1 zlato, 3 srebra in 4 brona na 1.pokalni tekmi za karate klub Obzorje Brežice

V soboto, 29.03.2014 je v Luciji potekala 1.tekma za pokal Slovenije v letu 2014. Na tekmovanju je nastopilo 43 klubov s 384 tekmovalci. Karate klub Obzorje Brežice se je izvrstno odrezal saj so domov prinesli kar 8 kolajn.

Najžlahtnejšo kolajno si je tokrat priboril najmlajši Žiga Suša v katah med malčki, kjer je nastopilo kar 36 tekmovalcev. Žiga je v štirih krogih suvereno premagal vse svoje nasprotnike in niti za trenutek ni bilo vprašanje njegove končne zmage. Žiga je aktualni državni prvak ter lanskoletni skupni zmagovalec tekmovanj za pokal Slovenije 2013.

Hana Suša je teden pred tekmovanjem izpustila kar nekaj  treningov zaradi bolezni, zato je bil vprašljiv njen nastop. Hana je pravočasno okrevala in se tekmovanja tudi udeležila. Med tridesetimi tekmovalkami si je v katah starejših deklic prigarala bronasto kolajno, v bojih -45kg pa je klonila le v finalu in zaslužila srebro. Njena klubska tekmovalka Nika Omerzo, ki letos tekmuje v enaki kategoriji kot Hana je v katah nastopila izjemno skoncentrirano, natančno, močno in hitro – kot še nikoli ter prišla do svojega izjemnega uspeha – bronaste kolajne v katah. Za nameček je tudi v borbah nastopila v enaki težnostni kategoriji kot Hana ter tudi tam prišla do bronaste kolajne. Kategoriji starejših deklic v katah in borbah sta bili tokrat pretežno obarvani z uspehi brežiške Hane in Nike.

Nika Omerzo in Hana Suša (dobitnici kolajn v katah in borbah)

Nina Zupančič je nastopila med kadetkinjami -54kg, kjer je morala priznati premoč le najboljši Haberl Barbari (Hrastnik) in si tako priborila bronasto kolajno. Nina kaže napredek iz tekme v tekmo kar bo nedvomno v bližnji prihodnosti dokazala s prebojem na sam vrh.

Kaja Omerzo je letos prestopila v višjo starostno kategorijo mladink +59kg, kjer je v izjemnih borbah s tehničnimi in taktičnimi boji zmagovala tudi bolj znana imena v slovenskem karateju. Kaja je izgubila le finalni boj s 0:1 ter z osvojeno srebrno kolajno dokazala, da bo to leto, leto njenih uspehov.

Nastja Galič je tudi tokrat bila v samem vrhu, kjer je v katah mladink ponovno klonila le proti trenutno najboljši Maši Simonič iz Maribora. Srebrna kolajna ji je tokrat le še dodaten motiv za nadaljnje delo, da poseže po samem vrhu.

Druge vidnejše uvrstitve sta dosegla tudi David Bajs (6.mesto kate mladinci) ter Jure Čudič (5.mesto boji mladinci -68kg.

Na koncu tekmovanja se je letos prvič izvedel tudi prvi krog slovenske lige v borbah in katah za člane, kjer se bojo tekmovalci v treh tekmah pomerili vsak z vsakim v svoji kategoriji. Vsaka zmaga prinese 3 točke, poraz pa 1 točko. V prvem krogu slovenske karate lige so tokrat nastopili Nastja Galič in David Bajs v katah ter Petra Planinc v bojih. Vsi trije so zabeležili po 1 zmago in 1 poraz ter tako z izkopičkom 4-ih točk nestrpno pričakujejo drugi krog tekmovanja, ki bo jeseni v Novem mestu.

8 osvojenih kolajn na prvi pokalni tekmi uvršča karate klub Obzorje Brežice v sam vrh slovenskih klubov in napoveduje, da se bo kar nekaj tekmovalcev tudi letos borilo za zmage v skupnem seštevku vseh treh pokalnih tekem v 2014. [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic