4 osvojene medalje za Karate klub Obzorje Brežice na mednarodnem karate turnirju

V soboto, 26.01.2013 se je manjša skupina tekmovalcev Karate kluba Obzorje Brežice udeležila 8. pokala Nestl Žgank v Velenju. Klub je imel predstavnike v petih različnih kategorijah. Ker po programu Karate zveze Slovenije ni več nobenega tekmovanja v zimskem terminu, je veljal ta dogodek,  za zadnjo tekmovalno pripravo pred udeležbo na svetovnem prvenstvu v Veroni (Italija). Že tradicionalno so tekmovanja v Sloveniji obiskana množično in tudi v Velenju ni bilo nič drugače. Slovenski klubi in nekateri iz tujine so pripeljali svoje najboljše, tako da je bilo v vsaki tekmovalni kategoriji, razen nekaterih manjših izjem, v povprečju od 15 - 28 tekmovalcev.

Tekmovanje je začel kot najmlajši Žiga Suša, ki je tekmoval v dveh kategorijah kat. V skupini najmlajših je suvereno premagoval nasprotnike in osvojil zlato medaljo. V drugi, absolutni kategoriji malčkov, pa je kljub nerazumljivim sodniškim odločitvam uspel osvojiti bronasto medaljo in tako slavil kar dvakrat na tekmovanju.

V kategoriji kat mlajših deklic (10-11 let) je tekmovala Hana Suša. Le-ta je imela v svoji izredno močni skupini 26 nasprotnic. Hana je uprizorila izredne nastope,  pokazala dovršeno znanje kat (Gekisai Ni, Sanseiru, Shisochin, Saifa, Seipai) in požela občudovanje in aplavze drugih tekmovalk, trenerjev in gledalcev. V finalu je naredila manjšo napako,  ki pa budnim sodnikom ni ostala neopazna. Premoč je morala  priznati nasprotnici, ki je finalni nastop izvedla brezhibno in zasluženo osvojila zlato. Hana se je morala zadovoljiti z zasluženo srebrno medaljo, ki ima zaradi pokazanega znanja zlat lesk.

                          Hana Suša pri izvedbi finalne kate Sanseiryu

Za Aljaža Šumlaja lahko trdimo, da je poleg Nastje Galič, steber tekmovalne ekipe v katah. Aljažu se je  izredno eksploziven nastop obrestoval. V močni kategoriji je osvojil bronasto medaljo in si stopničke delil z državnim prvakom v tej kategoriji. Za oba je bil tekmovalec iz Italije pretrd oreh, a verjetno neverjetna spodbuda za prihodnja tekmovanja doma in v tujini.

David Bajs je  prav tako nastopal v izredno močni skupini kadetov. Žal je moral, kljub zelo dobri izvedbi,  priznati premoč nasprotnikov. Izkazal pa se je kot izreden motivator mlajšim tekmovalcem, saj jih je v času priprav pred tekmovalnimi nastopi bodril, jih opozarjal na napake katere delajo in jih sproti popravljal.  Zagotovo lahko Davidu pripišemo veliko zahvalo pri uspehu  Hane Suša, kateri je med čakanjem na tekmovalne nastope svetoval in vodil skozi kate. Tako je mlada tekmovalka stopila na borišče prepričana v svoje znanje in prepričana v zmago.     

Kot že mnogokrat do sedaj, se je izkazalo, da se čas investiran v treninge obrestuje z izrednimi rezultati. Tekmovalna skupina tako doma kot v tujini vedno posega po zmagovalnih stopničkah ali pa nekje blizu zmagovalnega odra. Ne smemo pa pozabiti omeniti trenerjev, staršev in sponzorjev, ki so ključni za uspeh in razvoj tega športa v občini Brežice.

 

         Izjemno uspešen team Karate kluba Obzorje Brežice z osvojenimi medaljami[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic