ARHIV DOGODKOV - 2009

 

| 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012  

Zmaga Aleksandra Godlerja v Trbovljah!

Trbovlje - Ob zaključku sezone so brežiški mladi karateisti nastopili še na zadnjem velikem turnirju leta, 37.mednarodnem turnirju v Trbovljah. Aleksander Godler je tokrat bil slabši v katah, a je zato blestel v bojih med dečki in prepričljivo premagal vse ter osvojil dragoceno zlato medaljo na največjem mednarodnem turnirnju v Sloveniji.

Od starejših tekmovalcev iz prve selekcije bojevnikov Karate kluba SOLTEC Brežice je tokrat le Aleksander Godler branil barve kluba, saj so ostale pestile poškodbe, prehladi ali druge predvsem glasbene obveze. Zato so tekmovalke in tekmovalci najmlajše generacije prvič dobili pirložnost nastopa na tako velikem in močnem tekmovanju: med fanti do 12 let sta nastopila Jure Čudič in David Bajs, med dekleti do 12 let Tjaša Hode in Lea Travnikar, med dekleti do 13 let pa Kaja Blažinč in Kaja Budič.

Tako dekleta kot fantje najmlajše tekmovalne generacije so si nabrali lepih novih izkušenj, a bo za kak opaznejši rezultat potrebno še nekaj več treninga in nastopov po različnih tekmovanjih. Vsekakor so naši najmlajši dovolj solidno nastopili in pokazali dobro raven naučenega, za boj z močno konkurenco pa bo v bodoče potrebno izbrusiti kakovost in pridobiti nove izkušnje.

Ravno nasprotno pa velja za Aleksandra Godlerja: le-ta se je skozi štiri kola bojev prebijal z zrelostjo in silovitostjo mladega leva, pri tem pa ga je spremljala tudi prav taka frizura! Prvo in drugo kolo je zmagal z lahkoto, v tretjem kolu pa se je spopadel s Filipom Vukovićem iz Srbije (le-ta se je na koncu z zmago nad Trboveljčanom Naraglavom uvrstil na 3.mesto!), ki ga je premagal za las in se uvrstil v finale! Tu se je srečal z zelo močnim tekmecem Alehom Nuhanovičem iz Postojne, boj pa je bil v rednem delu izenačen: 3 : 3. V prvem podaljšku je bil rezultat 2 : 2, tako da sta se Aleksander in Alen morala spopasti za zlato še v tretjem, odločilnem podaljšku, ki pa se je spet končal z rezultatom 3 : 3! Na koncu je padla sodniška odločitev in Aleksander je s sodniškim izzidom 2 : 1 postal prvak 37. mednarodnega turnirja v Trbovljah v bojih svoje kategorije!Tekmovanje je kot običajno perfektno organiziral Karate klub Trbovlje, eden od pionirjev slovenskega športnega karateja, udeležilo pa se ga je kljub močnem snežnem metežu 593 tekmovalcev iz 75 klubov in 13 držav! Godlerjevega uspeha se v tako močni konkurenci na najpomembnejšem mednarodnem turnirju leta lahko zato toliko bolj veselimo.

Po tekmovanju smo se z veseljem vrnili v Brežice, kjer smo zlato medaljo proslavili s cocto in z odličnimi pizzami v Pizzeriji Italia. Stanko Smrekar, šef pizzerije, je bil nad odličnim uspehom Aleksandra Godlerja (ki stanuje na drugi strani ceste) ter ostalih mladih brežiških karateistov tako zadovoljen, da je z veseljem 'častil' pizze in se tako kot sponzor pridružil našemu veselju, ne nazadnje ker so zmagovalci s svojimi uspehi, držo, tehniko in pristopom vedno odličen vzor mladim generacijam tekmovalcem, a tudi ostalim ljubiteljem pizz iz Pizzerije Italija!

Veljko Jukič

 

 

 

 


 

FOTOGALERIJA

 

Brežiški karateisti na seminarju s svetovnim prvakom Lucom Valdesijem

Vrhnika, 5. in 6. 12. 2009

Karate zveza Slovenije je to soboto in nedeljo prvič v zgodovini organizirala seminar z aktualnim svetovnim in evropskim prvakom v katah karizmatičnim Italijanom Luco Valdesijem. Seminarja so se udeležili tudi člani Karate kluba Soltec Brežice, in sicer Tomaž Dvornik, Nastja Galič, Andrejka Dvornik, Franc Bajs, Peter Dirnbek, Veljo Jukič in Metka Galič.


Slika 1: Luca Valdesi med mladimi slovenskimi karateisti (Foto: M. Galič)


Dvodnevni seminar se je pričel v soboto dopoldne, ko je najboljši svetovni kataš zadnjega desetletja 33-letni Luca Valdesi, ki prihaja z italijanske Sicilije, prikazal osnovne vaje za pripravo šolske kate Sandan in že v uvodu navdušil mnoge mlade karateiste s svojo hitrostjo, umirjenostjo, izjemnim ravnotežjem in močjo. V nadaljevanju je vodil karateiste višjih pasov skozi trening kate Empi, in poudaril pomen izredne koncentracije in maksimalne moči pri prav vsakem delu kate. "Osredotočiti se moraš na boj, na nasprotnika in vsako tehniko izvesti, kot da je zadnja, saj če je ne boš tako izvedel, bo morda res zadnja, ki jo boš uspel izvesti," je doživeto pripovedoval mladim in njihovih trenerjem. Njegova izjemno hitrost izvajanja gibov, ki ji je s prostim očesom težko slediti, umirjenost v delih, kjer se z njo kaže popolno obvladovanje telesa, duha in nasprotnika, izhaja iz 27 - letnega vsakodnevnega peturnega treninga, ko svoje življenjsko poslanstvo združuje s svojo strastjo - karatejem. "Med izvajanjem kate si predstavljam boj, od katerega je odvisna varnost in preživetje mojih najbližnjih", je poskušal razložiti mlajšim udeležencem". Ob koncu prvega dne je za vse udeležence predstavil trening kate Kankudai, ki je v množični izvedbi več kot 100-tih odličnih karateistov iz vse Slovenije izgledala zelo veličastno.

Slika 2: Tomaž Dvornik, Nastja Galič, Luca Valdesi, Andrejka Dvornik, Franc Bajs in Metka Galič.

Drugi dan seminarja je potekal v nedeljo, ko je vrhunski mojster članom slovenske karate reprezentance v katah in ostalim boljšim slovenskim karateistom (rjavi in črni pasovi) razkril skrivnosti izvajanja svoje najboljše mojstrske kate Gankaku, s katero si je v finalnih bojih zaporedoma prislužil več naslovov evropskega in svetovnega prvaka. "Ni najbolj važno, da vedno zmagam, pomembneje je, da pokažem vse svoje znanje v najboljši luči in da sem na tekmovanje vedno maksimalno pripravljen," je komentiral svoj pristop k treningu.

Ob težkih in napornih vajah smo prisotni spoznavali, da je uspeh vreden ravno toliko, kolikor se moraš zanj potruditi in preliti lastnega znoja ter žrtvovanja. Luco Valdesija smo si udeleženci vtisnili v spomin kot karizmatičnega, strastnega karateista, ki pa je ob vsem tem zelo preprost in dostopen človek za vsakogar, ki ga prosi za nasvet ali pedagoško pomoč.
  

  
Slika 3: Luca Valdesi med demonstracijo kate Gankaku (Foto: M. Galič)

Za KK Brežice: Metka Galič

 

 

 

 


 

FOTOGALERIJA

 

(Ljubljana, 28.11.2009) - 4 kolajne za brežiške karateiste na mednarodnem turnirju Ljubljana Open 2009

soboto, 28.11.2009 je v Ljubljani potekal močen mednarodni turnir Ljubljana open 2009 na katerem je sodelovalo preko 400 tekmovalcev in tekmovalk iz 9 evropskih držav. Na tekmovanju so uspešno nastopili tudi člani karate kluba SOLTEC Brežice. Med tekmovalkami mlade generacije je najbolje nastopila Kaja Omerzo, ki je v mednarodni konkurenci osvojila odlično 5.mesto v katah pri mlajših deklicah. V tej kategoriji je bronasto kolajno tokrat priborila Nastja Galič, katera pa je v bojih osvojila zanj nehvaležno 5.mesto. Med veterankami je uspešno nastopila Metka Galič in klonila šele v finalu ter tako na koncu osvojila 2.mesto ter izboljšala dosežek pred tednom dni, ko je bila tretja na državnem prvenstvu. Najuspešnejši tekmovalec kluba pa je tokrat bil Aleksander Godler, ki je res blestel med starejšimi dečki in osvojil bronasto kolajno tako v katah kot v borbah ter tako dokazal, da raste v vsestranskega karateista. V vseh svojih nastopih je pokazal izredno zrelost, umirjenost, znanje in borbenost, kar so le odlike redkih mojstrov karateja.


Tekmovalci karate kluba SOLTEC Brežice s trenerjem Kajtna Christianom


Povzetek rezultatov:

 • 2.mesto kate veteranke: METKA GALIČ
 • 3.mesto boji starejši dečki +55kg: ALEKSANDER GODLER
 • 3.mesto kate starejši dečki: ALEKSANDER GODLER
 • 3.mesto kate mlajše deklice: NASTJA GALIČ
 • 5.mesto boji mlajše deklice +40kg: NASTJA GALIČ
 • 5.mesto kate mlajše deklice: KAJA OMERZO


 

 

 

 


 

FOTOGALERIJA

 

(Postojna, 21.11.2009) - Metka Galič bronasta na državnem prvenstvu v katah veteranke in Nastja Galič srebrna ter Sandi Petelinc bronast na tekmovanju za Pokal Slovenije

Karate zveza Slovenije je v Postojni organizirala zadnjo pokalno tekmo v karateju za pokal Slovenije 2009. Sodelovalo je 50 klubov s skupaj preko 360 tekmovalcev iz cele Slovenije. Tekmovalci karate kluba SOLTEC Brežice so osvojili dve kolajni. Nastja Galič je tudi tokrat blestela v bojih saj je kljub bolezni svoje boje izvrstno opravila. Najtežji boj je imela v polfinalu, kjer se je srečala z večno konkurentko Magajna Žano iz Postojne. Boj je bil vseskozi zelo napet in Nastja je povedla s 1:0 nekaj sekund pred koncem, vendar je izkušeni Žani uspelo izenačiti rezultat v zadnji sekundi in tako sta se tekmovalki podali v podaljšek boja, kjer pa je Nastja vseskozi nadzorovala boj in ponovno dosegla točko, katero je držala vse do konca in tako dosegla zmago, ki jo je povedla v finale. Zaradi izčrpanosti pa žal ni zmogla dovolj moči v finalnem boju in na koncu osvojila odlično srebrno kolajno v bojih mlajših deklic +40kg. Odlično se je še odrezal Sandi Petelinc v bojih težke kategorije med člani, kjer je osvojil bronasto kolajno.

  
                         Metka in Nastja Galič                                                             Sandi Petelinc

Po končani pokalni tekmi je na koncu potekalo tudi državno prvenstvo v katah za veterane. Metka Galič se je odlično odrezala in osvojila 3.mesto. S tem dosežkom je pokazala vsem mladim tekmovalcem, da je karate primeren za vse vrste starosti in da tudi v zrelejših letih ni nič nemogoče. Z rezultatom je poplačan ves trud, ki ga vlaga na rednih treningih in le dokaz, da v karate klubu SOLTEC Brežice uspešno deluje tudi skupina za odrasle.


Povzetek rezultatov: Pokalna tekma:

 • 2. mesto boji mlajše deklice +40kg: NASTJA GALIČ
 • 3. mesto boji člani +84kg: SANDI PETELINC


Povzetek rezultatov: Državno prvenstvo Slovenije:

 • 3. mesto kate veteranke: METKA GALIČ

 

 

 

 


 


 

FOTOGALERIJA

 

(Brežice, oktober 2009) - Vseslovenski seminar mojstra Keiji Tomiyame uspel v celoti

Karate klub SOLTEC Brežice je priredil vseslovenski karate seminar s slovitim japonskim mojstrom Keijijem Tomiyamo v počastitev občinskega praznika. Na vikend seminarju se je v Brežicah zbralo preko 150 karateistov in karateistk iz celotne Slovenije. Seminar je odprla podžupanja občine Brežice ga.Patricija Čular, ki je mojstru izročila spominsko darilo občine. V imenu kluba pa je visokemu gostu izročil darilo tudi umetnik g.Andrej Pinterič, ki je posebej za to priložnost izdelal unikatno darilo, ki bo Tomiyamo spominjalo na ta dogodek, na Brežice in na Slovenijo.Na koncu seminarja so bili vsi udeleženci izjemno zadovoljni s celotnim programom, ki so ga obdelali v času vikend treningov. Še najbolj jih je presenetila pripravljenost mojstra, da odgovori na vsako vprašanje, pokaže in pojasni vsako podrobnosti, da bi le najbolje in pravilno vsi dojeli bistvo vsake tehnike, ki so jih vadli. Takšen odnos je za visoke japonske mojstre zelo redek in kaže le na to, da so mu vsi udeleženci seminarja vrnili njegovo prijaznost z odličnim delom, vnetostjo ter željo po sprejemanju novih znanj. "Upamo, da smo se izkazali kot odličen gost ter da bo ta naš prvi vseslovenski karate seminar v okviru praznika občine Brežice postal tradicionalen," dodaja Hrvoje Teo Oršanič, predsednik karate kluba Brežice. Sicer pa je mojster tik pred odhodom domov že potrdil, da se prihodnje leto ponovno vrne v Brežice.

 

 

 

 

 


 

FOTOGALERIJA

 

(Trbovlje, 17.10.2009) - Nastja Galič bronasta na Pokalu Slovenije

V soboto je Karate zveza Slovenije v Trbovljah organizirala drugo pokalno tekmo v karateju za pokal Slovenije 2009. Sodelovalo je 44 klubov s skupaj 355 tekmovalci iz vse Slovenije. Tekmovanja so se udeležili tudi člani karate kluba SOLTEC iz Brežic. V katah je bila najuspešnejš Nastja Galič, ki pa je v repasažu klonila šele po izvedbi kate za kolajno in tako osvojila 5.mesto med mlajšimi deklicami. V bojih je izgubila le borbo s kasnejšo zmagovalko in to v zadnjih sekundah z 0:1, kasneje pa si priborila bronasto kolajno. Vidnejši rezultat je ustvaril še Aleksander Godler v bojih med starejšimi dečki, kjer je osvojil na koncu tudi 5.mesto.


NASTJA GALIČ (druga z desne) - 3.mesto boji mlajše deklice +40kg

Vidnejše uvrstitve:

 • 3.mesto boji mlajše deklice +40kg: NASTJA GALIČ
 • 5.mesto kate mlajše deklice: NASTJA GALIČ
 • 5.mesto boji starejši dečki +55kg: ALEKSANDER GODLER

 

 

 

 


 

FOTOGALERIJA

 

(Brežice, 15.oktober 2009) - Mojster Keiji Tomiyama v Brežicah

Karate klub SOLTEC Brežice je v okviru praznovanja brežiškega občinskega praznika priredil vseslovenski karate seminar s slovitim japonskim mojstrom Keijijem Tomiyamo, redkim strokovnjakom, ki odlično vzporedno obvlada – a tudi poučuje – skrivnosti dveh japonskih karate šol – Shito Ryu in Goju Ryu. Na četrtkovem seminarju v Brežicah so se razen članov domačega kluba zbrali tudi udeleženci iz Hrastnika, Selnice ob Dravi, Polzele, Krškega, Zagreba, Ljubljane in Kyota (Japonska). Seminar smo na koncu popestrili tudi z nastopom umetnika Norifumija Soge iz Kyota, ki je pripravil kulturni program na japonsko lutno 'Shamisen', kar je bilo prijetno presenečenje za vse, še posebej pa za Tomiyamo.


Japonskega učitelja Tomiyamo (levo) pozdravil predsednik kluba Hrvoje Teo Oršanič, ki mu je izročil fotomonografijo Lepote Slovenije v angleščini (foto: Željko Jeličič)

V imenu organizatorja je japonskega gosta in učitelja pozdravil predsednik kluba Hrvoje Teo Oršanič, ki mu je za darilo izročil fotomonografijo Lepote Slovenije v angleščini. Za to monografijo je nekaj svojih najboljših fotografij prispeval tudi Oršanič, uredil pa jo je sloviti Joco Žnidaršič, zato bo ta knjiga s posvetilom vseh brežiških karate mojstrov Tomiyami dragocen spomin na Brežice in Slovenijo. Učitelj Keiji je ob tej priložnosti Oršaniču izročil zlati znak Kofukan, v programu vadbe pa so se v prvem dnevu seminarja vsi udeleženci učili nove kate: Shiho Sanshiki, Gekki Sai Ni, a tudi mojstrsko kato iz Higaonna (ali Naha-te) šole Tensho, mojster Tomiyama pa je tudi predstavil povezanost te kate z učenjem in vadbo kate Sanchin.

Tomiyama je tudi uradno izročil japonske diplome za uspešno opravljene izpite za višje mojstrske stopnje Shito Ryu karateja, ki so jih tokrat dobili: Bruno Budič (1.DAN), Darko Grozdina (2.DAN), Peter Dirnbek (2.DAN), Franc Bajs (2.DAN), Christian Kajtna (4.DAN) in Velimir Jukič (4.DAN).

Za presenečenje pa je poskrbel umetnik iz Kyota Norifumi Soga, tudi sam odličen karateist, ki se je udeležil seminarja, a je po zaključenem treningu v atriju OŠ Brežice pripravil za svojega rojaka in brežiškega gosta Tomiyamo ter vse udeležence seminarja, starše in prijatelje nastop z japonsko lutnjo, ki se v originalu imenuje 'Shamisen'. V polurnem igranju različnih japonskih pesmi pa je umetnik 'Nori' večkrat požel ovacije tako slovenskega občinstva, kot velikega japonskega karate mojstra Tomiyame. V petek smo Tomiyami razkazali lepote Posavja, Dolenjske in Štajerske. Vseslovesnki seminar v okviru praznika občine Brežice se nadaljuje v soboto in nedeljo (od 9h dalje) in je odprt za vse uka željne slovenske ljubitelje karateja.

 

 

 

 

 


 

FOTOGALERIJA

 

Karate klub SOLTEC Brežice skupaj s Shito Ryu karate zvezo KOFUKAN Slovenija organizira vseslovenski karate seminar z mojstrom in učiteljem Tomiyamo (15.-18.10.2009)

Keiji Tomiyama je odrastel na Japonskem, v Kyotu je na Doshisha univerzi doštudiral ekonomijo. Med vadbo v univerzitetnem klubu, kjer je vzporedno vadil dve različni šoli karateja - Goju-Ryu in Shito-Ryu - pa se je zelo hitro povzpel med najboljše, tako da ga je opazil tedaj vodilni mojster Shukokai šole Chojiro Tani. Po diplomi na fakulteti mu je Tani predlagal da se odpravi v Evropo, kjer bi v Parizu odprl podružnico njihove karate šole. Kasneje ga je iz Pariza poslal v Bruxelles, nato pa tudi v Anglijo, dovolil pa mu je tudi, da organizacijsko in strokovno v celoti prevzel evropsko vejo tkim. “Shito Ryu Tani-Ha-Kofukan” karate organizacije. Po Tanijevi smrti pa je obveljal za najboljšega učenca in naslednika nekoč zelo uspešnega učitelja. Svetovni poznavalci karateja Tomiyamo, sicer mojstra karateja Shito Ryu 7.stopnje (DAN) in Gojo Ryu 6.stopnje, uvrščajo na vrh – med najboljše mojstre in velike učitelje Shito Ryu karateja srednje generacije. Z glavnim mojstrom slovenske veje Antonom Marušo (6. DAN) sodeluje že več kot dve desetletji, prav tako pa tudi z učenci in učitelji 12 slovenskih klubov, združenih v slovensko Shito Ryu zvezo karateja.Urnik seminarja (telovadnica OŠ Brežice):

 • četrtek, 15.10.2009 od 18.00-20.00 ure
 • sobota, 17.10.2009 od 09.00-12.00 in 15.00-17.00
 • nedelja, 18.10.2009 od 09.00-12.00


 

 

 

 

V Brežice prihaja IRIE HIROKAZU, 8. DAN – učitelj RINDO karateja

Japonski mojster iz Kyota in upokojeni predsednik karate šole NIHON RINJUKU na seminarju v Brežicah, 10.-13.09.2009
Karate klub SOLTEC Brežice v sodelovanju z RINDO AKADEMIJO organizira vseslovenski RINDO KARATE seminarKaj je: RINDO KARATE - NIHON RINJUKU
Rindo karate je skrivnostna zvrst karateja, ki je namenjena le redkim izbrancem. Za razliko od nekaterih šol, kjer je poudarjen fizični aspekt, pa je Rindo zelo poduhovljena zvrst, ki ima razen borilnih elementov tudi v sebi tehnike razvoja in obvladovanje mistične lastne Chi energije.

Rindo karate se odlikuje po izredni spretnosti, neverjetni mehkobi in uporabi starih in naravnih načel. Na prvi pogled gre celo magičen spoj karateja in tai-chija, a ima veliko bolj racionalno, japonsko dimenzijo. RINDO poučuje pa tudi uporabo in razvoj Chi Gong energije v vadbi kakor tudi metode 'stoječega ZENa' ob hkratnem treningu karateja, kar so skrivnosti, o katerih vsi ostali japonski mojstri sploh neradi govorijo in jih še manj pokažejo. NIHON RINJUKU je vsejaponska šola, ki ima svoja glavna centra v Kyotu in v Nari. V svoji filozofiji, pristopu in odprtosti je odprta do mednarodne izmenjave znanja in čezmejnega sodelovanja, temelji na vseživljenjskem učenju, primerna pa je tako za vadbo v mladosti, kot v zrelih letih. Rindo karate se v Sloveniji vadi le v Brežicah, v Idriji in Ljubljani, na Japonskem pa velja kot karate namenjen le izbranim poznavalcem in ljubiteljem.

Urnik seminarja:
Četrtek, 10.09.2009
RINDO seminar v telovadnici OSNOVNE ŠOLE BREŽICE samo za člane kluba
- 18.00-19.00 vse skupine skupaj
- 19.00-20.00 skupina B in C (zeleni, modri, rjavi in črni pasovi)

Sobota, 12.09.2009
Vseslovenski RINDO seminar v telovadnici OSNOVNE ŠOLE BREŽICE:
- 9.00-12.00 in 15.00-17.00

Nedelja, 13.09.2009
RINDO seminar v VRTCU MAVRICA samo za člane kluba po naslednjem seznamu:
- 09.00-11.00 vse skupine skupaj
- 17.00-19.00 skupina B in C (zeleni, modri, rjavi in črni pasovi)

Vse dodatne informacije dobite na tel: 041/888-950, e-posta: ali 041/919-374, e-pošta:

 

 

 

 

(Kobe/Japonska 8/2009) - Veljko Jukič svetovni viceprvak med veterani


Veljko Jukič z osvojeno srebrno medaljo

Velimir Jukič, ki se je udeležil Svetovnega prvenstva »Shukokai« na Japonskem, je že doma in ga je sprejel tudi brežiški župan Ivan Molan. Seveda ne brez razloga, saj je Veljo, kot ga kličejo prijatelji, v nedeljo, 23. avgusta, osvojil naslov viceprvaka med veterani v kategoriji boji posamezno, absolutna kategorija, prav tako pa je osvojil 3. mesto v ekipnih bojih članov na tekmi za svetovni pokal »Kofukan«.

Jukič, ki se je sicer kot aktiven športnik že nekajkrat upokojil, je vesel, da mu je pri 48 letih uspelo doseči ta uspeh, ki je med veterani prvi za slovenske tekmovalce v tem športu. Ko je včeraj predstavljal potek priprav in svojih nastopov, je večkrat omenil tudi Primoža Kozmusa, ki je poleg lanske olimpijske medalje v metu kladiva 17. avgusta letos osvojil zlato še na svetovnem prvenstvu v Berlinu. Dejal je, da si je želel doseči enak uspeh, za kar mu je po petih bojih in petih zmagah v zadnji šesti zmanjkalo moči. Kljub vsemu je zadovoljen, da se je Primožu po rezultatu uspel približati. »Lahko smo ponosni, da smo doma v Brežicah, da imamo Primoža Kozmusa, ki je Brežice lansiral v svetovno orbito,« je še dejal Jukič, ki je na daljnem Japonskem izvedel za uspeh svojega someščana.

Na sprejemu pri županu se je Jukič zahvalil županu in občini za vso podporo in pomoč, prav tako sponzorjem ter predsedniku kluba mag. Hrvoju T. Oršaniču in klubskim tovarišem, med drugim Petru Dirnbeku in Christianu Kajtni. Izpostavil je tudi izvrstne uspehe mladih brežiških karateistov, ki so jih dosegli Petra Planinc, Nastja Galič, Bruno Budič, Sandi Petelinc, Aljaž Petančič in tudi drugi.

Čeprav bo odložil rokavice, ostaja v karateju kot mentor mladim trenerjem v KK Brežice in KK ŠIN-GI-TAI Ljubljana, poklicno pot pa bo nadaljeval v športnem novinarstvu, predvsem na področju avto-moto športa.

Prihodnje leto 35 let karateja v Brežicah

To je še en velik uspeh v nizu letošnjih uspehov članov Karate kluba Brežice, ki trenutno šteje 120 članov, od tega je 15 izšolanih trenerjev, 10 trenerjev je tudi aktivnih, v klubu imajo deset skupin, ki dosegajo izvrstne rezultate in si jih želijo še naprej, je povedal predsednik kluba Oršanič. Dodal je še, da je letošnje leto za brežiški Karate klub zelo uspešno in tudi zelo naporno, saj bodo kar petkrat gostili goste z Japonske, izvajajo različne delavnice, preko katerih raziskujejo različne zvrsti karateja in tako pomagajo mladim, da se bodo lažje odločili. Delavnic se udeležujejo tudi karateisti iz drugih slovenskih in evropskih klubov. Poudaril pa je tudi, da imajo zelo malo poškodb, treningi so varni, kar kaže na odgovorno delo trenerjev, borbe potekajo znotraj predpisanih pravil in vse to pripomore k ugledu Karate kluba Brežice.

Novinarska konferenca ob vrnitvi http://www.eposavje.com/sport/3984-veljko-jukic-karate-veteransko-prvenstvo

 

 

 

 


 

FOTOGALERIJA

 

STROKOVNO IZOBRAŽEVANJE NA OKINAWIV avgustu smo se trije trenerji karate kluba SOLTEC Brežice udeležili strokovnega izobraževanja na Okinawi v MEIBUKAN Hombu dojotu. Jutranji treningi so bili namenjeni popravljanju obstoječega znanja ter učenju novih skrivnosti gojyu-ryu karateja pod budnim očesom vrhovnega mojstra Meitatsu Yagija, 10.DAN. S takšnim načinom dela, kjer smo sami trije trenirali pod njegovim nadzorom smo odnesli veliko več, kot pa pri treniranju v masovnih skupinah, ki se uporablja predvsem na osrednji Japonski. Vrhovni mojster si je vsak trening posebej vzel čas za vsakega trenerja posebej ter nam popravljal tudi najmanjše napake, katere pa pri taki stopnji znanja pomenijo tisto nekaj več, kar loči množice od posameznikov. Meitatsu Yagi je vseskozi zraven fizičnega treninga poudarjal tudi pomen mentalnega treninga ter učenje in razumevanje karateja skozi način življenja. Pri večernih treningih, kjer smo utrjevali obstoječa znanja, pa smo se srečevali z različnimi karateisti iz celega sveta, ki prihajajo občasno na Okinawo, da bi tako kot mi trenirali v zibelki karateja. Peter Dirnbek je na koncu pristopil tudi k izpitu in uspešno opravil izpit za 3.DAN iz gojyu-ryu karateja.


Meitatsu Yagi, 10.DAN izroča certifikat Petru Dirnbeku za uspešno opravljen izpit za 3.DAN

Imeli smo tudi to srečo, da se je v času našega bivanja odvijal tudi Okinawa Traditional Karatedo World Tournament 2009, ki ga organizirajo vsako tretjo leto v Budokanu (Naha - glavno mesto Okinawe). Prvi dan je namenjen otvoritveni ceremoniji in predstavitvi glavnih karate šol na Okinawi. Imeli smo to čast, da smo nastopili na demonstraciji s kato TEN CHI pod okriljem MEIBUKAN Gojyu Ryu karate zveze. Na sami prireditvi smo lahko v živo videli tudi največje legende karateja o katerih marsikdo lahko samo bere iz raznih knjig ali gleda preko posnetkov t.j.: Sakumoto Tsuguo, Morio Higaonna, Meitatsu Yagi, Kiyohide Shinjo, itd... Vsekakor neverjetna izkušnja za še tako izkušenega karateista.

 

 

 

 


 

FOTOGALERIJA

 

TRI MEDALJE ZA SLOVENSKO KARATE SHITO RYU REPREZENTANCO NA SVETOVNEM POKALU 'KOFUKAN 2009Toyooka, Japonska - Slovenska karate reprezentanca Shito Ryu je z odličnimi rezultati nastopila na svetovnem pokalu 'Kofukan 2009' v Toyooki, v pokrajini Hyogo. Beno Žgank je osvojil srebrno medaljo v bojih, članska ekipa bronasto medaljo, Iva Resanovič pa še eno bronasto medaljo v bojih. Za ekipo je nastopi tudi naš veteran Veljko Jukič, ki je s starimi izkušnjami prispeval dragocen delež k uspehu in bronasti medalji, čeprav je njegov glavni cilj nastop na svetovnem prvenstvu veteranov 'Shukokai' v Kobeju prihodnji teden.Benjamin Žgank, ki lani v bojih srednje kategorije osvojil svetovni pokal v Lincolnu (Anglija) je od sedmih bojev po 6 prepričljivih zmagah izgubil le zadnjega v finalu proti Gruzijcu Konstantinu Mantserovu, ki mu je minuto pred koncem s prepovedanim udarcem zlomil nos, a je Beno boj vseeno nadaljeval, vendar boja nato ni več mogel izenačiti ali dobiti. Žgank je odlično oddelal tudi vse ekipne boje, ki je tako osvojila 3.mesto med članskimi ekipami. Za ekipo so nastopili še Miha Štefanec, Igor Zelinka, Igor Resanović ter naš veteran Veljko Jukič, ki je odločilno prispeval k uspehu ekipe. Zmaga je pripadla Rusom pred Portugalci, japonska ekipa pa je po repasažnih bojih z našo reprezentanco delila bronasto medaljo in se tudi z veseljem slikala z našimi udarnimi borci. Uspeh ekipe je dopolnila Iva Resanovič, ki je v bojih težke kategorije med ženskami osvojila bronasto medaljo.

Veljko Jukič je v pripravah za svetovno prvenstvo Shukokai za veterane prihodnjo nedeljo v Kobeju nastopil v Toyooki tudi v posamični konkurenci med člani v katah in v bojih posamično v težki kategoriji, a je v boju z veliko mlajšimi tekmeci le težko prišel do izraza. Po zaključenem tekmovanju je organizator tekmovanja iz Izushija za vse tekmovalce pripravil pogostitev in zabavo, kjer so portugalske tekmovalke po karate nastopu pripravile tudi pravo plesno ekzhibicijo, vsi skupaj pa so potem tudi dobesedno zarajali. Po tekmovanju je organizator Kofukan pripravil tudi skupinski trening vseh Shito Ryu reprezentantov na sloviti Doshisha univerzi v Kyotu, kjer je nastopil s svojo predstavitvijo tradicionalne bojevite karate spretnosti tudi legendarni Hiroshi Fujimoto, 85-letni akademik 9. DAN (Tomiyamin učitelj), ki je kljub slabši gibljivosti in visoki starosti znova navdušil mlade iz vsega sveta. Ob tej priložnosti pa sta mu Veljko in Beno izročila pozdrav in darila iz Brežic in Polzele.

CK, Foto: Iva Resanovič in Igor Zelinka

 

 

 

 


 

FOTOGALERIJA

 

vpisuje v "začetniško šolo karateja za otroke in mladino" ter "karate rekreacijo za odrasle"

Vpisni plakat za šolo karateja za otroke in mladino >>

Vpisni plakat karate rekreacije za odrasle >>


Preberite si prednosti vadbe in se nam pridružite.


- v telovadnici OSNOVNE ŠOLE BREŽICE (začetniška šola karateja za otroke in mladino) ob ponedeljkih ob 16.30 uri in ob sredah ob 18.00 uri. Vse dodatne informacije dobite na tel: 041/919-374; e-pošta:

- v telovadnici VRTCA MAVRICA BREŽICE (karate rekreacija za odrasle) ob torkih ob 20.uri in nedeljah ob 19.00 uri. Vse dodatne informacije dobite na tel: 040/685-385; e-pošta:

 

 

 

Treningi v šolskem letu 2009/2010

Upravni odbor kluba je naredil plan treningov in trenerjev, ki bojo vodili skupine. Prosimo, da pazljivo preberete PRILOŽENO WORD DATOTEKO!

Za vsako skupino je določeno več trenerjev in zato bo delo še bolj kakovostno. Tudi članstvo v določeni skupini ni fiksno, saj je na podlagi mnenja trenerja možno prestavljanje članov v druge skupine med letom. Torej bojo prehodi iz skupine v skupino veliko bolj elastični med samo vadbo.

Za vse informacije glede skupin, treningov ali kakršnihkoli nejasnosti pokličite trenerja Christiana (tel: 041/919-374)! Možno je, da se je pri pisanju seznama naredila tudi kakšna napaka zato bomo to rešili na vašo pobudo v obojestransko zadovoljstvo.

Prvi trening se prične v sredo, 02.09.2009 v telovadnici OSNOVNE ŠOLE BREŽICE (telovadnica Gimnazije Brežice se v tem šolskem letu obnavlja in ni v uporabi).
 

 

 

(Junij 2009) - KARATE KLUB SOLTEC BREŽICE uspešno organiziral vseslovenski odprti GOJYU RYU KARATE seminar z vrhovnim mojstrom karateja iz Okinawe Meitatsu Yagijem 10.DAN ob asistenci Akihita Yagija, 6.DAN, sicer novega filmskega zvezdnika

Meitatsu Yagi je odrastel na Okinawi in vadil pod strogim očetovim očesom, v zrelem obdobju ga je oče Meitoku poslal učit karate po svetu: od ZDA, Filipinov, Tajvana, Indije, Hong Konga, do Kanade. Po dveh desetletjih se je vrnil na Okinawo, po očetovi smrti pa je prevzel vodenje šole IMGKA - International Meibukan Gojyu Karate Association. Je med najbolj uglednimi člani okinawskih 'modrih starcev', a hkrati tudi okinawski ambasador karateja. Ima dva sina: Akihita in Akihira, ki ju od mladega pripravlja da bosta nadaljevala karate tradicijo učiteljev Higaonne, Miyagija in družine Yagi.

Ahihito Yagi je odrastel na Okinawi, sedaj pa uči karate v ZDA in Kanadi. Leta 2007 je bil izbran med 200 mojstri za glavno vlogo v japonskem karate filmu KURO OBI - Črni pas. Lani je nastopil v filmu HIGH KICK GIRL - Dekle z visokimi udarci. Kljub temu, da jemlje zelo resno svoje karate poslanstvo, pa predstavlja hkrati tudi mlado filmsko zvezdo, ki ga bomo morda kmalu lahko postavili ob bok Jackieju Chanu ali Brucu Leeju.


Mednarodni seminar je ob predsedniku kluba Hrvoju Teo Oršaniču, častnemu predsedniku kluba Velimirju Jukiču otvoril tudi župan občine Brežice g.Ivan Molan, ki je visokima gostoma izročil posebno darilo - čipko v obliki Slovenije

Utrinki četrtkovega treninga GALERIJA 1 >>


Brežiški mojstri Gojyu Ryu karateja skupaj z Meitatsu Yagijem, 10.DAN in Akihito Yagijem, 6.DAN

Utrinki pripravljalnega treninga za polaganje DAN pasov GALERIJA 2 >>

Ob koncu mednarodnega seminarja so nekateri naši trenerji tudi pristopili k izpitu in tako postali edini mojstri iz Gojyu Ryu karateja v Sloveniji in sicer: VELIMIR JUKIČ, CHRISTIAN KAJTNA in FRANC BAJS - 3.DAN ter DARKO GROZDINA - 2.DAN.Utrinki mednarodnega seminarja GALERIJA 3 >>

 

 

 

 

 


 

GALERIJA 1

 

GALERIJA 2

 

GALERIJA 3

 

(MEITATSU YAGI, 10.DAN in AKIHITO YAGI, 5.DAN (Okinawa)

Prvič v Sloveniji! Do sedaj najvišji mojster tradicionalnega karateja - 10.DAN - iz Okinawe!

KARATE KLUB BREŽICE organizira vseslovenski odprti GOJU RYU KARATE seminar
z vrhovnim mojstrom karateja iz Okinawe Meitatsujem Yagijem 10. DAN ob asistenci Akihita Yagija,5. DAN, sicer novega filmskega zvezdnikaMeitatsu Yagi je najvišji mojster tradicionalnega karateja iz Okinawe, ki je kadarkoli do sedaj obiskal Slovenijo. V organizaciji našega kluba bo v Brežicah gostoval na vseslovenskem odprtem seminarju in dodatnih, posebnih treningih za člane in trenerje kluba. Yagi predstavlja tradicionalno Goju Ryu šolo iz Okinawe, ki sodi med štiri velike japonske karate šole: Shotokan, Shito-Ryu, Wado-Ryu in Goju-Ryu.

Shotokan slovi po svojih premočrtnih tehnikah na distanci, šola Shito-Ryu je tista, ki je most med obema okinawskima stiloma, saj združuje tako Shuri-Karate (znan po učitelju Itotsuju) kot Naha-Karate (znan po učitelju Higaonni). Če sta Shotokan in Shito-Ryu bratranca (po očetovi strani) pa je Goju-Ryu tisti manj znani bratranec iz Nahe (po dedkovi strani), ki slovi po polkrožnih gibih in zvezni uporabi trde in mehke moči.

Prav tega načela pa se bomo lahko prvič do sedaj učili v Sloveniji - neposredno od največjega okinawskega karate mojstra. Skrivnosti samoobrambe, a tudi okinawskih kat Sanchin, Geki-Sai ali Saifa bomo spoznali v originalni obliki, skupaj z vajami utrjevanja, dihanja in razvoja moči na treningih v Brežicah.

Okinawa slovi kot rojstno mesto karateja, ki se je od tam širil na Japonsko in po celem svetu. GOJU šola karateja slovi kot najstarejša in originalna, prvobitna okinawska karate pot. V njej se prepletajo stare okinawske izkušnje in spretnost, kitajska modrost in japonska natančnost in organiziranost, skupaj s silovito močjo (GO) in neverjetno mehkobo (JU) značilno za vadbo borilne veščine po načelih legendarnega učitelja Higaonne. Končno obliko mu je na prelomu minulega stoletja dal Chojun MIYAGI, uradni ustanovitelj GOJU karate šole in naslednik tradicije učenja skrivnosti šole Higaonna. Njegov direktni naslednik je bil najstarejši učenec Meitoku Yagi, le-tega pa je nasledil njegov najstarejši sin Meitatsu Yagi, ki bo tokrat prvič obiskal Slovenijo, skupaj s svojim sinom in naslednikom na čelu šole Akihitom Yagijem, ki predstavlja že 5.generacijo GOJU Meibukan šole.

Meitatsu Yagi je odrastel na Okinawi in vadil pod strogim očetovim očesom, v zrelem obdobju ga je oče Meitoku poslal učit karate po svetu: od ZDA, Filipinonov, Tajvana, Indije, Hong Konga, do Kanade. Po dveh desetletjih se je vrnil na Okinawo, po očetovi smrti pa je prevzel vodenje šole IMGKA - International Meibukan Goju Karate Association. Je med najbolj uglednimi člani okinawskih 'modrih starcev', a hkrati tudi okinawski ambasador karateja. Ima dva sina: Akihita in Akihira, ki ju od mladega pripravlja da bosta nadaljevala karate tradicijo učiteljev Higaonne, Miyagija in družine Yagi.

Ahihito Yagi je odrastel na Okinawi, sedaj pa uči karate v ZDA in Kanadi. Leta 2007 je bil izbran med 200 mojstri za glavno vlogo v japonskem karate filmu KURO OBI - Črni pas. Lani je nastopil v filmu HIGH KICK GIRL - Dekle z visokimi udarci. Kljub temu, da jemlje zelo resno svoje karate poslanstvo, pa predstavlja hkrati tudi mlado filmsko zvezdo, ki ga bomo morda kmalu lahko postavili ob bok Jackieju Chanu ali Brucu Leeju.

URNIK TRENINGOV:

Četrtek, 11.06.2009 (Gimnazija Brežice):
17.00 - 20.00 samo za člane karate kluba Brežice

Sobota, 13.06.2009 (Osnovna šola Brežice): Vseslovenski MEIBUKAN GOJYU RYU seminar
09.00 - 12.00
15.00 - 17.00

Nedelja, 14.06.2009 (Osnovna šola Brežice): Vseslovenski MEIBUKAN GOJYU RYU seminar
10.00 - 12.00
16.00 - 17.30

 

 

 

 


 


 

(Žalec, 31.05.2009) - Sandi Petelinc osvojil bron na državnem prvenstvu


SANDI PETELINC (desno) je osvojil 3.mesto na državnem prvenstvu v bojih mlajši člani +78kg

V nedeljo, 31.5.09, je v Žalcu potekalo državno prvenstvo v karateju do 21 let. Enega najbolj množičnih tekmovanj na domačih tleh doslej se je udeležilo 483 tekmovalk in tekmovalcev iz 48 slovenskih klubov. Med člani karate kluba SOLTEC Brežice se je najbolje odrezal Sandi Petelinc, ki je med mlajšimi člani težke kategorije izgubil le od prvaka Slovenije in tako osvojil bronasto medaljo. Klubski uspeh je dopolnila Nastja Galič s 5.mestom boji starejše deklice. Največje presenečenje pa je bil vsekakor mladi Aljaž Šumlaj za katerega je bilo to prvo državno prvenstvo. Aljaž je v katah med malčki izgubil šele v 4.krogu in si nato v repasažu priboril odlično 7.mesto med 45 tekmovalci. Ta rezultat je vsekakor velika vspodbuda za nadaljnje delo.

Pomembnejši rezultati:
3.mesto boji mlajši člani +78kg: SANDI PETELINC
5.mesto boji starejše deklice +50kg: NASTJA GALIČ
7.mesto kate malčki: ALJAŽ ŠUMLAJ

 

 

 

 


 

FOTOGALERIJA

 

(Krško, 23.5.2009) – Uspešen tekmovalni krst za brežiške karateiste

Karate klub HYPO iz Sevnice in Karate klub Triglav Krško sta v soboto 23. maja 2009 organizirala 11. mednarodni karate turnir - za TRIGLAV HYPO POKAL 2009. Turnir je potekal v športni dvorani Šolskega centra v Krškem, tekmovalci in tekmovalke pa so se pomerili med seboj v prikazu borbenih tehnik in v katah posamezno. Razvrščeni so bili v starostne skupine in po nivojih znanja. Organizatorja sta v dvorano privabila kar 147 tekmovalcev in tekmovalk iz Slovenije in Avstrije. Turnir je bil zares vzorno izpeljan, nastopi posameznikov pa so potekali na štirih boriščih. Nastopajoče je s tribun spodbujalo tudi številno občinstvo, ki se je navduševalo nad prikazano spretnostjo in atraktivnostjo svojih nadebudnežev. Člani karate kluba SOLTEC Brežice so tokrat na tekmovanje poslali mlade tekmovalce, ki še nimajo izkušenj z velikih tekmovanj in so svojo tekmovalno pot šele začeli. Vsi so se odlično odrezali, nekaj pa jih je poseglo tudi po vidnejših uvrstitvah in tako začeli svojo prvo bero medalj na tekmovanjih.Karateisti karate kluba SOLTEC Brežice s trenerjem Darko Grozdino

Vidnejše uvrstitve brežiških karateistov
1.mesto dečki 12-13let I.nivo: MIRKO VINTAR
1.mesto deklice 12-13let I.nivo: TINKA PETRIČ
2.mesto dečki 12-13let I.nivo: JURE ČUDIČ
2.mesto deklice 10-11let I.nivo: KAJA OMERZO
2.mesto deklice 12-13let I.nivo: KAJA BLAŽINČ
3.mesto deklice 12-13let I.nivo: TJAŠA HODE
3.mesto deklice 12-13let I.nivo: IVA DAVIDOVIČ

 

 

 

 


 

FOTOGALERIJA

 

(Postojna, 16.5.2009) - Nastja Galič bronasta na mednarodnem karate tekmovanju

To soboto je v Postojni potekal že 8.mednarodni karate turnir "Postojna open 2009" na katerem je nastopilo skoraj 500 tekmovalcev iz 7 držav. Na tekmovanju se je od okrnjene brežiške postave najbolje odrezala Nastja Galič v bojih starejših deklic +50kg. Nastja je tokrat prvič nastopala v višji starostni kategoriji, kjer se je zelo uspešno kosala s svojimi nasprotnicami. Po dveh zmagah se je prebila do polfinala, kjer pa je žal morala priznati premoč kasnejši zmagovalki. Boj za kolajno je tako iskala ponovno v repasažu, kjer je bila boljša od svoje nasprotnice s soglasno sodniško odločitvijo ter zasluženo osvojila bronasto kolajno. Ta kolajna je dobra vspodbuda pred državnim prvenstvom Slovenije do 21 let, ki bo konec meseca v Žalcu.Nastja Galič 3.mesto boji starejše deklice +50kg s trenerjem Christianom Kajtno 

 

 

 


 

FOTOGALERIJA

 

Hideki Etoh - učitelj RINDO karateja, 7. DAN, japonski mojster iz Nare in predsednik karate šole NIHON RINJUKU na seminarju v Brežicah

Karate klub Brežice v sodelovanju z RINDO AKADEMIJO in BUSHIDO DBV organizira vseslovenski RINDO KARATE seminar

KDO JE HIDEKI ETOH?

Učitelj RINDO karateja in najboljši mojster mlade generacije


Rindo Hombu Dojo – Irie, Jukič, Etoh

Karate mojster in učitelj Hideki Etoh sodi v mlado generacijo RINDO karate šole iz Japonske. Ker je vrhovni mojster Hiromu Hirokawa živel v mestu Nara, nekdaj starodavni prestolnici Japonske, se je pred desetletjem in pol tudi on preselil v mesto Nara, da bi se lahko učil neposredno od starega mojstra.

Je eden od peterice direktnih učencev legendarnega Hirokawe. Le-ta je po koncu 2.svetovne vojne in v svojih zrelih letih vadil in proučeval skrivnosti karateja kot borilne veščine skupaj z ustanoviteljem Shito Ryu šole Kenwo Mabunijem ter v karate znova vpletel nekoč prepovedane tehnike ter skrivnostno modrost iz Okinave in Kitajske - ki je kasneje dobila ime RINDO karate. Poznavalci trdijo, da je ta sinteza znanja in modrosti Mabunija in Hirokawe izkazana v učenju RINJUKU karateja in predstavlja najvišjo evolucijsko stopnjo zrelega mojstrskega Shito Ryu karateja.

Hideki Etoh je po Hirokawini smrti vadil dalje pod budnim očesom drugega najstarejšega učitelja RINDO šole – Senseija Nishiguchija in se razvil v vrhunskega strokovnjaka mlade generacije. Zaradi svoje resnosti, strokovnosti in zvestobe tradiciji se je tako izkazal, da je bil izvoljen za novega predsednika vsejaponske Rindo šole. Tu je nasledil slovitega filozofa in drugega starega učitelja Hirokazuja Irieja, mentorja in dolgoletnega prijatelja brežiških in slovenskih karateistov.

Hideki Etoh je sicer diplomirani inženir elektronike in je zaposlen v Nintendu v Osaki na razvoju, s karatejem pa se ljubiteljsko ukvarja že tri desetletja. Slovenijo je prvič obiskal že leta 2005, ko je vodil seminar v Ljubljani in Brežicah ter nastop skupine Rindo šole iz Japonske na slavnostni proslavi ob 30-letnici našega kluba. Njegovo poučevanje nam predstavlja vpogled v stare skrivnosti in modrost starodavnih borilnih veščin.

Naši stari mojstri se tega učijo od leta 1997 dalje, študijska izmenjava s seminarji na Japonskem in v Sloveniji pa poteka od leta 2003 dalje na seminarjih v Kyotu, v Brežicah, v Nari, v Bohinju, Senko-jiju in Komatsubari.

Kaj je: RINDO KARATE - NIHON RINJUKU

Rindo karate je skrivnostna zvrst karateja, ki je namenjena le redkim izbrancem. Za razliko od nekaterih šol, kjer je poudarjen fizični aspekt, pa je Rindo zelo poduhovljena zvrst, ki ima razen borilnih elementov tudi v sebi tehnike razvoja in obvladovanje mistične lastne Chi energije.

Rindo karate se odlikuje po izredni spretnosti, neverjetni mehkobi in uporabi starih in naravnih načel. Na prvi pogled gre celo magičen spoj karateja in tai-chija, a ima veliko bolj racionalno, japonsko dimenzijo. RINDO poučuje pa tudi uporabo in razvoj Chi Gong energije v vadbi kakor tudi metode 'stoječega ZENa' ob hkratnem treningu karateja, kar so skrivnosti, o katerih vsi ostali japonski mojstri sploh neradi govorijo in jih še manj pokažejo. NIHON RINJUKU je vsejaponska šola, ki ima svoja glavna centra v Kyotu in v Nari. V svoji filozofiji, pristopu in odprtosti je odprta do mednarodne izmenjave znanja in čezmejnega sodelovanja, temelji na vseživljenjskem učenju, primerna pa je tako za vadbo v mladosti, kot v zrelih letih. Rindo karate se v Sloveniji vadi le v Brežicah, v Idriji in Ljubljani, na Japonskem pa velja kot karate namenjen le izbranim poznavalcem in ljubiteljem.

Urnik seminarja:
Sobota, 02.05.2009
Vseslovenski RINDO seminar, GIMNAZIJA
9.00-12.00 in 15.00-17.00 - za vse

Nedelja, 03.05.2009
- VRTEC MAVRICA:
9.00-10.30 skupina A
10.30-12.00 skupina B C, D ter modri, rjavi, črni in borbena skupina
17.00-19.00 skupina A, B, C, D
19.00-20.30 skupina Shito-Ryu ter skupina 'rekreacija odrasli'

Ponedeljek, 04.05.2009
- VRTEC MAVRICA:
17.00-19.00 skupina A, B, C, D
19.00-20.30 skupina Shito-Ryu ter skupina 'rekreacija odrasli'

 

 

 

 


Gashukku Brežice 2005

 


Gashukku SENKO-JI 2008

 


Proslava 30 let - KK Brežice 2005

 


Rindo Hombu Dojo – Irie, Jukič, Etoh

 


Gashukku SENKO-JI 2008

 


Dojo 'Mavrica' Brežice 2005

(Petrovče, 17.-19.04.2009) – Brežičani uspešno opravili izpite za mojstrske pasove iz Shito-Ryu karateja


Z leve: Bruno Budič (1.DAN), Christian Kajtna (4.DAN), Peter Dirnbek (2.DAN), Keiji Tomiyama (7.DAN), Anton Maruša (6.DAN), Veljko Jukič (4.DAN), Darko Grozdina (2.DAN) in Franc Bajs (2.DAN).

V Petrovčah pri Celju je minuli konec tedna potekal mednarodni seminar v Shito-Ryu karateju pod vodstvom vrhunskega mojstra Keijija Tomiyame, 7.DAN Shito-Ryu in 6.DAN Goju-Ryu karateja, ki ga je organizirala slovenska Kofukan karate zveza, na katerem so sodelovali tudi najboljši mojstri in trenerji iz brežiškega karate kluba.

Delo v brežiškem karate klubu že tri desetletja temelji na načelih tradicionalne japonske Shotokan šole, treninge pa dopolnjujejo tudi na vseh načelih sodobnega športnega treninga in tekmovalnega karateja. Pred sedmimi leti so se Brežičani v sodelovanju z glavnim slovenskim inštruktorjem Shito-Ryu šole Antonom Marušo, 6.DAN, odločili k obstoječem znanju svoje inštruktorje došolati tudi na »drugi univerzi«: v skladu s tradicijami okinavskega Shito-Ryu karateja. Tako se vsi brežiški karateisti do 1.stopnje črnega pasu posvečajo le Shotokan in tekmovalnem karateju, za višje stopnje pa se dodatno izobražujejo in trenirajo tudi Shito-Ryu karate in Kobudo!

Po zaključku seminarja so bili izpiti za višje mojstrske stopnje pri vrhovnem inštruktorju Tomiyami, h katerim je pristopilo tudi šest brežiških mojstrov, ki so izpite uspešno opravili, in sicer Veljko Jukič in Christian Kajtna (oba 4.DAN), Peter Dirnbek, Franc Bajs in Darko Grozdina (vsi 2.DAN) in Bruno Budič (1.DAN).

Uspešno opravljeni izpiti v Shito-Ryu karateju so le potrditev, da najboljši brežiški mojstri obvladajo tudi to smer karateja, sicer pa sta se Veljko Jukič in Christian Kajtna pridružila Branetu Cimpermanu (Polzela), Rihartu Žibratu (Ljutomer) in Mitji Stisovič (Celje), ki imajo najvišjo stopnjo 4.DAN opravljeno pri Keiji Tomiyami in tako tvorijo vodilno silo KOFUKAN zveze v Sloveniji pod budnim očesom slovenskega inštruktorja Antona Maruše, 6.DAN.


Steber KOFUKAN zveze Slovenije (z leve: Christian Kajtna (4.DAN), Mitja Stisovič (4.DAN), Keiji Tomiyama (7.DAN), Anton Maruša (6.DAN), Brane Cimperman (4.DAN) in Veljko Jukič (4.DAN).

»Uspešno opravljeni izpiti so le potrditev, da smo vsa ta leta na pravi poti, da smo obvladali visoko stopnjo strokovnosti in da imamo ustrezno zaledje znanja za izobraževanje vseh generacij brežiških karateistov. Brežiški klub je tudi eden redkih, ki vsa ta leta izredno veliko pozornosti namenja stalnemu izobraževanju svojih mojstrov in trenerjev na področju sodobnega športnega ter tudi skrivnosti tradicionalnega karateja,« je po izpitu dejal Veljko, starosta brežiških mojstrov. »Smo najverjetneje edini klub v Sloveniji, ki vzporedno trenira in uporablja znanje različnih tradicionalnih karate šol, saj ima vsaka svoje prednosti, naši učenci pa bodo tako skozi leta razvoja lahko kombinirali najboljše spretnosti iz Japonske in Okinawe,« je zadovoljen pripomnil Kajtna, »seveda pa je vse to le obveza za stalni razvoj brežiške karate šole tudi v bodoče!«

 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Brežice, 16.04.2009) - Brežiški karateisti navdušeni nad japonskim mojstrom Tomiyamo

Ta četrtek je potekal mini seminar vrhovnega mojstra Shito Ryu šole Keijija Tomiyame. Seminar je otvoril župan občine Brežice g.Ivan Molan, ki je japonskemu gostu izročil tudi priložnostno darilo občine. Ob pričetku seminarja je Keiji Tomiyama podelil tudi diplome za nove mojstre Shito-Ryu karateja 1.DAN in sicer: Peter Dirnbek, Franc Bajs in Darko Grozdina. Nadaljevala sta se dva treninga, ki sta vsekakor prehitro minila, saj smo vsi udeleženci seminarja vpijali vsako besedo in vsak gib, ki ga je mojster pokazal in tako smo vsi bogatejši za nova znanja karateja.Po zaključku seminarja so se trenerji in vodstvo kluba udeležili slavnostne večerje v gostilni SPLAVAR v Brežicah, kjer je predsednik kluba g.Hrvoje Teo Oršanič izročil mojstru tudi darilo generalnega pokrovitelja kluba - SOLTEC iz Dobove. 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Mini seminar v Brežicah 16. aprila ) - TOMIYAMA Shihan - Veliki učitelj Shito Ryu karateja

V četrtek, 16. aprila 2009 bo namesto rednega treninga potekal mini seminar vrhovnega mojstra Shito Ryu šole Keijija Tomiyame. Le-ta bo potekal od 17.30 - 18.45 za vse male in velike člane, od 18.45-20h pa za modre, rjave in črne pasove. Učili se bomo stare in skrivnostne kate iz Okinawe: Gekisai Ni in Seienchin. Jutri Tomiyama nadaljuje pot v Laško, kjer bo obiskal pivovarniški muzej, v Celje in Petrovče, kjer bo čez vikend imel vseslovenski karate seminar.

 

Keiji Tomiyama je odrastel na Japonskem, v Kyotu je na Doshisha univerzi doštudiral ekonomijo. Med vadbo v univerzitetnem klubu, kjer je vzporedno vadil dve različni šoli karateja - Goju-Ryu in Shito-Ryu - pa se je zelo hitro povzpel med najboljše, tako da ga je opazil tedaj vodilni mojster Shukokai šole Chojiro Tani. Po diplomi na fakulteti mu je Tani predlagal da se odpravi v Evropo, kjer bi v Parizu odprl podružnico njihove karate šole. Kasneje ga je iz Pariza poslal v Bruxelles, nato pa tudi v Anglijo, dovolil pa mu je tudi, da organizacijsko in strokovno v celoti prevzel evropsko vejo tkim. “Shito Ryu Tani-Ha-Kofukan” karate organizacije. Po Tanijevi smrti pa je obveljal za najboljšega najboljšega učenca in naslednika nekoč zelo uspešnega in slovitega učitelja. Svetovni poznavalci karateja Tomiyamo, sicer mojstra karateja Shito Ryu 7.stopnje (DAN) in Gojo Ryu 6.stopnje (DAN), uvrščajo na vrh – med najboljše mojstre in velike učitelje Shito Ryu karateja srednje generacije. Z glavnim mojstrom slovenske veje Shito Ryu šole karateja Antonom Marušo (6. DAN) sodeluje že več kot dve desetletji, prav tako pa tudi z učenci in trenerji 12 slovenskih klubov, združenih v slovensko Shito Ryu zvezo karateja. Ob obisku Slovenije že leta zapored najprej obišče Brežice in poučuje naše ljubitelje karateja. Pri nas bo znova poučeval na vseslovenskem karate seminarju od 15.-18. oktobra 2009, ki ga bo Karate klub Brežice organiziral v počastitev občinskega praznika.


Vsi člani KK Brežice na seminarju s Tomiyamo v Brežicah lani.

 

 

 

(Šenčur pri Kranju, 29. 3. 2009) - Nastja Galič srebrna in Bruno Budič bronast na Pokalu Slovenije

V nedeljo je Karate zveza Slovenije v Šenčurju pri Kranju organizirala prvo pokalno tekmo v karateju za pokal Slovenije 2009. Sodelovalo je 47 klubov s skupaj 475 tekmovalci iz vse Slovenije. Tekmovanja so se udeležili tudi člani karate kluba SOLTEC iz Brežic. V katah je bil najuspešnejši Bruno Budič, ki je po dveh gladko osvojenih kolih s 3 : 0, v polfinalu naredil napako in po ponovni zmagi v repasažu osvojil 3.mesto med kadeti. Nastji Galič sta dve gladki zmagi in poraz v polfinalu prinesli 7.mesto, Aleksander Godler pa se je uspel prebiti do četrtfinala.


V bojih je prva nastopila Nastja Galič in z izjemno serijo treh bojev, kjer ni nasprotnicam dovolila prejeti niti ene točke, v finalu po podaljšku in izenačenem rezultatu ter sodniški presoji osvojila odlično 2.mesto. Aleksander Godler je zmagal eno borbo in nato klonil četrtfinalu. Tekmovalci so pokazali solidno formo in z osvojenimi medaljami dokazali, da sodijo v sam vrh slovenskega karateja.

Vidnejše uvrstitve:

 • 2.mesto boji mlajše deklice +40kg: NASTJA GALIČ
 • 3.mesto kate kadeti: BRUNO BUDIČ
 • 7.mesto kate mlajše deklice: NASTJA GALIČ

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Brežice, 19.03.2009) - Podelitev priznanj športnikom in športnim delavcem za leto 2008

Včeraj je športna zveza Brežice organizirala prireditev za športnika leta 2008. Na prireditvi so podelili priznanja in nagrade vsem športnikom in športnim delavcem, ki so kakorkoli zaznamovali lansko leto. Med dobitniki priznanj so bili tudi člani karate kluba SOLTEC Brežice in sicer: SANDI PETELINC, VIKTOR KOPINČ, ALJAŽ PETANČIČ, BRUNO BUDIČ (odsoten) in JOŽE FERENČAK (odsoten). Primož Kozmus pa je zasluženo osvojil naziv športnika leta 2008 v brežiški občini. S to prireditvijo se je zaključil ciklus prireditev za športnike za dosežke lanskega leta, vsi športniki pa na tekmovanjih že lovijo najboljše rezultate letošnjega leta.


    Brežiški karateisti s športnikom leta 2008: Sandi Petelinc, Primož Kozmus, Viktor Kopinč in Aljaž Petančič.


V ženski konkurenci je postala športnica leta Barbara Špiler iz atletskega kluba Fit Brežice, posebno priznanje Športne zveze pa je dobil za dolgoletno uspešno športno delo Polde Rovan. Priznanja sta nagrajenim športnikom izročila Stane Tomše, predsednik ŠZ Brežice in župan Ivan Molan (na sliki spodaj).


 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Prevalje, 15.03.2009) - Vesna Bezgovšek zmagovalka na JKA prvenstvu, bron za člansko ekipo v bojih

Člani karate kluba SOLTEC Brežice so se v nedeljo, 15.3.2009 udeležili državnega prvenstva JKA karateja na Prevaljah. Na tekmovanju je sodelovalo 18 klubov zveze in 216 tekmovalcev. Kljub manjši udeležbi so se tekmovalci odlično odrezali in osvojili dve kolajni.


  Ekipa KK SOLTEC Brežice - 3.mesto v ekipnih bojih      Vesna Bezgovšek - državna prvakinja v JKA karateju


Med borbami članic je Vesna Bezgovšek suvereno osvojila 1.mesto in naslov državne prvakinje v JKA karateju. Vesna je vse svoje nasprotnice premagala še pred iztekom časa in brez izgubljene točke ter tako dokazala, da je trenutno res v odlični formi. Med borbami pri članih sta Sandi Petelinc in Blaž Žgank premagala nasprotnike v prvem krogu, nato pa morala priznati premoč tekmecev. Blaž se je v drugem krogu sicer odlično kosal s kasnejšim prvakom Milovanovičem iz Celja,a so na koncu odločale le malenkosti v prid prvaka. Najbolje pa se je tokrat med 22 člani odrezal veteran Velimir Jukič, ki je bil najstarejši borec na prvenstvu in je s svojimi dolgoletnimi tekmovalnimi izkušnjami prispel do tretjega kroga v članski konkurenci in na koncu zasluženo osvojil 5.mesto med člani.

Na koncu tekmovanja so se pomerile še članske ekipe v bojih, kjer je ekipa Brežic v postavi Velimir Jukič, Sandi Petelinc, Blaž Žgank osvojila ekipni bron in tako dala piko na i uspehom v posameznem tekmovanju.

Pomembne uvrstitve:

 • 1.mesto boji članice: VESNA BEZGOVŠEK
 • 3.mesto boji člani ekipno: VELIMIR JUKIČ, SANDI PETELINC, BLAŽ ŽGANK
 • 5.mesto boji člani: VELIMIR JUKIČ

 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Žalec, 14.03.2009) - 3 medalje za brežiške karateiste na Grand Prix karate turnirju

V soboto, 14.marca, je v Žalcu potekal že 7. tradicionalni mednarodni Grand Prix karate turnir. Udeležilo se ga je 470 tekmovalk in tekmovalcev iz 57 klubov iz 5 držav. Člani karate kluba SOLTEC Brežice so na tekmovanju nastopili več kot odlično, saj so se iz tekmovanja vrnili z dvemi srebri in bronom. Najbolje se je tokrat odrezal Aleksander Godler, ki je med starejšimi dečki v bojih klonil šele v finalu in tako zasluženo osvojil srebrno kolajno. V kategoriji kat pa je tudi z izrednim izvajanjem kat osvojil bronasto kolajno. Bruno Budič je v katah med kadeti osvojil 5.mesto, medtem ko je v bojil moral priznati premoč šele v finalu proti reprezentantu Slovenije Markaču iz Velenja in se tako na koncu moral zadovoljiti z 2.mestom v bojih.


                    Bruno Budič - 2. mesto boji                     Aleksander Godler - 3. mesto kate, 2. mesto boji


Povzetek rezultatov:

 • 2.mesto boji starejši dečki -55kg: ALEKSANDER GODLER
 • 2.mesto boji mlajši kadeti -70kg: BRUNO BUDIČ
 • 3.mesto kate starejši dečki: ALEKSANDER GODLER

 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Brežice, 08.03.2009) - Strokovni seminar iz Shito-ryu karateja – Anton Maruša, 6.DAN

V sklopu tehničnega razvoja v klubu smo ponovno izvedli klubski seminar iz Shito-ryu karateja pod vodstvom Antona Maruše, 6.DAN. Na seminarju je skupina članov, ki se uči zraven Shotokana še Shito-Ryu ponovila že do sedaj osvojeno znanje. Na novo so se učili pinan jondan kato z bunkai-jem, pinan jondan hokei kumite, borbene kombinacije in pripravljali na učenje naslednje zelo pomembne kate Sanchin. Že obstoječi mojstri Shito-ryu karateja pa so pod budnim očesom Maruše popravljali in izboljševali podrobnosti kat, ki jih bojo izvajali na polaganju za DAN pasove na bližajočem seminarju vrhovnega mojstra KEIJI TOMIYAME (7.DAN Shito Ryu, 6.DAN Goju Ryu), ki bo med 16.-19.04.2009 v Sloveniji.


 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Brežice, 22.02.2009) - Strokovni seminar iz Shito-ryu karateja – Anton Maruša, 6.DAN

V sklopu tehničnega razvoja v klubu je ta vikend ponovno potekal seminar iz Shito-ryu stila pod vodstvom Antona Maruše, 6.DAN. Na seminarju so člani ponovili znanje osnovnih kombinacij, dogovorjenega boja (kihhon ippon kumite) in šolskih kat. Nadalje so se učili kato pinan sandan in pinan hokei kumite, ki je izpeljanka bunkaija iz kate. Že obstoječi mojstri Shito-ryu karateja pa so pod budnim očesom Antona izpopolnjevali še zadnje podrobnosti pred polaganjem za DAN pasove na bližajočem seminarju vrhovnega mojstra KEIJI TOMIYAMEA (7.DAN Shito Ryu, 6.DAN Goju Ryu), ki bo v aprilu v Sloveniji.


 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Velenje, 14.02.2009) - BRUNO BUDIČ ZMAGAL IN ALEKSANDER GODLER OSVOJIL 3.MESTO

V Velenju se je 14.02.2009 uspešno končal 4.mednarodni turnir Nestla Žganka, ki je to leto privabil rekornih 443 tekmovalcev iz Italije, Češke, Hrvaške in Slovenije. Na tekmovanju je nastopila tudi reprezentanca Hrvaške, ki spada v sam evropski in svetovni vrh karateja. Za člane karate kluba SOLTEC Brežice je bil turnir zelo uspešen, saj so se domov vrnili z zlato in bronasto kolajno, kar je v tako močni konkurenci samo dokaz, da se v klubu dela zelo kakovostno in dolgoročno.


                    Bruno Budič - 1.mesto kate                                  Aleksander Godler - 3.mesto kate


Aleksander Godler je po dveh gladkih zmagah s 3:0 v polfinalu moral priznati premoč z 1:2 kasnejšemu zmagovalcu ter si nato v repasažnem izvajanju kat dokončno priboril z zmago (2:1) bronasto kolajno v kategoriji kate starejših dečkov. S tem rezultatom Aleksander potrjuje, da njegov čas šele prihaja. Žal v borbah ni bil tako uspešen, saj je zaradi premočnih udarcev v glavo izgubil že prvi dvoboj.

Naslednji je v katah nastopil Bruno Budič in vse svoje nasprotnike suvereno zmagal s 3:0 ter gladko osvojil zlato kolajno v kategoriji kate mlajših kadetov. Bruno je pri prikazovanju kat zelo odstopal od drugih sovrstnikov, saj je njegovo izvajanje kat bilo polno energije, moči, eksplozivnosti, po drugi strani pa zelo natančno in umirjeno, kar je odlika le velikih mojstrov.

Pomembne uvrstitve:

 • 1.mesto kate mlajši kadeti: BRUNO BUDIČ
 • 3.mesto kate starejši dečki: ALEKSANDER GODLER
 • 8.mesto boji starejše deklice +45kg: NASTJA GALIČ

 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

Strokovni seminar iz Shito-ryu karateja – Anton Maruša, 6.DAN

V sklopu tehničnega razvoja v klubu je ta vikend potekal seminar iz Shito-ryu stila pod vodstvom Antona Maruše, 6.DAN, kjer prvine tega stila spoznava druga generacija članov karate kluba SOLTEC Brežice. Na seminarju so člani ponovili znanje osnovnih kombinacij, dogovorjenega boja (kihhon ippon kumite) in pinan nidan kato. Nadalje so se učili kato pinan shodan s praktičnim prikazom pomena vseh tehnik (bunkai) ter nekaj osnovnih borbenih kombinacij, ki služijo karateistom kot osnova za proste boje.

V skupini starejših mojstrov pa smo preučevali in vadili prvotno, originalno Shito Ryu kato Kosokun Dai, nato pa izpopolnjevali visoke mojsterske kate z eksotičnimi tehnikami in skrivnostnimi imeni: Unshu, Chinto, Seisan, Anannko ter Kururunfa!

Vsi ti interni seminarji, ki potekajo v sklopu kluba in v sodelovanju s Shito Ryu zvezo Kofukan Slovenije, so tudi priprava na kar dva velika serminarja v Brežicah v letu 2009: vrhovni mojster KEIJI TOMIYAMA (7.DAN Shito Ryu, 6.DAN Goju Ryu) bo znova imel prvi seminar v Brežicah (16.04.2009), prevzeli pa smo tudi organizacijo drugega vseslovenskega Shito Ryu Tani-ha Kofukan Karate seminarja v Sloveniji letos, ki bo v Brežicah potekal v počastitev občinskega praznika od 15.-18.10.2009.


 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

16 medalj za mlade brežiške karateiste na pokalu 'Mabuni 2009'

Karate pokal 'Mabuni 2009': 7 zlatih medalj za mlade Brežičane

Mlada generacija brežiških karateistov je na karate pokalu 'Mabuni 2009' v v dvorani Hopsi na Polzeli osvojila kar 7 zlatih, 4 srebrne in 5 bronastih medalj.

Na tekmovanju, ki ga je v okviru Shito - Ryu zveze Kofukan Slovenija odlično izpeljal domači Karate klub Polzela je na svojem prvem nastopu navdušil in presenetil mladi Miha Urek, ki je pri pionirjih zmagal tako v katah, kot v bojih, navdušili pa so tudi vsi mladi tekmovalci, ki so posegli po medaljah!


Mlada generacija brežiških karateistov je na karate pokalu 'Mabuni 2009' v v dvorani Hopsi na Polzeli osvojila kar 7 zlatih, 4 srebrne in 5 bronastih medalj.

Enak podvig je po daljši odsotnosti zaradi poškodbe uspel tudi kadetu Brunu Budiču, ki si je prav tako prislužil dve zlati medalji, za nameček pa je v katah pokazal, da kljub temu, da je mojster Shotokan karateja, solidno obvlada tudi Shito-Ryu kate, saj je v odločilnem nastopu za zlato medaljo zmagal s slovito Shito-Ryu kato Seienchin!

Kazalo je, da bosta po dve zlati medalji osvojili tudi reprezentantki Petra Planinc in Nastja Galič, a se je Petra zaradi zdravstvenih razlogov odločila nastopati samo v katah, kjer je v svojem razredu znova suvereno zmagala.

Zato pa je Nastja ambiciozno štartala na obe zlati medalji, v katah v svoji kategoriji pokazala zelo veliko zrelost in spretnost ter prepričljivo osvojila zlato medaljo. V drugem delu tekmovanja - v bojih - pa je nato zelo ostro štartala, a si je prislužila tri zaporedne kazenske točke ter kvalifikacije izgubila, po repasažnih bojih pa si je vseeno priborila 3.mesto in dodatno bronasto medaljo.

Med mladimi tekmovalci pa je zablestel tudi Aleksander Godler, ki je prepričljivo opravil s konkurenco v katah in osvojil zlato, a je nato v bojih zaradi neizkušenosti naredil preveč napak, tako da je izgubil možnost boja za medaljo.

Mladinec Sandi Petelinc je nastopil najprej v svoji kategoriji, a tudi med člani, tako da je v obeh osvojil srebrno medaljo, za zlato pa mu je po seriji dvobojev zmanjkalo moči, morda pa tudi nekaj rezervnih tehničnih rešitev.

Med najmlajšimi so svoj ognjeni krst na prvem tekmovanju doživeli tudi najbolj zagrizeni brežiški pionirčki: Ajlaž Šumlaj je v katah najprej osvojil 5.mesto v katah, nato pa še 3.mesto v v bojih.

Jure Čudič in David Bajs pa sta osvojila vsak po dve medalji: bronasto in srebrno: Jure je bil 3. v katah in 2. v bojih, David pa je je dosegel ravno nasprotno: 3. mesto v bojih, a zato 2.mesto v katah!

V svojem prvem nastopu si je tudi Marko Gregl prislužil 5.mesto v katah in svojo prvo bronasto medaljo v bojih. Trenerji iz Brežic so bili nad rezultatom svojih mladih varovancev zelo zadovoljni, saj 'Mabuni pokal' velja za državno prvenstvo Shito Ryu šole karateja, katerega ob Shotokanu in športnem karateju v Brežicah že 8 let vadijo stari mojstri in trenerji, sedaj pa že poteka tudi prenos znanja na mlade, rezultati iz Polzele pa so potrdilo odličnega in zagnanega dela tako za najmlajše generacije, kot srednje generacije tekmovalcev, a predvsem odlična vzpodbuda vsem, ki so prav na 'Mabuni pokalu 2009' posegli po svojih prvih medaljah in se tako pričeli vzpenjati tako proti novih izzivom športne karate kariere.

Veljko Jukič
Foto: Metka Galič


Mabuni pokal, Polzela, 7.2.2009 - Rezultati članov karate klub SOLTEC Brežice:

 • 1. mesto, kate - dečki letnik 1999-2000 - Miha Urek
 • 1. mesto, kate - deklice letnik 1998-1997 - Nastja Galič
 • 1. mesto, kate - dečki - letnik 1996-1995 - Aleksander Godler
 • 1. mesto, kate - deklice letnik 1996-1995 - Petra Planinc
 • 1. mesto, kate - kadeti - letnik 1994-1993 - Bruno Budič
 • 1. mesto, boji - dečki - letnik 1999-2000 - Miha Urek
 • 1. mesto, boji - kadeti - letnik 1994-1993 - Bruno Budič
 • 2. mesto, kate - dečki letnik 1998-1997 - David Bajs
 • 2. mesto, boji - dečki - letnik 1998-1997 - Jure Čudič
 • 2. mesto, boji - mladinci, tezka k.- letnik 1990-1992 - Sandi Petelinc
 • 2. mesto, boji - člani, tezka k. - Sandi Petelinc
 • 3. mesto, boji - dečki letnik 1998-1997 - David Bajs
 • 3. mesto, kate - dečki - letnik 1998-1997 - Jure Čudič
 • 3. mesto, boji - dečki - letnik 2000,1999 - Aljaž Šumlaj
 • 3. mesto, boji - dečki - letnik 1998-1997 - Marko Gregl
 • 3. mesto, boji - deklice letnik 1998-1997 - Nastja Galič
 • 5. mesto, kate - dečki - letnik 2000-1999 - Aljaž Šumlaj
 • 5. mesto, kate - dečki - letnik 1998-1997 - Marko Gregl

 

 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

Kategorizirani športniki pri županu – med njimi tudi člani karate kluba Brežice

Zadnji januarski sprejem pri županu občine Brežice g.Ivanu Molanu je bil posvečen kategoriziranim športnikom brežiške občine, teh je v občini kar 58. Župan je v svojem nagovoru dejal, da je ponosen na dosežke športnikov, ki s svojimi uspehi promovirajo občino tako v Sloveniji kot v svetu. Športno uspešno leto 2008 je pozlatilo še Kozmusovo olimpijsko odličje.


Brežiški karateisti in trenerji pri županu občine Brežice, z leve Peter Dirnbek (trener), Aljaž Petančič, Hrvoje Teo Oršanič (predsednik), Viktor Kopinč, župan Ivan Molan, Sandi Petelinc, Jože Ferenčak in Christian Kajtna (trener).

Občina Brežice je po številu odličnih športnikov v vrhu države, uspehi so rezultat dela in predanosti športnikov in trenerjev. Župan je izrazil upanje, da kriza v gospodarstvu in posledično morebitno zmanjšanje sponzorskih sredstev ne bo vplivalo na odločenost športnikov, da vztrajajo pri svoji dejavnosti. Pogoji za delo v športu se bodo v občini izboljšali z izgraditvijo športne infrastrukture – z izgradnjo telovadnice ob Ekonomski in trgovski šoli Brežice, z obnovo telovadnice ob gimnaziji ter izgradnjo večnamenske športne dvorane pri osnovni šoli Brežice.

Sprejema so se udeležili tudi predsedniki klubov in trenerji, ki so se skupaj s svojimi varovanci in z županom po končanem uradnem delu sproščeno družili.

Kategorizirani športniki (kategorije – svetovni, mednarodni, državni, mladinski in perspektivni). Kozmus Primož, Rovan Jurij, Špiler Marko, Špiler Barbara, Drobnič Mateja, Petan Maja, Bucalo Rožle, Zevnik Vid, Kozole Dejan, Butara Denis, Deržanič Rok, Bogovič Tomaž in Križnik Lucija (Atletski klub FIT Brežice); Kržan Vesna, Pešec Gabrijela in Molan Simona (Strelski klub Brežice); Hribar Andraž, Jevševar Bojan, Piltaver Jaka in Bogovič Vid (orientacijski klub Brežice); Matjašič Uroš, Božičnik Andraž, Hotko Sandi, Žerjav Matej, Žerjav Damjan, Pšeničnik Peter, Vučkovič Vojko, Harapin Dejan, Ferenčak Andrejka, Derenda Matic, Kolarič Tielen, Obradovič Žan, Žabjek Jure in Knezič Matej (Društvo borilnih veščin Katana Globoko); Preskar Marjan, Kolarič Franc in Mlinarič Rudolf (SD Rudar Globoko); PETANČIČ ALJAŽ, FERENČAK JOŽE, PETELINC SANDI, BUDIČ BRUNO IN KOPINČ VIKTOR (Karate klub Brežice); Avšič Matjaž in Irt Boris (ŠD RAZLAG Čatež), Fakin Helena, Gramc Kristina, Horžen Kaja, Krošelj Nuša, Lesinšek Amelija, Markovič Petra, Medved Katja, Miler Vanesa, Molan Andreja, Muc Polona, Nikolič Larisa, Ogorevc Nina, Suban Mateja in Šoško Helena (Ženski rokometni klub Brežice).

 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

Brežice, 24.01.2009

V A B I L O


Predsednik Karate kluba Brežice sklicuje redno letno skupščino Karate kluba Brežice, ki bo v petek, 13.februarja 2009 ob 19.00 uri v telovadnici Vrtca Mavrica Brežice z naslednjim dnevnim redom:

 1. Pozdrav in otvoritev
 2. Izvolitev organov skupščine
 3. Poročilo verifikacijske komisije
 4. Sprejem poslovnika o delu skupščine
 5. Pregled sklepov in potrditev zapisnika prejšnje skupščine
 6. Pregled dela v klubu za obdobje 2008
 7. Pregled finančnega poročila za obdobje 2008
 8. Program dela za leto 2009
 9. Finančni načrt za leto 2009
 10. Razno

Gradivo pod točko 4, 5, 6, 7, 8 in 9 najdete v priloženih datotekah za skupščino.

S športnimi pozdravi!

Hrvoje Teo Oršanič, l.r.
predsednik

 

 

(Brežice) - Medletno preverjanje znanja in polaganje za višje pasove v karate klubu SOLTEC Brežice

Minuli teden so v karate klubu SOLTEC Brežice potekali izpiti za pasove. Tokrat so pravico pristopa k izpitu imeli nižji pasovi (vključno do zelenega pasu). Na izpitu je štiričlanska komisija brežiških trenerjev in mojstrov karateja (Christian Kajtna, 4.DAN, Franc Bajs, 3.DAN, Peter Dirnbek, 3.DAN in Darko Grozdina, 1.DAN) preverjala napredek članov v izpitni tehniki, kati (namišljenem boju), dogovorjenem boju in prostem boju. Izpit je uspešno opravilo 51 kandidatov katerim bodo na naslednjih treningih podeljena tudi priznanja.

 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Logatec, 17.-18.01.2009): Darko Grozdina uspešno opravil izpita za "sodnika pripravnika za kate in borbe"

Karate zveza Slovenije je v organizaciji Sodniške komisije KZS organizirala od 17.01. – 18.01.2009 sodniški seminar, ki je obsegal:

 1. Letno sodniško licenciranje za kumite in kate v tekmovalni sezoni 2009 - 2010 za vse sodnike;
 2. Višanje sodniških rangov ter sprejemanju novih kandidatov za sodnike.
 3. Sodniški posvet: predstavitev novosti v tekmovalnih pravilih iz Svetovnega prvenstva iz Tokia.


Na koncu seminarja je potekal tudi teoretični in praktični del za vse sodnike, ki so višali svoje range tako v katah, kot v borbah. Darko Grozdina (član karate kluba SOLTEC Brežice) je uspešno opravil oba dela izpita (pri teoretičnem delu je bil drugi najvišje ocenjen sodnik) in si tako pridobil usposobljenosti v obeh karate disciplinah, kot državni sodnik "Kata sodnik pripravnik" in državni sodnik "Kumite sodnik pripravnik".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© KK Brežice 2007