10 kolajn za Karate klub Obzorje Brežice na karate turnirju mladih

V nedeljo, 22.04.2012 je v Ljubljani potekal karate turnir mladih "Kimon 2012 - Open" na katerem je sodelovalo okoli 200 karateistov iz Slovenije. Tekmovalci so nastopili v katah, tehnikah, dogovorjenih in prostih bojih. Tekmovanje je namenjeno predvsem druženju med vrstniki ter spoznavanju novih karate prijateljev iz drugih klubov. Tokrat se je tekme udeležilo 10 tekmovalcev in tekmovalk iz Karate kluba Obzorje Brežice, ki so osvojili tudi odličnih 10 kolajn: 4 zlate, 1 srebrno in 5 bronastih.


dobitniki kolajn iz Karate kluba Obzorje Brežice s trenerjema Metko Galič in Christianom Kajtna

Zlati zmagovalci so postali Nastja Galič, David Bajs, Hana Suša in Kaja Budič. Nastja Galič je v katah med kadetkinjami premagala vso konkurenco s 3:0 ter zanesljivo stopila na najvišjo stopničko. Njene izvedbe kat so iz tekmovanja v tekmovanje čedalje bolj zrele, popolne in vrhunske. David Bajs je prav tako zmagal med kadeti in tako osvojil svojo prvo zlato kolajno v katah. Hana Suša je med deklicami 11-13 let v katah tudi posegla po svoji prvi zlati kolajni ter dokazala, da njen čas šele prihaja. Vse skupaj pa je najbolj prijetno presenetila Kaja Budič, ki je v bojih mladink +56kg zelo prepričljivo premagala vse svoje konkurentke. Kaja se je borila izjemno: čvrsto, napadalno in nepopustljivo, kar je vsekakor njen najboljši prikaz bojev v njeni tekmovalni poti ter dokaz, da bo to zagotovo njena tekmovalna sezona.

Edino srebrno kolajno je osvojil Jure Čudič v bojih kadetov -55kg, kjer je v finalnem boju bil boljši od svojega nasprotnika vendar sodniki niso dovoljevali tako močnih udarcev v telo in je Juretu zato zlata kolajno spolzela iz rok zaradi pridobljenih kazenskih točk. Vsekakor ima njegovo srebro zagotovo zlat sijaj.

Bronasti so tokrat bili Dejan Debelak (boji dečki -45kg), Ana Sever (kate deklice), Žiga Suša (boji dečki -35kg), Hana Suša (boji deklice -40kg) in Jure Čudič (kate kadeti). Velja omeniti, da so vsi dobitniki bronaste kolajne (razen Jureta) nastopili tokrat prvič na tekmovanju v svoji disciplini in pokazali izjemno znanje karateja in pogum. Največji delež zaslug za mlade upe pripada tudi njihovim trenerkam Nastji in Metki Galič, ki jim skozi treninge in tekmovanja dajejo vzgled in napotke, da postanejo boljši karateisti in karateistke. Vsekakor se za pomladek brežiškega karateja ni bati, ker nove zvezde že prihajajo![ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic