ARHIV DOGODKOV - 2011

 

| 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012  

(Žalec, 03.12.2011): Lea Travnikar bronasta v bojih na državnem prvenstvu v karateju


V soboto, 03.12.2011 je Karate zveza Slovenije organizirala v Žalcu mladinsko državno prvenstvo za posameznike stare do 21 let v katah in borbah. Na tekmovanju se je pomerilo 437 tekmovalcev iz 54 slovenskih klubov. Člani Karate kluba Brežice smo nastopili v okrnjeni postavi vendar tudi tokrat posegli po medalji na državnem prvenstvu. V katah kadetkinj je Nastja Galič nastopila kljub bolezni v zadnjih dneh ter na žalost izgubila prvo kolo z 1:2. Z enakim rezultatom je izgubila tudi Kaja Omerzo med starejšimi deklicami. Aljaž Šumlaj je prvi krog zmagal s 3:0, drugega pa izgubil in brez možnosti repasaža končal tekmovanje. Vsi trije so v katah pokazali napredek, ki je bil viden iz tekmovanja v tekmovanje, vendar tokrat ni bilo tiste potrebne športne sreče, vendar prave rezultate lahko pričakujemo že v naslednjem letu.


Lea Travnikar (skrajno desno) na podelitvi medalj na državnem prvenstvu v ŽalcuV bojih smo tokrat v ognju imeli tri dekleta. Najprej se je na borišče odpravila Lea Travnikar v kategoriji bojev kadetkinje -47kg, kjer je osvojila bronasto kolajno. Ta kolajna je za Leo predvsem velika spodbuda za nadaljnje treninge in tekmovanja, saj se je odločila, da se bolj resno posveti karateju z željo po uvrstitvi v kadetsko reprezentanco Slovenije. Naša članica reprezentance Petra Planinc je prvi krog zmagala z 3:0, drugi krog izgubila ter nato v odločilnem boju za kolajno po rednem delu, ki je končal neodločeno tudi po podaljških (6:6), izgubila na podlagi sodniške odločitve. Petra je tako zasedla 5.mesto v kategoriji kadetkinje -54kg, kjer je pet deklet članic slovenske reprezentance in je zato najtežja kategorija od vseh, saj vsaka tekmovalka lahko premaga vsako. Na koncu je nastopila tudi Kaja Budič med kadetkinjami +54kg, ki pa se zaradi poškodbe na treningu ni mogla boriti, kot zmore in zato ni posegla po vidnejši uvrstitvi. Že naslednji teden so na sporedu priprave mladinske reprezentance, katerih so bo udeležila tudi Petra Planinc, teden dni kasneje pa zaključni turnir v tem letu - Trbovlje open 2011 za večino tekmovalcev Karate kluba Brežice.

Vidnejše uvrstitve:

 • 3.mesto boji kadetkinje -47kg: LEA TRAVNIKAR
 • 5.mesto boji kadetkinje -54kg: PETRA PLANINC

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Ljubljana, 26. 11. 2011): Srebro za Leo Travnikar na karate turnirju Ljubljana OPEN 2011


V soboto je na Kodeljevem v Ljubljani potekal letošnji najmočnejši karate turnir v Sloveniji, saj je sodelovalo kar 13 držav iz Evrope in Azije ter preko 800 tekmovalcev. Članica karate kluba Brežice Lea Travnikar je osvojila srebrno kolajno v bojih, poleg nje pa so odlično nastopile tudi Petra Planinc, Kaja Budič in Nastja Galič.
Ognjeni krst so na tako velikem turnirju najprej doživeli najmlajši upi brežiškega Gojyu-Ryu karateja Žiga in Hana Suša ter Nika Omerzo. V zelo močni konkurenci so se tako kot že bolj izkušena Aljaž Šumlaj in Kaja Omerzo dobro izkazali, vendar v nadaljnja kola in boje za medalje niso uspeli priti. Izvajali so kate Gekisai Ichi, Gekisai Ni in Shisochin.
V konkurenci kadetinj, kjer so bile prisotne mnoge državne reprezentance, je med katašicami največ pokazala Nastja Galič, ki je zmagala v prvem in drugem kolu s katama Saifa in Seipai, v tretjem je s kato Seisan izgubila proti kasnejši zmagovalki Azri Golač, v repasažu pa s kato Sanseiryu zopet proti Silviji Rajnar. Nastji v prid gre dejstvo, da so sodniki tudi tokrat sodili zelo različno in da ni nobene tekme izgubila soglasno, saj so slednji imeli zelo deljena mnenja o posameznih izvedbah.

V bojih se je prva izkazala Lea Travnikar, ki je suvereno prišla do finala in pokazala napredek zlasti v nožnih tehnikah, saj je točke praviloma nabirala ravno z nožnimi udarci mawashi geriji v telo. V finalu je izgubila s 5 : 6 proti reprezentantki iz Hrvaške. Pokazala je veliko poguma in dobrih strateških odločitev ter znanja, s katerim bo lahko na osnovi letošnjih rezultatov kandidirala za članico slovenske reprezentance v bojih kadetinj do 47 kg.
Petra Planinc je tekmovala v kategoriji kadetinj do 54 kg in ponovno dokazala, da je v vrhunski formi in da njeno znanje in pripravljenost rasteta iz tekme v tekmo. V štirih kolih je v zelo močni konkurenci 18-tih tekmovalk osvojila končno 5. mesto, vendar je med slovenskimi tekmovalkami na samem vrhu in lahko kot članica reprezentance poseže tudi po odmevnih mednarodnih rezultatih. Petra se je ponovno borila pod vodstvom slovenskega selektorja, ki jo posebej pripravlja tudi na rednih reprezentančnih pripravah.
Kaja Budič je nastopila v najtežji konkurenci kar 22-tih bork kadetinj nad 54 kg. V četrtfinalu se je zelo dobro borila proti izjemni Kati Florjanič in vodila v točkah ter kontrolirala borbo do samega konca, žal pa je v zadnjih desetih sekundah nesrečno dobila dva nožna udarca in izgubila. V repasažu za bron ji tokrat ni uspelo zmagat, tako da je pristala na 5. mestu.
Med veterankami je za spodbudo svoji ekipi nastopila tudi Metka Galič, ki je v treh kolih izvajala kate Saifa, Shisochin in Sanseiryu ter osvojila 5. mesto. Več o turnirju http://www.ljubljana-open.si/.

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

Karate klub Brežice gostil svetovnega mojstra Gojyu-Ryu karateja Akihita Yagija,7.DAN
Brežiški karate klub je od srede, 16.11. do ponedeljka, 21.11.2011, gostil svetovnega mojstra Gojyu-Ryu karateja Kyoshi Akihita Yagija, 7. DAN, iz Okinawe in v sklopu različnih treningov organiziral tudi vrhunski seminar tradicionalnega Gojyu-Ryu karateja pod vodstvom predsednika svetovne Meibukan Gojyu-Ryu zveze, kar je Akihito Yagi nasledil od svojega očeta Meitatsu Yagija, 10. DAN. Izjemen učitelj Akihito Yagi je naslednik legendarne družine Yagi, ene izmed tistih, ki so v zgodovini zapisani kot začetniki in najbolj zaslužni za razvoj karateja v svetu. Poleg tega je bil Akihito Yagi kot izjemen karateist in odličen igralec izbran za naslovno vlogo v filmski uspešnici Kuro Obi (Črni pas), kasneje pa je sodeloval še pri drugih filmskih projektih in postal svetovna zvezda, saj so njegovi seminarji organizirani in odmevni po vseh celinah.
člani Karate kluba Brežice z mojstrom Akihito Yagijem, 7.DANBrežičani so vse bolj karizmatičnega učitelja letos gostili v športni dvorani Ekonomske in trgovske šole Brežice, ki je skupaj z občino Brežice sponzorsko podprla izvedbo seminarja, na katerem so poleg slovenskih karateistov sodelovali tudi mojstri iz Češke in Slovaške. Otvoritev seminarja sta ob glavnem trenerju Christianu Kajtni, 4. DAN s svojo prisotnostjo počastila tudi poslanec v državnem zboru mag. Andrej Vizjak in predsednik kluba mag. Hrvoje Teo Oršanič. Oba sta poudarila velik pomen takšnih dogodkov za Brežice in Slovenijo tako z vidika razvoja športa kot turizma in dobrih mednarodnih odnosov.


Akihito Yagi, mag.Andrej Vizjak in mag.Hrvoje Teo Oršanič na otvoritvi mednarodnega karate seminarja v BrežicahUdeleženci seminarja smo se najprej preizkusili v treningu osnovnih principov in tehnik Gojyu-Ryu karateja, ki temelji na ravnovesju trde moči in mehkobe, hitrosti in umirjenosti, povezanosti telesa in duha ter harmoničnem odnosu posameznika do sebe in drugih. Učitelj je poudaril, da je bistvo te šole v preprečevanju konfliktov in v tem, da onemogočimo nasilneže, zato temelji predvsem na samoobrambi in pomoči tistim, ki si sami ne morejo. S svojo preprostostjo, pripravljenostjo in dostopnostjo je slaven gost ob vrhunskih tehnikah na lastnem zgledu pokazal, kaj so prave vrline in smisel karateja. Poleg osnov smo udeleženci spoznavali podrobnosti tako šolskih kot mojstrskih kat, kot so Sanchin, Gekisai Ichi, Gekisai Ni, Saifa, Shisochin, Sanseiryu, Seisan, Seienchin, Seipai, Tensho in Kururunfa. Del treningov smo namenili tudi vadbi Kobuda (vadba z orožji BO in SAI) ter tradicionalnih vajah učvrščevanja ter razvoja moči lastnega telesa. Ob tem smo izvajali tudi kate učiteljevega starega očeta Meitokuja Yagija, 10. DAN, katerega 100-letnica rojstva bo v marcu 2012, kar bodo naši najboljši mojstri drugo leto počastili z udeležbo in tekmovanjem na svetovnem shodu na Okinawi. Učitelja Akihita Yagija smo v Brežicah občudovali kot izjemnega mojstra karateja, ki je v svoji vrhunski demonstraciji in razlagi kat in principov pokazal, da v življenju ni tako pomembno, koliko ima kdo v moči mišicah pač pa pravih misli v glavi in poguma v srcu.

Tako starejši kot mladi brežiški karateisti smo preživeli zelo bogat izobraževalni vikend, ki nas je navdušil za še več dela in treniranja v prihodnosti, saj smo mnogi dobili ponovno potrditev, da je karate veliko več od športa in rekreacije. Gre namreč za način življenja, ki omogoča ob vseh problemih sodobnega sveta, najti pot ravnovesja, prijateljstva, veselja in miru.

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

Okinawski mojster karateja Renshi AKIHITO YAGI, 7.DAN znova v Brežicah

napovednik filma KURO OBI - črni pas, kjer Akihito Yagi igra eno od glavnih vlog
Mojster Akihito Yagi (prvak Okinawe, filmski zvezdnik filma KURO OBI - črni pas ter predsednik Meibukan Gojyu-Ryu šole iz Okinawe) bo v organizaciji Karate kluba Brežice znova gostoval na odprtem mednarodnem Meibukan Gojyu-Ryu seminarju. Skrivnosti samoobrambe, okinawskih kat, vaje utrjevanja, dihanja in razvoja moči bomo na treningih v Brežicah spoznavali v originalni obliki, kot se to še danes trenira na Okinawi.


             19.11.2011: AKIHITO YAGI, 7.DAN
(predsednik Meibukan Gojyu-Ryu šole iz Okinawe)Vse informacije o seminarju na ali 041/919-374
 


(Kanal ob Soči, 13. 11. 2011): Petra Planinc ponovno na stopničkah na karate tekmi za pokal Slovenije 2011


V nedeljo je Karate zveza Slovenije v Športni dvorani OŠ Kanal ob Soči organizirala tretjo pokalno tekmo v katah in borbah za starostne kategorije do 18 let. Tekmovalo je 294 tekmovalcev iz 34-tih slovenskih kubov. Posavske barve so tokrat zastopali le brežiški karateisti.


V katah so nastopili Aljaž Šumlaj, Jure Čudi, David Bajs in Nastja Galič, ki so tokrat pred slovensko publiko drugič predstavljali okinavske kate Gojyu-Ryu stila. Prvi je v kategoriji starejših dečkov nastopil Aljaž. Izvajal je šolsko kato Gojyu-Ryu Geki Sai Ichi in zmagal v prvem kolu, v drugem pa z mojstrsko kato Shi So Chin  dvoboj izgubil, saj je za prikazano kato potrebno že nekoliko več izkušenj. V kategoriji kadetov sta nastopila David Bajs s kato Saifa in Jure Čudi, ki je v repasažu izvajal kato Shi So Chin. Tokrat jima ni uspelo priti do medalj.
Med kadetinjami se je pomerila Nastja Galič. V hudi konkurenci odličnih slovenskih katašic, ki so izvajaje kate vseh štirih stilov karateja, se je izvrstno izkazala, čeprav ji je do medalje zmanjkala le ena sama zastavica in je tekmo za bron proti Kati Florjančič izgubila z 2 : 3. Pred tem je v kar štirih kolih prikazala veliko znanja in talenta ter navdušila marsikaterega poznavalca karateja, ki je imel tokrat prvič priložnost videti mojstrske kate Gojyu Ryu stila. Izvajala je kate Saifa, Sepai, Sesan in San Sei Ryu. Za razliko od prejšnje tekme so sodniki Nastjo tokrat že ocenjevali z velikim spoštovanjem in ji čestitali za izvirne izvedbe.

V bojih so nastopili Jure Čudi, Kaja Budič in naša najboljša tekmovalka Petra Planinc. Juretu tokrat športna sreča ni bila naklonjena in ni dobil priložnosti za borbe za medalje, čeprav je bil na to tekmovanje dobro pripravljen. Kaja Budič se je zelo dobro borila proti odlični Žani Magajni in celo povedla, kasneje pa v samem zaključku borbe izgubila z 1 : 2, v repasažu pa žal izgubila zaradi premočnih kontaktov in prevelike želje po zmagi. S svojim talentom in odličnimi fizičnimi predispozicijami bo ob dobrem delu v prihodnosti lahko tudi zmagovala. Za novo medaljo pa je ponovno poskrbela naša najboljša borka Petra Planinc, ki je v kategoriji kadetinj do 54 kg pokazala tri odlične borbe s popolno kontrolo nad nasprotnicami. V prvem kolu je gladko zmagala, v drugem je izgubila zaradi sporno dosojene točke nasprotnici v zadnji sekundi podaljška, v repasažu pa ponovno suvereno zmagala. Petri so čestitali tudi mnogi drugi trenerji, ki jo spremljajo na pripravah za slovensko reprezentanco in vseh dodatnih treningih v Samoboru. Ugotavljamo, da je zelo napredovala tako v telesni in psihični pripravljenosti kot v raznovrstnosti prikazanih tehnik in še veliko obeta.

(tekst in foto): Metka Galič

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

Petra Planinc bronasta na pokalu Slovenije v Trbovljah, (Trbovlje, 22.10.2011)


V soboto je Karate zveza Slovenije v športni dvorani Polaj v Trbovljah organizirala letošnjo drugo pokalno tekmo v katah in borbah za starostne kategorije do 18 let. Nastopilo je 38 slovenskih klubov z 351 tekmovalci.

Tekme so se udeležili tudi nekateri člani Karate kluba Brežice, ki so tokrat nastopali v katah stila Gojyu-Ryu iz Okinawe, od koder zadnja leta črpajo znanje tudi njihovi trenerji in starejši mojstri. Letošnjo jesen je brežiški klub dosegel, da te kate postale sestavni del sodniških pravil nacionalne zveze. Slovenski sodniki so tako prvič uradno po pravilniku ocenjevali znanje kat, ki jih sicer precej slabo poznajo, saj je brežiški klub na tem področju edini, ki se uči ta stil karateja iz njegovega originalnega izvora. Tako sodniki na prvi tekmi, ko so se s temi katami šele spoznavali, niso prisojali zmag temu stilu, pričakujemo pa, da bo že do bližajočega se državnega prvenstva drugače in da se bodo tudi te kate v Sloveniji uveljavile tako, kot so uveljavljene na drugih mednarodnih tekmah. Za Karate klub Brežice so med kataši nastopili Aljaž Šumlaj, Kaja Omerzo, David Bajs, Jure Čudič in Nastja Galič. Slednja je s svojo odlično izvedbo kate kljub novosti prepričala delež slovenskih sodnikov, ki so ji že tokrat dosodili zmago. Večina pa se je opredelila za tekmovalce, ki so izvajali znane kate Shotokan stila, zato ni dobila priložnosti za boj za medalje.


PETRA PLANINC (druga z desne) na podelitvi bronaste medalje

Brežičani so po katah nastopili tudi v borbah. Med kadeti do 52 kg je Jure Čudič po treh odličnih bojih osvojil peto mesto, Kaja Budič je v težki konkurenci med kadetinjami nad 54 kg v repasažu izgubila zaradi premočnega kontakta, do bronaste medalje pa se je po treh težkih bojih prebila Petra Planinc, ki je prikazala odlične tehnike in trenutno največjo borbeno pripravljenost, saj se redno udeležuje tudi priprav Karate zveze Slovenije. Glede na potek bojev in prikazano znanje bo Petra v svoji kategoriji kadetinj do 54 kg tudi glavna favoritinja za medalje na vseh največjih tekmah do konca letošnjega leta.

Za KK Brežice: Metka Galič

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Ljubljana, 08.10.2011) - Velik uspeh vzhajajoče brežiške generacije karateistov


Mladi Brežiški karateisti so se 8.oktobra 2011 udeležili 17.pokala osnovnih in srednjih šol Športne zveze Ljubljana. Tekmovanja se je udeležilo trinajst Brežiških karateistov. Dosegli so zavidljiv uspeh, saj so v mlajših in ob enem nižjih kategorijah dosegli odlične rezultate. Zelo dobri pa so bili tudi ostali, že uveljavljeni tekmovalci.


Vzhajajoča brežiška generacija karateistov s trenerjem Darkotom Grozdino


Najbolj sta se dokazala Hana Suša in Denis Lapuh Šepetavc, ki sta v svojih kategorijah dosegla srebrni medalji v katah. Oba sta s svojo mladostjo in ob enem zrelostjo dokazala dobro delo z mladimi talenti v Karate klubu Brežice. Odlično sta se izkazala tudi mladi komaj šest letni Žiga Suša, ki je osvojil drugo mesto v svoji kategoriji in Grega Žitnik z osvojenim tretjim mestom v katah. Vsi štirje omenjeni predstavljajo močno spodbudo vrstnikom in up za nadaljnji razvoj novih dobrih karateistov v Karate klubu Brežice.

Nikakor pa ne smemo pozabiti naših že uveljavljenih tekmovalcev. Naš stalni tekmovalec Jure Čudič je osvojil kar dve medalji. Dosegel je namreč prvo mesto v katah in za nameček še tretje v bojih. Za obe medalji si zasluži čestitke, kajti dokazal je v kako zrelega in dobrega tekmovalca se razvija. Prav tako David Bajs, ki je dosegel drugo mesto v katah ter Aljaž Šumlaj, ki je dosegel v katah tretje mesto.V bojih med dekleti, pa je tekmovala tudi Lea Travnikar in dosegla prav tako odlično drugo mesto. Čestitke.

Na koncu pa ne smemo pozabiti na našo dolgoletno tekmovalko Nastjo Galič. Nastja je, s svojim zrelim nastopom, z vrhunskim prikazom principov, umirjenostjo in pripadnostjo, pokazala, da je vrhunska karateistka. Vsem poznavalcem in laikom je dokazala, da je karate lahko šport in ob enem pot razvoja zrele, trdne in uspešne osebe. Na tekmovanju je dosegla tretje mesto v katah, v očeh javnosti in v naših očeh pa je velika zmagovalka.

Tekmovali so tudi Luka Geč, Tim Blažinč, Jan Petelinc ter Leyla Vovk. Ti sicer niso osvojili kolajn, so pa pokazali hrabrost, pogum, pripadnost in željo za nadaljnje delo. S svojimi nastopi so pokazali, da od njih lahko pričakujemo veliko.

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

vpisuje v "šolo karateja za otroke in mladino" ter "rekreacijo za odrasle"

Vpisni plakat >>Preberite si prednosti vadbe in se nam pridružite..


- v telovadnici EKONOMSKE IN TRGOVSKE SREDNJE ŠOLE BREŽICE (šola karateja za otroke in mladino) ob ponedeljkih in sredah ob 18.00 uri. Vse dodatne informacije dobite na tel: 041/919-374, e-pošta:

- v telovadnici VRTCA MAVRICA BREŽICE (rekreacija za odrasle) ob torkih ob 20.uri in nedeljah ob 17.00 uri. Vse dodatne informacije dobite na tel: 040/685-385; e-pošta:

 

 

 

(Lenart, 01.10.2011) - Kaja Omerzo osvojila bronasto kolajno v bojih


V soboto, 01.10.2011 je v sklopu organizacije Karate zveze Maribor v Lenartu potekal 1.krog OŠ lige, kjer je nastopilo 140 tekmovalcev in tekmovalk. Na tekmovanju so nastopili nekateri člani karate kluba Brežice, ki so takšno tekmovalno vzdušje okusili prvič in sicer: Žiga in Hana Suša, Nika Omerzo ter Grega Žitnik. Vsi štirje tokrat niso posegli po vidnejših uvrstitvah, ampak so si nabrali izjemne izkušnje ter pridobili nove prijatelje iz drugih klubov. Že na naslednjih treningih bojo lahko popravljali napake, ki so jih delali na tem tekmovanju.

Nastopili so tudi drugi tekmovalci karate kluba Brežice in sicer: Aljaž Šumljaj, ki je v katah starejših dečkov izgubil v 1.krogu, Jure Čudič in David Bajs pa sta se v katah med kadeti prebila v tretji krog, kar pa tokrat ni zadostovalo za kolajno. V bojih sta tokrat nastopila Jure Čudič in Kaja Omerzo. Jure je izgubil boj s 0:1 po sporni sodniški odločitvi, Kaja Omerzo pa si je med starejšimi deklicami priborila bronasto kolajno, ki pa ima zlat sijaj, saj je v polfinalu izgubila od slabše nasprotnice zaradi premočnih udarcev z nogo v glavo. Že naslednji teden bo v Ljubljani potekal nov izziv za vse brežiške karateiste in sicer 17.karate pokal osnovnih in srednji šol Športne zveze Ljubljane.


KAJA OMERZO - 3.mesto v bojih med starejšimi deklicami


 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Kranj, 25.09.2011) - Dve bronasti medalji za karate klub Brežice


To nedeljo je v Kranju potekal 12.mednarodni karate turnir z udeležbo sedmih evropskih držav in 45 karate klubov. S tem turnirjem se je začel jesenski tekmovalni del in za karate klub Brežice tudi tokrat uspešen. Aljaž Šumlaj je v katah med dečki izgubil le polfinalni boj s kasnejšim prvakom in aktualnim državnim prvakom ter se skozi repasaž suvereno prebil do bronaste medalje. David Bajs in Jure Čudič v katah med kadeti nista prišla do vidnejše uvrstitve, sta pa pokazala zelo dobro tehnično izvedbo in napredek pri izvajanju kat, kar je dobra popotnica za nadaljnja tekmovanja. Izjemen uspeh pa je uspel v katah Nastji Galič med kadetkinjami, saj je v štirih krogih izgubila le polfinalni boj in v izjemni konkurenci osvojila bronasto medaljo. Nastja je na tekmovanju izvajala Goju-Ryu kate (okinawski stil, ki ga v Brežicah treniramo edini v Sloveniji) in zato mnogi domači sodniki niti niso poznali te kate, a mednarodni sodniki, ki so tudi sodili na tem tekmovanju in se s temi katami srečujejo drugod na tekmovanjih, pa so izrekli vse čestitke in pohvala za Nastjine izvedbe. Vsekakor je to velika vzpodbuda za Nastjin napredek pri karateju, saj je s tem letom postala tudi nova trenerka v klubu in vzornica mnogim prihajajočim mladim zvezdam brežiškega karateja. V bojih sta tokrat nastopili le Petra Planinc in Kaja Budič. Petra je med kadetkinjami -54kg osvojila 5.mesto zaradi preveč danih kontaktih. Le dan prej se je Petra udeležila tudi reprezentančnih priprav in zato je verjetno utrujenost botrovala malo "težji roki". Že naslednji teden pa čaka nekatere tekmovalce že novo tekmovanje in nov izziv, da pokažejo kaj znajo.

   
                           NASTJA GALIČ                                                           ALJAŽ ŠUMLAJ


Vidnejše uvrstitve:

 • 3.mesto kate dečki 12 let: ALJAŽ ŠUMLAJ
 • 3.mesto kate kadetkinje: NASTJA GALIČ
 • 5.mesto boji kadetkinje -54kg: PETRA PLANINC


 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

Treningi v šolskem letu 2011/12!


Upravni odbor kluba je naredil plan treningov in trenerjev, ki bojo vodili skupine.

Prosimo, da pazljivo preberete PRILOŽENO PDF DATOTEKO!

Za vse informacije glede skupin, treningov ali kakršnihkoli nejasnosti pokličite trenerja Christiana (tel: 041/919-374)!

Prvi trening se prične v ponedeljek, 05.09.2011 v novi telovadnici EKONOMSKE IN TRGOVSKE ŠOLE BREŽICE (ETrŠ) po navedenih urnikih v prilogi.

 

 

POLETNI KARATE TABOR KARATE KLUBA BREŽICE


Tik po zaključku šolskega leta je Karate klub Brežice organiziral prvi poletni karate tabor za svoje člane. Tabor je potekal od 27.6. – 2.7. v slikoviti vasici Gorenje pri Zrečah. Bivali smo v prostorih Centra šolskih in obšolskih dejavnosti. Znotraj objekta je krasna in ravno prav velika telovadnica, v okolici centra pa je večje igrišče in nekaj otroških igral. Center spada med novejše in je zelo razprodan, zato je bilo potrebno prostor rezervirati že v začetku leta. Prostor smo si brez težav delili z nekaj člani zavoda za rehabilitacijo lažje prizadetih oseb.Vzdušje poletnega karate tabora je bilo vseskozi veselo in sproščeno. Tekom dneva so bile organizirane različne aktivnosti – od jutranjega teka ali krajšega pohoda, dopoldanske kondicijske vadbe, do popoldanskega treninga različnih kat in vaj za moč. Vsebine treningov so bile prilagojene stopnji znanja udeležencev, kondicijski treningi in treningi za moč, pa prilagojeni bolj sproščenemu počitniškemu vzdušju - kljub temu je bilo švicanja dovolj… Predvsem mlajši člani kluba, nekateri prvič za celi teden brez spremstva staršev, so se odlično vključili v dogajanje. Za vsebine treningov sta skrbela trenerja Franc Bajs in Darko Grozdina, zraven njiju pa smo za red skrbeli vsi odrasli. Kaj dosti dela z vzdrževanjem reda itak nismo imeli… Vmes nas je prišel obiskat trener Peter Dirnbek, česar smo bili zelo veseli. Ob zaključku tabora smo si bili enotni v oceni, da je uspel in že razmišljali o organizaciji tabora v 2012.

Hrvoje Teo Oršanič, predsednik kluba

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

Tradicionalni piknik ob zaključku šolskega leta


Člani Karate kluba Brežice smo se zbrali skupaj s starši, trenerji in ostalimi simpatizerji na tradicionalnem zaključnem pikniku, ki ga organiziramo ob koncu šolskega leta. V uvodu je predsednik kluba mag.Hrvoje Teo Oršanič naredil kratek pregled minulega šolskega leta, seznanil vse udeležene z izpeljanim programom ter poudaril najpomembnejše dosežke na področju rednega dela, tekmovanj in izobraževanja strokovnih kadrov. Zahvalil se je trenerjem, članom, staršem in sponzorjem za podporo pri delovanju kluba. Člani Karate kluba Brežice so prejeli tudi diplome za uspešno opravljene izpite za višje pasove, ki so potekali v juniju. Skupno je izpit uspešno opravilo 61 članov kluba. Velja omeniti tudi nove mojstre karateja v Karate klubu Brežice, ki so položili izpit za črni pas, 1.DAN in sicer: Nastja Galič, Metka Galič, Petra Planinc in Feđa Markovič. Vsak član, ki pride do stopnje mojstra karateja in si zasluži črni pas mu v našem klubu posebej na Okinawi naročimo svilen črni pas z vezenim imenom in priimkom ter imenom kluba. Ob tej svečani priložnosti je glavni trener Christian Kajtna novim mojstrom zraven diplom podelil tudi omenjene črne pasove. Naslednji teden v klubu izpeljemo še zadnjo aktivnost in sicer organizacijo poletnega karate tabora, ki bo potekala v Zrečah.


 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Krško, 11. junij 2011) – Na tradicionalnem Shotokan karate turnirju za osnovnošolce člani Karate kluba Brežice osvojili skupno 2.mesto


Karate klub HYPO iz Sevnice in Karate klub Triglav Krško sta v sodelovanju z Zvezo športnih društev Sevnica ob počastitvi občinskega praznika Občine Krško v soboto 11. junija 2011 organizirala 13.tradicionalni karate turnir za osnovnošolce za HYPO TRIGLAV POKAL 2011. Turnir je potekal v športni dvorani Šolskega centra v Krškem, osnovnošolci pa so se pomerili med seboj v Shotokan katah posamezno. Razvrščeni so bili v starostne skupine in po nivojih znanja (stopnji pasu). Organizatorja sta v dvorano privabila kar 86 mladih tekmovalcev in tekmovalk iz Slovenije in Avstrije. Turnir je bil vzorno izpeljan, nastopi posameznikov pa so potekali na treh boriščih. Nastopajoče tekmovalce in tekmovalke je s tribun spodbujalo številno občinstvo, še posebej pa starši otrok, ki so se navduševali nad prikazano spretnostjo in atraktivnostjo svojih nadebudnežev. Najboljši posamezniki po kategorijah so od organizatorja prejeli medaljo in diplomo, najboljšemu klubu pa je pripadal 13. Hypo Triglav pokal 2011. Med najuspešnejšimi klubi so bili KK Triglav Krško, ki je zbral 97 točk, drugo mesto je osvojil Karate klub Brežice, ki je zbral 64 točk, tretje pa DBV Dren iz Leskovca z 49 točkami, četrto mesto je pripadlo KK Hypo iz Sevnice z 48 točkami, peto KK Trebnje z 35 in 6.mesti pa si delita TSK Samurai iz Kopra in KU Koflach iz Avstrije oba z osvojenimi 21 točkami.


                             člani Karate kluba Brežice, ki so osvojili skupno 2.mesto na tekmovanju

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

Oddaja o karate klubu Brežice predvajana pri poročilih Slovenija 1 (06.06.2011 ob 15.00 uri)


Oddaja o karate klubu Brežice predvajana pri poročilih Slovenija 1 (06.06.2011 ob 15.00 uri - glejte od 6. do 8. minute).


http://tvslo.si/predvajaj/porocila-ob-15h/ava2.107243076/


 

 

 

(Sokolov/Češka): Andrejka Dvornik je uspešno položila izpit za 3.DAN Gojyu-Ryu karateja


Nadaljevanje vseslovenskega odprtega seminarja iz Gojyu-Ryu karateja pod vodstvom Meitatsu Yagija, 10.DAN se je iz Brežic preselilo v mesto Sokolov na Češkem, kjer se je odpravila tudi šest članska ekipa karate kluba Brežice. Na seminarju so člani kluba ponovno poglobljeno spoznavali prvine okinawskega Gojyu-Ryu stila s poudarkom na tradicionalni obliki treniranja, ki temelji na predstavljanju realnih situacij, kjer ni priložnosti za popravek naše napake in je zato vsaka tehnika odločilnega pomena, kar zahteva zelo skoncentrirano in odločno vadbo vseh prvin karateja.

Na seminarju sta Vaclav Šimek (Češka) in Christian Kajtna (Brežice) asistirala mojstru Yagiju ter popravljala udeležence seminarja. Mojster Yagi je tudi brežiško ekipo vsakič uporabil za demonstracijo prikazanega znanja ali vaje, kar je le dokaz, da se v karate klubu Brežice zelo resno trenira ta zvrst karateja in da vsakoletno strokovno izpopolnjevanje na Okinawi že žanje uspehe, ki jih tudi mojster opazi. Povrh vsega je mojster Yagi izbral Christiana K. in Franca B., kot del šest članske ekipe, ki je v sklopu seminarja nastopila z otvoritveno točko na Budo gala šovu, kjer so se predstavile različne borilne veščine in športi kot so: Karate, Tai chi chuan, Kendo, Judo, Boks, MMA, Iaido, Kung Fu in Musado. Ob koncu seminarja so potekali tudi izpiti za višje pasove, kjer je članica karate kluba Brežice Andrejka Dvornik uspešno opravila izpit za črni pas 3.DAN in to s posebno pohvalo mojstra Meitatsu Yagija.


mojster Meitatsu Yagi, 10.DAN ter Andrejka Dvornik z dodeljeno diplomo za uspešno opravljen izpit iz karateja (3.DAN)

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Maj, 2011) - Karate klub Brežice ponovno uspešno organiziral vseslovenski odprti GOJYU RYU KARATE DO seminar z vrhovnim mojstrom karateja iz Okinawe Meitatsu Yagijem 10.DAN


Meitatsu Yagi je odrastel na Okinawi in vadil pod strogim očetovim očesom, v zrelem obdobju ga je oče Meitoku Yagi poslal učit karate po svetu: od ZDA, Filipinov, Tajvana, Indije, Hong Konga do Kanade. Po dveh desetletjih se je vrnil na Okinawo, po očetovi smrti pa je prevzel vodenje šole IMGKA - International Meibukan Gojyu-Ryu Karate Do Association. Je med najbolj uglednimi člani okinawskih 'modrih starcev' in hkrati tudi okinawski ambasador karateja. Mojster Meitatsu Yagi je najvišji mojster tradicionalnega karateja iz Okinawe, ki je tokrat znova obiskal Slovenijo. V organizaciji našega kluba je v Brežicah gostoval na vseslovenskem odprtem seminarju in dodatnih, posebnih treningih za člane in trenerje kluba v času od 18.-23.05.2011.

Okinawa slovi kot rojstno mesto karateja, ki se je od tam širil na Japonsko in po celem svetu. GOJU šola karateja slovi kot najstarejša in originalna, prvobitna okinawska karate pot. V njej se prepletajo stare okinawske izkušnje in spretnost, kitajska modrost in japonska natančnost in organiziranost, skupaj s silovito močjo (GO) in neverjetno mehkobo (JU) značilno za vadbo borilne veščine po načelih legendarnega učitelja Higaonne. Končno obliko mu je na prelomu minulega stoletja dal Chojun MIYAGI, uradni ustanovitelj GOJU karate šole in naslednik tradicije učenja skrivnosti šole Higaonna. Njegov direktni naslednik je bil najstarejši učenec Meitoku Yagi, le-tega pa je nasledil njegov najstarejši sin Meitatsu Yagi, ki je tokrat znova obiskal Slovenijo.


člani karate kluba Brežice skupaj z mojstrom Meitatsu Yagijem, 10.DAN

Mojster Yagi je vse prisotne znova in znova navdušil s svojo prijaznostjo in željo po prenašanju svojega znanja na druge, kar je za vrhunske japonske mojstre prava redkost. Skozi vse treninge smo lahko spoznavali tradicionalni karate, ki se sedaj poučuje le še na Okinawi in velja, kot najboljši in edini pravi karate. V treningih smo spoznavali nekaj novih kat v originalni obliki, popravili napake iz že znanih kat, se srečali s prvinami različnih oblik bojev (proti enemu ali več nasprotnikih), utrjevali svoje telo s pomočjo okinawskih vajah utrjevanja, dihanja in razvoja moči. Spoznavali smo tudi zgodovino karateja, ki nam jo je mojster prenašal neposredno iz svojih bogatih izkušenj ter doživetij, saj je večino tega tudi sam doživel ali pa poslušal s strani svojega očeta in velikega mojstra Meitoku Yagija.

Po koncu seminarja je bila tudi klubska svečanost kateri je prisostvoval tudi mojster Yagi. Dolgoletni trener kluba Velimir Jukič se je poslovil od aktivnega dela v karate klubu Brežice in tako prenesel vse na mlajšo generacijo trenerjev na čelu s Christianom Kajtno. Christian se je zahvalil za izkazano čast in zaupanje ter obljubil, da se bo skupaj s trenerji kluba trudil po najboljših močeh, da se klub še naprej razvija in goji pozitivne odnose med člani. Predsednik mag.Hrvoje Teo Oršanič je ob tem trenutku izročil Velimirju tudi posebno knjigo "Pot meča - Miyamoto Musashija" z zahvalo za velik osebni vložek v delo karate kluba Brežice, dolgoletno mentorstvo in dosežke pri vzgoji mladih kadrov, kateri uspešno nadaljujejo pot razvoja karateja v Brežicah. Predsednik kluba mag.Hrvoje Oršanič pa je v imenu župana občine Brežice mojstru Yagiju predal knjigo o Brežicah ter prebral županovo zahvalo ter spremno besedo za klubsko sodelovanje z japonskimi mojstri.

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

Okinawski mojster karateja hanshi Meitatsu Yagi, 10.DAN v Brežicah


Japonsko je 11.3.2011 prizadel močan potres kateremu je sledil še tsunami, ki je za seboj pustil mnogo žrtev in pravo opustošenje. Karate klub Brežice izraža Japonski svoje sožalje ob naravni nesreči ter v znak solidarnosti organizira v maju 2011 odprti seminar za vse, ki jih zanima izvorni karate in sočustvujejo z deželo vzhajajočega sonca.

- 21.05.2011: Meitatsu Yagi, 10.DAN (vrhovni mojster Gojyu-Ryu šole iz Okinawe)

Vse informacije o seminarju na info@karate-brezice.com ali 041/919-374

 

 

 

(Bohinj, 07.05.2011): 4 medalje za karate klub Brežice v Bohinju


V soboto, 07.05.2011 je v Bohinju potekalo tekmovanje v karateju za 13.pokal Bohinja na katerem je nastopilo 320 tekmovalcev in tekmovalk iz 36 karate klubov Slovenije in Hrvaške. Omenjenega tekmovanja se je udeležila okrnjena postava karate kluba Brežice, ki pa se je odlično odrezala in prinesla domov 4 medalje.


tekmovalci karate klub Brežice (od leve: Franc Bajs, David Bajs, Lea Travnikar, Aljaž Šumlaj, Kaja Omerzo in Petra Planinc)

Aljaž Šumlaj tokrat ni imel športne sreče in je ostal prvič po nekaj tekmah brez osvojene medalje. Med kadeti je odlično nastopil tudi David Bajs, ki je s štirimi izvedbami kat osvojil končno 8.mesto. Veteran Franc Bajs pa je v katah pometel z vso konkurenco in zasluženo osvojil 1.mesto. Kot zanimivost velja omeniti, da je Franc izvajal Goju-Ryu kate, saj v Brežicah edini v Sloveniji treniramo to zvrst karateja iz Okinawe. V bojih pa so brežiška dekleta bila vsa uspešna. Lea Travnikar in Kaja Omerzo sta si priborili srebrni medalji v svojih kategorijah, medtem ko je Petra Planinc bila bronasta.

Čez slaba dva tedna pride v Brežice najvišji mojster Goju-Ryu karateja, Meitatsu Yagi, 10.DAN iz Okinawe zato se bomo do konca meseca v klubu posvetili pripravam na treninge z okinawskim mojstrom.

Vidnejše uvrstitve:

 • 1.mesto kate veterani: FRANC BAJS
 • 2.mesto boji kadetkinje -47kg: LEA TRAVNIKAR
 • 2.mesto boji st.deklice -50kg: KAJA OMERZO
 • 3.mesto boji kadetkinje -54kg: PETRA PLANINC

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Brežice, 4.-6.05.2011): Japonski mojster Eto Hideki v Brežicah


Učitelj Eto je Slovenijo že obiskal leta 2004, ko je vodil seminar in nastop skupine Rindo šole iz Japonske ob 30-letnici našega kluba. Njegovo poučevanje izhaja iz znanja legendarnega Mabunija in Hirokawe in predstavlja najvišjo evolucijsko stopnjo zrelega mojstrskega Shito Ryu karateja. Zaradi svoje resnosti, strokovnosti in zvestobe tradiciji je bil izvoljen za novega predsednika vsejaponske Rindo šole. Tu je nasledil slovitega filozofa in starega učitelja Hirokazuja Irieja, mentorja in dolgoletnega prijatelja brežiških karateistov.

Rindo karate se odlikuje po izredni spretnosti, mehkobi in uporabi naravnih načel, poučuje pa tudi uporabo in razvoj Chi Gong energije v vadbi kakor tudi metode 'stoječega ZENa' ob treningu karateja, kar so skrivnosti, o katerih vsi ostali japonski mojstri sploh neradi govorijo in še manj pokažejo. Naši stari mojstri se tega učijo od leta 1997 dalje, študijska izmenjava s seminarji na Japonskem in v Sloveniji pa poteka od leta 2003 dalje na seminarjih v Kyotu, v Brežicah, v Nari, v Bohinju, Senko-jiju in Komatsubari. Rindo karate se v Sloveniji vadi le v Brežicah, v Idriji in Ljubljani, na Japonskem pa velja kot karate namenjen le redkim izbrancem, poznavalcem in ljubiteljem. Mojster je svoje znanje tokrat prenašal na mlade člane karate kluba Brežice, saj se je večina z Rindo karatejem srečala prvič.


                                    člani karate kluba Brežice z mojstrom Eto Hidekijem

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Brežice) - V karate klubu Brežice gostili mojstra iz Češke


Člani Karate kluba Brežice že tri leta edini v Sloveniji treniramo tradicionalni karate stil iz Okinawe (Gojyu-Ryu), ki temelji na principu mehkih in trdih gibov. Klub je tudi uradni član International Meibukan Gojyu-Ryu Karate-Do Association, ki ima sedež v glavnem mestu Okinawe (Naha), kjer se člani vsakoletno podajamo na popravljanje svojega znanja ter strokovno izobraževanje. Letos bomo v maju gostili vrhovnega mojstra Meitatsu Yagija, 10.DAN iz Okinawe in priprave na njegove seminarje v Brežicah že intenzivno potekajo. Ta vikend smo gostili češkega mojstra Vaclava Šimeka, 5.DAN s katerim smo razjasnili marsikatero vprašanje, ki se nam je porajala glede tehnike ob treniranju. Ponovili smo vse znane kate, tehnike, razne oblike dogovorjenega boja ter se naučili tudi nekaj novih kat. Za zaključek seminarja smo utrdili tudi svoje znanje bojevanja z orožji (BO in SAI). Po koncu seminarja smo vsi bili prevzeti z zelo dobrimi občutki ter se dogovorili, da bo naše sodelovanje s Češko Meibukan karate zvezo postalo tradicionalno.


 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

Japonski mojstri karateja v Brežicah


Japonsko je 11.3.2011 prizadel močan potres kateremu je sledil še tsunami, ki je za seboj pustil mnogo žrtev in pravo opustošenje. Karate klub Brežice izraža Japonski svoje sožalje ob naravni nesreči ter v znak solidarnosti organizira v maju 2011 dva odprta seminarja za vse, ki jih zanima izvorni karate in ki sočustvujejo z deželo vzhajajočega sonca.

Brežice bosta obiskala naslednja mojstra:
- 04.-06.05.2011: Eto Hideki, predsednik Rindo šole iz Japonske

- 21.05.2011: Meitatsu Yagi, 10.DAN (vrhovni mojster Gojyu-Ryu šole iz Okinawe)


 

 

(Slovaška): Brežiški karateisti na strokovnem izpopolnjevanju v tujini


Minuli vikend so se brežiški karateisti na povabilo Češke Meibukan Gojyu-Ryu zveze udeležili mednarodnega seminarja na Slovaškem. Seminar sodi v sklop priprav na prihod vrhovnega mojstra Meitatsu Yagija, 10.DAN iz Okinawe, ki bo Brežice obiskal od 18.-24.05.2011. Na seminarju je tokrat sodelovalo okoli 100 karateistov iz Češke, Slovaške in Slovenije. Seminar je vodil Vaclav Šimek, 5.DAN, ki je v treh dneh predstavil skrivnosti samoobrambe, načine tradicionalnega okinawskega treniranja kat ter vaje utrjevanja, dihanja ter razvoja moči. Že naslednji vikend pride mojster Vaclav Šimek v Brežice, kjer bodo brežiški mojstri na vikend treningih izpopolnjevali znanje okinawske veščine ter tudi znanje Kobuda (veščina bojevanja s tradicionalnimi orožji).


 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Sežana) - Brežičanka Lea Travnikar srebrna na 1.pokalni tekmi v karateju


V soboto, 26.3.2011 se je del tekmovalcev karate kluba Brežice udeležil 1.tekme za pokal Slovenije 2011. V Sežani je nastopilo 350 tekmovalk in tekmovalcev iz 40 slovenskih klubov, na stopničke pa je tokrat stopila Lea Travnikar v bojih kadetkinj -47kg, ki je izgubila le finalni boj proti Blažki Poklič iz Kranja.
Na tekmovanju se je najprej pomeril najmlajši tekmovalec Aljaž Šumlaj v katah, ki je prva dva kroga prepričljivo zmagal, nato pa izgubil proti kasnejšemu finalistu, v repasažni izvedbi kat pa ponovno izgubil s 2:3. Nastja Galič je v katah kadetkinj prvi krog zmagala, nato pa z zelo dobro izvedbo kate žal izgubila ter zaključila tekmovanje. Solidno se je odrezala tudi Petra Planinc v bojih kadetkinje -54kg, saj je prva dva kroga zmagala, nato pa v polfinalu in repasažnem boju za tretje mesto žal izgubila zaradi pomanjkanje kondicije ter osvojila končno 5.mesto.

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Brežice, 12.03.2011) - Župan sprejel najboljše brežiške športnike


Športniki so tisti, ki s svojimi uspehi redno poskrbijo za prepoznavnost občine v bližnjem in širšem okolju. V zahvalo za uspešno delo in dosežke župan občine Brežice Ivan Molan vsako leto pripravi sprejem za kategorizirane športnike, letos jih je bilo 48. Od članov karate kluba Brežice sta se sprejema zraven predsednika kluba mag.Hrvoja Teo Oršaniča udeležila Petra Planinc in Sandi Petelinc, ki sta si županovo povabilo zaslužila s tekmovalnimi rezultati v preteklem letu, na podlagi katerih sta si pri Olimpijskemu komiteju Slovenije pridobila status vrhunskega športnika (Petra - mladinskega razreda ter Sandi - državnega razreda).


                     z leve: Hrvoje T.Oršanič (predsednik), Petra Planinc, Sandi Petelinc in župan g.Ivan Molan

V svojem nagovoru je župan Ivan Molan izpostavil trud in vloženo delo, s katerim so športniki posegli po najvišjih rezultatih in načine, na katere občina Brežice zagotavlja športnikom boljše pogoje za trening. Nedvomno bo športna dvorana pomembna pridobitev tudi na tem področju, še vedno pa sta vztrajnost in predanost delu tista dejavnika, ki sta najbolj zaslužna za odlične rezultate.

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Laško, 12.03.2011) - Aljaž Šumlaj osvojil 3.mesto na 11. Odprtem prvenstvu Slovenije


11.odprtega prvenstva Slovenije se je v Laškem udeležilo 650 tekmovalcev iz 80 klubov iz 13 držav (Avstrija, Madžarska, Nemčija, Slovaška, Hrvaška, Švica, Srbija, Črna Gora, Bosna in Hercegovina, Italija, Romunija, Makedonija in Slovenija), med njimi kar 8 nacionalnih reprezentanc. Na izredno močnem tekmovanju je na stopničke ponovno stopil Aljaž Šumlaj (najmlajši up brežiškega karateja).


                       Aljaž Šumlaj na zmagovalnem odru z osvojeno bronasto kolajno (desno)

Aljaž Šumlaj je v katah dečkov 10-11let v prvih treh krogih premagal svoje nasprotnike se 5:0, v polfinalnem obračunu izgubil proti Avstrijcu Niklasu, v repasažu pa nato zmagal in osvojil odlično 3.mesto ter dodal še eno kolajno v svojo zbirko. V katah kadetkinj je nastopila odlično tudi Nastja Galič, ki je po treh izvedbah kat med 23 tekmovalkami zasedla 7.mesto. Vidnejšo uvrstitev v bojih je tokrat dosegla le Petra Planinc, ki ji je za medaljo zmanjkalo kanček sreče in je na koncu osvojila 5.mesto.

Vidnejše uvrstitve:

 • 3.mesto kate dečki 10-11let: ALJAŽ ŠUMLAJ
 • 5.mesto boji kadetkinje -54kg: PETRA PLANINC
 • 7.mesto kate kadetkinje: NASTJA GALIČ

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Žalec) - Dve medalji za brežiške karateiste


V soboto 05.03.2011 so se tekmovalci Karate Kluba Brežice udeležili 9. Mednarodnega karate pokala Žalca 2011. Tekmovanja so se udeležili Petra Planinc, Lea Travnikar in Aljaž Šumljaj. Tekmovanje je potekalo v katah in športnih borbah. Aljaž Šumljaj je nastopil v katah in zasedel 5.mesto v kategoriji dečkov do 11 let. Po odlično izvedeni prvi kati je v drugem kolu klonil proti kasnejšemu zmagovalcu. Petra Planinc je nastopila v športnih bojih v kategoriji kadetinj -54kg in zasedla odlično 3.mesto. Petra je ponovno dokazala, da je športnica visokega ranga. Športna sreča ji ni bila naklonjena samo proti kasnejši zmagovalki. Lea Travnikar je prav tako nastopila v športnih bojih kadetkinj -47kg in prav tako zasedla odlično 3.mesto.


Lea Travnikar, Aljaž Šumlaj in Petra Planinc

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Velenje, 20.02.2011) - Karate klub Brežice osvojil štiri bronaste kolajne na državnem prvenstvu za veterane


To nedeljo je v Velenju v okviru Karate zveze Slovenije potekalo člansko državno prvenstvo v karateju za posameznike ter državno prvenstvo v katah za veterane. Na tekmovanju je nastopilo 93 tekmovalcev in tekmovalk iz 44 slovenskih klubov. Veterani karate kluba Brežice so se izvrstno izkazali in osvojili 4 bronaste kolajne.

V katah je to leto prvič nastopila novopečena članica Tina Štefančič, ki je izgubila šele v polfinalu s kasnejšo zmagovalko in reprezentantko Ines Švarc iz Maribora. V izvedbi kate za bronasto kolajno je Tina naredila svojo do sedaj najboljšo izvedbo obvezne kate "Jion" in za las izgubila državni bron. S končnim 5.mestom med članicami si je Tina priborila svoj največji uspeh na državnih prvenstvih ter dokazala, da je v zadnjem letu zelo napredovala.


Brežiški veterani s trenerjem: od leve Dubravko Smirić, Mateja Petančič, Christian Kajtna, Metka Galič, Franc Bajs

Po nastopu članov in članic v katah so na tatamije stopili veterani in veteranke v katah. Posebnost veteranske ekipe karate kluba Brežic je bila ta, da je Karate zveza Slovenije prvič na državnih prvenstvih lahko spremljala nastope z Gojyu-Ryu katami, saj v Brežicah to zvrst Okinawskega karateja trenirajo edini v Sloveniji. Prav vsi nastopajoči brežiški veterani so se prebili do bronaste kolajne na veteranskem državnem prvenstvu ter si po tekmovanju zadali cilj izboljšanje rezultatov na naslednji preizkušnji.

Predsednik kluba Hrvoje Teo Oršanič je po tekmovanju povedal :"Zelo uspešni rezultati na tem tekmovanju so le dokaz, da se je vložek v vsa strokovna usposabljanja na Okinawi (Japonska) ter vsa organizacija seminarjev izplačala in zato je to edina prava pot po kateri mora klub stremeti tudi v bodoče."

Povzetek rezultatov:

 • 3.mesto kate veterani do 50let: FRANC BAJS
 • 3.mesto kate veterani nad 50let: DUBRAVKO SMIRIĆ
 • 3.mesto kate veteranke do 50let: MATEJA PETANČIČ
 • 3.mesto kate veteranke do 50let: METKA GALIČ
 • 5.mesto kate članice: TINA ŠTEFANČIČ

 

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

Velenje, 19.02.2011 - Aljaž Šumlaj osvojil bronasto kolajno


V soboto so v Velenju pripravili 6.tradicionalni karate turnir v spomin na Nestla Žganka, ustanovitelja novega Velenja. Turnirja, ki je na koledarju uradnih tekmovanj Karate zveze Slovenije, se je tokrat udeležilo 280 karateistov in karateistk iz Slovenije, Hrvaške in Italije. Od brežiških karateistov se je najbolje odrezal Aljaž Šumlaj, ki je osvojil bronasto kolajno v katah dečkov 10,11 let.


                                               Aljaž Šumlaj - 3.mesto kate dečki

Aljaž Šumlaj je za osvojitev bronaste kolajne moral tokrat premagati tri nasprotnike, izgubil pa je samo polfinalni boj s kasnejšim zmagovalcem. S svojo predanostjo na treningih, resnostjo pri treniranju ter uspehih na tekmovanjih se že kuje v zelo uspešnega tekmovalca ter vzor mnogim mladim karateistom. Na tekmovanju sta v bojih še nastopile Kaja Omerzo (boji st.deklice -50kg) in Lea Travnikar (kadetkinje -47kg) in dosegli 5.mesta v svojih kategorijah. Pri obeh je v odločilnih bojih za kolajno prevladala želja po uspehu in sta zato zaradi premočnih udarcev v glavo obe tudi izgubili.

Pomembnejša uvrstitev:

 • 3. mesto kate dečki: ALJAŽ ŠUMLAJ
 • 5. mesto boji st.deklice -50kg: KAJA OMERZO
 • 5. mesto boji kadetkinje -47kg: LEA TRAVNIKAR

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 Brežice, 16.02.2011

Upravni odbor na podlagi 23. člena Statuta Karate kluba Brežice, vabi člane na

1. IZREDNO SEJO SKUPŠČINE

Karate kluba Brežice

ki bo v soboto, dne 26.2.2011, ob 17.00 uri, v telovadnici Vrtca Mavrica v Brežicah

in predlaga naslednji

DNEVNI RED:

 1. Pozdrav in otvoritev skupščine, sprejem dnevnega reda, izvolitev organov skupščine
 2. Razrešitev člana Upravnega odbora
 3. Izvolitev in imenovanje člana Upravnega odbora
 4. Sprememba honorarjev trenerjev
 5. Plan dela v 2011
 6. Razno


S športnimi pozdravi!

Upravni odbor
Karate kluba Brežice

Gradivo najdete v priloženih datotekah.

 

VABILO

Brežice, 14.01.2011

Predsednik Karate kluba Brežice sklicuje redno letno skupščino Karate kluba Brežice, ki bo v petek, 11.februarja 2011 ob 19.00 uri v telovadnici Vrtca Mavrica Brežice z naslednjim dnevnim redom:

 1. Pozdrav in otvoritev
 2. Izvolitev organov skupščine
 3. Poročilo verifikacijske komisije
 4. Sprejem poslovnika o delu skupščine
 5. Pregled sklepov in potrditev zapisnika prejšnje skupščine
 6. Pregled dela v klubu za obdobje 2010, razprava in sprejem poročil UO,DR,NO,INV.KOM
 7. Pregled finančnega poročila za obdobje 2010, razprava in sprejem poročil
 8. Spremembe statuta
 9. Program dela za leto 2011
 10. Višina članarine
 11. Finančni načrt za leto 2011
 12. RaznoGradivo pod točko 4, 5, 6, 7, 9 in 10 najdete v priloženih datotekah.

S športnimi pozdravi!


Hrvoje Teo Oršanič, l.r.
predsednik

 

 

 

 

 

 

 

 

© KK Brežice 2007