ARHIV DOGODKOV - 2011

 

| 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012  

(Postojna): Mednarodni karate turnir: Žiga Suša zmagal, Nastja Galič bronasta

V soboto, 19.05.2012 je v potekal 11.mednarodni karate turnir "Postojna OPEN", kjer je nastopilo skoraj 500 tekmovalcev in tekmovalk iz 14-ih držav. Karate klub OBZORJE Brežice se je turnirja udeležil v manjši zasedbi, vendar ponovno dosegel odlične rezultate. Žiga Suša je nastopil v katah malčki ter suvereno premagoval celotno svojo konkurenco s 5:0 in ponovno stopil na najvišji prestol. Žiga je dokazal, da se v njem skriva ogromen talen in da s pridnostjo na rednih in dodatnih treningih raste v vrhunskega karateista. Njegova trenerka Nastja Galič je v kategoriji kate kadetkinje v izjemno močni mednarodni konkurenci izgubila le polfinale s kasnejšo zmagovalko Golaž iz Velenja ter osvojila stopničke in tako svoji letošnji zbirki medalj dodala še eno bronasto.zmagovalec med malčki Žiga Suša


bronasta Nastja Galič

Ostali tekmovalci Karate kluba OBZORJE Brežice Aljaž Šumlaj, Nika Omero ter Hana Suša tokrat niso posegli po vidnejših uvrstitvah, so pa pokazali ogromno talenta, požrtvovalnosti in zagona. Aljaž, Nika in Hana so izpadli v prvem kolu, svojo kato so izvedli tehnično zelo dobro, manjkalo jim je le nekaj več eksplozivnosti za napredek v naslednji krog. Nika, Hana in Žiga so se pomerili tudi v bojih, kjer pa jim športna sreča tokrat ni bila naklonjena, saj so izgubili po sodniških odločitvah. Vsi trije so pokazali izjemen pogum, borbenost in željo po dobrem rezultatu, kar v bodoče bojo nedvomno tudi dosegali.

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

Karate klub Obzorje Brežice v prispevku Posavki Obzornik (televizije Vaš Kanal), 03.05.2012

Prispevek poglejte od 20min 17s naprej.

 

 

(Ljubljana, 22.04.2012): 10 kolajn za Karate klub Obzorje Brežice na karate turnirju mladih

V nedeljo, 22.04.2012 je v Ljubljani potekal karate turnir mladih "Kimon 2012 - Open" na katerem je sodelovalo okoli 200 karateistov iz Slovenije. Tekmovalci so nastopili v katah, tehnikah, dogovorjenih in prostih bojih. Tekmovanje je namenjeno predvsem druženju med vrstniki ter spoznavanju novih karate prijateljev iz drugih klubov. Tokrat se je tekme udeležilo 10 tekmovalcev in tekmovalk iz Karate kluba Obzorje Brežice, ki so osvojili tudi odličnih 10 kolajn: 4 zlate, 1 srebrno in 5 bronastih.


dobitniki kolajn iz Karate kluba Obzorje Brežice s trenerjema Metko Galič in Christianom Kajtna


Zlati zmagovalci so postali Nastja Galič, David Bajs, Hana Suša in Kaja Budič. Nastja Galič je v katah med kadetkinjami premagala vso konkurenco s 3:0 ter zanesljivo stopila na najvišjo stopničko. Njene izvedbe kat so iz tekmovanja v tekmovanje čedalje bolj zrele, popolne in vrhunske. David Bajs je prav tako zmagal med kadeti in tako osvojil svojo prvo zlato kolajno v katah. Hana Suša je med deklicami 11-13 let v katah tudi posegla po svoji prvi zlati kolajni ter dokazala, da njen čas šele prihaja. Vse skupaj pa je najbolj prijetno presenetila Kaja Budič, ki je v bojih mladink +56kg zelo prepričljivo premagala vse svoje konkurentke. Kaja se je borila izjemno: čvrsto, napadalno in nepopustljivo, kar je vsekakor njen najboljši prikaz bojev v njeni tekmovalni poti ter dokaz, da bo to zagotovo njena tekmovalna sezona.

Edino srebrno kolajno je osvojil Jure Čudič v bojih kadetov -55kg, kjer je v finalnem boju bil boljši od svojega nasprotnika vendar sodniki niso dovoljevali tako močnih udarcev v telo in je Juretu zato zlata kolajno spolzela iz rok zaradi pridobljenih kazenskih točk. Vsekakor ima njegovo srebro zagotovo zlat sijaj.

Bronasti so tokrat bili Dejan Debelak (boji dečki -45kg), Ana Sever (kate deklice), Žiga Suša (boji dečki -35kg), Hana Suša (boji deklice -40kg) in Jure Čudič (kate kadeti). Velja omeniti, da so vsi dobitniki bronaste kolajne (razen Jureta) nastopili tokrat prvič na tekmovanju v svoji disciplini in pokazali izjemno znanje karateja in pogum. Največji delež zaslug za mlade upe pripada tudi njihovim trenerkam Nastji in Metki Galič, ki jim skozi treninge in tekmovanja dajejo vzgled in napotke, da postanejo boljši karateisti in karateistke. Vsekakor se za pomladek brežiškega karateja ni bati, ker nove zvezde že prihajajo!

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Lucija, 31. 3. 2012): Žiga Suša zmagal na 1. pokalni tekmi 2012, 4 kolajne za Karate klub Obzorje Brežice

Člani Karate kluba Obzorje Brežice so dosegli izjemen uspeh na prvi letošnji pokalni tekmi v borbah in katah za starostne kategorije do 18 let, ki jo je v soboto, 31. 3. 2012, organizirala Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem DBV Piran v športni dvorani v Luciji.

Največji dosežek je na tekmi uspel mlademu 7- letnemu Žigi Suši, ki je v svoji kategoriji premagal vse nasprotnike in zmagal s kato Gekisai Ichi. Svojo kato je na tekmovanju izvedel kar osemkrat, saj so imeli organizatorji tokrat veliko težav in so v Žigini kategoriji tekmovalci ponavljali vse svoje dvoboje. Eksplozivni, zelo borbeni in tudi že natančni Žiga je na tem tekmovanju pokazal izjemno koncentracijo in vse svoje dvoboje gladko zmagal, kar je pripeljalo do prve zmage Gojyu-Ryu karateja v Sloveniji.V kategoriji kat je med mlajšimi deklicami nastopila Hana Suša. V treh krogih se je s svojo elegantno in vse boljšo izvedbo kat Gekisai Ichi in Gekisai Ni prebila do repasaža, kjer pa je zaradi ponavljanja iste kate dvoboj izgubila, v prihodnosti pa bo v svoji kategoriji prav gotovo posegala tudi po medaljah. Aljaž Šumlaj je nastopil v kategoriji starejših dečkov in ponovno pokazal napredek v izvajanju Gojyu-Ryu principov v kati, kar pa tokrat še ni zadostovalo za medaljo, saj so v starejših kategorijah zmagovali tekmovalci, ki so izvajali predvsem kate Shotokan stila. Med kadeti sta svoji kati predstavila tudi David Bajs in Jure Čudič. Oba sta izvajala Saifo, vendar tokrat še nista uspela priti v repasaže. Kadetinja Nastja Galič je v svoji zelo težki konkurenci uspela v treh krogih izvesti visoke Gojyu-Ryu kate, in sicer Seipai, Seisan in Korurunfo, kar se sicer videva bolj na mednarodnih tekmah, saj so med slovenskimi karateisti te kate še dokaj neznane. Nastja tokrat ni dobila medalje, pokazala pa je veliko virtuoznosti in izjemnega občutka za izvedbo ter tako dobila aplavz in posebne pohvale tudi s strani trenerjev drugih ekip.

V popoldanskem času so brežiški karateisti izjemno uspešno nastopili tudi v borbah. Med kadetinjami je prva nastopila Lea Travnikar, in sicer v kategoriji do 47 kg. V prvih dveh kolih je pokazala odlične ročne tehnike in veliko borbenosti ter obe borbi zmagala, v finalu pa ji je zmanjkalo malo moči in je tako osvojila srebrno medaljo. Jure Čudič, ki je nastopil v kategoriji kadetov do 57 kg, se je prav tako boril zelo pogumno in ves čas napadal, kar ga je na koncu pripeljalo do bronaste medalje. Med mladinkami nad 59 kg pa je že proti večeru prvič nastopila tudi Kaja Budič. V finalu je sicer izgubila dvoboj zaradi premočnih kontaktov, pokazala pa je veliko srčnosti in poguma ter se skupaj z ostalimi veselila svoje srebrne medalje.

Povzetek medalj:

 • 1.mesto kate najmlajši: ŽIGA SUŠA
 • 2.mesto boji kadetkinje -47kg: LEA TRAVNIKAR
 • 3.mesto boji mladinke +59kg: KAJA BUDIČ
 • 3.mesto kadeti -57kg: JURE ČUDIČ

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Laško, 24.-25. Marec, 2012): Nastja Galič in Lea Travnikar bronasti na mednarodnem karate turnirju Slovenija Open 2012


Ta vikend je v Laškem potekal veliki mednarodni karate turnir Thermana Slovenia Open 2012. Sodelovalo je okoli 500 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Avstrije, Slovaške, Nemčije, Italije in Švedske. Karate klub OBZORJE Brežice je tokrat nastopal z močnejšo žensko ekipo v sestavi Hana Suša, Nika Omerzu, Kaja Omerzu, Nastja Galič, Lea Travnikar in Kaja Budič, v moški konkurenci pa se je tokrat pomeril le Aljaž Šumlaj.


Bronasti članici Karate kluba OBZORJE Brežice (z leve: Lea Travnikar in Nastja Galič)


Med kataši sta najprej nastopili Hana Suša in Nika Omerzo v kategoriji mlajših deklic. Obe sta pokazali napredek v izvedbi zlasti na področju ostrine in borbenosti, vendar nista uspeli priti do boja za medalje. Med starejšimi dečki se je Aljaž Šumlaj uspel prebiti do repasaža, kjer pa je kljub zelo dobri izvedbi kate izgubil proti močnejšemu nasprotniku. V konkurenci kadetinj je najprej nastopila Kaja Omerzo, ki je v drugem kolu zelo dobro izvajala kato Saifa, a dvoboj žal izgubila zaradi nekaj tehničnih napak. Za njo je nastopila najboljša brežiška katašica Nastja Galič, ki se je na to tekmovanje pripravljala tudi na Japonski Okinawi. Odlično je izvedla kar štiri kate, in sicer Saifo, Seipai, Seisan in Kururunfo. V drugem kolu je sicer po točkah izgubila proti kasnejši zmagovalki Azri Golač, v obeh repasažih pa naknadno gladko zmagala in pokazala izvrstno znanje, veliko zrelost in napredek, kar je opazila tudi publika, ki jo je za izvedbe nagrajevala z močnimi aplavzi. Nastji se redno delo in udeležba na največjih svetovnih turnirjih kaže v vse večji izkušenosti in prepričljivosti, za kar so jo pohvalili tako največji mojstri na Okinawi kot trenerji in sodniki na turnirju. Končno osvojeno tretje mesto in bronasta medalja v prestižni kategoriji kat je priznanje za Nastjo in njene trenerje.

V borbah so nastopile tri brežiške kadetinje, vsaka v svoji težnostni kategoriji. Lea Travnikar je nastopila v najlažji kategoriji do 47 kg in osvojila bronasto kolajno, Kaja Omerzo, ki je kot najmlajša prvič tekmovala med kadetinjami v kategoriji do 54 kg, je borbo izgubila zaradi neizkušenosti in nepoznavanja novih tekmic, Kaja Budič pa je ponovno nastopila v najtežji kategoriji nad 54 kg, kjer pa kljub veliki borbenosti tokrat ni uspela premagati svoje večne tekmice Žane Magajna.

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Brežice, 22.03.2012): sprejem članov Karate kluba OBZORJE Brežice pri županu občine Brežice


Brežice – Župan Občine Brežice Ivan Molan je sprejel člane in članici Karate kluba OBZORJE Brežice, ki so na svetovnem prvenstvu na Okinawi (Japonska) v katah in kobudu dosegli zgodovinski uspeh kluba, saj so skupno osvojili kar 9 individualnih in ekipnih medalj. Župan Ivan Molan je tekmovalcem čestital z mislijo, da so uspehi rezultat predanega dela klubov in stalne podpore, ki jo Občina Brežice namenja za izvajanje programov športa.


Od leve proti desni: Hrvoje T. Oršanič, predsednik KK Obzorje Brežice; Mateja Petančič; Ivan Molan, župan Občine Brežice; Christian Kajtna, Darko Cicvarić in Nastja Galič (odsoten je bil član KK Brežice Franc Bajs)


Udeležba na povabilo častnega predsednika I.M.G.K.A. Meitatsu Yagija

Ekipa Karate kluba Obzorje Brežice se je v sestavi Christian Kajtna, Franc Bajs, Darko Cicvarić, Nastja Galič, Mateja Petančič ter Hrvoje Teo Oršanič udeležila slovesnosti ob 100. obletnici rojstva velikega karate mojstra Meitoku Yagija in svetovnega prvenstva v katah in kobudu v organizaciji Mednarodne Meibukan Gojyu-Ryu Karate zveze (I.M.G.K.A.), ki je potekalo v glavnem mestu Okinawe, v Nahi, na Japonskem.


Redna podpora delovanju športnih društev

Župan je omenil, da občina Brežice redno namenja proračunska sredstva za izvajanje programov športa različnim društvom in klubom, saj se zaveda pomena, ki ga imajo društva na področju vzgoje za kakovostno in aktivno preživljanje prostega časa pri otrocih in mladih. Poleg finančne podpore je društvom na voljo tudi ustrezna športna infrastruktura, ki je bila lani nadgrajena z večnamensko športno dvorano Brežice.

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Okinawa - Japonska): Zgodovinski uspeh članov Karate kluba OBZORJE Brežice na mednarodnem področju ob 100-i obletnici rojstva velikega karate mojstra Meitoku Yagija


Na povabilo častnega predsednika I.M.G.K.A. (Mednarodna Meibukan Gojyu-Ryu Karate zveza) Meitatsu Yagija, 10.DAN so se člani Karate kluba OBZORJE Brežice udeležili dogodkov ob 100-i obletnici rojstva njegovega očeta in učitelja, velikega mojstra Meitoku Yagija, 10.DAN, ki so od 27.02.-06.03.2012 zaznamovale celotno Okinawo. Izjemna čast, da so predstavljali Slovenijo na svetovnem shodu ob tako pomembnem dogodku je doletela naslednje člane: Christian Kajtna, Franc Bajs, Darko Cicvarić, Nastja Galič, Mateja Petančič ter Hrvoje Teo Oršanič. Vse dogodke je spremljala tudi okinawska televizija RBC ter največji okinawski časopis Ryukyu Shimpo.


skupinski posnetek udeležencev interviewa na sedežu časopisa Ryukyu Shimpo

Prvi dogodek v sklopu praznovanja jubileja se je začel 01.03.2012 s karate seminarji v Budokanu (dvorana za borilne veščine) v Nahi, glavnem mestu Okinawe. V dveh dneh je preko 400 udeležencev iz celega sveta v šestih treningih izmenjalo svoje izkušnje z drugimi udeleženci, ponovilo vse svoje znanje, popravilo morebitne napake ter se naučilo tudi nekaj novega. Treninge so vodili najvišji mojstri Hombu dojota in zato je bil vsak trening še dodaten poseben izziv za vse udeležence. Ob koncu seminarja so potekala tudi testiranja za višje pasove. Iz Slovenije sta se preizkusa udeležila Christian Kajtna in Darko Cicvarić. Oba sta pokazala zelo veliko stopnjo znanja iz Gojyu-Ryu stila karateja, umirjenost, zrelost in hkrati natančnost ter tako uspešno opravila izpit višje stopnje mojstra. Darko Cicvarić je tako postal mojster karateja, 3.DAN, Christian Kajtna pa je pridobil naziv mojstra karateja, 5.DAN, kar je tudi najvišji naziv v Karate Klubu OBZORJE Brežice in tudi v Sloveniji v Gojyu-Ryu karateju.


Christian Kajtna, Akihito Yagi ter Darko Cicvarić z diplomami za uspešno opravljen test

Časa za proslavljanje ni bilo saj je 03.03.2012 sledilo I.M.G.K.A. svetovno prvenstvo v katah in kobudu (kate z orožji). Svetovno prvenstvo je bilo organizirano na zelo visokem nivoju s tradicionalno japonsko natančnostjo in v zelo prijateljskem duhu. Vsi člani iz Slovenije so nastopili v svojih kategorijah in dosegli zgodovinski uspeh za Slovenijo. Nastja Galič je postala svetovna prvakinja v katah v kategoriji barvni pasovi mešanih spolov v starosti 13-17let. Vrhunsko je svoj nastop opravila tudi Mateja Petančič, ki je postala svetovna prvakinja v kategoriji veterank barvnih pasov. Darko Cicvarić je s svojimi izvedbami kat postal kar dvojni svetovni podprvak v katah mojstrov ter kobudo katah (z orožji). Hrvoje Teo Oršanič, predsednik karate kluba OBZORJE Brežice je nastopil v kategoriji veteranov barvnih pasov ter osvojil odlično bronasto kolajno. V kategoriji kobuda (kate z orožji) mojstrov stopenj 4. in 5.DAN se je do bronaste kolajne prebil tudi Christian Kajtna, medtem ko je Franc Bajs na koncu zasedel nehvaležno 4.mesto v katah mojstrov. Posamezni zgodovinski uspeh Slovenije so dopolnili tudi ekipni nastopi in sicer: svetovna ekipna podprvaka v sestavi Darko Cicvarić in Nastja Galič sta postala v kategoriji mešanih ekip črnih pasov, bronasti kolajni pa sta si priborili tudi ekipa Hrvoje Teo Oršanič in Mateja Petančič v kategoriji mešanih ekip barvnih pasov ter Hrvoje Teo Oršanič, Franc Bajs in Mateja Petančič v kategoriji mešanih ekip in mešanih pasov. Z devetimi osvojenimi medaljami na I.M.G.K.A. svetovnem prvenstvu je bila Slovenija med najuspešnejšimi udeleženci za kar smo prejeli tudi posebno ustno pohvalo samega organizatorja.


reprezentanca Slovenije z osvojenimi kolajnami na I.M.G.K.A. svetovnem prvenstvu

V nedeljo, 04.03.2012 je bil vrhunec praznovanja visokega jubileja, ki smo ga obeležili s proslavo ter javnimi nastopi v nacionalnem gledališču Okinawe. Proslavo, ki je bila organizirana v čast okrogle obletnice rojstva velikega mojstra Meitoku Yagija, je spremljala okinawska televizija in časopis ter vsi pomembni karate mojstri Okinawe, saj je Meitoku Yagi karate legenda v celem svetu. Za nastop so bili izbrani karateisti iz 14-ih držav sveta in od tega je izjemna čast pripadla Sloveniji, ki je nastopila kar z dvema izvedbama, saj so najprej nastopili vsi člani Karate kluba OBZORJE Brežice v ekipnem nastopu kate San Sei Ryu, nato pa je še solo izvedbo opravil Christian Kajtna s kato Byakko. Takoj po nastopu so prejeli tudi pohvale mojstra Meitatsu Yagija, 10.DAN (sina Meitoku Yagija). Nastop v tako izjemni dvorani, pred tako pomembnimi gosti ter ob tako visokem jubileju bo vsekakor ostal v večnem spominu vseh nastopajočih.


Skupinska slika udeležencev svečanega nastopa v gledališču ob 100-i obletnici rojstva Meitoku Yagija

V torek, 06.03.2012, na dan, ko se je pred sto leti rodil veliki mojster Meitoku Yagi so se udeleženci odpravili na pokopališče, kjer je mojster tudi pokopan. V spomin na jubilej so prisostvovali odkritju obeležja in spominske plošče, ki bo vse mimoidoče ter karateiste vsega sveta opozarjala, da tukaj počiva Meitoku Yagi, eden največjih karate mojstrov Okinawe. Blagoslov groba in spomenika je po tradiciji opravil vrhovni duhovnih v skladu z japonskimi običaji. Po opravljeni ceremoniji so se vodje vseh držav dobili na skupnem sestanku, kjer so povzeli dejanja v preteklosti ter razpravljali in sklenili dogovore o bodočem delovanju I.M.G.K.A. zveze. Zaključek vseh prireditev je bil mednarodni simpozij, kjer je Christian Kajtna nastopil v imenu Slovenije in Europe.


skupinska fotografija na grobu Meitoku Yagija (z leve Akihito Yagi, Christian Kajtna, Meitatsu Yagi, Hrvoje Teo Oršanič, Mateja Petančič in Akihiro Yagi)

Takšen izjemen uspeh članov Karate kluba OBZORJE Brežice ne bi bil mogoč brez stalnih in občasnih podpornikov: Obzorje Invest d.o.o., Občina Brežice, GEN Energija d.o.o., Elmont d.o.o., Agencija ARAO, Kontrola zračnega prometa Slovenije d.o.o., Numip d.o.o., NEK d.d., Kardanske gredi Cerjak d.o.o., HESS d.o.o., Mipo d.o.o., Sipro Inženiring d.o.o., NI TRADE d.o.o., PSE d.o.o., Vulkanizerstvo Furlan, Kostak d.d. ter Artisk s.p. Iskreno hvala za vaš podporo pri uresničitvi naših sanj!

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Žalec, 3. 3. 2012): Srebro za Karate klub Obzorje Brežice na mednarodni tekmi v Žalcu


To soboto je Karate klub Žalec v svoji športni dvorani organiziral jubilejni 10. mednarodni karate pokal Žalca, na katerem je nastopilo okoli 400 tekmovalcev iz 48 klubov iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Bosne in Hercegovine ter Hrvaške. Za Karate Klub Obzorje Brežice je tokrat nastopila nekoliko okrnjena ekipa, saj je nekaj trenerjev in tekmovalcev v tem času na Japonskem.

Najprej se je v kategoriji najmlajših katašev predstavil trenutno največji up brežiškega karateja komaj 7-letni Žiga Suša. S svojo eksplozivnostjo in borbenostjo je dokazal, da ima izjemne predispozicije, da se razvije v odličnega borca in bo v prihodnje prav gotovo posegel tudi po medaljah, čeprav so se mu tokrat zaradi manjših tehničnih nedoslednosti še izmikale. V kategoriji deklic je nastopila Hana Suša, ki se je prebila v drugo kolo in prisotne navdušila s svojo eleganco in umirjenostjo pri izvedbi kate Gekisai Ni. Do medalje jo je ločilo le še nekaj dodatne eksplozivnosti in moči. Med dečki je nastopil Aljaž Šumlaj, ki je v svojem nastopu pokazal dosti zrelosti in velik napredek v izvajanju Gojyu-Ryu karateja, kar pa tokrat še ni bilo dovolj učinkovito za premoč med tekmovalci, ki so izvajali predvsem Shotokan kate.

Ob koncu dopoldanskega dela so se med seboj pomerili tudi številni veterani in veteranke v katah. Ob močni podpori svojih mladih tekmovalcev je za Brežičane nastopila tudi njihova trenerka Metka Galič. V treh kolih se je s katami Saifa, Shisochin in Sanseiryu gladko brez izgubljenega boja prebila do finala in ob navdušenju svojih učencev osvojila srebrno medaljo. Premagala jo je le aktualna državna prvakinja Šefka Golač. Nastop trenerke in podpora njenih učencev kaže na pomen in moč medgeneracijske povezanosti, ki lahko tudi preko skupnega treninga karateja pripelje do sožitja.
Slika 1: Žiga Suša, Metka Galič in Hana SušaV popoldanskem delu so se tekmovalci pomerili v prostih borbah. Za Karate klub Obzorje Brežice je v izjemno težki kategoriji kadetinj nastopila naša najboljša borka Petra Planinc. V drugem kolu se je pomerila s Tino Stegel, kasnejšo zmagovalko, in kljub izjemni borbenosti in prikazanih odličnih tehnikah ostala izven boja za medalje, saj so bili repasaži zaradi množičnosti odpovedani.

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Žalec, 18.02.2012) - 3 medalje za Karate klub OBZORJE Brežice na državnem prvenstvu v katah za veterane


V soboto, 18.02.2012 je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem KK Žalec v športni dvorani OŠ Žalec organizirala Državno prvenstvo v katah za člane/ice in veterane/ke. Karate klub OBZORJE Brežice so v veteranskih starostnih kategorijah zastopali tekmovalci - mlajši veterani/ke od napolnjenih 37 do 50 let na dan tekme: Mateja Petančič, Franc Bajs, Darko Cicvarić in Fedja Marković; veterani nad 50 let na dan tekme pa, Dubravko Smirić in Hrvoje Teo Oršanič. Slednjemu je bilo to po skoraj štirih desetletjih mirovanja prvo ponovno tekmovanje v karateju. Tekmovanje je bilo odlično organizirano in je potekalo nemoteno. V pavzi pred finalnimi nastopi tekmovalcev je kulturni program s plesom z vrtečimi lučkami izvedla plesalka Biba.

Kljub temu, da so na tekmovanju prevladovale Shotokan in Shito-Ryu kate, so naši tekmovalci z izvrstno izvedenimi Goju-Ryu katami dosegli odlične uvrstitve, saj je 3.mesto med mlajšimi veterankami dosegla Mateja Petančič, med mlajšimi veterani pa sta tretje mesto dosegla tudi Franc Bajs in Darko Cicvarić. Med starejšimi veterani sta Dubravko Smirić in Hrvoje Teo Oršanič sicer ostala brez uvrstitev na zmagovalne stopničke, a sta v ostri konkurenci odlično izvedla svoji kati.


Dobitniki medalj karate kluba OBZORJE Brežice na DP za veterane (z leve: Darko Cicvarić, Mateja Petančič in Franc Bajs)Zelo uspešni rezultati trenerjev na tem tekmovanju so le dokaz, da se vložek v vsa strokovna usposabljanja na Okinawi (Japonska) ter vsa organizacija seminarjev izplača in zato je to edina prava pot po kateri mora Karate klub OBZORJE Brežice stremeti tudi v bodoče. Del trenerjev in tekmovalcev se konec tega meseca odpravlja na Okinawo, kjer se bojo udeležili proslave ob 100-i obletnici rojstva pokojnega velikega mojstra Meitoku Yagija, 10.DAN. Ob sklopu večdnevne proslave se bojo člani Karate kluba OBZORJE Brežice udeležili različnih seminarjev, treningov, tekmovanja, demonstracij, simpozija in sestankov vseh udeležencev iz celega sveta"

Povzetek rezultatov:

 • 3.mesto kate veterani do 50let: FRANC BAJS
 • 3.mesto kate veterani do 50let: DARKO CIVCARIĆ
 • 3.mesto kate veteranke do 50let: MATEJA PETANČIČ

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

VABILO

Brežice, 24.01.2012

Predsednik Karate kluba Brežice sklicuje redno letno skupščino Karate kluba Brežice, ki bo v petek, 10. februarja 2012 ob 19.00 uri v telovadnici Vrtca Mavrica Brežice z naslednjim dnevnim redom

 1. Pozdrav in otvoritev
 2. Izvolitev organov skupščine
 3. Poročilo verifikacijske komisije
 4. Sprejem poslovnika o delu skupščine
 5. Pregled sklepov in potrditev zapisnika prejšnje skupščine
 6. Pregled dela v klubu za obdobje 2011, razprava in sprejem poročil UO,DR,NO,INV.KOM
 7. Pregled finančnega poročila za obdobje 2011, razprava in sprejem poročil
 8. Volitve
 9. Program dela za leto 2012
 10. Višina članarine
 11. Finančni načrt za leto 2012
 12. Razno


Gradivo pod točko 4, 5, 6, 7, 9 in 11 najdete v priloženih datotekah.

S športnimi pozdravi!

Hrvoje Teo Oršanič, l.r.
predsednik

 

(Samobor): 21.karate Grand Prix Croatia


V soboto in nedeljo je v Samoboru (Hrvaška) potekal eden največjih mednarodnih karate turnirjev v tem delu Evrope. Na samem tekmovanju je nastopilo preko 1.000 tekmovalcev iz 20-ih evropskih držav. Ker je naslednji mesec kadetsko in mladinsko evropsko prvenstvo v Azerbajdžanu, je omenjena tekma bila zadnji preizkus za vse nastopajoče in zato je večina držav pripeljala kar svoje reprezentance. Svetovna karate zveza (WKF) je tudi konec lanskega leta sprejela spremembo tekmovalnih pravil in zato je to tekmovanje bilo tudi prvo, kjer so se ta nova pravila že uporabljala tako za sodnike, kot za tekmovalce.

Za Karate klub Brežice je bilo to prvo tekmovanje v tem letu in zato sta nastopili le kadetkinji Petra Planinc (borbe) in Nastja Galič (kate). V soboto, 21.01.2012 je najprej nastopila Petra v bojih kadetkinj -54kg, kjer je bilo prijavljenih 35 tekmovalk in kar nekaj nosilk evropskih in svetovnih medalj. Petra je svoj boj pričela zelo eksplozivno in napadalno tako, da se je nasprotnica vseskozi umikala. V eni izmed obojestranskih akcij so žal Petrini nasprotnici sodniki dosodili točko. V preostanku časa do konca boja je Petra še bolj napadala, vendar ne dovolj odločno za preobrat v tekmi ter tako v prvem krogu izgubila z 0:1. Nedelja je bila namenjena predvsem za kata nastope. Nastja Galič je s svojim zrelim nastopom, umirjenostjo in pripadnostjo, še enkrat pokazala, da je vrhunska karateistka. Proti reprezentantki Srbije je za las izgubila z 2:3 ter dokazala, da se lahko kosa z najboljšimi v Evropi, kar bo tudi že poskusila uresničiti že v prihajajočih tekmovanjih.


Petra Planinc v izvajanju nožnega udarca


Nastja Galič v izvajanju shitei kate Seipai

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Brežice) - Medletno preverjanje znanja in polaganje za pasove v Karate klubu Brežice


Od ponedeljka do četrtka, 16.-18.01.2012 so v Karate klubu Brežice potekali izpiti za pasove. Tokrat so pravico pristopa k izpitu imeli nižji pasovi (vključno do zelenega pasu). Na izpitu je tričlanska komisija brežiških trenerjev in mojstrov karateja (Christian Kajtna, 4.DAN, Franc Bajs, 3.DAN in Darko Grozdina, 3.DAN) preverjala napredek članov v karate tehniki, katah (namišljenem boju), dogovorjenem boju in prostem boju. Izpit je uspešno opravilo 36 kandidatov (11 kandidatov za beli pas, 10 kandidatov za oranžni pas ter 15 kandidatov za zeleni pas), eden kandidat pa je bil neuspešen. Vsi člani so za svoj napredek prejeli tudi diplomo.


člani Karate kluba Brežice z diplomami za uspešno osvojene nove pasove

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© KK Brežice 2007

Karate Klub Brežice
   
 
 

 

 
 

 

ARHIV DOGODKOV - 2011

 

| 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012  

(Laško, 24.-25. Marec, 2012): Nastja Galič in Lea Travnikar bronasti na mednarodnem karate turnirju Slovenija Open 2012


Ta vikend je v Laškem potekal veliki mednarodni karate turnir Thermana Slovenia Open 2012. Sodelovalo je okoli 500 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Avstrije, Slovaške, Nemčije, Italije in Švedske. Karate klub OBZORJE Brežice je tokrat nastopal z močnejšo žensko ekipo v sestavi Hana Suša, Nika Omerzu, Kaja Omerzu, Nastja Galič, Lea Travnikar in Kaja Budič, v moški konkurenci pa se je tokrat pomeril le Aljaž Šumlaj.


Bronasti članici Karate kluba OBZORJE Brežice (z leve: Lea Travnikar in Nastja Galič)


Med kataši sta najprej nastopili Hana Suša in Nika Omerzo v kategoriji mlajših deklic. Obe sta pokazali napredek v izvedbi zlasti na področju ostrine in borbenosti, vendar nista uspeli priti do boja za medalje. Med starejšimi dečki se je Aljaž Šumlaj uspel prebiti do repasaža, kjer pa je kljub zelo dobri izvedbi kate izgubil proti močnejšemu nasprotniku. V konkurenci kadetinj je najprej nastopila Kaja Omerzo, ki je v drugem kolu zelo dobro izvajala kato Saifa, a dvoboj žal izgubila zaradi nekaj tehničnih napak. Za njo je nastopila najboljša brežiška katašica Nastja Galič, ki se je na to tekmovanje pripravljala tudi na Japonski Okinawi. Odlično je izvedla kar štiri kate, in sicer Saifo, Seipai, Seisan in Kururunfo. V drugem kolu je sicer po točkah izgubila proti kasnejši zmagovalki Azri Golač, v obeh repasažih pa naknadno gladko zmagala in pokazala izvrstno znanje, veliko zrelost in napredek, kar je opazila tudi publika, ki jo je za izvedbe nagrajevala z močnimi aplavzi. Nastji se redno delo in udeležba na največjih svetovnih turnirjih kaže v vse večji izkušenosti in prepričljivosti, za kar so jo pohvalili tako največji mojstri na Okinawi kot trenerji in sodniki na turnirju. Končno osvojeno tretje mesto in bronasta medalja v prestižni kategoriji kat je priznanje za Nastjo in njene trenerje.

V borbah so nastopile tri brežiške kadetinje, vsaka v svoji težnostni kategoriji. Lea Travnikar je nastopila v najlažji kategoriji do 47 kg in osvojila bronasto kolajno, Kaja Omerzo, ki je kot najmlajša prvič tekmovala med kadetinjami v kategoriji do 54 kg, je borbo izgubila zaradi neizkušenosti in nepoznavanja novih tekmic, Kaja Budič pa je ponovno nastopila v najtežji kategoriji nad 54 kg, kjer pa kljub veliki borbenosti tokrat ni uspela premagati svoje večne tekmice Žane Magajna.

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Brežice, 22.03.2012): sprejem članov Karate kluba OBZORJE Brežice pri županu občine Brežice


Brežice – Župan Občine Brežice Ivan Molan je sprejel člane in članici Karate kluba OBZORJE Brežice, ki so na svetovnem prvenstvu na Okinawi (Japonska) v katah in kobudu dosegli zgodovinski uspeh kluba, saj so skupno osvojili kar 9 individualnih in ekipnih medalj. Župan Ivan Molan je tekmovalcem čestital z mislijo, da so uspehi rezultat predanega dela klubov in stalne podpore, ki jo Občina Brežice namenja za izvajanje programov športa.


Od leve proti desni: Hrvoje T. Oršanič, predsednik KK Obzorje Brežice; Mateja Petančič; Ivan Molan, župan Občine Brežice; Christian Kajtna, Darko Cicvarić in Nastja Galič (odsoten je bil član KK Brežice Franc Bajs)


Udeležba na povabilo častnega predsednika I.M.G.K.A. Meitatsu Yagija

Ekipa Karate kluba Obzorje Brežice se je v sestavi Christian Kajtna, Franc Bajs, Darko Cicvarić, Nastja Galič, Mateja Petančič ter Hrvoje Teo Oršanič udeležila slovesnosti ob 100. obletnici rojstva velikega karate mojstra Meitoku Yagija in svetovnega prvenstva v katah in kobudu v organizaciji Mednarodne Meibukan Gojyu-Ryu Karate zveze (I.M.G.K.A.), ki je potekalo v glavnem mestu Okinawe, v Nahi, na Japonskem.


Redna podpora delovanju športnih društev

Župan je omenil, da občina Brežice redno namenja proračunska sredstva za izvajanje programov športa različnim društvom in klubom, saj se zaveda pomena, ki ga imajo društva na področju vzgoje za kakovostno in aktivno preživljanje prostega časa pri otrocih in mladih. Poleg finančne podpore je društvom na voljo tudi ustrezna športna infrastruktura, ki je bila lani nadgrajena z večnamensko športno dvorano Brežice.

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Okinawa - Japonska): Zgodovinski uspeh članov Karate kluba OBZORJE Brežice na mednarodnem področju ob 100-i obletnici rojstva velikega karate mojstra Meitoku Yagija


Na povabilo častnega predsednika I.M.G.K.A. (Mednarodna Meibukan Gojyu-Ryu Karate zveza) Meitatsu Yagija, 10.DAN so se člani Karate kluba OBZORJE Brežice udeležili dogodkov ob 100-i obletnici rojstva njegovega očeta in učitelja, velikega mojstra Meitoku Yagija, 10.DAN, ki so od 27.02.-06.03.2012 zaznamovale celotno Okinawo. Izjemna čast, da so predstavljali Slovenijo na svetovnem shodu ob tako pomembnem dogodku je doletela naslednje člane: Christian Kajtna, Franc Bajs, Darko Cicvarić, Nastja Galič, Mateja Petančič ter Hrvoje Teo Oršanič. Vse dogodke je spremljala tudi okinawska televizija RBC ter največji okinawski časopis Ryukyu Shimpo.


skupinski posnetek udeležencev interviewa na sedežu časopisa Ryukyu Shimpo

Prvi dogodek v sklopu praznovanja jubileja se je začel 01.03.2012 s karate seminarji v Budokanu (dvorana za borilne veščine) v Nahi, glavnem mestu Okinawe. V dveh dneh je preko 400 udeležencev iz celega sveta v šestih treningih izmenjalo svoje izkušnje z drugimi udeleženci, ponovilo vse svoje znanje, popravilo morebitne napake ter se naučilo tudi nekaj novega. Treninge so vodili najvišji mojstri Hombu dojota in zato je bil vsak trening še dodaten poseben izziv za vse udeležence. Ob koncu seminarja so potekala tudi testiranja za višje pasove. Iz Slovenije sta se preizkusa udeležila Christian Kajtna in Darko Cicvarić. Oba sta pokazala zelo veliko stopnjo znanja iz Gojyu-Ryu stila karateja, umirjenost, zrelost in hkrati natančnost ter tako uspešno opravila izpit višje stopnje mojstra. Darko Cicvarić je tako postal mojster karateja, 3.DAN, Christian Kajtna pa je pridobil naziv mojstra karateja, 5.DAN, kar je tudi najvišji naziv v Karate Klubu OBZORJE Brežice in tudi v Sloveniji v Gojyu-Ryu karateju.


Christian Kajtna, Akihito Yagi ter Darko Cicvarić z diplomami za uspešno opravljen test

Časa za proslavljanje ni bilo saj je 03.03.2012 sledilo I.M.G.K.A. svetovno prvenstvo v katah in kobudu (kate z orožji). Svetovno prvenstvo je bilo organizirano na zelo visokem nivoju s tradicionalno japonsko natančnostjo in v zelo prijateljskem duhu. Vsi člani iz Slovenije so nastopili v svojih kategorijah in dosegli zgodovinski uspeh za Slovenijo. Nastja Galič je postala svetovna prvakinja v katah v kategoriji barvni pasovi mešanih spolov v starosti 13-17let. Vrhunsko je svoj nastop opravila tudi Mateja Petančič, ki je postala svetovna prvakinja v kategoriji veterank barvnih pasov. Darko Cicvarić je s svojimi izvedbami kat postal kar dvojni svetovni podprvak v katah mojstrov ter kobudo katah (z orožji). Hrvoje Teo Oršanič, predsednik karate kluba OBZORJE Brežice je nastopil v kategoriji veteranov barvnih pasov ter osvojil odlično bronasto kolajno. V kategoriji kobuda (kate z orožji) mojstrov stopenj 4. in 5.DAN se je do bronaste kolajne prebil tudi Christian Kajtna, medtem ko je Franc Bajs na koncu zasedel nehvaležno 4.mesto v katah mojstrov. Posamezni zgodovinski uspeh Slovenije so dopolnili tudi ekipni nastopi in sicer: svetovna ekipna podprvaka v sestavi Darko Cicvarić in Nastja Galič sta postala v kategoriji mešanih ekip črnih pasov, bronasti kolajni pa sta si priborili tudi ekipa Hrvoje Teo Oršanič in Mateja Petančič v kategoriji mešanih ekip barvnih pasov ter Hrvoje Teo Oršanič, Franc Bajs in Mateja Petančič v kategoriji mešanih ekip in mešanih pasov. Z devetimi osvojenimi medaljami na I.M.G.K.A. svetovnem prvenstvu je bila Slovenija med najuspešnejšimi udeleženci za kar smo prejeli tudi posebno ustno pohvalo samega organizatorja.


reprezentanca Slovenije z osvojenimi kolajnami na I.M.G.K.A. svetovnem prvenstvu

V nedeljo, 04.03.2012 je bil vrhunec praznovanja visokega jubileja, ki smo ga obeležili s proslavo ter javnimi nastopi v nacionalnem gledališču Okinawe. Proslavo, ki je bila organizirana v čast okrogle obletnice rojstva velikega mojstra Meitoku Yagija, je spremljala okinawska televizija in časopis ter vsi pomembni karate mojstri Okinawe, saj je Meitoku Yagi karate legenda v celem svetu. Za nastop so bili izbrani karateisti iz 14-ih držav sveta in od tega je izjemna čast pripadla Sloveniji, ki je nastopila kar z dvema izvedbama, saj so najprej nastopili vsi člani Karate kluba OBZORJE Brežice v ekipnem nastopu kate San Sei Ryu, nato pa je še solo izvedbo opravil Christian Kajtna s kato Byakko. Takoj po nastopu so prejeli tudi pohvale mojstra Meitatsu Yagija, 10.DAN (sina Meitoku Yagija). Nastop v tako izjemni dvorani, pred tako pomembnimi gosti ter ob tako visokem jubileju bo vsekakor ostal v večnem spominu vseh nastopajočih.


Skupinska slika udeležencev svečanega nastopa v gledališču ob 100-i obletnici rojstva Meitoku Yagija

V torek, 06.03.2012, na dan, ko se je pred sto leti rodil veliki mojster Meitoku Yagi so se udeleženci odpravili na pokopališče, kjer je mojster tudi pokopan. V spomin na jubilej so prisostvovali odkritju obeležja in spominske plošče, ki bo vse mimoidoče ter karateiste vsega sveta opozarjala, da tukaj počiva Meitoku Yagi, eden največjih karate mojstrov Okinawe. Blagoslov groba in spomenika je po tradiciji opravil vrhovni duhovnih v skladu z japonskimi običaji. Po opravljeni ceremoniji so se vodje vseh držav dobili na skupnem sestanku, kjer so povzeli dejanja v preteklosti ter razpravljali in sklenili dogovore o bodočem delovanju I.M.G.K.A. zveze. Zaključek vseh prireditev je bil mednarodni simpozij, kjer je Christian Kajtna nastopil v imenu Slovenije in Europe.


skupinska fotografija na grobu Meitoku Yagija (z leve Akihito Yagi, Christian Kajtna, Meitatsu Yagi, Hrvoje Teo Oršanič, Mateja Petančič in Akihiro Yagi)

Takšen izjemen uspeh članov Karate kluba OBZORJE Brežice ne bi bil mogoč brez stalnih in občasnih podpornikov: Obzorje Invest d.o.o., Občina Brežice, GEN Energija d.o.o., Elmont d.o.o., Agencija ARAO, Kontrola zračnega prometa Slovenije d.o.o., Numip d.o.o., NEK d.d., Kardanske gredi Cerjak d.o.o., HESS d.o.o., Mipo d.o.o., Sipro Inženiring d.o.o., NI TRADE d.o.o., PSE d.o.o., Vulkanizerstvo Furlan, Kostak d.d. ter Artisk s.p. Iskreno hvala za vaš podporo pri uresničitvi naših sanj!

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Žalec, 3. 3. 2012): Srebro za Karate klub Obzorje Brežice na mednarodni tekmi v Žalcu


To soboto je Karate klub Žalec v svoji športni dvorani organiziral jubilejni 10. mednarodni karate pokal Žalca, na katerem je nastopilo okoli 400 tekmovalcev iz 48 klubov iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Bosne in Hercegovine ter Hrvaške. Za Karate Klub Obzorje Brežice je tokrat nastopila nekoliko okrnjena ekipa, saj je nekaj trenerjev in tekmovalcev v tem času na Japonskem.

Najprej se je v kategoriji najmlajših katašev predstavil trenutno največji up brežiškega karateja komaj 7-letni Žiga Suša. S svojo eksplozivnostjo in borbenostjo je dokazal, da ima izjemne predispozicije, da se razvije v odličnega borca in bo v prihodnje prav gotovo posegel tudi po medaljah, čeprav so se mu tokrat zaradi manjših tehničnih nedoslednosti še izmikale. V kategoriji deklic je nastopila Hana Suša, ki se je prebila v drugo kolo in prisotne navdušila s svojo eleganco in umirjenostjo pri izvedbi kate Gekisai Ni. Do medalje jo je ločilo le še nekaj dodatne eksplozivnosti in moči. Med dečki je nastopil Aljaž Šumlaj, ki je v svojem nastopu pokazal dosti zrelosti in velik napredek v izvajanju Gojyu-Ryu karateja, kar pa tokrat še ni bilo dovolj učinkovito za premoč med tekmovalci, ki so izvajali predvsem Shotokan kate.

Ob koncu dopoldanskega dela so se med seboj pomerili tudi številni veterani in veteranke v katah. Ob močni podpori svojih mladih tekmovalcev je za Brežičane nastopila tudi njihova trenerka Metka Galič. V treh kolih se je s katami Saifa, Shisochin in Sanseiryu gladko brez izgubljenega boja prebila do finala in ob navdušenju svojih učencev osvojila srebrno medaljo. Premagala jo je le aktualna državna prvakinja Šefka Golač. Nastop trenerke in podpora njenih učencev kaže na pomen in moč medgeneracijske povezanosti, ki lahko tudi preko skupnega treninga karateja pripelje do sožitja.
Slika 1: Žiga Suša, Metka Galič in Hana SušaV popoldanskem delu so se tekmovalci pomerili v prostih borbah. Za Karate klub Obzorje Brežice je v izjemno težki kategoriji kadetinj nastopila naša najboljša borka Petra Planinc. V drugem kolu se je pomerila s Tino Stegel, kasnejšo zmagovalko, in kljub izjemni borbenosti in prikazanih odličnih tehnikah ostala izven boja za medalje, saj so bili repasaži zaradi množičnosti odpovedani.

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Žalec, 18.02.2012) - 3 medalje za Karate klub OBZORJE Brežice na državnem prvenstvu v katah za veterane


V soboto, 18.02.2012 je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem KK Žalec v športni dvorani OŠ Žalec organizirala Državno prvenstvo v katah za člane/ice in veterane/ke. Karate klub OBZORJE Brežice so v veteranskih starostnih kategorijah zastopali tekmovalci - mlajši veterani/ke od napolnjenih 37 do 50 let na dan tekme: Mateja Petančič, Franc Bajs, Darko Cicvarić in Fedja Marković; veterani nad 50 let na dan tekme pa, Dubravko Smirić in Hrvoje Teo Oršanič. Slednjemu je bilo to po skoraj štirih desetletjih mirovanja prvo ponovno tekmovanje v karateju. Tekmovanje je bilo odlično organizirano in je potekalo nemoteno. V pavzi pred finalnimi nastopi tekmovalcev je kulturni program s plesom z vrtečimi lučkami izvedla plesalka Biba.

Kljub temu, da so na tekmovanju prevladovale Shotokan in Shito-Ryu kate, so naši tekmovalci z izvrstno izvedenimi Goju-Ryu katami dosegli odlične uvrstitve, saj je 3.mesto med mlajšimi veterankami dosegla Mateja Petančič, med mlajšimi veterani pa sta tretje mesto dosegla tudi Franc Bajs in Darko Cicvarić. Med starejšimi veterani sta Dubravko Smirić in Hrvoje Teo Oršanič sicer ostala brez uvrstitev na zmagovalne stopničke, a sta v ostri konkurenci odlično izvedla svoji kati.


Dobitniki medalj karate kluba OBZORJE Brežice na DP za veterane (z leve: Darko Cicvarić, Mateja Petančič in Franc Bajs)Zelo uspešni rezultati trenerjev na tem tekmovanju so le dokaz, da se vložek v vsa strokovna usposabljanja na Okinawi (Japonska) ter vsa organizacija seminarjev izplača in zato je to edina prava pot po kateri mora Karate klub OBZORJE Brežice stremeti tudi v bodoče. Del trenerjev in tekmovalcev se konec tega meseca odpravlja na Okinawo, kjer se bojo udeležili proslave ob 100-i obletnici rojstva pokojnega velikega mojstra Meitoku Yagija, 10.DAN. Ob sklopu večdnevne proslave se bojo člani Karate kluba OBZORJE Brežice udeležili različnih seminarjev, treningov, tekmovanja, demonstracij, simpozija in sestankov vseh udeležencev iz celega sveta"

Povzetek rezultatov:

 • 3.mesto kate veterani do 50let: FRANC BAJS
 • 3.mesto kate veterani do 50let: DARKO CIVCARIĆ
 • 3.mesto kate veteranke do 50let: MATEJA PETANČIČ

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

VABILO

Brežice, 24.01.2012

Predsednik Karate kluba Brežice sklicuje redno letno skupščino Karate kluba Brežice, ki bo v petek, 10. februarja 2012 ob 19.00 uri v telovadnici Vrtca Mavrica Brežice z naslednjim dnevnim redom

 1. Pozdrav in otvoritev
 2. Izvolitev organov skupščine
 3. Poročilo verifikacijske komisije
 4. Sprejem poslovnika o delu skupščine
 5. Pregled sklepov in potrditev zapisnika prejšnje skupščine
 6. Pregled dela v klubu za obdobje 2011, razprava in sprejem poročil UO,DR,NO,INV.KOM
 7. Pregled finančnega poročila za obdobje 2011, razprava in sprejem poročil
 8. Volitve
 9. Program dela za leto 2012
 10. Višina članarine
 11. Finančni načrt za leto 2012
 12. Razno


Gradivo pod točko 4, 5, 6, 7, 9 in 11 najdete v priloženih datotekah.

S športnimi pozdravi!

Hrvoje Teo Oršanič, l.r.
predsednik

 

(Samobor): 21.karate Grand Prix Croatia


V soboto in nedeljo je v Samoboru (Hrvaška) potekal eden največjih mednarodnih karate turnirjev v tem delu Evrope. Na samem tekmovanju je nastopilo preko 1.000 tekmovalcev iz 20-ih evropskih držav. Ker je naslednji mesec kadetsko in mladinsko evropsko prvenstvo v Azerbajdžanu, je omenjena tekma bila zadnji preizkus za vse nastopajoče in zato je večina držav pripeljala kar svoje reprezentance. Svetovna karate zveza (WKF) je tudi konec lanskega leta sprejela spremembo tekmovalnih pravil in zato je to tekmovanje bilo tudi prvo, kjer so se ta nova pravila že uporabljala tako za sodnike, kot za tekmovalce.

Za Karate klub Brežice je bilo to prvo tekmovanje v tem letu in zato sta nastopili le kadetkinji Petra Planinc (borbe) in Nastja Galič (kate). V soboto, 21.01.2012 je najprej nastopila Petra v bojih kadetkinj -54kg, kjer je bilo prijavljenih 35 tekmovalk in kar nekaj nosilk evropskih in svetovnih medalj. Petra je svoj boj pričela zelo eksplozivno in napadalno tako, da se je nasprotnica vseskozi umikala. V eni izmed obojestranskih akcij so žal Petrini nasprotnici sodniki dosodili točko. V preostanku časa do konca boja je Petra še bolj napadala, vendar ne dovolj odločno za preobrat v tekmi ter tako v prvem krogu izgubila z 0:1. Nedelja je bila namenjena predvsem za kata nastope. Nastja Galič je s svojim zrelim nastopom, umirjenostjo in pripadnostjo, še enkrat pokazala, da je vrhunska karateistka. Proti reprezentantki Srbije je za las izgubila z 2:3 ter dokazala, da se lahko kosa z najboljšimi v Evropi, kar bo tudi že poskusila uresničiti že v prihajajočih tekmovanjih.


Petra Planinc v izvajanju nožnega udarca


Nastja Galič v izvajanju shitei kate Seipai

 

 

 

 

FOTOGALERIJA

 

(Brežice) - Medletno preverjanje znanja in polaganje za pasove v Karate klubu Brežice


Od ponedeljka do četrtka, 16.-18.01.2012 so v Karate klubu Brežice potekali izpiti za pasove. Tokrat so pravico pristopa k izpitu imeli nižji pasovi (vključno do zelenega pasu). Na izpitu je tričlanska komisija brežiških trenerjev in mojstrov karateja (Christian Kajtna, 4.DAN, Franc Bajs, 3.DAN in Darko Grozdina, 3.DAN) preverjala napredek članov v karate tehniki, katah (namišljenem boju), dogovorjenem boju in prostem boju. Izpit je uspešno opravilo 36 kandidatov (11 kandidatov za beli pas, 10 kandidatov za oranžni pas ter 15 kandidatov za zeleni pas), eden kandidat pa je bil neuspešen. Vsi člani so za svoj napredek prejeli tudi diplomo.


člani Karate kluba Brežice z diplomami za uspešno osvojene nove pasove

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© KK Brežice 2007