je bilo tudi priznanje Aljažu Petančiču za pridobitev statusa vrhunskega športnika mladinskega razreda in diploma za trenerja karateja Dubravku Smiriću, ki je uspešno končal to stopnjo šolanja na Fakulteti za šport v Ljubljani. Na koncu treninga je slavljenec (predsednik Smirić) počastil vse člane kluba s torto velikanko, v spomin na okroglo obletnico pa mu je klub izročil set treh mečev, ki jih je prejšnji teden prinesel iz Japonske naš častni predsednik Velimir Jukič.

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bruno Budič zmagal na tekmovanju za »Pokal Slovenije 2007«

 

V soboto, 13. 10. 2007, se je v Trbovljah približno 450 karateistk in karateistov iz 45 slovenskih klubov udeležilo 3.tekme za Pokal Slovenije v letu 2007. Člani karate kluba Brežice tudi tokrat niso ostali brez odličij, saj so se iz tekmovanja vrnili z osvojeno zlato medaljo. Bruno Budič je s svojimi nastopi v borbah pokazal, da iz treninga na trening zori v vrhunskega borca. Na tekmovanju mu ni bil kos nobeden tekmovalec, saj je vse svoje tekmece pustil na ničli. S takšnimi borbami si je priboril naslov zmagovalca pokalne tekme med starejšimi dečki -55kg.

Ostali naši tekmovalci so se odrezali solidno, saj so Petra, Nastja in Viktor izpadli v tretjem krogu, kar je bilo tokrat premalo za sam vrh. Vse tekmovalce čakajo sedaj zaključni treningi pred državnim prvenstvom, ki bo 10.11.2007 v Žalcu, kjer se bojo vsi potegovali za naslove.

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALJAŽ PETANČIČ PRIDOBIL STATUS VRHUNSKEGA ŠPORTNIKA

 

Pri Olimpijskemu komiteju Slovenije - združenju športnih zvez so Aljažu Petančiču iz karate kluba Brežice na podlagi tekmovalnih dosežkov dodelili status vrhunskega športnika mladinskega razreda. Status vrhunskega športnika se podeljuje za obdobje enega leta pod pogoji, ki jih določa Karate zveza Slovenije v sodelovanju z OKS-ZŠZ. Aljaž je prvi kategorizirani športnik karate kluba Brežice po zadnji kategorizaciji Petra Dirnbeka in Christiana Kajtne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. TRADICIONALNI MEDNARODNI SHOTOKAN KARATE TURNIR

 

V soboto, 29. 9. 2007 je v Športni dvorani Šenčur potekal 8. tradicionalni mednarodni karate turnir. Turnirja se je udeležilo 43 klubov iz 5-ih držav: Italije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, in Slovenije. Med seboj se je pomerilo 530 tekmovalcev in 51 ekip v katah in športnih borbah.

Od brežiških karateistov se je najbolje odrezala NASTJA GALIČ, ki je osvojila 3.mesto v katah mlajše deklice in 3.mesto v borbah mlajše deklice +35kg. Anja Grilc (sposojena tekmovalka iz KK Triglav Krško) je bila 3. med mlajšimi deklicami -35kg. Viktor Kopinč je z odličnimi nastopi posegel po srebrni kolajni v katah med mlajšimi kadeti, kjer je bila konkurenca še posebej močna, saj je nastopilo kar nekaj članov reprezentance. Za konec so se tekmovalci pomerili še v ekipnih nastopih, kjer so v katah (Bruno Budič, Viktor Kopinč in Rem Vojvoda) osvojili 3.mesto med mlajšimi kadeti, dekleta (Nastja Galič, Petra Planinc in Anja Grilc) pa so zmagala v borbah mlajših deklic.

 

Pomembnejše uvrstitve:

1.mesto boji ekipno mlajše deklice: PETRA PLANINC, NASTJA GALIČ, ANJA GRILC

2.mesto kate mlajši dečki: VIKTOR KOPINČ

3.mesto kate mlajše deklice: NASTJA GALIČ

3.mesto boji mlajše deklice +35kg: NASTJA GALIČ

3.mesto boji mlajše deklice -35kg: ANJA GRILC

5.mesto boji mlajše deklice +35kg: PETRA PLANINC

3.mesto kate ekipno mlajši kadeti: VIKTOR KOPINČ, BRUNO BUDIČ, REM VOJVODA

5.mesto boji kadeti -70kg: SANDI PETELINC

5.mesto boji ekipno mlajši kadeti: VIKTOR KOPINČ, BRUNO BUDIČ, ALEKSANDER GODLER

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zermatt (Švica) - Strokovni seminar japonca Keijija Tomiyame

 

V idiličnem mestecu Zermatt pod znanim ledenikom v Švici je Kofukan zveza Švice organizirala strokovni seminar japonca Keijija Tomiyame. Od brežiških trenerjev se je seminarja udeležil trener Franc Bajs (3.DAN Shotokan), ki se pripravlja za polaganje črnega pasu v shito-ryu karateju naslednjo leto, ko bo Slovenija gostila priznanega mojstra. Tokrat so na seminarju obnavljali znanje KOBUDA, tehnik in kat s starodavnim orožjem "BO" oz.palica.

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

Uspešen krstni nastop Petre Planinc in Nastje Galič za otroško reprezentanco Slovenije

na 8.mednarodnem odprtem prvenstvu Slovenije

 

Šempeter pri Gorici, 08. septembra 2007 – Osma ponovitev izredno uspešnega mednarodnega karate turnirja v odlični organizaciji domačih karate klubov, KD Samurai Nova Gorica in ŠD Gorica, je bila letos še posebej zahtevna. Šempeter je dva dni pred tekmovanjem po zaslugi svetovno priznanega karate sodnika Primoža Debenaka, gostil tudi mednarodni seminar za bodoče vrhunske sodnike.

Na samem tekmovanju je nastopilo več kot 400 tekmovalcev iz devetih držav, še posebej močna udeležba pa je bila v kadetski in mladinski konkurenci /hrvaška, slovaška, češka, madžarska in slovenska reprezentanca/, saj bližajoče se Svetovno mladinsko prvenstvo 19.-21. oktobra v turškem Istanbulu predstavlja velik izziv vsem kandidatom za reprezentanco. Na tekmovanju je prvič nastopila tudi otroška reprezentanca Slovenije katere članice so bile tudi Nastja Galič in Petra Planinc (karate klub Brežice). Obe sta upravičili zaupanje selektorja saj je bila Petra Planinc druga v bojih in tretja v katah, Nastja Galič pa tretja v bojih in peta v katah. Od ostalih uspehov v močni mednarodni konkurenci velja omeniti še 3.mesto Viktorja Kopinča v bojih in 5.mesto Aljaža Petančiča v bojih.

S tem tekmovanjem se je tudi uradno začel jesenski del tekmovanj, kjer bo vrhunec vsekakor državno prvenstvo do 21 let v novembru.

Pomembnejše uvrstitve:

2.mesto boji deklice 11-12let -40kg: PETRA PLANINC

3.mesto kate deklice 11-12let : PETRA PLANINC

3.mesto boji deklice 11-12let +40kg: NASTJA GALIČ

3.mesto boji dečki 13-14let: VIKTOR KOPINČ

5.mesto kate deklice 11-12let: NASTJA GALIČ

5.mesto boji kadeti +75kg: ALJAŽ PETANČIČ

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brežice, 16.08.2007

Spoštovani karateist/karateistka!

 

Počitnice so skoraj minile in z začetkom novega šolskega leta pričenjamo tudi mi z rednimi treningi. Prosimo, da pazljivo preberete naslednje informacije! SPISEK SKUPIN IN TRENINGOV(word dokument)

Če je po pomoti kdo izpuščen iz seznama oziroma ima kakršnokoli vprašanje, naj pokliče trenerja Christiana (tel: 041/919-374)!

 

TRENINGI

Prvi trening se prične v torek, 04.09.2007 v telovadnici GIMNAZIJE Brežice po navedenem urniku.

 

 

 

 

 

 

Poletne dejavnosti članov KK Brežice - od Benetk do Bohinja

 

Odličen nastop naših mladih tekmovalcev na turnirju v Benetkah, trening na pesku italijanskega morja, udeležba na enotedenskem karate kampu v Bohinju pod vodstvom japonskega akademika Hirokazu Irieja so le del poletnih aktivnosti naših članov. Po kratki počitniški pavzi smo tako s polnim tempom že začeli vaditi za jesensko sezono temkovanj, saj tekmovalci že vadijo s polno paro, rekreativci in zreli ljubitelji pa so izkoristili vadbo v Bohinjnu za spoznavanje skrivnosti mojsterskega tradicionalnega japonskega karateja.

 

Članek Benetke - Chioggia

Članek - Bohinj

 

 

 

FOTOGALERIJA BOHINJ 2007

 

PREDAVANJE - IDRIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24.06.2007 PREDSTAVITEV KARATE KLUBA BREŽICE NA PRIREDITVI BREŽICE MOJE MESTO

 

V okviru vsakoletne prireditve Brežice moje mesto se je letos predstavil tudi Karate klub Brežice. Člani kluba vseh starosti so prikazali šolske ter mojsterske kate, dogovorjeno in prosto borbo, celotno dogajanje pa je komentiral trener Peter Direnbek.

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

15.06.2007 ZAKLJUČEK ŠOLKEGA LETA 2006/07

 

Člani karate kluba Brežice smo se zbrali skupaj s starši, trenerji in ostalimi simpatizerji na tradicionalnem zaključnem pikniku. Na pikniku je predsednik Dubravko Smirić naredil kratek pregled minulega šolskega leta, seznanil vse udeležene z izpeljanim programom ter poudaril najpomembnejše dosežke na področju rednega dela, tekmovanj in izobraževanja strokovnih kadrov. Na koncu sta Dubravko Smirić in Christian Kajtna podelila priznanja trenerjem za požrtvovano prenašanje znanja na učence, priznanja najboljšim tekmovalcem za vrhunske športne dosežke ter zahvale vsem podpornikom za pomoč pri razvoju karate kluba Brežice. Zaključek vsega je bila podelitev priznanj za uspešno opravljene izpite za višje pasove, kjer je najvišje priznanje oz.diplomo za 1.DAN karate mojstra prejel novi mojster karateja v Brežicah - MATIC PIRC . Po tradiciji kluba je ob prevzemu diplome prejel tudi originalni črni pas SHUREIDO poslan direktno iz Okinawi, kjer so mu tudi z zlatimi črkami v japonščini izvezli ime kluba in njegovo ime. Na koncu je sledila pojedina in zabava....

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JKA DRŽAVNO SHOTOKAN PRVENSTVO SLOVENIJE V KARATEJU - 7 naslovo prvakov za karate klub Brežice

 

V soboto je v Leskovcu pri Krškem potekalo JKA državno prvenstvu v shotokan karateju. To je bilo zadnje tekmovanje v tem delu sezone in zato se se ga udeležili le najboljši tekmovalci karate kluba Brežice. Uspehi, ki so se kazali skozi celotno tekmovalno leto so bili tokrat kronani z osvojitvijo 7 naslovov državnih prvakov, 4 naslovov državnih podprvakov ter ena bronasta medalja. Naslove državnih prvakov so osvojili: Petra Planinc (kate in borbe), Viktor Kopinč (kate), Sandi Petelinc (borbe), Bruno Budič (borbe), Jože Ferenčak (borbe) in kate ekipno (Aleksander Godler, Bruno Budič in Viktor Kopinč).

 

Pomembnejše uvrstitve:

1. mesto kate deklice 9-10let 3.nivo: PETRA PLANINC

1.mesto kate dečki 13-14 let 3.nivo: VIKTOR KOPINČ

1.mesto kate ekipno dečki: ALEKSANDER GODLER, VIKTOR KOPINČ, BRUNO BUDIČ

1.mesto boji kadeti -70kg: SANDI PETELINC

1.mesto boji dečki 13-14 let -55kg: BRUNO BUDIČ

1.mesto boji deklice 11-12 let -40kg: PETRA PLANINC

1.mesto boji mladinci -70kg: JOŽE FERENČAK

2.mesto boji dečki 13-14 let -55kg: VIKTOR KOPINČ

2.mesto boji kadeti +75kg: ALJAŽ PETANČIČ

2.mesto kate dečki 13-14let 3.nivo: BRUNO BUDIČ

2.mesto kate mladinci: JOŽE FERENČAK

3.mesto boji dečki 11-12 let -45kg: ALEKSANDER GODLER

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REDNO LETNO POLAGANJE ZA VIŠJE PASOVE

 

V torek in četrtek so bila redna polaganja za višje pasove v karate klubu Brežice. Kandidati so morali pokazati znanja iz tehnik karateja, dogovorjenega boja, kat in prostega boja. Uspešno opravljenih in podeljenih je bilo 20 rumenih, 6 oranžnih, 7 zelenih in 8 modrih pasov. Rjavi pas in s tem tudi naziv mojstrski kandidat so si zaslužili: Dubravko Smirić, Mirko Požar, Bruno Božičnik in Bruno Budič. V klubu smo pridobili tudi novega mojstra in sicer preiskušnjo za črni pas je uspešno opravil MATIC PIRC ter si tako pridobil naziv "mojster karateja 1.DAN".

 

Ekipno državno prvenstvo v karateju

 

V nedeljo, 03.06.2007, je v Oplotnici potekalo ekipno državno prvenstvo. Petra Planinc je bila sposojena za ekipo mlajših deklic KK Triglav Krško, Jože Ferenčak pa za člansko ekipo KK Kolektor Idrija.

Tekmovanje so začele mlajše deklice: Anja Grilc, Samanta Zbiljski, Valentina Kukovičič in naša Petra Planinc. S srčnimi boji so se prebile do finala, kjer je po enakem številu medsebojnih zmag točkovna razlika odločila v prid nasprotnicam iz Postojne, kar je pomenilo osvojitev ekipnega državnega srebra. Petra Planinc je vse svoje tri borbe gladko zmagala brez, da bi ji nasprotnice dale kakšno točko in tako prispevala levji delež k osvojitvi srebra. Na koncu tekmovanja so nastopili še člani za katere je tekmoval Jože Ferenčak. Članski boji so bili prava paša za vse prisotne, saj je večina tekmovalcev nekdanjih ali trenutnih reprezentantov Slovenije. Ekipa KK Kolektor Idrija za katero je tekmoval naš Jože Ferenčak je osvojila bronasto medaljo.

Za zaključek prvega dela sezone čakajo vse člane karate kluba Brežice izpiti za višje pasove ter državno prvenstvo stilske JKA zveze Slovenije, ki bo v soboto 09.06.2007 v Leskovcu pri Krškem.

 

FOTOGALERIJA

 

 

FOTOGALERIJA

 

ZAKLJUČEK ŠOLSKEGA LETA

 

Zaključek šolskega leta s podelitvijo priznanj za uspešno opravljene izpite bomo letos proslavili na skupnem pikniku, ki bo v petek, 15.06.2007 ob 18.00 uri v Kmečkem hramu HERVOL v Bukovšku (lanski prostor). Na piknik so zraven vas vabljeni tudi vaši starši, sorodniki, prijatelji ter vsi, ki vas podpirajo pri treniranju karateja.

IZPITI ZA PASOVE

 

Zaključno preverjanje znanja na izpitih za višje pasove bo:
- V torek, 05.06.2007 ob 17.30 uri v telovadnici gimnazije Brežice (vsi
kateri polagate za bele, rumene, oranžne in zelene pasove) ter
- V četrtek, 07.06.2007 ob 18.00 uri v telovadnici gimnazije Brežice
(vsi kateri polagate za modre in rjave pasove)

Vsi kandidati za izpit morajo ob prijavi na izpit obvezno predložiti:
- plačano položnico za članarino junij 2007 ter eventualne ostale
zaostale neplačane obveznosti in
- znesek izpitne takse

Tisti, ki boste uspešno opravili izpite lahko naročite nove pasove pri trenerju
CHRISTIANU KAJTNI.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.05.2007 (Kobarid) – Tri medalje za Brežice na 2.tekmi za Pokal Slovenije 2007

 

V nedeljo, 20.maja 2007, je v Kobaridu v organizaciji Karate zveze Slovenije potekala 2. tekma za »POKAL SLOVENIJE 2007« za vse kategorije, od najmlajših do članov. Na tekmi je sodelovalo 45 klubov s skupno 430 tekmovalcev, ki so opravili 537 nastopov. Karate klub Brežice je nastopil z okrnjeno postavo tekmovalcev zaradi poškodb in bolezni, vendar se je vseeno povzpel na sam vrh slovenskega karateja.

 

Tokrat se je najbolje odrezal Aljaž Petančič, ki je v boju do finala premagal večnega nasprotnika in prijatelja Bodinnho iz Nove Gorice, v finalu pa je moral priznati premoč s 3:4 in tako osvojil srebrno medaljo. Uspeh Aljaža je dopolnil Jože Ferenčak, ki si je med člani priboril bronasto medaljo. Edino medaljo v katah je tokrat osvojila Petra Planinc, ki je v 2.kolu priznala premoč od kasnejše zmagovalke ter si tako v repasažnih treh zaporednih zmagah zagotovila končno 3.mesto. Nehvaležno 5.mesto sta še osvojila Rem Vojvoda in Petra Planinc v bojih.

 

Najvidnejše uvrstitve so dosegli:

2.mesto boji kadeti +75kg: ALJAŽ PETANČIČ

3.mesto kate mlajše deklice: PETRA PLANINC

3.mesto boji člani -70kg: JOŽE FERENČAK

5.mesto boji mlajše deklice -35kg: PETRA PLANINC

5.mesto boji kadeti -52kg: REM VOJVODA

 

 

 

FOTOGALERIJA

12.05.2007, Postojna: Na 6.tradicionalnem turnirju Postojna open dve bronasti medalji za brežiške karateiste

 

V soboto, je potekal 6.tradicionalni karate turnir Postojna Open 2007 na katerem je nastopilo 595 tekmovalcev iz Italije, Anglije, Hrvaške, Nemčije in Slovenije.

Za tekmovalce karate kluba Brežice se je poznalo, da so od zadnjega tekmovanja v klubu predvsem treninge posvetili bližajočim se polaganji za višje pasove. Kljub spremenjenem načrtu dela se je nekaterim uspelo prebiti do vidnejše uvrstitve v močni in številčni mednarodni konkurenci.

Viktor Kopinč je moral tokrat priznati premoč v katah večnega nasprotnika Plazarja iz Velenja ter se na koncu zadovoljil s 5.mestom. Petra Planinc je v katah v 1.kolu zmagala 3:0, 2.kolo 2:1, 3.kolo pa izgubila s 1:2. V boju za bronasto medaljo je suvereno premagala nasprotnico s 3:0 ter svoji zbirki uspehov dodala še enega. V bojih se je še posebej izkazal Aljaž Petančič, ki je zmagal tri kroge in nato izgubil šele v polfinalu. V repasažnem boju za bronasto medaljo je v napetem podaljšku borbe bil bolj odločnejši od nasprotnika in si priboril bronasto medaljo. Za zaključek se je izkazal še Jože Ferenčak z osvojenim 5.mestom med člani.

Vidnejše uvrstitve:

3.mesto kate mlajše deklice: PETRA PLANINC

3.mesto boji mlajši kadeti +65kg: ALJAŽ PETANČIČ

5.mesto boji člani -70kg: JOŽE FERENČAK

5.mesto kate starejši dečki: VIKTOR KOPINČ

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

Vsem članom karate kluba Brežice

Spoštovani,

V skladu z Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije, ki je bila objavljana v Ur. Listu št. 30/2007 z dne 3.4.2007 lahko vsi davčni zavezanci del dohodnine (do 0,5 %) namenijo enemu ali več upravičencem, ki so navedeni na seznamu Uredbe.

Skladno z vsebino Uredbe lahko davčni zavezanci do 0,5 % dohodnine namesto DURS namenijo izbranim upravičencem. Na obrazcu za dohodninsko napoved za leto 2006 se izpolni ime oz. naziv upravičenca, naslov sedeža upravičenca in davčno številko upravičenca; zadnja stran obrazca.

Karate klub Brežice je na podlagi odločbe Ministrstva za šolstvo in šport št. 6717-13/2006 z dne 20.02.2007 vpisana v register društev, ki delujejo v javnem interesu na področju športa pod zaporedno številko JI – 02/2007.

Karate zveza Slovenije v prvotni Uredbi ni bila uvrščena na seznam upravičencev. Vlada RS pa je na 116. redni seji dne 05.04.2007 sprejela naslednja sklepa:

»1. Vlada Republike Slovenije je izdala Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o namenitvi dela dohodnine za donacije in jo objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

2. Vlada Republike Slovenije je določila prečiščno besedilo Uredbe o namenitvi dela dohodnine za donacije in ga objavi na svojih spletnih straneh.«

ter na seznam upravičencev uvrstila tudi Karate klub Brežice.

Priporočamo se, da Karate klubu Brežice prispevate del vaše odmerjene dohodnine in tako prispevate k boljšemu finančnemu stanju kluba in s tem tudi h kvalitetnejšemu delu trenerjev, reprezentantov, sodnikov in vseh ostalih, tako doma, kot tudi v tujini, kjer je še bolj pomembna prepoznavnost naših tekmovalcev in države.

Podatki, ki so potrebni za vpis v obrazec dohodnine so:

Karate klub Brežice

Trg izgnancev 1A

8250 Brežice

Davčna številka: 168288386

Za vsako donacijo se vam že vnaprej iskreno zahvaljujemo.

Športni pozdrav.

Uprava društva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekskluzivno! (članek objavljen 05.05.2007)

Japonski karate mojster testiral japonski terenec!

 

Ob zadnjem obisku v Sloveniji so v uredništvu vodilne slovenske avtomobilistične revije Avto fokus slovitemu japonskemu mojstru karateja Keijiju Tomiyami zagotovili na preizkus enega od najboljših terencev iz Nissanove produkcije. Reporter iz sveta formule 1, sicer urednik in tesni voznik pri reviji Avto fokus Veljko Jukič pa je Tomiyamine vtise, občutke, misli in besede strnil v avtomobilsko zgodbo o japonsko-japonskem testu najsodobnejše japonske tehnologije v produkciji terenskih vozil.

 

Ekskluzivni japonski test: NISSAN PATHFINDER 2,5 dCi

 

Avto z dušo japonskega inžinerja!

 

Nissan slovi po svojem inžineringu, kar smo izvedeli iz ust ekskluzivnega testnega voznika, Japonca Keijija Tomiyame, sicer vrhovnega karate mojstra šole Shito Ryu Kofukan, ki je posebej za Avto fokus med svojim bivanjem in seminarjem v Sloveniji preizkusil najboljšo izvedbo nissanovega pathfinderja!

 

„Če izbiraš med Nissanovim urbanimi terenci nikakor nimaš lahkega dela,“ nam je že takoj na začetku povedal Tomiyama, sicer tudi ljubiteljski poznavalec Nissanove tehnike: „ Izbiraš lahko med precej podobnimi modeli: terrano , X-trail, patrol ali pathfinder! Vsi so si vendarle precej podobni, a še vedno precej različni, tako po izvedbi, izboru motorjev, kot po konstruktorski ideji, ki stoji za njihovo zasnovo. Patrol je veliko bolj divji, robusten in močan, saj predstavlja še vedno prvo izbiro za zelo težke terene, ali če hočete, nastop na puščavskem rallyju Dakar. Terrano je bolj evropsko zasnovan, X-trail je tako kot mu je to že položeno v zibno z imenom – križanec za različne namene, pathfinder pa je bil na začetku bolj namenjen zahtevnejšim ameriških izletnikom v hribe, a je zadnjih letih bolj dobil umirjeno in izpopolnjeno evropsko noto,“ so bile besede Senseija Tomiyame, ki sicer že dve desetletji živi v Evropi: najprej je poučeval v Parizu, nato Bruxellesu, sedaj pa živi v Nottinghamu Veliki Britaniji, a veliko potuje in poučuje pa po številnih šolah širom sveta: od Avstralije, do Afrike, Japonske in Evrope. Kadarkoli potuje po svetu z velikim zanimanjem spremlja in celo ljubiteljsko preizkuša raznovrstno avtomobilsko tehniko : „Če sam izbiram, potem se vedno odločam za japonski avto, da tako lahko spremljam razvoj, ki so ga naredili naši inžinerji, a me zanima tudi njih konkurenca.“ Slovenijo obišče vsako leto enkrat ali celo dvakrat in ko smo mu ob njegovem zadnjem obisku povedali, da smo mu za prevoze po Sloveniji zagotovili Nissanov terenec, je seveda takoj hotel vedeti kateri model. Nad pathfinderjem je bil navdušen: „ Tudi sam sem razmišljal o njem, denimo za družinske izlete na gorato Škotsko, takrat, ko sem doma v Angliji, pa tudi sicer so novi renaultovi TD motorji odlični, še posebej v povezavi s šeststopenjskim menjalnikom!“ Čeprav v dno duše japonski tradicionalist in patriot, pa so globalizacija in svetovna popotovanja na njem pustili sled, tako da je razvil pravi svetovljanski pristop: „ Povezovanje s francosko industrijo je bila za Nissan veliko boljša odločitev, kot denimo z Američani ali kom drugim. Tako Nissan, kot Renault, slovita po svojem inžineringu, po konstruktorskem perfekcionizmu, a tudi sodobnem stylingu in dizajnu!“ Posebno navdušen je bil tudi nad najsodobnejšim dCi 2,5-literskim turbodizelskim YD25 motorjem z vbizgavanjem po skupnem vodu in z 174 KM/128kW pri 4000/min, še bolj pa ga je prepričal navor: silovitih 403 Nm že pri 2000/min. S takšno zalogo moči lahko pathfinder doseže 175 km/h in pospeši do 100 km/h v 12,4 sekundah, v notranjosti pa je dovolj prostora za 5 ali celo 7 potnikov (2 na dodatnih sedežih spravljenih v dno prtjažnika), po potrebi pa lahko v prtljažnik spravimo od 180 pa vse do 2090 ‚litrov' prtljage, a tudi sedeže lahko zelo različno uporabljamo: zadnja klop je tretjinsko deljiva, tako da si lahko zamislimo kaj raznovrstne kombinacije in načine uporabe, v skrajnem primeru pa lahko vanj naložimo tudi 2,8 metrov dolg tovor (pri podrtih desnih sedežih v vseh treh vrstah!). Kljub temu, da smo si s pathifnderjem privoščili nekaj izletov na Gorjance in v bizeljske vinograde, 4 kolesnega pogona Tomiyama ni preizkušal v ekstremnih situacijah: „Očarljivo pri pathfinderju je dejstvo, da je to prvovrstni terenec, ki pa je po udobju in voznih lastnostih še vedno velikoformatna limuzina tudi na navadni cesti ali v mestu! “ Nissan pathfinder ima tkim. „all-mode 4x4“ sistem pogona, ki v sebi združuje kombinacijo dveh elektrosnkih pripomočkov: TCS (kontrola oprijema) in ESP (za nadzor stabilnosti sistema), po potrebi pa priskoči na pomoč še LSD (sistem zavira kolo, ki spodrsava). Tako imamo preko centralnega stikala na voljo kar 4 načine pogona: samo na 2 kolesi (za navadno vožnjo), tkim.proaktivni sistem, ki navor samodejno razporeja med prednjo in zadnjo osjo, način 4H, kjer je razporeditev moči med prednjo in zadnjo osjo 50 : 50%, a tudi način 4L, ki vklopi dodatni reduktor za vožnjo po najtežjih terenih. Dobro je, ker lahko izbiraš med varčevanjem in pogonom na 4 kolesa za različno zahtevno okolje. „ Prav pa pridejo tudi ostali elektronski sistemi: obvezni ABS ter NBA (pri zaviranju v sili) ali EBD (za elektronsko porazdelitev moči). Seveda je najbolje, če jih ne uporabljaš pogosto, a so vedno tam – v primeru, da jih resnično potrebuješ,“ je menil veliki mojster Tomiyama. Ko je po treningu prijel torbo, da bi jo zalučal v prtljažnik, pa ni odprl vseh zadnjih vrat, pač pa je odprl samo zgornji del: okno se odpira samostojno: „ To je pri vseh ameriških terencih in SUV vozilih zelo običajno, pri evropskih in japonskih avtih pa to najdemo le na redkih vozilih: le, če je potreba, opremo cela vrata, sicer pa lahko vržemo torbo za trening v prljažnik kar čez zadnje okno,“ je bil praktičen Japonec Keiji.

 

„Pred časom sem si ogledoval X-trail, ki pa ima na voljo najmočnejši motor le z dCi 2,2-litra in 136 KM, v pathfinderju je vgrajen boljši in močnejši motor z 2,5-litra prostornine in 174 KM, takšni motorji so manj obremenjeni in bolj vzdržljivi. Koliko pa sploh tak pathfindfer stane v Sloveniji ?“ je zanimalo Tomiyamo. V osnovni XE izvedbi stane 36.000 evrov, testna verzija LE je stala 48.560 evrov, v najboljši izvedbi pa kakih 53.000 evrov, smo mu pomagali s podatki iz cenika. V mislih si je cene preračunaval v angleške funte, v valuto države, ki je postala njegov drugi dom: „ To je ceneje kot pri nas v Angliji, razen tega ste sedaj člani EU, tako da bi ga lahko celo brez zapletov in težav uvozil,“ so bile misli Japončeve skušnjave.

 

Pa se je ob koncu testa – in obiska v Sloveniji – veliki mojster karateja Tomiyama spomnil mladosti: „ Ko sem še živel na Japonskem je veljalo da proizvajajo Toyote zelo spretni trgovci, medtem, ko so snovali in izdelovali Nissane ljudje, ki so po miselnosti in duši predvsem inžinerji..! Veseli me, da sem po tem testu pathfindeja lahko ugotovil, da to še vedno drži,“ je še dejal Tomiyama in po obisku v Sloveniji odletel v Avstralijo, novemu seminarju naproti.

 

Veljko Jukič

Keiji Tomiyama, vrhovni mojster Shito Ryu šole Tani-Ha Kofukan, je med obiskom v Sloveniji posebej za revijo Avto fokus testiral tudi najnovejšega nissana pathfinder

 

„Pri pathfinderju je najbolj očarljivo dejstvo, da je to prvovrstni terenec, ki pa je po udobju in voznih lastnostih še vedno velikoformatna limuzina tudi na navadni cesti ali v mestu! “ je menil Tomiyama. Za krmilom uglednega Nissana se je naš gost in hkrati posebni tesni voznik Keiji Tomiyama zelo dobro počutil

 

Pathfinder je ugleden mestni avto velikega formata, ki pa se zelo dobro znajde tudi po zahtevnih brezpotjih, gozdnih in vinogradniških cesticah

 

Notranjost pathfinderja je zelo bogata, udobna in večnamensko prilagodljiva

 

Pathfiner v najmočneji dizelski izvedbi poganja preizkušeni renaultov 2,5-literski dCi turbodizel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Japonec Tomiyama v Brežicah

 

Brežiški karateisti se izpopolnjujejo v skrivnostih karateja

 

Člani, trenerji in tekmovalci Karate kluba Brežice velik del svojih uspehov dolgujejo stalnem izobraževanju in izpopolnjevanju. Minuli teden pa je Brežice obiskal Keiji Tomiyama, 7.DAN, vrhunski japonski inštruktor šole Shito Ryu, ki slovi kot najboljši strokovnjak mlade generacije te vrste na svetu. V dveh posebnih treningih z brežiškimi karateisti so se mladi in stari člani naučili dveh specialnih borbenih kombinacijah, a so se učili tudi dve starodavni 'kati' (predpisani in obvezni borbeni vaji) slovite šole Higaone iz Okinave: Gekisai-Ichi in Saifa!

 

BERI NAPREJ

 

Ekskluzivni intervju: KEIJI TOMIYAMA - 1. del

 

Keiji Tomiyama sodi v elito svetovnega karateja, saj slovi kot eden najboljših strokovnjakov na svojem področju, pozna do obisti skrivnosti tako Shito – Ryu ko Gojo- Ryu šole in je preko svojega učitelja Chojira Tanija direktni naslednik slovite šole Shito – Ryu, ki jo je v dvajsetih letih minulega stoletja ustanovil legendarni učitelj Kenwa Mabuni, ki ga mnogi postavljajo ob bok Funakošiju Gičinu reformatorju sodobnega karateja in ustanovitelju šole, ki je kasneje dobila ime Šotokan. Brežiški mojstri že leta pod vodstvom vrhunskega slovenskega inštruktorja Antona Marušo (6.DAN) sodelujejo s Tomiyamo, ki slovi kot natačen učitelj in strog ispraševalec. Ob njegovem letnem obisku v Sloveniji pa bo znova obiskal tudi člane Karate kluba Brežice in jim na dveh treningih prinesel kanček svojega znanja. Z učiteljem in mojstrom Tomiyamo (7. DAN Shito - Ryu in 6. DAN Goyu – Ryu) smo imeli čast narediti obsežen intervju, ki ga predstavljamo v treh delih, to je prvi.

Tomiyama že dolga leta obiskuje Slovenijo, skrbi za razvoj elite trenerjev Shito – Ryu šole v Sloveniji, a tudi za brežiške mojstre; Brežice je prvič obiskal pred dvema letoma (na sliki), ponovno pa nas bo obiskal 12. aprila in vodil dva treninga za vse brežiške ljubitelje karateja.

BERI NAPREJ

 

 

BERI NAPREJ

 

1.Del intervjuja

2.Del intervjuja

3.Del intervjuja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(01.04.2007, Subotica – Srbija): Brežiške karateistke blestele na Evropskem pokalu v karateju : 8.Super Enpi karate kup

 

Na povabilo organizatorja so se mladi tekmovalci karate kluba Brežice udeležili Evropskega karate pokala pod nazivom »8.Super Enpi kup« v Subotici (republika Srbija). Na tekmovanju je nastopilo 1420 tekmovalcev iz 12 držav Evrope. Takšno število tekmovalcev si je težko predstavljati, kaj šele stlačiti vse nastopajoče v eno športno dvorano. Organizatorji so se zelo potrudili, saj se je tekmovanje odvijalo na 15 boriščih in vse je potekalo po predvidenem urniku. Iz karate kluba Brežic so barve Slovenije branili: Nastja Galič, Petra Planinc, Viktor Kopinč, Rem Vojvoda, Aleksander Godler in Jože Ferenčak.

Tekmovanje se je začelo v ekipnih nastopih v katah, kjer so se naši starejši dečki (Rem, Viktor in Aleksander) prebili do finala in nato izgubili proti domačinom. Osvojena srebrna kolajna je bila nedvomna vzpodbuda za nadaljnje tekmovanje. Petra in Nastja sta nastopili v katah, kategorija deklice. Vsaka se je po svoji strani žreba prebijala do polfinala, kjer so morale priznati premoč nasprotnic in se na koncu veselile bronaste kolajne. Naš najboljši kataš Viktor Kopinč je premagal tri nasprotnike in se uvrstil v finale starejših dečkov, kjer pa je moral priznati premoč reprezentanta Srbije. Po zmagi na 1.tekmi za Pokal Slovenije 2007 prejšnji vikend, je tokrat srebrna medalja še en povod za veselje med trenerjema kluba (Christian in Dubravko), ki sta spremljali naše tekmovalce. Aleksander Godler in Rem Vojvoda žal nista dosegla vidnejše uvrstitve.

 

V borbah sta se ponovno odlično odrezali Petra Planinc in Nastja Galič. Obe sta delali napadalni karate, kar se je izkazalo za zelo učinkovito. Petri je na koncu zmanjkalo kanček športne sreče, Nastja pa si je priborila še eno bronasto kolajno. Naš član Jože Ferenčak je izgubil od reprezentanta Srbije in tako ostale brez vidnejše uvrstitve.

 

Vidnejše uvrstitve:

2.mesto kate starejši dečki: VIKTOR KOPINČ

2.mesto kata ekipno starejši dečki: VIKTOR KOPINČ, REM VOJVODA, ALEKSANDER GODLER

3. mesto kate deklice: NASTJA GALIČ

3.mesto kate deklice: PETRA PLANINC

3.mesto boji deklice +35kg: NASTJA GALIČ

3.mesto boji ekipno deklice: PETRA PLANINC; NASTJA GALIČ, GUDEŠA ADELA

5.mesto boji deklice -35kg: PETRA PLANINC

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keiji Tomiyama: vrhunski svetovni strokovnjak znova v Brežicah 12. aprila

 

Kot dopolnitev mednarodnega in vseslovenskega seminarja Keijija Tomiyame, ki bo potekal v Petrovčah od 13.-15. aprila, si je glavni mojster šole Tani-Ha Kofukan Shito Ryu načrtoval dodaten dan v Sloveniji, ki ga bo prebil v Brežicah. Tu bo v četrtek, 12.aprila ob 18h vodil poseben trening za vse člane kluba (na programu bodo borbene kombinacije in učenje kate GekiSai-Ichi), za mlade in stare tekmovalce ter za mojstre pa bo naredil tudi posebni dodatni trening. Novega obiska Senseija Tomiyame (prvič je bil pri nas aprila leta 2005) se vsi zelo veselimo, ne le zaradi njegovega slovesa in izredno obširnega znanja, pač pa tudi zaradi novosti, ki se jih bomo lahko tokrat naučili od enega najboljših svetovnih strokovnjakov na svojem področju – ki vsako leto vsaj enkrat na svetovni turneji obišče tudi Slovenijo, letos pa znova tudi Brežice in naše karateiste.

Vrhovni mojster Shito Ryu šole v Evropi Keiji Tomiyama, z ekipo brežiških trenerjev in predsednikom Dubravkom Smiričem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anton Maruša: skrivnosti Shito Ryuja za mlade tekmovalce

 

Sodelovanje s Senseijem Antonom Marušo, sicer 6. DAN, najvišjim mojstrom SHITO-RYU karate šole v Sloveniji in vrhunskim strokovnjakom in mojstri Karate kluba Brežica traja že več kot pet let, v obojestransko veliko zadovoljstvu: mi smo se veliko naučili, Maruša pa je dobil skupino zrelih in zagrizenih studentov skrivnosti Shito-Ryu karateja. V pripravah na obisk Senseija Keijija Tomiyame, sicer 7. DAN Shito-Ryu šole in 6. DAN Gojo-Ryu karateja pa smo se odločili, da je prišel pravi čas in da bomo omogočili trening Shito Ryu karateja tudi mladi generaciji in tekmovalcev.

Anton Maruša s skupino zagrizenih brežiških karateistov, ki so z neverjetno radovednostjo vadili skrinvosti Shito-Ryu karateja in se skrbno pripravljali na obisk mojstra Tomiyame v Brežicah 12. aprila.

 

Tako smo na vrsti posebnih treningov obdelali vrsto osnov Shito-Ryuja, borbene kombinacije, tekmovalci in zagrizeni ljubitelji pa so se tako začeli učiti tudi stare kate iz Okinave iz Higaona šole, kot so Gekisai in Saifa, a so se seznanili tudi z 'bunkaijem' – razlago borbenih in samoobrambnih tehnik, ki so skrite v teh in nekaterih drugih katah. Tako mladi člani in tekmovalci iz 'zlate generacije', kot starejši ljubitelji so bili nad novim znanjem in pristopom navdušeni! Pravilo, ki so ga trenerji dosedaj dosledno upoštevali, je bilo, da so vsi člani in tekmovalci do doseženega črnega pasu vadili samo tehniko Šotokan šole in borbene tehnike, vendar smo mlajšim, ki so zablesteli na domačih in mednarodnih tekmovanjih, tako že dosti prej omogočili vpogled v prve korake do treninga najvišjih skrivnosti vrhunskega karate znanja in spretnosti.

 

Po zaključenih treningih Shito-Ryu karateja za novince, pa so stari mojstri skupaj z Antonom Marušo pridno ponavljali višje mojsterske tehnike in kate, študirali borbeno uporabo, a so se naučili tudi nekaj novih skrivnosti.

Kata SANCHIN slovi po svoji zahtevnosti in poduhovljenosti (levo), mladi pa so se naučili tudi tehnike 'magičnih rok' (okinasko: KAKETE, desno)

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.8-18.08.2007 Poletni karate kamp BOHINJ 2007

RAZLIČNE DELAVNICE ZA OTROKE IN ODRASLE, PRIPRAVE ZA TEKMOVALCE, RINDO KARATE

Po zelo uspešni orgnizaciji lanskega poletnega tabora v Bohinju, ki se ga je udeležilo dobrih sto karateistov, akrobatov in taijiistov, bomo tudi letos organizirali podoben tabor. K sodelovanju bomo tudi letos povabili japonskega mojstra Irija Hirokazuja. Akrobatiki, karateju, rindo karateju in kondicijskim pripravam, bomo letos dodali tudi ure tai-ji quana.

Tabor bomo organizirali en teden prej kot je potekal lansko leto in sicer od 13.8. do 18.8. zato nam bo najbrž tudi vreme bolj naklonjeno.

Na tabor so vabljeni člani klubov iz Idrije, Sp. Idrije, Cerknega, Ljubljane, Nove Gorice, Škofje Loke, Ajdovščine, Brežic, Črnega vrha, Žiri, Sevnice in Krškega

Prijaviti se je potrebno do 20.aprila 2007. Več informacij in prijava ...LINK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.03.2007 (Žalec) – Viktor Kopinč in Nastja Galič zmagala na 1.tekmi za »Pokal Slovenije 2007«, Petra Planinc bronasta

V soboto, 24. marca 2007, je v športnem parku Horjul v organizaciji Karate zveze Slovenije in Karate kluba Vrhnika kot tehničnega organizatorja potekala 1. tekma za »POKAL SLOVENIJE 2007« za vse kategorije, od najmlajših do članov. Na tekmi je sodelovalo 49 klubov s skupno več kot 500 tekmovalci, ki so opravili 544 posamičnih in 51 nastopov v ekipnih katah. Karate klub Brežice je nastopil z okrnjeno postavo tekmovalcev zaradi poškodb in bolezni, vendar se je vseeno povzpel na sam vrh slovenskega karateja.

 

Tekmovanje se je začelo v katah. Viktor Kopinč je z izvedbo dveh šolskih in treh mojtrskih kat premagal vso slovensko konkurenco med starejšimi dečki in se zasluženo zavihtel na vrh prestola. Petra Planinc se je pri katah prebila do polfinala in v kasnejšem boju izgubila za bronasto kolajne ter na koncu pristala na odličnem 6.mestu.

Po izjemnem uspehu v katah je bilo težko zbrati dovolj moči za borbe vendar nas je Nastja Galič ponovno prijetno presenetila. Svoje borbe je delala tako bojevito in odločno, da je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo posegla do prestola. Tudi pri finalnem boju je upoštevala napotke trenerja Christiana Kajtne in brez težav osvojila svojo prvo pomembno zmago v prostih bojih. Sočasno je nastopala tudi Petra Planinc, ki se je v izjemno izenačeni kategoriji tekmovalk prebila do bronaste kolajne. Spremenjenj način dela v letošnjem letu z mladimi tekmovalci je že začel dajati prve rezultate!

Že naslednji vikend čaka tekmovalce mednarodni turnir v Srbiji, kjer tradicionalno nastopi vsako leto okoli 1500 tekmovalcev.

 

Najvidnejše uvrstitve so dosegli:

1.mesto kate starejši dečki: VIKTOR KOPINČ

1.mesto boji mlajše deklice +35kg: NASTJA GALIČ

3.mesto boji mlajše deklice -35kg: PETRA PLANINC

6.mesto kate mlajše deklice: PETRA PLANINC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

17.03.2007 (Žalec) – Brežiški kata team zmagal na 5.mednarodnem karate GP v Žalcu

 

V soboto 17.03.2007 je v Žalcu potekal 5.GRAND PRIX mednarodni turnir. Na tekmovanju je nastopilo okoli 400 tekmovalcev in tekmovalk iz Avstrije, Italije, Madžarske in Slovenije. Karate klub Brežice je nastopil z okrnjeno postavo tekmovalcev vendar osvojil 5 kolajn v zelo močni mednarodni konkurenci. Kolajne so samo potrditev odličnega dela v klubu s mladimi generacijami.

 

Najprej so na tatamije stopli tekmovalci v katah. Aleksander Godler je izgubil šele v polfinalu z 1:2 po sportni sodniški odločitvi. V boju za kolajne pa je odlično izvedel mojstrsko kato Bassai Dai in s 3:0 zmagal ter osvojil bronasto kolajno. Po več tekmovanjih, kjer mu je za kolajne zmanjkalo kanček športne sreče, pa je tokrat suvereno stopil v ring in rezultat je nova osvojena kolajna v zbirki. Viktor Kopinč se je prav tako prebil do polfinala, kjer se je pomeril s svojim večnim nasprotnikom in državnim prvakom iz Velenja. Tokrat je bil ponovno poražen tako, da mu je ostal tolažilni krog za bronasto kolajno, ki jo je pa osvojil z lahkoto 3:0. S tako dobrimi rezultati in prikazanem v posameznem delu je ekipna medalja bila samo še vprašanje časa. Člani karate kluba Brežice (Viktor, Rem in Aleksander) so prepričljivo premagali vse nasprotnike ter osvojili zlato kolajno.

 

Po končanih katah so se začeli prosti boji. Rem Vojvoda je oddelal borbe svojega življenja saj je tri tekmovalce zapored premagal še pred iztekom rednega dela boja. Njegove tehnike so bile tako napadalne in suverene, da so nasprotniki dobesedno kar bežali iz ringa. V finalu pa so sodniki favorizirali domačega tekmovalca in zmagati je bilo nemogoče. Osvojena srebrna kolajna je le še en dokaz, da Rem postaja izvrsten borec. Na koncu se je v bojih pomeril še Jože Ferenčak, ki mu je pot do zmagoslavja prekrižal le državni prvak Zlatko iz Ljubljane tako, da se je na koncu moral zadovoljiti z bronastim odličjem.

 

Že naslednji vikend čaka tekmovalce 1.tekma za pokal Slovenije, teden kasneje pa zelo močen mednarodni turnir v Srbiji, kjer tradicionalno nastopi vsako leto okoli 1500 tekmovalcev.

 

Najvidnejše uvrstitve so dosegli:

1.mesto kate ekipno starejši dečki: VIKTOR KOPINČ, REM VOJVODA, ALEKSANDER GODLER

2.mesto boji starejši dečki -50kg: REM VOJVODA

3.mesto kate 11 let: ALEKSANDER GODLER

3.mesto kate 13 let : VIKTOR KOPINČ

3.mesto boji člani -70kg: JOŽE FERENČAK

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OBVESTILO VSEM ČLANOM!

 

V petek 02.02.2007 je bila redna letna skupščina karate kluba Brežice. Na skupščini so bili izvoljeni tudi novi organi karate kluba Brežice za naslednje mandatno obdobje štirih let. Na prvi seji upravnega odbora je bilo tudi sprejetih nekaj pomembnih sklepov in pravilnikov za delovanje kluba. Več na naslednjih povezavah: zapisnik skupščine, organi kluba, seja UO, povračilo stroškov, Pravilnik o finančnem in materialnem poslovanju, Pravilniki o zavarovanju osebnih podatkov

 

Senseija MARUŠA in TOMIYAMA v Brežicah:

 

Tone Maruša, 6.DAN v Brežicah na posebnem treningu za mlade tekmovalce 8. februarja 2007 ob 9.15h - 11h v telovadnici vrtca Mavrica.

 

Keiji Tomiyama , 7.DAN v Brežicah 12. aprila 2007

 

V Brežicah smo si uspeli zagotoviti obisk vrhunskega japonskega karate strokovnjaka Keijija TOMIYAME.

Karate klub Brežice bo Tomiyama obiskal znova v četrtek 12. aprila - na skupnem treningu za vse člane kluba - dogovarjamo pa se tudi za specialni dodatni trening samo za mlade tekmovalce dan kasneje.

S učiteljem Marušo smo se dogovorili, da posebej za naše mlade tekmovalce naredi tri posebne in pripravljalne treninge - da bi se lahko od učitelja Tomiyame učili podrobnosti in ne le prvih korakov novih tehnik in kat!

Zato bomo razen prvega treninga 8. februarja organizirali še dva druga dodatna treninga s Senseijem Marušo, najvišjim mojstrom Shito-Ryu šole v Sloveniji in odličnim karate strokovnjakom.

 

V Brežicah bomo 8. februarja organizirali posebni trening s Senseijem Marušo, 6.DAN, najvišjim mojstrom Shito-Ryu šole v Sloveniji, za mlade tekmovalce

 

Slovenska Shito-Ryu reprezentanca 2005 v Glasgowu 2005: Peter Dirnbek je osvojil naslov prvaka svetovnega pokala , članska reprezentanca pod strokovnim vodstvom Toneta Maruše osvojila še dve bronasti medalji: Brežičani smo sodelovali tako v članski ekipi v katah (Bajs-Cicvarič-Dirnbek), kot v ekipi v bojih (Kajtna-Dirnbek-Jukič), na sliki tudi Marko Stopar in Jernej Sever.

 

BERI NAPREJ

 

 

 

BERI NAPREJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

03.02.2007 (Limbuš) – Nova zlata medalja v zmeraj večji zbirki Brežiškega karateista Viktorja Kopinča

 

V soboto 03.02.2007 je v V Limbušu pri Mariboru potekal VI. tradicionalni karate turnir KOBE OSAKA SLOVENIJA. Na tekmovanju je nastopilo preko 200 tekmovalcev in tekmovalk iz Hrvaške in Slovenije – med njimi tudi naši mladi asi. Tokrat smo imeli v ognju štiri najprizadevnejše in najuspešnejše tekmovalce mlade brežiške generacije – Petro Planinc, Rema Vojvodo, Bruna Budiča in Viktorja Kopinča. Viktor Kopinč je tokrat prepričljivo premagal vse svoje nasprotnike (1.kolo 3:0, 2.kolo 3:0, 3.kolo 3:0, polfinale 2:1, finale 3:0) in dosegel najbolj prepričljivo zmago na turnirju.

Dopoldanski uspeh je terjal davek, saj mu je za nadaljevanje v bojih zmanjkalo motivacije.

 

Petra Planinc ni mogla biti zadovoljna s sumljivo odločitvijo sodniške trojice, ki je v drugem krogu tekmovanja v katah odločila v korist nasprotnice kljub njeni evidentni kvalitetni superiornosti. Drugi krog in sodniška odločitev po podaljških sta se izkazala za usodnega tudi za njen nastop v bojih. Petra je sodniške odločitve mirno sprejela, njen oče Sašo pa je dejal, da je ena od lekcij, ki si jih deležen na tekmovanjih tudi ta, da v življenju nikoli ni čisto vse predvidljivo in pošteno, zato se je potrebno naučiti sprejemati takšne in drugačne odločitve drugih, saj bo kmalu že naslednja priložnost za dokazovanje. Na koncu se je Petra le priborila do bronaste kolajne. Oba tekmovalca sta z bero medalj v novi sezoni dokazala, da medalja s WUKO svetovnega prvenstva za otroke (Romunija, oktober 2006) ni bila le športna sreča.

 

Bruno in Rem sta se z neverjetno borbenostjo prebila v drugi krog tekmovanja v bojih, vendar je za napredovanje v tretji krog prvemu zmanjkalo moči, drugemu pa kanček športne sreče – nasprotnik je ključno točko osvojil ob udarcu na gong.

Pomembnejše uvrstititve članov karate kluba Brežice:

1.mesto kate starejši dečki: VIKTOR KOPINČ

3.mesto boji mlajše deklice -35kg: PETRA PLANINC

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

13.01.2007 (Velenje) – 9 kolajn za brežiške karateiste na prvem tekmovanju v 2007

 

V soboto 13.01.2007 je v Velenju potekal 2.tradicionalni karate turnir za pokal Nestl Žgank. Na tekmovanju je nastopilo okoli 280 tekmovalcev in tekmovalk iz hrvaških in slovenskih karate klubov. Za naše tekmovalce je to prvo tekmovanje v tem letu in že so uspešno zakorakali v novo sezono z bero medalj. Spremenjen način dela v klubu z mladimi tekmovalci že kaže odlične sadove trenerske ekipe. Iz treninga na tekmovanje pa brežiški varovanci dokazujejo, da se lahko uvrščajo v sam vrh karateja.

 

Uvrstitve članov karate kluba Brežice:

2.mesto kate ekipno dečki: BRUNO BUDIČ, VIKTOR KOPINČ, REM VOJVODA

2.mesto kate ekipno deklice: PETRA PLANINC, NASTJA GALIČ, MANCA URH

3.mesto boji dečki 12-13 let -40kg: VIKTOR KOPINČ

3.mesto kate dečki 12-13 let: BRUNO BUDIČ

3.mesto kate deklice 10 let: PETRA PLANINC

3.mesto boji kadeti -75kg: SANDI PETELINC

3.mesto boji mlajši kadeti -55kg: REM VOJVODA

3.mesto kate deklice 10 let: NASTJA GALIČ

3.mesto boji deklice 10-11 let +35kg: NASTJA GALIČ

5.mesto kate dečki 12-13 let: VIKTOR KOPINČ

5.mesto kate dečki 11 let: ALEKSANDER GODLER

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

VABILO

 

Predsednik Karate kluba Brežice sklicuje redno letno skupščino Karate kluba Brežice, ki bo v petek, 02.februarja 2007 ob 19.00 uri v telovadnici Vrtca Mavrica Brežice z naslednjim dnevnim redom:

1.  Pozdrav in otvoritev

2. Izvolitev organov skupščine

3. Poročilo verifikacijske komisije

4. Sprejem poslovnika o delu skupščine

5. Pregled sklepov in potrditev zapisnika prejšnje skupščine

6. Pregled dela v klubu za obdobje 2006

7. Pregled finančnega poročila za obdobje 2006

8. Volitve

9. Program dela za leto 2007

10. Finančni načrt za leto 2007

11. Razno

 

Gradivo pod točko 4, 5, 6, 7, 9 in 10 najdete v priloženih datotekah za skupščino (ZA ČLANE KLUBA)

 

S športnimi pozdravi!

Dubravko Smirić, l.r.

predsednik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© KK Brežice 2007