15 kolajn za karate klub Brežice na 2.krogu šolske karate lige

V nedeljo 8.11.2015 je Karate klub Kozjansko in Obsotelje organiziral 2. kolo šolske karate lige. Tekmovanje je potekalo v telovadnici OŠ Podčetrtek. Udeležilo se ga je 105 tekmovalcev iz 13 klubov.  Karate klub Brežice je na to tekmovanje poslal 12 tekmovalcev, ki so se pomerili v katah in športnih borbah posamezno ter ekipnih katah. Otroci, ki so tekmovali, so pokazali kako so skozi treninge pridobili občutek za sodelovanje v skupini, timski duh, predvsem pa odgovorno prevzeli vsak svojo vlogo. Nekaterim je bila namenjena tudi športna sreča, drugim malo manj, zagotovo pa smo v klubu ponosni prav na vse nastopajoče tekmovalce.

V katah so do zlata prišli Maja Lakner (deklice), Nika Omerzo (mladinke) ter ekipa najmlajših (Maja Lakner, Saša Petković, Tjaša Petković), ki je v finalu premagala ekipo sestavljeno iz dečkov. Srebrno kolajno v katah so si s porazom v finalnih nastopih priborili Luka Cicvarić (najmlajši abs), Sara Marija Lavrič (najmlajše) ter David Matija Lavrič (dečki). Bron pa je pripadel Tjaši Petković (najmlajše) ter Eli Petan (deklice). Nekaj športne sreče je tokrat zmanjkalo Saši Petković (najmlajše) ter Luki Cicvariću (najmlajši rumeni/oranžni pas), ki sta osvojila 5.mesti.

V športnih borbah je najbolj prepričljiv bil tokrat mladinec Simon Hribar, ki je premagal vse svoje nasprotnike z izjemno borbenostjo, taktiko in srčnostjo. Po le en izgubljen boj v finalu so tokrat imeli Ela Petan (deklice), David Matija Lavrič (dečki) ter Nika Omerzo (kadetkinje) in si tako priborili srebro. V borbah pa so se zadovoljili z bronasto kolajno Manca Petan (deklice), Nina Zupančič (kadetkinje) ter Sebastjan Lašič (dečki), Ana Sever pa z nehvaležnim 5.mestom.

To tekmovanje je bila nekakšna trening/tekma pred najpomembnejšim letošnjim tekmovanjem, ki bo prav tako potekalo v Podčetrtku v Večnamenski športni dvorani 28.11.2015 – državno prvenstvo za posameznike do 21let.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic