12 mladih brežiških karateistov osvojilo 14 medalj na turnirju Lisička 2014 v Sevnici

V soboto je Klub borilnih veščin Sevnica v počastitev občinskega praznika Občine Sevnica organiziral regijski karate turnir v katah za osnovnošolce pod nazivom Lisička open 2014. Tekmovanje je potekalo v Športnem domu Sevnica in gostilo ekipe iz karate klubov Sevnica, Leskovec, Trbovlje, Trebnje, Novo mesto ter Brežice. Za Brežičane je tokrat nastopilo 12 mlajših in še neizkušenih tekmovalcev pod vodstvom že izkušene kapetanke ekipe Nike Omerzo in trenerke Metke Galič ter pomoči staršev, ki so pripeljali svoje otroke, pomagali pri pripravi na prvo tekmovanje in močno navijali za celo ekipo. Mladi tekmovalci so se ob takšni podpori izjemno izkazali, saj so domov prinesli kar 14 odličij.

Tekmovalci KK Obzorje Brežice s 14-timi odličji in trenerka Metka Galič

Tekmovanje je bilo odlično organizirano, tekmovalci so bili razdeljeni v kategorije po starosti in po osvojenem znanju oz. pasovih v nižje oz. višje nivoje. Med najmlajšimi do 7 let starosti so blestele vse tri najboljše brežiške deklice, in sicer Sara Marija Lavrič, ki je na prvem nivoju zmagala, Maja Lakner, ki je v finalu osvojila srebro ter Tjaša Petković, ki je bila na drugem nivoju tretja. Vse tri so tekmovale tudi v kata timu absolutno do 10 let in osvojile tretje mesto. V konkurenci starejših tekmovalk so se izjemno izkazale in od njih lahko ob tako velikem talentu in nadaljnjem vztrajnem delu pričakujemo, da bodo v bodočnosti krojile sam vrh slovenskega karateja.

V kategoriji malčic do 9 let so izjemno dobro nastopile tudi Ela Petan, ki je zmagala na tretjem nivoju, Ana Sever, ki je bila v isti kategoriji druga in je kasneje zmagala še na drugem nivoju med deklicami do 12 let ter  Saša Petković, ki je v drugem nivoju osvojila srebro. Vse tri so suvereno nastopile tudi kot kata tim do 10 let in s svojimi najboljšimi izvedbami osvojile še eno zlato odličje.

V kategoriji deklic do 12 let je na drugem nivoju odlično nastopila tudi izredno perspektivna in elegantna Zala Kek, ki pa ji je žreb nekoliko ponagajal in je kljub vrhunski izvedbi kate osvojila bronasto medaljo. Zala mora za preboj v sam vrh slovenskega karateja pridobiti še več moči. Za zaključek je med starejšimi deklicami tretjega nivoja suvereno zmagala še naša Nika Omerzo, ki je trenutno tretja v boju za pokal Slovenije v katah.

Fantje so najprej v sestavi Matic Lazić, Martin Jevševar in Matevž Maček tekmovali v kata timu v absolutni konkurenci dečkov starejših od deset let. V množični konkurenci tudi precej starejših fantov so nastopili izjemno usklajeno in prepričljivo v treh kolih osvojili srebrno odličje, za kar jim gredo vse čestitke. V posameznih nastopih sta Matic Lazić v kategoriji malčkov in Matevž Maček v kategoriji mlajših dečkov na tretjem nivoju osvojila peti mesti, Martin Jevševar pa je na drugem nivoju v kategoriji mlajših dečkov zmagal. Za zadnje odličje je poskrbel še Žan Rok Zorčič, ki je z lepimi predstavami zmagal na drugem nivoju v kategoriji starejših dečkov.

Prikazane izvedbe in odlični trezultati so optimistična napoved za prihodnost brežiškega karateja, ki je v skupnem seštevku na tem tekmovanju osvojil tretje mesto takoj za tekmovalci Trebnjega in Trbovelj, za kar so trenerji prejeli posebna priznanja. Vse čestitke pa gredo organizatorjem tekmovanja, ki so pripravili pravi praznik za mlade kataše in jih tudi pogostili.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic