4 kolajne na 1.pokalni tekmi 2017 za Karate klub Brežice

V soboto, 01.04.2017 je v Luciji potekala prva tekma za Pokal Slovenije 2017, kjer je nastopilo skupaj 420 tekmovalcev iz 49 slovenskih klubov. Na oddaljeno lokacijo so se odpravili tudi tekmovalci karate kluba Brežice in se domov vrnili s štirimi odličji. Najuspešnejša je bila Ela Petan, ki je osvojila dve bronasti kolajni (kate ml.kadetkinje in boji ml.kadetkinje -45kg). Ela je letos prestopila v višjo starostno kategorijo zato je ta rezultat odlična popotnica za nadaljnje uspehe.

Do srebrne kolajne se je priborila tudi Saša Petković v bojih deklic +40kg, kjer je izgubila samo finalno borbo. Saša kaže lep napredek, ki je posledica ogromnega angažiranja na vseh treningih.

Kate team deklic v postavi Sara Marija Lavrič, Tjaša Petković in Maja Lakner so si priborile bronasto kolajno v ekipnih nastopih. Omeniti velja še končno 6.mesto ml.kadetkinje +50kg, ki si ga je priborila Ana Sever. Ostali tekmovalci si niso priborili kolajn, so pa zmagali nekaj dvobojev in si tako pridobili pomembne izkušnje za prihajajoča tekmovanja: Tjaša Petković (2 zmagi), Sara Marija Lavrič in Maja Lakner (3 zmage), Sebastjan Lašič (1 zmaga). Na tekmovanju sta sodila tudi dva naša sodnika Katja Bajs in David Bajs, ki počasi napredujeta v sodniških vrstah in si s sojenjem na mnogih tekmah nabirata sodniške izkušnje.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic