ARHIV DOGODKOV - 2008

 

| 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012  

(13.12.2008, Trbovlje): Nastja Galič bronasta na najmočnejšem turnirju v Sloveniji

To soboto 13.12.08 je v Trbovljah potekal 36. mednarodni turnir ˝TRBOVLJE 2008˝. Na turnirju je sodelovalo preko 650 tekmovalcev iz 12-ih držav. Turnirja so se udeležili tudi brežiški karateisti in se vrnili z bronasto medaljo v katah, ki jo je osvojila Nastja Galič v kategoriji mlajših deklic. Nastja je ponovno dokazala, da se lahko spoprime tudi s še tako hudo mednarodno konkurenco in osvoji medaljo na velikem turnirju. Na tekmovanju je v katah sodelovala tudi Petra Planinc, ki je v svoji kategoriji sterejših deklic, na vkljub nekoliko manj športne sreče, osvojila peto mesto.

Obe tekmovalki sta nastopili tudi v bojih. Nastja galič je v kategoriji mlajših deklic + 35kg izpadla v četrt finalu, Petra Planinc je bila v kategoriji starejših deklic -45kg, poražena v polfinalu in kasneje osvojila 5.mesto.

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

Dolgoročna vizija tehničnega razvoja v klubu

Pred desetletjem smo se v karate klubu SOLTEC Brežice odločili, da naš karate dopolnimo in še bolj izpopolnimo. S tem namenom smo se povezali z RINDO šolo iz Kyota (Japonska) s katero smo začeli sodelovati in se učiti karate, ki edini do sedaj med japonskimi šolami poudarja vadbo in razvoj CHI GONG (ali notranje energije posameznika). Nekaj teh skrivnosti smo v teh letih bili deležni tudi vsi člani skozi različne seminarje RINDO učiteljev (Irie Hirokazu, Etoh Hideki, Monobe, itd.).

Nadaljevanje tega učenja je bilo spoznavanje SHITO-RYU šole preko Antona Maruše (vrhovni mojster SHITO RYU KOFUKAN Slovenije) in Keiji Tomiyame (vrhovni inštruktor svetovne SHITO RYU KOFUKAN zveze). V teh letih je šest naših trenerjev položilo različne mojstrske nazive iz Shito-ryu stila: Velimir Jukič in Christian Kajtna – 3.DAN, Darko Cicvarić – 2.DAN, Peter Dirnbek, Franc Bajs in Darko Grozdina – 1.DAN. V sklopu Shito-ryu stila smo začeli spoznavati osnove KOBUDA (veščina bojevanja s tradicionalnim okinawskim orožjem: BO, SAI, TONFA).

Na letošnjem strokovnem izobraževanju na Japonskem in Okinawi smo spoznali še prvine GOJU-RYU stila in okinawskega KOBUDA (Meitatsu Yagi, 10.DAN) ter tako zaokrožili znanje karateja kot celoto. S takšno medsebojno dopolnjujočo se vadbo si odpiramo vrata v svet najvišjih skrivnosti tradicionalnega japonskega in okinawskega karateja.

V sklopu tehničnega razvoja v klubu je ta vikend potekal seminar iz Shito-ryu stila pod vodstvom Antona Maruše, 6.DAN, kjer je prvine tega stila začela spoznavati druga generacija članov karate kluba SOLTEC Brežice.

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

(25.10.2008, Maribor) – Petra Planinc, Nastja Galič in Bruno Budič podprvaki Slovenije v bojih, Sandi Petelinc bronast

V soboto, 25.10.08, je v športni dvorani Leona Štuklja v Mariboru potekalo državno prvenstvo v karateju do 21 let. Na tekmovanju je nastopilo 492 tekmovalk in tekmovalcev iz 52 slovenskih klubov, ekipa karate kluba SOLTEC Brežice pa se je iz tekmovanja vrnila s tremi srebrnimi in eno bronasto kolajno. Z osvojitvijo kolajn so tekmovalci le dokazali, da sodijo v sam vrh slovenskega karateja, saj so prav tokratni osvajalci kolajn posegali tudi po odličjih na vseh turnirjih skozi celotno tekmovalno obdobje.


Nastja galič in Petra Planinc podprvakinji Slovenije v bojih / Bruno Budič podprvak Slovenije v bojih / Sandi Petelinc bronasta kolajna na DP

V kategoriji mlajših deklic +35 kg se je po izjemno srčnih bojih do srebrne kolajne uspelo prebiti Nastji Galič. Njena klubska kolegica Petra Planinc je tokrat prvič nastopila v kategoriji starejših deklic -45kg ter z izjemno napadalnimi in taktičnimi boji osvojila prav tako naslov podprvakinje Slovenije v bojih. Največje presenečenje je pripravil mlajši kadet Bruno Budič v kategoriji -63kg, ki je prav tako osvojil srebro. Za konec pa je Sandi Petelinc med mladinci -80kg tudi zasluženo osvojil bronasto kolajno. V katah velja omeniti tudi dva peta mesta Bruna Budiča in Petre Planinc, katera sta oba izgubila šele v polfinalu in kasneje tudi v boju za bronasto kolajno.

Pomembnejši rezultati karate kluba SOLTEC Brežice:
2.mesto boji mlajše deklice +35kg: NASTJA GALIČ
2.mesto boji starejše deklice -45kg: PETRA PLANINC
2.mesto boji mlajši kadeti -63kg: BRUNO BUDIČ
3.mesto boji mladinci -80kg: SANDI PETELINC
5.mesto kate starejše deklice: PETRA PLANINC
5.mesto kate mlajši kadeti: BRUNO BUDIČ

 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

Karate klub Brežice obvešča vse svoje člane, da je na 1.izredni seji skupščine (10.10.2008) bil izvoljen novi predsednik karate kluba Brežice:mag.HRVOJE TEO ORŠANIČ
Cankarjeva ulica 8
8250 Brežice

Mob.: 041/657-553


Zapisnik skupščine lahko preberete v priponki: zapisnik .pdf

 

Upravni odbor na podlagi 23. člena Statuta Karate kluba Brežice, vabi člane na1. IZREDNO SEJO SKUPŠČINE

Karate kluba Brežice


ki bo dne 10.10.2008, ob 19.00 uri, v telovadnici Vrtca Mavrica v Brežicah


Podrobno vabilo skupščine poglejte v priponki: vabilo .pdf

 

(18.10.2008 – GP Sevnica) – Karate klub SOLTEC Brežice osvojil 2 srebrni in 2 bronasti kolajni

Karate klub HYPO iz Sevnice je v soboto organiziral 10.mednarodni karate turnir - za veliko nagrado – HYPO POKAL 2008. Turnir je potekal v športni dvorani v Sevnici, tekmovalci in tekmovalke pa so se pomerili med seboj v katah posamezno in v športnih borbah posamezno po težnostnih kategorijah po mednarodnih pravilih svetovne zveze WKF. Organizator je v dvorano privabil kar 404 tekmovalcev in tekmovalk iz 47 klubov iz 5 držav in sicer iz Hrvaške, Poljske, Švice, Romunije in Slovenije.

Omeniti moramo še najboljše posameznike med karate klubom SOLTEC Brežice, ki so klubu priborili štiri odličja. Petra Planinc in Nastja Galič sta osvojili srebrni kolajni v bojih med starejšimi oz. mlajšimi deklicami. Po kolajnah v športnih bojih sta posegla tudi mlajši kadet Bruno Budič in mladinec Sandi Petelinc. To tekmovanje je bilo za vse slovenske karateiste zadnja preizkušnja pred bližujočim državnim prvenstvom, ki bo naslednjo soboto v Mariboru.


Pomembnejši rezultati karate kluba SOLTEC Brežice:
2.mesto boji mlajše deklice +40kg: NASTJA GALIČ
2.mesto boji starejše deklice -45kg: PETRA PLANINC
3.mesto boji mlajši kadeti -63kg: BRUNO BUDIČ
3.mesto boji mladinci -80kg: SANDI PETELINC
5.mesto kate mlajši kadeti: BRUNO BUDIČ

 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

Zlati pasovi za nove karate mojstre v KK Brežice

Slavnostna podelitev črnih pasov iz Okinave brežiškim mladim mojstrom.

Na majhni klubski slovesnosti so mladim brežiškim karate mojstrom Viktorju Kopinču, Brunu Budiču, Aljažu Petančiču, Sandiju Petelincu in veteranu Mirku Požarju slavnostno podelili japonske diplome in črne pasove z zlatim vezom iz Okinave, kar je edinstveno priznanje v življenju in karieri vsakega karateista. V KK Brežice so v 33 letih vzgojili 21 mojstrov, od tega pa jih je 12 še vedno aktivnih kot trenerji, tekmovalci ali rekreativci.


Novi brežiški karate mojstri (spodaj, od leve): Sandi Petelic, Bruno Budič, Viktor Kopinč, Aljaž Petančič in Mirko Požar; ter stari mojstri (zgoraj, od leve: Darko Grozdina, Veljko Jukič, mojstrica Andrejka Dvornik, Christian Kajtna in Peter Dirnbek)

V Karate klubu Brežice imamo že več kot desetletje običaj, da vsakemu učencu karateja, ki se po letih treninga povzpne do mojstra, na Okinavi pri slovitem Shureidu naročimo za vsakega posebej svilen črn pas, na katerem je z japonskimi črkami in zlato nitjo izvezeno osebno ime in ime kluba. Če si že vsak mojster mora svoje znanje in spretnost pridobiti z lastnim dolgoletnim trdim in rednim treningom, je edino darilo vodstva kluba po uspešno opravljenem izpitu prav najvišji znak spoštovanja v karateju - mojstrski črni pas izvezen v zlatu!

PODROBNOSTI >>

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

27.09.2008 (Šenčur) – Dve kolajni za brežiške karateiste

To soboto je v športni dvorani Šenčur potekal 9. tradicionalni mednarodni karate turnir. Turnirja se je udeležilo preko 350 tekmovalcev iz petih držav: Italije, Hrvaške, Srbije, Črne gore in Slovenije.

Zaradi različnih obveznosti sta se tekmovanja udeležila samo dva člana karate kluba SOLTEC Brežice. Najprej je nastopil v katah Aleksander Godler, ki je prikazal izvrstno izvajanje vseh prvin kat. Z vsakim nastopom je izboljševal formo in na koncu zasedel odlično 3.mesto med starejšimi dečki. V katah je nastopil tudi Bruno Budič, ki se je prebil do repasaža in na osvojil 5.mesto. Bruno je nastopil še v bojih, kjer pa je izgubil odločilni boj proti večnemu tekmecu Timiju Umeku iz Trbovelj ter si na koncu prav tako zasluženo priboril bronasto kolajno.Vse tekmovalce karate kluba SOLTEC Brežice čaka 18.10.2008 še mednarodni turnir v Sevnici ter teden dni kasneje še državno prvenstvo do 21 let, ki je glavna tekma v tem letu.

Pomembnejše uvrstitve:
3.mesto kate starejši dečki: ALEKSANDER GODLER
3.mesto boji mlajši kadeti -65kg: BRUNO BUDIČ
5.mesto kate mlajši kadeti: BRUNO BUDIČ

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

20.09.2008 (Trbovlje) - Petra Planinc zmagala na "pokalu Slovenije 2008", Sandi Petelinc bronast!

Po poletnih tekmovalnih počitnicah se je začel tudi jesenski del tekmovanj v karateju. V soboto, 20.09.2008 je v Trbovljah v organizaciji Karate zveze Slovenije potekala zadnja tekma za "POKAL SLOVENIJE 2008" za vse kategorije, od najmlajših do članov. Na tekmovanju je sodelovalo skupaj 369 tekmovalcev iz 42 karate klubov. Karate klub SOLTEC Brežice se je odlično odrezal ter ponovno povspel na stopničke.

Petra Planinc je v kategoriji bojev med mlajšimi deklicami do finala suvereno premagala vse svoje nasprotnice brez dobljenega udarca. V finalnem boju se je tako pomerila z večno tekmico Tino Stegelj iz Postojne, katero je s srčnim in skoncentriranim bojem zmagala z 1:0 ter tako osvojila zlato kolajno na "pokalu Slovenije za 2008". Med kadeti težke kategorije se je na 3.mesto uvrstil tudi Sandi Petelinc. V boju za kolajne v katah sta bila še Bruno Budič in Nastja Galič, vendar sta odločilna boja izgubila ter tako osvojila nehvaležno 5.mesto.

PETRA PLANINC - zmagovalka v bojih skupaj s trenerjem CHRISTIANOM KAJTNO

Na tekmovanju je pod nadzorom sodniške komisije Karate zveze Slovenije hkrati potekal tudi praktični del za sodnike (teoretični del so udeleženci opravljali v začetku meseca), katerega sta uspešno opravila Bruno Budič in Darko Grozdina ter si pridobila naziv "državni sodnik - sodnik opazovalec".

Pomembnejše uvrstitve:
1.mesto boji ml.deklice -40kg: PETRA PLANINC
3.mesto boji kadeti +75kg: SANDI PETELINC
5.mesto kate ml.deklice: NASTJA GALIČ
5.mesto kate ml.kadeti: BRUNO BUDIČ


 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

V septembru in oktobru vpisujemo nove člane!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STROKOVNO IZOBRAŽEVANJE TRENERJEV KARATE KLUBA BREŽICE NA OKINAWI IN JAPONSKI

 

Od 14.7. do 29.07.2008 smo se trenerji Peter Dirnbek, Franc Bajs, Velimir Jukič in Christian Kajtna odpravili na dolgo pot do Okinawe. Dopoldne smo odleteli iz Ljubljane do Pariza, v popoldanskih urah iz Pariza do Nagoye ter še zadnjič presedali na letalo iz Nagoye do Nahe (glavnega mesta Okinawe), v katerega smo prispeli naslednji dan v večernih urah (15.07.).

letališče Naha v Okinawi

 

15.7.: Takoj po prihodu smo se nastanili na Kokusai dori (glavna ulica v Nahi) ter se odpravili v hombo dojo Meibukan Gojyu-Ryu karate Association na naš prvi trening z okinawskim mojstrom Meitatsu Yagijem, 10.DAN. Prvi trening je ponavadi zmeraj rezerviran za prikazovanje karate znanja vseh udeležencev. Tako je trening potekal pod budnim očesom vrhovnega mojstra. Ponovili smo vse kate Gojyu-Ryu stila ter nekatere osnovne vaje utrjevanja (Kote Kitai, Sanchin Kakete).

 

sensei Meitatsu Yagi, 10.DAN Goju-Ryu

 

16.7.: Zgodaj zjutraj smo se udeležili privatnega treninga pri senseiju Meitatsu Yagiju, 10.DAN. Na treningu smo bili deležni korekcije kat Sanchin in Gekisai Ichi, ki so osnova Gojyu-Ryu stila. Le redko lahko karateist doživi, da lahko trenira skupaj z mojstrom takšnega renomeja, zato smo izkoristili vsak trenutek za nabiranje novega znanja. Po treningu smo se odpravili v Shureido trgovino, kjer nas je pričakal njen ustanovitelj Kenzo Nakasone. Shureido je najbolj znana znamka opreme za borilne veščine na Okinawi in Japonskem, tako obisk trgovine skoraj ni mogoč brez nakupa kakšne kimone ali druge opreme. Gospodu Nakasoneju smo v zahvalo za dolgoletno sodelovanje predali tudi simbolično darilo (sliko brežiškega vodovodnega stolpa). Po nakupovanju opreme smo si privoščili malo kopanja na jugovzhodnem delu Okinawe, in sicer na Azama Sunsun plaži.

 

Velimir Jukič izroča Kenzo Nakasoneju simbolično darilo - sliko vodovodnega stolpa Brežice

 

17.7.: Po zbujanju v deževni Okinawi (mimogrede – tu se vreme spreminja vsaki dve uri iz dežja na sonce in obratno) smo se odpravili na jutranji trening, kjer smo utrjevali znanje Gekisai Ni kate. Na koncu treninga nam je sensei Meitatsu Yagi predstavil tudi tradicionalne načine treniranja z raznimi pripomočki, kot so Sanchin Gami, Makiwaro, Sashi in Chishi. Na presenečenje vseh smo lahko preverili tudi moč našega gostitelja, ki nas je pri svojih 64-tih letih pustil vse začudene, kaj vse se lahko doseže s tradicionalnim okinawskim načinom treniranja. Po treningu smo se udeležili skupnega kosila in razgleda južnega dela Okinawe. Zvečer pa ponovno trening, tokrat pod vodstvom sensei-jovega sina Akihiro Yagija. Učil nas je Meibukan kato Ten Chi (nebo in zemlja), ki jo je ustvaril njegov dedek, veliki mojster Hanshi Meitoku Yagi, 10.DAN, ki je bil direktni učenec Chojun Miyagija (ustanovitelj Gojyu-Ryu stila).

 

Skupinska slika od leve Velimir Jukič, Meitatsu Yagi, Franc Bajs, Christian Kajtna, Peter Dirnbek

 

18.7.: Ponovni jutranji trening je bil namenjen ponovitvi tega, kar smo do takrat predelali. Osrednji del je ta dan predstavljal Kobudo, in sicer kata Bo Gekisai Ichi. Palica oz. Bo je eno od najbolj priljubljenih orožij na Okinawi in naš gostitelj sensei Meitatsu Yagi, 10.DAN je tudi eden izmed treh učiteljev na The Okinawa Traditional Karatedo Kobudo International Studying Center. Po napornem treningu smo si ogledali največjo znamenistost Okinawe – Shuri grad s Shureimonom, ki je postal tudi simbol Shureido opreme za borilne veščine.

 

Christian Kajtna pri izvajanju kate s tradicionalnim okinawskim orožjem - BO

 

Shureimon pred vhodom v Shuri grad, ki je tudi oznaka Shureido opreme za borilne veščine

 

19.7.: V jutranjem treningu smo spoznali drugo Okinawsko orožje – Sai ter kato Sai Gekisai Ichi. Po treningu smo se odpravili na ogled Okinawa world, kjer smo si ogledali Gyokusendo podzemno jamo, repliko stare okinawske vasice z raznimi rokodelskimi dejavnosti ter park z najbolj strupeno okinawsko kačo Habu. Večer smo seveda končali ponovno s treningom pod vodstvom različnih Meibukan mojstrov iz Okinawe.

 

Skupinska slika trenerjev karate kluba Brežice in okinawskega mojstra Yagija, 10.DAN

 

20.7.: Zjutraj smo namesto treninga odšli pogledat nekdanje mornarske podzemne baze, kjer se je med 2. svetovno vojno bila odločilna bitka za Okinawo. Zvečer pa ponovno trening, kjer je bila tokrat prisotna tudi skupina iz Anglije.

 

naši trenerji skupaj s skupino iz Anglije

 

21.7.: Jutranji trening v naravi, sredi znanega templja, ob vročem okinavskem soncu – nepozabna izkušnja. Po napornem treningu se je vsekakor prilegla kopel v japonskem morju, pa čeprav mlačnem, da smo se le komaj malo osvežili. In za konec treningov pri senseiju Meitatsu Yagiju, 10.DAN nas je veliki mojster povabil še na večerjo.

 

Sensei preverja stabilnost in moč Christiana Kajtne pri izvajanju kate Sanchin

 

Sensei preverja stabilnost in moč Franca Bajsa pri izvajanju kate Sanchin

 

22.7.: Zjutraj smo se polni vtisov iz Okinawe odpravili na dve-urni let na glavni otok Japonske v Osako in nato v naš drugi dom, nekdanjo prestolnico Kyoto, kjer so nas pričakali naši stari prijatelji iz Rindo karate šole.

 

23.7.: Zgodnje jutro smo takoj izkoristili za trening in za obnavljanje starega znanja skrivnostne Rindo šole karateja. Po tri-urnem treningu pa v napad na znamenitosti Kyota: Kinkaku tempelj s pomembnim zlatim paviljonom ter Ryoani tempelj z najznamenitejšim zen vrtom na Japonskem.

 

Kinkaku ji z zlatim paviljonom

 

Ryoanji z zen vrtom

 

24.7.: Po poznem bujenju smo se odpravili v hribe, natančneje v Inukai (Kameoka), v nam znani center za treniranje sedečega zena (zazen). V templju veljajo stroga pravila, ki se jih vsak udeleženec mora striktno držati, vendar brez te izkušnje vsak karateist ne dojame pomena seize in ostalih ritualov, ki se uporabljajo pri karateju. Samo za primer – delovni dan v zazen templju:

4:50

Bujenje

5:15

Jutranja molitev - sutre

6:00

Zazen

7:00

Čiščenje templja

7:30

Zajtrk

9:00

Zazen

12:00

Kosilo

14:00

Zazen

16:00

Večerna molitev – sutre

17:00

Večerja

19:00

Zazen, Sanzen

21:00

Spanje

 

glavni Roshi Hozumi med meditacijo

 

nočna sedeča meditacija - zazen v templju

 

25.7.-27.7.: V večernih urah smo se »očiščeni in razsvetljeni« vrnili v Kyoto ter se pripravili na naš Gasshuko, na katerega smo se odpravili naslednji dan. Približno uro vožnje od prve prestolnice Nare se v idilični naravi nahaja tempelj Senkoji, kjer smo bivali dva dni in trenirali – Gasshuko (japonsko). Na treningih smo obnavljali naše znanje Rindo karateja, predvsem pa kati Raten in Konyo, katere smo razdelali do podrobnosti skupno z bunkajem (analizo tehnik). Nepozabno doživetje, ki ga ne moreš doživeti nikjer drugje, razen v deželi vzhajajočega sonca. Zadnje dejanje gasshuka je bil kratek obred očiščevanja pod slapom v naravi. Na gasshuku smo trenerji doživeli neverjetno čast, saj so nam zaradi dolgoletnega sodelovanja z Rindo Rinjuku karate šolo dodelili oštevilčene Rindo znake, ki jih podeljujejo le častnim članom.

 

Christian Kajtna med obredom očiščenja po slapom

 

Franc Bajs prejema znak za častno članstvo v Rindo Rinjuku karate šoli

 

udeleženci Gasshuka v Senkoji templju

 

28.7.: Zadnji dan pred odhodom v Slovenijo je bil rezerviran za ogled malega mesta Nara s Todaiji templjem (Veliki Buda) ter parkom, kjer se tudi srne klanjajo po japonsko. Dan smo končali seveda s treningom, kjer so nas Shihani popravljali še zadnjič pred odhodom v Slovenijo.

 

učitelji Rindo Rinjuku karate šole skupaj s trenerji karate kluba Brežice

 

29.7.: Odhod iz Kyota v Osako, kjer smo poleteli nazaj v Slovenijo polni vtisov, znanja in tudi dolžnosti, da prenesemo naše izkušnje in znanje na člane karate kluba Brežice.

 

ZAKLJUČEK ŠOLKEGA LETA 2007/08

Člani karate kluba Brežice smo se zbrali skupaj s starši, trenerji in ostalimi simpatizerji na tradicionalnem zaključnem pikniku. Na pikniku je častni predsednik kluba Velimir Jukič naredil kratek pregled minulega šolskega leta, seznanil vse udeležene z izpeljanim programom ter poudaril najpomembnejše dosežke na področju rednega dela, tekmovanj in izobraževanja strokovnih kadrov. Na koncu je Peter Dirnbek podelil priznanja priznanja tekmovalcem s statusom vrhunskega športnika OKS ter priznanja za uspešno opravljene izpite za višje pasove.

PET NOVIH MOJSTROV KARATEJA V KARATE KLUBU BREŽICE

Od 22.5 do 25.5.2008 je v organizaciji JKA zveze Slovenije v Celju potekal mednarodni Gasshuku (vadba) in mojstrski tečaj pod vodstvom japonskih mojstrov Masahiko Tanake, 8.DAN JKA Tokyo HQ, Kazuhiro Sawada, 7.DAN JKA in Chubachi Koji, 2.DAN JKA. Tečaj je bil namenjen vsem mojstrom in trenerjem za poglobljeno učenje karateja. Organiziran je bil v obliki seminarske vadbe, na katerem so japonski mojstri predstavili vsebine kihona (standardizacija, telesna dinamika), mojstrske kate in kumite (borba). Na seminarju smo lahko bili tudi priče neverjetnemu mojstru Tanaki, ki kljub svoji starosti (68 let) izvaja še zmeraj neverjetne poteze. Na koncu seminarju so naši člani opravljali tudi izpite za mojstrske pasove. Po enournem preverjanju znanja tehnik, kat in bojev so novi mojstri karateja črni pas 1.DAN postali: MIRKO POŽAR, ALJAŽ PETANČIČ, SANDI PETELINC, VIKTOR KOPINČ in BRUNO BUDIČ.

Novi mojstri karateja stojijo z desne: VIKTOR KOPINČ, MIRKO POŽAR, BRUNO BUDIČ, SANDI PETELINC, ALJAŽ PETANČIČ.

Masahiko Tanaka je največji kumite mojster vseh časov. Rodil se je v Tokyu l. 1941 in dokončal veterinarsko smer na univerzi Nihon. Po diplomi se je odločil, da se bo popolnoma posvetil karateju in se je vpisal v JKA inštruktorsko šolo. Prvi veliki tekmovalni uspeh je dosegel l. 1973, ko je pri 32 letih prvič postal svetovni prvak. Od takrat je zabeležil 64 zmag, dokler se naposled ni umaknil nepremagan. Skupno je osvojil 5 svetovnih prvenstev (posamezno in ekipno) in 2 All Japan naslova. Na Japonskem so mu dodelili naziv Hasa (vladar) kumiteja zaradi njegove nepremaganosti in njegovih izjemnih borbenih sposobnosti.

Sedijo z leve: CHUBACHI KOJI- 2.DAN, MASAHIKO TANAKA – 8.DAN, KAZUHIRO SAWADA – 7.DAN.

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.POSTOJNA OPEN V KARATEJU - ALJAŽ PETANČIČ IN VIKTOR KOPINČ BRONASTA

V soboto, 10.5.2008, se je približno 700 nastopajočih iz 70 klubov Nemčije, Italije, Hrvaške in Slovenije zbralo na 7. Postojna Open v karateju. Tekmovanja, ki je na koledarju Karate zveze Slovenije in šteje kot eden kriterijev za kategorizacijo športnikov pri OKS, se je udeležila tudi 7 članska zasedba karate kluba Brežice, ki je osvojila 3 medalje.
V konkurenci mlajših kadetov do 50 kg se je z izredno srčnimi boji odrezal Viktor Kopinč, ki je na koncu osvojil 3.mesto. Aljaž Petančič je prav tako osvojil 3.mesto pri kadetih težke kategorije. Njun uspeh je z 5.mestom dopolnil Bruno Budič pri mlajših kadetih do 65kg. Na koncu tekmovanja so se ekipe pomerile še v ekipnih bojih, kjer sta zaradi poškodb ljutomerskih tekmovalcev nastopila za ekipo Ljutomerja tudi Aljaž Petančič in Sandi Petelinc. Oba sta bila steber ekipe, ki je klonila šele v finalu in zasluženo osvojila srebrno medaljo.

Sedaj se bojo tekmovalci karate kluba Brežice posvetili izpitnemu programu za črni pas, saj je večina njih kandidatov za polaganje, ki bo na vseslovenskem seminarju v Celju čez dva tedna.

Pomembnejši rezultati:
2.mesto ekipno kadeti: SANDI PETELINC, ALJAŽ PETANČIČ
3.mesto kadeti +75kg: ALJAŽ PETANČIČ
3.mesto mlajši kadeti -50kg: VIKTOR KOPINČ
5.mesto mlajši kadeti -65kg: BRUNO BUDIČ

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MOJSTRSKI TRENING JKA SLOVENIJE V BREŽICAH

V sredo, 07.05.2008 20.1. 2007 smo v Brežicah imeli mojstrski trening JKA Slovenije. Trening je vodil vrhovni inštruktor JKA Slovenije Sensei Branko Gabrovec, 4.DAN. Na treningu smo ponovili izpitni program za črni pas (1.DAN), ki je zajemal osnovne ročne in nožne tehnike, kato in na koncu tudi prosto borbo. Trening je bil namenjen predvsem pripravi za polaganje, ki bo ta mesec na vseslovenskem seminarju v Celju pod strokovnih vodstvom Masahiko Tanake, 8.DAN (JKA HQ TOKYO). Področje kontinuiranega strokovnega izobraževanja trenerjev karate kluba Brežice je nujen za zagotavljanje visoke kvalitete prenašanja znanja. V ta namen smo se dogovirli tudi za kontinuirano delo ter pripravili enoletni načrt podobnih seminarjev v Brežicah.

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JOŽE FERENČAK PODPRVAK SLOVENIJE V KARATEJU

V soboto, 12.04.2008 je karate zveza Slovenije organizirala državno prvenstvo v karateju za člane in članice. Na tekmovanju so nastopili tekmovalci in tekmovalke iz 33 slovenskih klubov. Prikazano je bilo obilico zanimivih dvobojev pri katerih pa so večinoma zmagovali reprezentanti Slovenije. Od članov karate kluba Brežice se je najbolje odrezal Jože Ferenčak, ki je v bojih srednje kategorije premagal tri nasprotnike, v finalu pa moral priznati premoč trenutno enemu najboljših slovenskih karateistov Matijeviču iz Ljubljane. Tako je Jože na koncu osvojil naslov podprvaka Slovenije, kar je njegov največji dosežek na državnih prvenstvih. S tem rezultatom je tudi podaljšal svojo kategorizacijo vrhunskega športnika državnega razreda pri Olimpijskemu komiteju Slovenije.

JOŽE FERENČAK: PODPRVAK SLOVENIJE V BOJIH SREDNJE KATEGORIJE

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SVETOVNI POKAL SHITO-RYU KARATEJA
»KOFUKAN INTERNATIONAL 2008«, Lincoln, Anglija


Petelinc in Petančič do zlata, Brežičani osvojili 9 svetovnih medalj!

V angleškem mestu Lincoln je minuli teden potekal svetovni pokal v Shito Ryu karateju za mladince in člane, člani KK Brežice pa so osvojili 9 medalj, najbolje pa sta se odrezala kadeta Aljaž Petančič in Sandi Petelinc, ki sta v bojih ekipno s serijo zmag Sloveniji in Brežicam prinesla zlato medaljo, v bojih med najmlajšimi je Nastja Galič osvojila srebro, članska ekipa Bajs-Grozdina-Dirnbek pa je prav tako osvojila srebrno medaljo v katah ekipno!


Slovensko ekipo je letos v Angliji zastopalo 31 reprezentantov, tvorili pa so jo predstavniki šestih slovenskih klubov (KK Brežice 9 tekmovalcev, KK TVD Partizan Ljutomer 9, KK Shito ryu Celje 4, KK Petrovče 3, KK Petrovče 3, KK Polzela 2, KK Hrastnik 1 tekmovalec), bera odličij pa je bila tokrat naravnost izvrstna, saj smo se s skupno 25. medaljami uvrstili na drugo mesto, za Rusijo. Slovenske reprezentantke in reprezentanti so osvojili pet zlatih, šest srebrnih in štirinajst bronastih medalj, kar je najboljši uspeh do sedaj v zgodovini Shito-Ryu karateja v Sloveniji.


Devet medalj so prispevali predstavniki našega kluba, najbolj žlahtno in prestižno lovoriko pa sta si v EKIPNIH BOJIH priborila Sandi Petelinc in Aljaž Petančič, ki sta s suverenimi nastopi dobesedno pometla z nasprotniki. Tretji član ekipe, Denis Jakovljevič, sicer član KK Petrovče, sploh ni prišel na vrsto, da bi se dokazal v spopadu, saj sta brežiška borca poprej z 2:0 opravila delo in predčasno dosegla zmago in ekipi priborila naslov zmagovalcev svetovnega pokala v kategoriji kadetov. Za nameček pa sta si vsak v svoji kategoriji kadetov (16-17 let), osvojila vsak svojo bronasto medaljo.

Tik pod vrhom sta v bojih, v kategoriji 11-12 letnih deklic pristali Nastja Galič s srebrom in nazivom podprvakinje svetovnega pokala, mesto nižje pa Petra Planinc z bronom. Za obe je bila usodna odlična Rusinja Daria Klochkova. Petro je izločila v polfinalu, Nastjo pa komaj premagala v finalnem spopadu. Medtem, ko je Nastji, kljub izredno srčni predstavi, ki krasi našo borko, za las ušla lovorika prvakinje smo bili navdušeni nad nastopom, ki ga je Petra prikazala za ekipo deklic v bojih, mlajših od 16 let, kjer se skupaj z reprezentančnima kolegicama (Duh in Vrbnjak) zagrizeno borila in odločilno prispevala h končnem rezultatu – bronasti medalji!

Bruno Budič in Viktor Kopinč sta nastopala v bojih v kategoriji 14 letnih dečkov, po solidnem začetku sta vsak na svoji veji žreba izgubila od dveh finalistov iz Portugalske, po repasažih pa sta dosegla vsako svoje tretje mesto, saj sta v pravem trenutku pokazala dovolj zrelosti in si izborila vsak po eno bronasto medaljo.

Na koncu velja omeniti še rezultat članske ekipe sestavljene iz treh predstavnikov Karate Kluba Brežice (Franci Bajs, Darko Grozdina, Peter Dirnbek), ki je nastopila kot kata ekipno in zasedla tik mesto pod svetovnim vrhom, na srebrnem drugem mestu in s tem dokazala, da še ni čas za tekmovalno upokojitev. S tem je izboljšala uvrstitev brežiške ekipe Bajs-Cicvarič-Dirnbek iz Glasgowa, ki je pred leti osvojila bronasto medaljo.

Med ostalimi uspehi slovenskih tekmovalcev na svetovnem pokalu Shito-Ryu karateja velja omeniti uspeh članske ekipe v bojih, ki je osvojila bronasto medaljo, Vesna Bezgovšek je v bojih med članicami osvojila srebrno medaljo, med člani srednje kategorije v bojih pa je zmagal Beno Žgank, ki je tako nadaljeval slovensko tradicijo zmagoslavja v tem najprestižnejši kategoriji: pred leti je na sorodnem tekmovanju v Glasgowu prav Peter Dirnbek osvojil to laskavo priznanje.

Ob vlogi tekmovalca v kati-ekipno pa je Dirnbek letos zelo uspešno vodil ekipo in koordiniral nastope vseh reprezentantov, tako da je bil vrhovni mojster slovenskega Shito Ryu karateja Anton Maruša lahko ob vseh slovenskih dosežkih zelo zadovoljen, saj se je pokazalo, da dolgoletni trud, delo z inštruktorji in tekmovalci in srčnost borcev zagotovo prinese rezultate, o katerih bi pred 5 ali 10 leti morda lahko le sanjali!

Rezultat naših tekmovalcev:

Boji - deklice, 10-11 let, Nastja Galič - 2. mesto
Boji - deklice, 10-11 let, Petra Planinc - 3. mesto
Boji - dečki, 14 let, Bruno Budič – 3. mesto
Boji - dečki, 14 let, Viktor Kopinč – 3. mesto
Boji – kadeti 16-17 let, (+70kg), Sandi Petelinc – 3. mesto
Boji – kadeti 16-17 let, (+70kg), Aljaž Petančič – 3. mesto
Boji - ekipno, ženske, do16 let, (Planinc, Duh, Vrbnjak) – 3. mesto
Kate – ekipno, člani, (F. Bajs, D. Grozdina, P. Dirnbek) – 2. mesto
Boji – ekipno, kadeti 16-17 let, (S.Petelinc, A.Petančič, D.Jakovljevič) – 1. mesto

 

 

 

 

 

 

FOTOGAERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOMIYAMA ZNOVA V SLOVENIJI IN V BREŽICAH!

Sloviti japonski mojster karateja Keiji Tomiyami, vrhovni inštruktor (Shihan Tasshi) Shito Ryuja bo aprila za teden dni znova obiskal Slovenijo. Najprej se bo v četrtek 3. in v petek 4. aprila mudil v Brežicah, nato pa bo od petka zvečer do nedelje (4.-6.aprila 2008) poučeval na vseslovenskem seminarju v Petrovčah. Treningi v Brežicah bodo potekali v četrtek od 17.30 - 18.30h za vse člane KK Brežice, od 18.30 - 20.00 pa samo za tekmovalce, stare člane, mojsterske kandidate in mojstre. Učili se bodo specialne Shito Ryu borbene kombinacije, pa tudi skrivnosti starih okinavskih kat iz tradicionalne šole Higaonna: Gekisai-Ichi in Seienchin. Za člane KK Brežice z redno plačano članarino je seminar brezplačen.

Na seminarju v Petrovčah (PODROBNOSTI GLEJ VABILO) pa se bodo udeleženci učili kato z okinavskim orožjem TONFA: Hamahiga-no-Tonfa, a tudi klasični okinavski kati Saifa in Chinto, ter tudi skrivne aplikacije teh tehnik - BUNKAI. Tomiyaminega seminarja v Petrovčah se bodo udeležili tudi brežiški mojstri in tekmovalci.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekskluzivno! (članek objavljen 05.05.2007)

Japonski karate mojster testiral japonski terenec!

 

Ob zadnjem obisku v Sloveniji so v uredništvu vodilne slovenske avtomobilistične revije Avto fokus slovitemu japonskemu mojstru karateja Keijiju Tomiyami zagotovili na preizkus enega od najboljših terencev iz Nissanove produkcije. Reporter iz sveta formule 1, sicer urednik in tesni voznik pri reviji Avto fokus Veljko Jukič pa je Tomiyamine vtise, občutke, misli in besede strnil v avtomobilsko zgodbo o japonsko-japonskem testu najsodobnejše japonske tehnologije v produkciji terenskih vozil.
Keiji Tomiyama, vrhovni mojster Shito Ryu šole Tani-Ha Kofukan, je med obiskom v Sloveniji posebej za revijo Avto fokus testiral tudi najnovejšega nissana pathfinder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekskluzivni japonski test: NISSAN PATHFINDER 2,5 dCi Avto z dušo japonskega inžinerja!

 

Nissan slovi po svojem inžineringu, kar smo izvedeli iz ust ekskluzivnega testnega voznika, Japonca Keijija Tomiyame, sicer vrhovnega karate mojstra šole Shito Ryu Kofukan, ki je posebej za Avto fokus med svojim bivanjem in seminarjem v Sloveniji preizkusil najboljšo izvedbo nissanovega pathfinderja! „Če izbiraš med Nissanovim urbanimi terenci nikakor nimaš lahkega dela,“ nam je že takoj na začetku povedal Tomiyama, sicer tudi ljubiteljski poznavalec Nissanove tehnike: „ Izbiraš lahko med precej podobnimi modeli: terrano , X-trail, patrol ali pathfinder! Vsi so si vendarle precej podobni, a še vedno precej različni, tako po izvedbi, izboru motorjev, kot po konstruktorski ideji, ki stoji za njihovo zasnovo. Patrol je veliko bolj divji, robusten in močan, saj predstavlja še vedno prvo izbiro za zelo težke terene, ali če hočete, nastop na puščavskem rallyju Dakar. Terrano je bolj evropsko zasnovan, X-trail je tako kot mu je to že položeno v zibno z imenom – križanec za različne namene, pathfinder pa je bil na začetku bolj namenjen zahtevnejšim ameriških izletnikom v hribe, a je zadnjih letih bolj dobil umirjeno in izpopolnjeno evropsko noto,“ so bile besede Senseija Tomiyame, ki sicer že dve desetletji živi v Evropi: najprej je poučeval v Parizu, nato Bruxellesu, sedaj pa živi v Nottinghamu Veliki Britaniji, a veliko potuje in poučuje pa po številnih šolah širom sveta: od Avstralije, do Afrike, Japonske in Evrope.

Kadarkoli potuje po svetu z velikim zanimanjem spremlja in celo ljubiteljsko preizkuša raznovrstno avtomobilsko tehniko : „Če sam izbiram, potem se vedno odločam za japonski avto, da tako lahko spremljam razvoj, ki so ga naredili naši inžinerji, a me zanima tudi njih konkurenca.“

„Pri pathfinderju je najbolj očarljivo dejstvo, da je to prvovrstni terenec, ki pa je po udobju in voznih lastnostih še vedno velikoformatna limuzina tudi na navadni cesti ali v mestu! “ je menil Tomiyama. Za krmilom uglednega Nissana se je naš gost in hkrati posebni tesni voznik Keiji Tomiyama zelo dobro počutil

Pathfinder je ugleden mestni avto velikega formata, ki pa se zelo dobro znajde tudi po zahtevnih brezpotjih, gozdnih in vinogradniških cesticah

 

 

 

 

Slovenijo obišče vsako leto enkrat ali celo dvakrat in ko smo mu ob njegovem zadnjem obisku povedali, da smo mu za prevoze po Sloveniji zagotovili Nissanov terenec, je seveda takoj hotel vedeti kateri model. Nad pathfinderjem je bil navdušen: „ Tudi sam sem razmišljal o njem, denimo za družinske izlete na gorato Škotsko, takrat, ko sem doma v Angliji, pa tudi sicer so novi renaultovi TD motorji odlični, še posebej v povezavi s šeststopenjskim menjalnikom!“ Čeprav v dno duše japonski tradicionalist in patriot, pa so globalizacija in svetovna popotovanja na njem pustili sled, tako da je razvil pravi svetovljanski pristop: „ Povezovanje s francosko industrijo je bila za Nissan veliko boljša odločitev, kot denimo z Američani ali kom drugim. Tako Nissan, kot Renault, slovita po svojem inžineringu, po konstruktorskem perfekcionizmu, a tudi sodobnem stylingu in dizajnu!“ Posebno navdušen je bil tudi nad najsodobnejšim dCi 2,5-literskim turbodizelskim YD25 motorjem z vbizgavanjem po skupnem vodu in z 174 KM/128kW pri 4000/min, še bolj pa ga je prepričal navor: silovitih 403 Nm že pri 2000/min. S takšno zalogo moči lahko pathfinder doseže 175 km/h in pospeši do 100 km/h v 12,4 sekundah, v notranjosti pa je dovolj prostora za 5 ali celo 7 potnikov (2 na dodatnih sedežih spravljenih v dno prtjažnika), po potrebi pa lahko v prtljažnik spravimo od 180 pa vse do 2090 ‚litrov' prtljage, a tudi sedeže lahko zelo različno uporabljamo: zadnja klop je tretjinsko deljiva, tako da si lahko zamislimo kaj raznovrstne kombinacije in načine uporabe, v skrajnem primeru pa lahko vanj naložimo tudi 2,8 metrov dolg tovor (pri podrtih desnih sedežih v vseh treh vrstah!). Kljub temu, da smo si s pathifnderjem privoščili nekaj izletov na Gorjance in v bizeljske vinograde, 4 kolesnega pogona Tomiyama ni preizkušal v ekstremnih situacijah: „Očarljivo pri pathfinderju je dejstvo, da je to prvovrstni terenec, ki pa je po udobju in voznih lastnostih še vedno velikoformatna limuzina tudi na navadni cesti ali v mestu! “ Nissan pathfinder ima tkim. „all-mode 4x4“ sistem pogona, ki v sebi združuje kombinacijo dveh elektrosnkih pripomočkov: TCS (kontrola oprijema) in ESP (za nadzor stabilnosti sistema), po potrebi pa priskoči na pomoč še LSD (sistem zavira kolo, ki spodrsava). Tako imamo preko centralnega stikala na voljo kar 4 načine pogona: samo na 2 kolesi (za navadno vožnjo), tkim.proaktivni sistem, ki navor samodejno razporeja med prednjo in zadnjo osjo, način 4H, kjer je razporeditev moči med prednjo in zadnjo osjo 50 : 50%, a tudi način 4L, ki vklopi dodatni reduktor za vožnjo po najtežjih terenih. Dobro je, ker lahko izbiraš med varčevanjem in pogonom na 4 kolesa za različno zahtevno okolje. „ Prav pa pridejo tudi ostali elektronski sistemi: obvezni ABS ter NBA (pri zaviranju v sili) ali EBD (za elektronsko porazdelitev moči). Seveda je najbolje, če jih ne uporabljaš pogosto, a so vedno tam – v primeru, da jih resnično potrebuješ,“ je menil veliki mojster Tomiyama. Ko je po treningu prijel torbo, da bi jo zalučal v prtljažnik, pa ni odprl vseh zadnjih vrat, pač pa je odprl samo zgornji del: okno se odpira samostojno: „ To je pri vseh ameriških terencih in SUV vozilih zelo običajno, pri evropskih in japonskih avtih pa to najdemo le na redkih vozilih: le, če je potreba, opremo cela vrata, sicer pa lahko vržemo torbo za trening v prljažnik kar čez zadnje okno,“ je bil praktičen Japonec Keiji.

 

„Pred časom sem si ogledoval X-trail, ki pa ima na voljo najmočnejši motor le z dCi 2,2-litra in 136 KM, v pathfinderju je vgrajen boljši in močnejši motor z 2,5-litra prostornine in 174 KM, takšni motorji so manj obremenjeni in bolj vzdržljivi. Koliko pa sploh tak pathfindfer stane v Sloveniji ?“ je zanimalo Tomiyamo. V osnovni XE izvedbi stane 36.000 evrov, testna verzija LE je stala 48.560 evrov, v najboljši izvedbi pa kakih 53.000 evrov, smo mu pomagali s podatki iz cenika. V mislih si je cene preračunaval v angleške funte, v valuto države, ki je postala njegov drugi dom: „ To je ceneje kot pri nas v Angliji, razen tega ste sedaj člani EU, tako da bi ga lahko celo brez zapletov in težav uvozil,“ so bile misli Japončeve skušnjave.

 

Pa se je ob koncu testa – in obiska v Sloveniji – veliki mojster karateja Tomiyama spomnil mladosti: „ Ko sem še živel na Japonskem je veljalo da proizvajajo Toyote zelo spretni trgovci, medtem, ko so snovali in izdelovali Nissane ljudje, ki so po miselnosti in duši predvsem inžinerji..! Veseli me, da sem po tem testu pathfindeja lahko ugotovil, da to še vedno drži,“ je še dejal Tomiyama in po obisku v Sloveniji odletel v Avstralijo, novemu seminarju naproti.

 

Veljko Jukič

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Notranjost pathfinderja je zelo bogata, udobna in večnamensko prilagodljiva

 

Pathfiner v najmočneji dizelski izvedbi poganja preizkušeni renaultov 2,5-literski dCi turbodizel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOMIYAMA San - Veliki učitelj Shito Ryu karateja

 

Keiji Tomiyama je odrastel na Japonskem, v Kyotu je na Doshisha univerzi doštudiral ekonomijo. Med vadbo v univerzitetnem klubu, kjer je vzporedno vadil dve različni šoli karateja - Goju-Ryu in Shito-Ryu - pa se je zelo hitro povzpel med najboljše, tako da ga je opazil tedaj vodilni mojster Shukokai šole Chojiro Tani. Po diplomi na fakulteti mu je Tani predlagal da se odpravi v Evropo, kjer bi v Parizu odprl podružnico njihove karate šole. Kasneje ga je iz Pariza poslal v Bruxelles, nato pa tudi v Anglijo, dovolil pa mu je tudi, da organizacijsko in strokovno v celoti prevzel evropsko vejo tkim. “Shito Ryu Tani-Ha-Kofukan” karate organizacije. Po Tanijevi smrti pa je obveljal za najboljšega najboljšega učenca in naslednika nekoč zelo uspešnega učitelja. Svetovni poznavalci karateja Tomiyamo, sicer mojstra karateja Shito Ryu 7.stopnje (DAN) in Gojo Ryu 6.stopnje, uvrščajo na vrh – med najboljše mojstre in velike učitelje Shito Ryu karateja srednje generacije. Z glavnim mojstrom slovenske veje Antonom Marušo (6. DAN) sodeluje že več kot dve desetletji, prav tako pa tudi z učenci in učitelji 12 slovenskih klubov, združenih v slovensko Shito Ryu zvezo karateja. Pri nas bo znova poučeval na vseslovenskem karate seminarju od 3.-6. aprila 2008. (VJ)

TOMIYAMA Shihan - Veliki učitelj Shito Ryu karateja

 

Slovenski učenci karate mojstra Keijija Tomiyame na čelu z Antonom Marušo med seminarjem v Sloveniji

 

Tomiyama med debato s svojima učencema, z vrhovnim mojstrom slovenskega Shito Ryuja Marušo (zgoraj) in predsednikom športne Karate zveze Slovenije Igorjem Zelinko (zgoraj desno).

 

Slovenska Shito Ryu reprezentanca (zgoraj), ki je na svetovnem prvenstvu v Glasgowu 2005 osvojila dve bronasti (ekipno v bojih in ekipno v katah) in eno zlato medaljo.

 

Žalec, 15.03.2008 - 4 medalje za brežiške karateiste na mednarodnem tekmovanju v Žalcu

V soboto, 15.3.08, je v Žalcu 6. leto zapored potekal močan mednarodni turnir pod imenom Pokal Žalca. V športni dvorani OŠ Žalec se je zbralo približno 450 tekmovalk in tekmovalcev iz 4 evropskih držav, med njimi tudi šest članska zasedba karate kluba Brežice, ki je bila po tekmovanju bogatejša za eno srebrno in tri bronaste medalje.
Najbolje se je zopet odrezal Sandi Petelinc, ki je izgubil šele v finalu bojev pri kadetih in tako ponovno osvojil srebrno kolajno. Po pričakovanjih so se tudi izvrstno odrezali Petra Planinc, Bruno Budič in Viktor Kopinč, ki so si vsak v svoji kategoriji priborili bronasto medaljo. V skladu z novimi kriteriji OKS-ZŠZ so z doseženimi uspehi vsem borcem potrdili status kategorizirane športnice.

Pomembnejše uvrstitve:
2.mesto boji kadeti -75kg: SANDI PETELINC
3.mesto boji mlajši kadeti -57kg: BRUNO BUDIČ
3.mesto boji mlajši kadeti -52kg: VIKTOR KOPINČ
3.mesto boji mlajše deklice +35kg: PETRA PLANINC

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POKAL POSAVJA V KATAH

V četrtek, 13.3.08, se je v športni dvorani brežiške Gimnazije približno 130 članov Karate kluba Triglav in Karate kluba Brežice med seboj preizkusilo na Pokalu Posavja v katah. Tekmovanje, ki poteka že peto leto, je bilo namenjeno predvsem članom začetnih in nadaljevalnih skupin. Cilj prireditve je izmenjava medsebojnih izkušenj, odkrivanje novih talentov, sklepanje novih prijateljstev ter ohranjanje plodnega sodelovanja trenutno dveh največjih Posavskih klubov. Tekmovalci so se med seboj pomerili v treh starostnih kategorijah in v treh stopnjah pasov, najboljši v posamezniki pa so prejeli diplome.

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brežice, 1.3.2008
Priprave SHito Ryu reprezentance v Brežicah

V okviru priprav za nastop na SP Shito Ryu šole 28. - 30. marca v Lincolnu (Velika Britanija), na katerem bodo nastopili tudi tekmovalci iz Slovenije, ki sodelujejo v okvirju Shito Ryu zveze Kofukan Slovenija pod vodstvom vrhivsega mojstra Antona Maruše, 6. DAN, pa so je vodstvo zveze, skupaj z vsemi tekmovalci izpeljalo že druge priprave za ta nastop. Prve priprave so potekale že 8. februarja, prav tako v organizaciji KK Brežice, treninge pa sta obakrat vodila Christian Kajtna za borbe in Tone Maruša za kate in ekipo. Slovenski tekmovalci praviloma sodijo med zelo uspešne tekmovalce na področju tekmovanj šole Shito Ryu karateja, zato se tudi letos v Lincolnu nadejamo solidnih rezultatov.

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

01.03.2007 (Žalec) – Tri medalje za brežiške karateiste na 1.tekmi za »Pokal Slovenije 2008«
V soboto, 01.marca 2008, je v Žalcu v organizaciji Karate zveze Slovenije potekala 1. tekma za »POKAL SLOVENIJE 2008« za vse kategorije, od najmlajših do članov. Na tekmi je sodelovalo skupaj 402 tekmovalcev, ki so opravili 520 posamičnih in ekipnih nastopov. Karate klub Brežice je nastopil z okrnjeno postavo tekmovalcev zaradi različnih bolezni, vendar se je vseeno povzpel na zmagovalne stopničke.
Tekmovanje se je najprej začelo v katah. Od vidnejših uvrstitev je Nastja Galič prispela do 8.mesta v katah med mlajšimi deklicami. Več športne sreče so imeli tekmovalci v športnih borbah. Petra Planinc se med mlajšimi deklicami -40kg po neupravičeni sodniški odločitvi v polfinalu (kasneje se je izkazalo na podlagi video posnetka) ni uspelo prebiti v finale in je na koncu zasedla 3.mesto. Prav tako je 3.mesto med mlajšimi kadeti -63kg osvojil Bruno Budič. Sandi Petelinc pa se je med kadeti težke kategorije prebil vse do finala, kjer je moral priznati premoč Budihne iz Nove Gorice in na koncu zasedel odlično 2.mesto.

Pomembnejše uvrstitve:
2.mesto boji kadeti +75kg: SANDI PETELINC
3.mesto boji mlajše deklice -40kg: PETRA PLANINC
3.mesto boji mlajši kadeti -63kg: BRUNO BUDIČ
8.mesto kate mlajše deklice: NASTJA GALIČ

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POLETNA KARATE ŠOLA - POREČ 2008

JKA zveza Slovenije tudi letos organizira poletno šolo na morju za vse člane in njihove svojce ne glede na starost in stopnjo znanja. Poletna šola bo letos od 29.06. do 06.07.2008 v Poreču (Hrvaška). Prijave zbira trener Christian Kajtna do 27.marca 2008. Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo v višini 30 EUR. Celoten znesek udeležbe pa bo potrebno poravnati do 10.junija 2008. Vsi kateri hočete aktivno preživeti počitnice na morju ter se izpopolniti v znanju karateja - vabljeni!

VABILO

PROGRAM TRENINGOV

 

 

 

 

 

 

 

Celje, 24.02.2008 - Izobraževanje sodnikov JKA Akademije Slovenija

V tehnični organizaciji karate kluba Celje je JKA Slovenija organizirala sodniški seminar katerega so se udeležili trenerja Velimir Jukič in Christian Kajtna ter tekmovalec Bruno Budič. Na izobraževanju so člani sodniške komisije šli skozi standardizacijo kat, ki so obvezne v sistemu žrebanja, to so Hejan 2,3,4,5, Teki 1, Basai dai, Kanku dai, Jion, Empi, pravila pri sojenja kat in sojenja borb. Izobraževanje je bilo namenjeno izboljšanju sojenja in predpogoj za pridobitev licenc JKA sodnikov za leto 2008/09.


Parižlje, 24.02.2008 - Izobraževanje na področju KOBUDA

Po končanem izobraževanju sodnikov so naši člani nadaljevali pot v novi hombo dojo KOFUKAN zveze Slovenije v Parižljah, kjer so s pomočjo Braneta Cimpermana (mojster 4.DAN) posvetili vadbi kobuda oz. kat z bojem (palico).

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.MEDNARODNI KARATE TURNIR KOBE OSAKA - BRUNO BUDIČ ZMAGAL V BOJIH, 3.MESTO V KATAH

V Limbušu se je 03.02.2008 uspešno končal 7.Turnir Kobe Osaka, ki je pustni nedelji navkljub, privabil 267 tekmovalcev iz 34 klubov iz Italije, Hrvaške in Slovenije. Tekmovanje je svečano otvoril mariborski podžupan g.Andrej Verlič v spremstvu ga.Dragice Petrovič, TV režiserke in igralca Matjaža Javšnika. Iz karate kluba Brežice je tokrat nastopil samo Bruno Budič, ki pa je čeprav brez klubskih sotekmovalcev barve kluba branil zelo suvereno.

Najprej se je pomeril v katah med mlajšimi kadeti, kjer je v uvodu izgubil proti kasnejšemu finalistu. Tako je dobil priložnost v repasažu, kjer je premagal vse svoje nasprotnike in osvojil bronasto medaljo. Po tekmovanju v katah je nastopil še v bojih, kjer se je v uvodnem krogu pomeril s favoritom Markačem iz Kranja. Bruno je zbral dovolj moči in zmagal z 1:0. Ta zmaga mu je dala novega zagona in uspešno se je uvrstil vse do finala. V finalnem boju je bilo po rednem delu neodločeno in sledili so podaljški do prve točke. Oba tekmovalca sta krenila v napad istočasno, vendar je bil Bruno za las hitrejši in močnejši tako, da so sodniki prisodili točko njemu in tako tudi zmago v kategoriji mlajših kadetov -57kg.

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Logatec, 2.2.2008 - 4. OTROŠKE REPREZENTANČNE PRIPRAVE V KATAH

V soboto, 2.2.2008 so bile v GRC Zapolje – Logatec otroške reprezentančne priprave v katah. Priprav sta se udeležila tudi člana karate kluba Brežice PETRA PLANINC in VIKTOR KOPINČ. Vsi udeleženci so opravili dva treninga pod budnim očesom reprezentančnega trenerja Liviusa Bunde (predavatelj na katedri za karate na Športni akademiji v Beogradu). Namen takšnih priprav je predvsem tesno sodelovanje reprezentance s klubskimi trenerji, kajti le tako lahko računamo na primeren efekt takšnih priprav, ki se bodo v perspektivi odrazile v izboljšanju tekmovalnih rezultatov.

01.02.2008: ŠTIRJE TEKMOVALCI KARATE KLUBA BREŽICE PRIDOBILI STATUS VRHUNSKEGA ŠPORTNIKA PRI OLIMPIJSKEMU KOMITEJU SLOVENIJE
Pri Olimpijskemu komiteju Slovenije - združenju športnih zvez so štirim tekmovalcem iz karate kluba Brežice na podlagi tekmovalnih dosežkov dodelili status vrhunskega športnika. Status vrhunskega športnika se podeljuje za obdobje enega leta pod pogoji, ki jih določa Karate zveza Slovenije v sodelovanju z OKS-ZŠZ.
DRŽAVNI RAZRED - JOŽE FERENČAK (obdobje kategorizacije: 01.02.2008 - 31.01.2009)
MLADINSKI RAZRED - BRUNO BUDIČ (obdobje kategorizacije: 01.02.2008 - 31.01.2009)
MLADINSKI RAZRED - SANDI PETELINC (obdobje kategorizacije: 01.02.2008 - 31.01.2009)
MLADINSKI RAZRED - ALJAŽ PETANČIČ (obdobje kategorizacije: 01.10.2007 - 30.09.2008)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Župan Ivan Molan priredil sprejem za nosilce medalj s svetovnega IKF prvenstva v karateju v Riminiju, posebne čestitke svetovni prvakinji PETRI PLANINC in podprvakinji NASTJI GALIČ!

 

Čestitke župana za Petro in Nastjo

Sprejem za svetovno prvakinjo Petro Planinc, podprvakinjo Nastjo Galič in nosilce medalj iz Karate klub Brežice s svetovnega IKF prvenstva v karateju v Riminiju v Italiji!
Ekipi Karate kluba Brežice, ki je nastopila na svetovnem prvenstvu v Riminiju, so najprej topel sprejem pripravili vsi člani kluba na torkovem treningu; kjer je starosta brežiških karateistov Veljko Jukič predstavil rezultate mladih tekmovalcev, pohvalil nastope kadetov Sandija Petelinca, Bruna Budiča in Aljaža Petančiča, ki so osvojili bronasto medaljo v bojih ekipno, Viktorja Kopinča, ki je osvojil peto mesto v katah, predvsem pa obe dekleti: svetovno prvakinjo Petro Planinc ter Nastjo Galič, podprvakinjo v bojih za dekleta do 11 let. Tako dekleta, kot fantje so prejeli bučen aplavz, za vrhunec pa sta poskrbela še trenerja Peder Dirnbek in Christian Kajtna, ki sta najuspešnejšima med njima - Petri in Nastji - izročila bogat šopek rož.

Tekmovalca in stare člane je nato župan Ivan Molan povabil na sprejem, ki so ga organizirali v gostilni Racman, kjer je izrekel vrsto pohval na delo članov brežiškega karate kluba, še posebej trenerjev in tekmovalcev, izrekel čestitke vsem, ki so osvojili medalje, še posebej pa je pohvalil obe dekleti, ki sta se povzpeli na najvišji stopnički svetovnega prvenstva v karateju v bojih: Nastjo Galič, viceprvakinjo in Petro Planinc, svetovno prvakinjo!
Čestitkam se je pridružil tudi brežiški svetnik, sicer aktivni član karate klub Brežice (kot reakreativec), Hrvoje Oršanič, ki je povedal, da je rezultate mladih brežiških karateistov predstavil tudi na sestanku občinskega sveta, kar so vsi pozdravili z glasnim aplavzom in navdušenjem - kot ob zadnji srebrni medalji Primoža Kozmosa.
Ivan Molan je nato nazdravil s prvakinjama kar s sokom, kot se za tako mladi vrhunski športnici spodobi, vendar so na koncu zmagoviti pokal vendarle napolnili tudi s šampanjcem! Prvi požirek je naredil trener mladih tekmovalcev Christian Kajtna, nato pa tudi svetovna prvakinja Petra, ki do tega trenutka še nikoli v življenju ni okusila niti požirka šampanjca: "Osvojiti pokal za najboljše na svetovnem prvenstvu je odličen občutek," je dejala Petra: "sam okus šampanjca pa še zdaleč ni tako dober," so bile besede vrhunske športnice mlade generacije, ki še niti ni napolnila 11 let starosti. Požirek šampanjca iz Petrinega pokala je nato naredila tudi viceprvakinja Nastja, ki si je zagotovo mislila, da bo prihodnjič raje pila iz svojega pokala, sledili pa so tudi vsi ostali prisotni člani kluba, prijatelji, starši in podporniki.

Zmaga na svetovnem prvenstvu in sprejem pri županu pa je zagotovo največji dosežek in priznanje v življenju dosedaj mladih tekmovalcev, a zagotovo šele prvi od velikih korakov v njihovi uspešni karieri.
Veljko Jukič
Foto: Metka Galič, Mitja Mladkovič in VJ

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KARATE, Rimini 17.-20.01.2008 (Italija)

Petra Planinc svetovna prvakinja

 

Na svetovnem IKF prvenstvu v karateju v Riminiju je Petra Planinc osvojila naslov svetovne prvakinje v bojih med deklicami do 11 let, odlično formo pa je potrdila odlično formo pa je potrdila tudi s srebrno medaljo v katah. Odličen uspeh članov brežiškega karate kluba je dopolnila tudi Nastja Galič s srebrno medaljo v bojih ter ekipa kadetov (Petelinc, Petančič, Budič), ki je osvojila bronasto medaljo v bojih!

 

 

Odlično formo in tehnično priravljenost mlade generacije brežiških karateistov so nakazale že petkove in sobotne kvalifikacije: Petra Planinc in Nastja Galič sta odlično nastopili v katah, saj je Petra osvojila srebro (vendar šele v finalnem nastopu z dodatno kato, zaradi izenačenosti točk), Nastja pa 6.mesto, nato pa sta tudi v bojih prepirčljivo zmagali vsaka v svoji kvalifikacijski skupini. S tem sta si za nedeljo v Riminiju na IKF svetovnem prvenstvu priborili boj v finalu, kjer sta se za naslov morali spopasti kar med sabo! Po izredno izenačenem boju je Petra pridobila manjšo prednost, ki je Nastja z odličnimi udarci z nogo ni več uspela izenačiti in končna zmaga je pripadla Petri s 6 : 4 pred Nastjo. Po silovitem boju pa sta se – sicer prijateljici in sparing partnerici – objeli in si medsebojno čestitali ter se skupaj veselili. Viktor Kopinč je v konkurenci kadetov (14-17 let) kot najmlajši in najmanjši med njimi z izredno natančno tehniko osvojil 5.mesto v katah, uspeh pa so dopolnili še kadeti Sandi Petelinc, Bruno Budič in Aljaž Petančič, saj so v bojih ekipno osvojili bronasto medaljo. Christian Kajtna, trener mlade ekipe pa je po tekmi lahko bil zelo zadovoljen: „To je odličen uspeh mlade generacije, ki je dokazala, da zmore doseči rezultate v samem svetovnem vrhu, zagotovo ta uspeh predstavlja tehnični in športni korak navzgor po prvih medaljah na SP v Romuniji izpred dveh let. To ekipo – razen rednih domačih nastopov - pa čaka še en izziv: nastop na svetovnem pokalu Shito Ryu v Angliji v konec marca!“ Uspehov mladih brežiških karateistov in svetovne prvakinje Petre Planinc pa so se veselili vsi starši, člani, podporniki, sponzorji in navijači, ki so si po tekmi silovito izmenjevali kratka sms-sporočila.

 

Veljko Jukič

Foto: VJ

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

FOTOGALERIJA 2

Brežice, 13.01.2008
V A B I L O


Predsednik Karate kluba Brežice sklicuje redno letno skupščino Karate kluba Brežice, ki bo v soboto, 09.februarja 2008 ob 17.00 uri v telovadnici Vrtca Mavrica Brežice z naslednjim dnevnim redom:

1. Pozdrav in otvoritev
2. Izvolitev organov skupščine
3. Poročilo verifikacijske komisije
4. Sprejem poslovnika o delu skupščine
5. Pregled sklepov in potrditev zapisnika prejšnje skupščine
6. Pregled dela v klubu za obdobje 2007
7. Pregled finančnega poročila za obdobje 2007
8. Program dela za leto 2008
9. Finančni načrt za leto 2008
10. Razno
Gradivo pod točko 4, 5, 6, 7, 8 in 9 najdete v priloženih datotekah.

S športnimi pozdravi!

Dubravko Smirić, l.r.
predsednik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.01.2008 (Velenje) – 5 kolajn za brežiške karateiste na prvem tekmovanju v letu 2008
V soboto 12.01.2008 je v Velenju potekal 3.mednarodni karate turnir za pokal Nestl Žgank. Na tekmovanju je nastopilo okoli 280 tekmovalcev in tekmovalk iz Hrvaške, Italije in Slovenije. Za naše tekmovalce je to prvo tekmovanje v tem letu in že so uspešno zakorakali v novo sezono z bero medalj. Spremenjen način dela v klubu z mladimi tekmovalci kaže odlične sadove trenerske ekipe. Iz treninga na tekmovanje pa brežiški varovanci dokazujejo, da se bojo tudi letos uvrščali v sam vrh mednarodnega karateja. Petra Planinc, Nastja Galič, Viktor Kopinč, Bruno Budič, Sandi Petelinc in Aljaž Petančič odpotujejo v četrtek na svetovno IKF prvenstvo v italijanski Rimini, kjer se bojo potegovali z mednarodno konkurenco in poskušali prekašati rezultate izpred dveh let, ko so se iz SP v Romuniji vrnili s štirimi kolajnami.

Pomembnejše uvrstitve:
2.mesto kate ml.kadeti: BRUNO BUDIČ
3.mesto kate ml.kadeti: VIKTOR KOPINČ
3.mesto boji ml.deklice -35kg: PETRA PLANINC
3.mesto boji ml.deklice +35kg: NASTJA GALIČ
3.mesto kate deklice: PETRA PLANINC
5.mesto kate deklice: NASTJA GALIČ

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© KK Brežice 2007