15 osvojenih kolajn za karate klub Brežice na mednarodnem turnirju v Velenju

V nedeljo, 12.02.2023 je Karate klub Tiger Velenje organiziral že 17.mednarodni pokal Nestl Žganka, ki je v rdečo dvorano privabilo preko 500 tekmovalcev iz 8 držav in 87 karate klubov. S takšno udeležbo je turnir potrdil A status težavnosti v koledarju Karate zveze Slovenije. Omenjeno tekmovanje je bilo prvo tekmovanje v Sloveniji v koledarju KZS v tem letu. Karate klub Brežice se je tokrat turnirja udeležil s 17 člansko ekipo tekmovalcev, ki je domov prinesla kar 15 kolajn (4 zlate, 4 srebrne in 7 bronastih).

Image title

Zmagovalci posameznih kategorij so postali Luka Cicvarić, Sofia Štern, Gašper Štern in Gaja Štern. Še štirje so se prebili vse do finala, kjer so morali priznati premoč nasprotnikov ter se na koncu veselili srebrnega odličja: Mia Kajtna, Maja Lakner, Niko Cicvarić ter ekipa malčice v sestavi Mia Kajtna, Sofia Popijač in Eva Strgar. Bronastih kolajn je bilo največ in sicer 6 v posameznih konkurencah in ena ekipna. V močni mednarodni konkurenci so tokrat brez vidnejših uvrstitvah ostali: Gal Budič, Santeja Ivnik ter Ian Tomše.

V skupni razvrstitvi vseh 87 nastopajočih klubov je karate klub Brežice zasedel končno 5.mesto ter tako dokazal, da se ob strokovnem delu, podpori staršev, občine Brežice ter sponzorjev in donatorjev kalijo bodoči prvaki, ki bojo zastopali barve Brežic, Posavja in Slovenije na največjih tekmovanjih kot to počnejo že sedaj reprezentantje Luka Cicvarić, Maja Lazanski in Maja Lakner.

Uvrstitve tekmovalcev Karate kluba Brežice:

1.mesto kate kadeti: LUKA CICVARIĆ

1.mesto kate malčice 8-6.kyu: SOFIA POPIJAČ

1.mesto kate malčki 8-6.kyu: GAŠPER ŠTERN

1.mesto kate najmlajše 8-6.kyu: GAJA ŠTERN

2.mesto kate najmlajše 8-6.kyu: MIA KAJTNA

2.mesto kate mladinke: MAJA LAKNER

2.mesto kate dečki 8-4.kyu: NIKO CICVARIĆ

2.mesto kate ekipno malčice: MIA KAJTNA, SOFIA POPIJAČ, EVA STRGAR

3.mesto kate najmlajše 8-6.kyu: MEGI CICVARIĆ

3.mesto kate dečki 8-4.kyu: URBAN GREGOREVČIČ

3.mesto kate kadetinje: MAJA LAZANSKI

3.mesto kate mladinci: LUKA CICVARIĆ

3.mesto kate mladinke: MAJA LAZANSKI

3.mesto kate malčice 8-6.kyu: EVA STRGAR

3.mesto kate ekipno deklice: SINJA BONČINA, KIM KERIN, ANGELIKA LI ŽIŽKAR[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic