5.mesto Nastje Galič na 15.Balkanskem prvenstvu za kadete, mladince in mlajše člane

Med 14. in 15. decembrom 2014 je v Sofiji (Bolgarija) potekalo 15. Balkansko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Prvenstva se je udeležila tudi petinštirideset članska ekipa Karate zveze Slovenije. Med reprezentantkami so bile tudi tri članice Karate kluba Obzorje Brežice in sicer:

- NASTJA GALIČ, kate mladinke

- PETRA PLANINC, borbe ml.članice -55kg, borbe ml.članice ekipno

- KAJA OMERZO, borbe mladinke +59kg

Nastja Galič je zmagala 1.krog s 3:2 (Barać, Srbija), 2.krog s 3:2 (Jovanović, Črna gora) in 3.krog s 4:1 (Karakasoska, Makedonija). V polfinalnem dvoboju je bila žal nasprotnica (kasnejša prvakinja) premočna s 0:5 (Bozan, Turčija). Nastja je tako imela skozi repasaže še dodatni dvoboj za bronasto kolajno z Dimosko (Makedonija), ki pa je bila tokrat boljša s 0:5. Naša reprezentantka in klubska trenerka mlajših generacij je na koncu osvojila odlično 5.mesto ter tako poskrbela za najvišjo slovensko uvrstitev na tem Balkanskem prvenstvu.

Naslednja je na tatami stopila Kaja Omerzo v bojih mladink +59kg. Kaja je bila 1.krog prosta, v 2.krogu pa se je pomerila s kasnejšo prvakinjo Zorićevo iz Hrvaške, ki je bila boljša s 3:0. Hrvatica je Kajo potegnila v repasaže v boj za bronasto kolajno, kjer pa Kaja ni iskoristila svoje priložnosti ter izgubila s 0:3 tokrat proti Radičevićevi (Srbija), ki si je priborila bronasto kolajno.

Zadnji nastop naše članice je bil Petre Planinc v bojih mlajših članic -55kg, kjer je v 1.krogu zelo tesno izgubila s 1:2 proti Lapčević (Srbija) brez nadaljnjih možnosti repasažev. Petra je nastopila še kot članica slovenske ekipe v ekipnih bojih mlajših članic, kjer pa so naše reprezentantke izgubile 0:1 v prvem krogu proti Romunkam in tako ostale brez vidnejše uvrstitve.

Zadnje veliko tekmovanje tega leta je pustilo na naše članice zelo lep spomin, izkušnje ter dodatno motivacijo za nadaljnje delo, kjer bojo poskušale že naslednji vikend na reprezentančnih pripravah popraviti pomanjkljivosti ter se pripravljati za naslednjo veliko tekmovanje: Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane v Švici v začetku februarja 2014.

Zahvala vsem našim vernim pokroviteljem, ki omogočajo nastope naših reprezentantk še posebej pa: OBZORJE Brežice, SOLTEC Dobova ter OBČINA BREŽICE.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic