Danes

Karate klub Brežice je danes med najbolje organiziranimi društvi v občini Brežice in Sloveniji. V klubu imamo največje število strokovno usposobljenih kadrov v občini ter drugo največje število med vsemi klubi v Karate zvezi Slovenije. V klubu vadimo tradicionalni Gojyu-Ryu stil, ki izvira iz zibelke karateja (Okinawe) in to na način, ki se trenira še danes na Okinawi (Japonska). Smo prvi klub v Sloveniji, kjer vadimo Gojyu-Ryu stil in naši tekmovalci v katah so prvi v Sloveniji začeli izvajati Gojyu-Ryu kate na tekmovanjih v okviru Karate zveze Slovenije.

Smo uradni člani Karate zveze Slovenije (nacionalna panožna zveza), Športne zveze Brežice in International Meibukan Gojyu-Ryu Karate Do Association (I.M.G.K.A.) s sedežem na Okinawi (Japonska). Zaradi narave in organiziranosti svojega dela je klub 04.06.2010 od Ministrstva za šolstvo in šport pridobil za nedoločen čas »status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa«.V okviru slavnostne seje v počastitev praznika občine Brežice 2005 so trije naši trenerji (Christian Kajtna, Peter Dirnbek in Velimir Jukič) prejeli najvišje priznanje športnikom »Plaketo občine Brežice«, oktobra 2010 pa je tudi Karate klub Brežice prejel »Priznanje občine Brežice« za predano skrb za kakovostni trening in številne uspehe na športnih tekmovanjih.


Od leve: Velimir Jukič, Peter Dirnbek in Christian Kajtna


Predsednik mag.Hrvoje Teo Oršanič (desno)

V klubu treninge vodijo strokovno usposobljeni trenerji, ki so si izobrazbo pridobili na Fakulteti za šport v Ljubljani in v okviru usposabljanj, ki jih organizira Karate zveza Slovenije. Vsak trener pri Karate zvezi Sloveniji vsako leto opravi tudi ustrezni licenčni seminar, s katerim pridobi letno licenco za poučevanje karateja. Tudi sam klub skrbi za vsakoletno redno izobraževanje svojih trenerjev s področja Gojyu-Ryu karateja in to tako, da potujejo trenerji na Okinawo (Japonsko), kjer se učijo in izpopolnjujejo svoje znanje na sedežu (Hombu dojotu) I.M.G.K.A. (International Meibukan Gojyu-Ryu Karate Do Association), za svoje učence in člane pa vsako leto organiziramo tudi treninge in seminarje, kjer povabimo naše učitelje iz Okinawe v naš klub in tako lahko vsi delček originalnega znanja pridobijo iz prve roke naših učiteljev.

Naši tekmovalci tekmujejo na tekmovanjih koledarja Karate zveze Slovenije ter na tekmovanjih I.M.G.K.A. zveze. Na tekmovanjih posegamo po medaljah in visokih uvrstitvah, kar je le dokaz za strokovno in načrtno delo vodstva kluba skupaj z vsemi trenerji. Vsi tekmovalci imajo ogromno podporo s strani kluba v različnih oblikah, saj vsa sredstva kluba vlagamo v naše delovanje (trenerje, tekmovalce, člane, seminarje, šolanje, izpopolnjevanja, itd).

NIKOMUR NE OBLJUBIMO NIČESAR!!!

Razen tega, da bo vsakdo, ki želi skupaj z nami v našem klubu na področju karateja kaj doseči, trdo, trdo garal.

V karateju je treba v potu lastnega telesa pretočiti litre in litre znoja - za vsak, še tako majhen uspeh ali priznanje.

Pa vendar, kdor tako skozi številne treninge gradi svojo voljo, svoj borbeni duh in svoje telo, bo nemara bolj pripravljen spoprijeti se z ostalimi nalogami in težavami v življenju – postaneš odločnejši, močnejši in sposobnejši.

Mnogi so to že poskusili, le redki vztrajali. Vendar je nas, ki vztrajamo iz leta v leto več! Marsikdo odneha, vendar mi ne bomo!

Vsakemu, ki ga karate zanima, ki se želi dokazati pred samim seboj, pred ostalimi omahljivci in še kom, ki se želi izkazati na vsakem treningu posebej in potrditi svoje sposobnosti in moč samoobvladovanja - nudimo možnost!

Lahko se nam pridružite!

Obljubimo vam lahko le to, da ne bo ne lahko, ne enostavno. Zapomniti pa si velja le to: NIKOMUR NE PODARIMO NIČESAR!

Člani Karate kluba Brežice


In nazadnje še nekaj misli iz BUSHI-DO (pot samuraja) KODEKSA, ki je Sveto Pismo vsakega človeka, ki se ukvarja z borilnimi veščinami (temelje pa je dobil v času samurajev). Naj vam te misli pomagajo vsakič, ko bo vaša volja do uspeha v življenju malenkost popustila:

KLECNI IN PADI SEDEMKRAT,
VENDAR SE POSTAVI NA SVOJE NOGE OSMIČ!

SAMURAJ MORA ITI NAPREJ BREZ ZASTOJA.
NE SME SE UTRUDITI IN NE IZGUBITI POGUMA,
VSE DOKLER SVOJE NALOGE NE OPRAVI!