3 medalje za Karate klub OBZORJE Brežice na državnem prvenstvu v katah za veterane

V soboto, 18.02.2012 je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem KK Žalec v športni dvorani OŠ Žalec organizirala Državno prvenstvo v katah za člane/ice in veterane/ke. Karate klub OBZORJE Brežice so v veteranskih starostnih kategorijah zastopali tekmovalci - mlajši veterani/ke od napolnjenih 37 do 50 let na dan tekme: Mateja Petančič, Franc Bajs, Darko Cicvarić in Fedja Marković; veterani nad 50 let na dan tekme pa, Dubravko Smirić in Hrvoje Teo Oršanič. Slednjemu je bilo to po skoraj štirih desetletjih mirovanja prvo ponovno tekmovanje v karateju. Tekmovanje je bilo odlično organizirano in je potekalo nemoteno. V pavzi pred finalnimi nastopi tekmovalcev je kulturni program s plesom z vrtečimi lučkami izvedla plesalka Biba.

Kljub temu, da so na tekmovanju prevladovale Shotokan in Shito-Ryu kate, so naši tekmovalci z izvrstno izvedenimi Goju-Ryu katami dosegli odlične uvrstitve, saj je 3.mesto med mlajšimi veterankami dosegla Mateja Petančič, med mlajšimi veterani pa sta tretje mesto dosegla tudi Franc Bajs in Darko Cicvarić. Med starejšimi veterani sta Dubravko Smirić in Hrvoje Teo Oršanič sicer ostala brez uvrstitev na zmagovalne stopničke, a sta v ostri konkurenci odlično izvedla svoji kati.

 

Zelo uspešni rezultati trenerjev na tem tekmovanju so le dokaz, da se vložek v vsa strokovna usposabljanja na Okinawi (Japonska) ter vsa organizacija seminarjev izplača in zato je to edina prava pot po kateri mora Karate klub OBZORJE Brežice stremeti tudi v bodoče. Del trenerjev in tekmovalcev se konec tega meseca odpravlja na Okinawo, kjer se bojo udeležili proslave ob 100-i obletnici rojstva pokojnega velikega mojstra Meitoku Yagija, 10.DAN. Ob sklopu večdnevne proslave se bojo člani Karate kluba OBZORJE Brežice udeležili različnih seminarjev, treningov, tekmovanja, demonstracij, simpozija in sestankov vseh udeležencev iz celega sveta"

Povzetek rezultatov:

  • 3.mesto kate veterani do 50let: FRANC BAJS
  • 3.mesto kate veterani do 50let: DARKO CIVCARIĆ
  • 3.mesto kate veteranke do 50let: MATEJA PETANČIČ


[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic