5 odličij za Karate klub Brežice na mednarodnem turnirju Trbovlje open 2018

V Trbovljah je to soboto potekal mednarodni turnir v karateju 46. Trbovlje open 2018, ki velja za enega najstarejših in najbolj obiskanih turnirjev v tem delu Evrope. Sodelovalo je 580 karateistov iz 10-ih držav, med njimi tudi številne reprezentance s svojimi najboljšimi tekmovalci. Karate klub Brežice so v  tej izredno močni konkurenci zastopali Sara Marija Lavrič, Maja Lakner, Maja Lazanski, Tjaša Petkovič, Luka Cicvarić, Ela Petan in Ana Sever.


Najprej so na borišča stopili tekmovalci v katah, kjer se je tudi tokrat najbolje izkazala Ela Petan, ki velja za najbolj perspektivno in kompletno tekmovalko v slovenskih merilih, saj posega po najvišji stopničkah tako v kategoriji kat, kot tudi v kategoriji športnih bojev. Ela je vse svoje nasprotnice premagala brez izgubljene točke in si priborila zlato kolajno v kategoriji kate.


V kategoriji kat za deklice stare 10-11 let je nastopila Maja Lazanski, ki je šele pred kratkim začela resno tekmovati, se pa že drugič zapored vrača z bronasto kolajno s tekmovanja. Odlično je nastopil tudi Luka Cicvarić, ki mu je v kategoriji kate za dečke uspelo priti do polfinala, kjer mu je pa zaradi okrevanja po preboleli gripi žal zmanjkalo moči in mu je tokrat kolajna ušla le za las.

 


Brežiški kata team v sestavi Sara Marija Lavrič, Maja Lakner in Tjaša Petkovič se je pomeril z ekipo karate kluba Shotokan Postojna, kjer jim je z rezultatom 2:3 za las ušla zlata kolajna.


Naša reprezentantka, Nastja Galič, je na povabilo Karate zveze Slovenije nastopila v konkurenci članic, kjer je tudi tokraj pokazala izjemen talent in si v omarico s kolajnami dodala še eno mednarodno srebro.


V posamičnih kategorijah kate za deklice sta nastopili tudi Maja Lakner in Sara Marija Lavrič vendar tokrat brez vidnejših rezultatov.

Ekipa brežiških borcev je tokrat nastopila v precej oslabljeni zasedbi, saj so barve kluba zastopali le Tjaša Petkovič, Ana Sever in Ela Petan. Tjaši Petković (deklice do 40kg) je žreb že v prvem krogu namenil kasnejšo zmagovalko Taranenkovo iz Rusije. Zelo izenačen dvoboj je z 1:0 dobila Rusinja, v repasažu s Trstenjakovo iz Hrvaške pa je Tjaša napadala kot levinja, žal pa so bile njene akcije tokrat preveč nekontrolirane in po 4 kaznih zaradi premočnih udarcev je bila Tjaša diskvalificirana.


Ani Sever je pot do vidnejšega rezultata žal že v prvem krogu prekrižala Ukrajinka Kharmalova, ki pa je v polfinalu klonila proti Giraldijevi iz Italije, zato žal ni bilo možnosti za popravni izpit v repasažnih krogih. Edino medaljo za borce je osvojila Ela Petan, ki je bila pri mlajših kadetinjah do 50kg v prvem krogu prosta, v drugem z 0:1 klonila s sedaj že staro znanko Tiso Brezovnik, v repasažnem boju za 3. mesto pa je suvereno s 3:0 premagala aktualno državno prvakinjo Evo Kolander iz Trbovelj.

 

Tekma v Trbovljah je bila zadnja klubska tekmovalna preizkušnja v letošnjem koledarskem letu. Do praznikov sledi analiza opravljenega dela in začrtanje smernic za prihajajoče leto, po krajšem prazničnem premoru pa že novim izzivom naproti...[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic