6 kolajn za tekmovalce karate kluba Obzorje Brežice

Tekmovalci karate kluba Obzorje Brežice so se v soboto, 28.09.2013 udeležili 14. mednarodnega karate turnirja “Karate Kranj Open”. Na tekmovanju je sodelovalo kar 300 tekmovalcev iz 43 klubov in šestih držav. Ekipo so tokrat tvorili Žiga in Hana Suša, Dejan Debelak, Katja in David Bajs, Jure Čudič in Nastja Galič, ter trenerja Christian Kajtna in Darko Cicvarić.

Tekmovanje je kot po navadi odprl Žiga Suša, ki je v katah nastopal v dveh kategorijah dečkov starih osem in devet let. Žiga je v obeh kategorijah suvereno premagal vse nasprotnike in si priboril dve zlati kolajni. Katam je sledila še disciplina športnih bojev, kjer je Žiga v finalnem dvoboju zasedel odlično drugo mesto.

Hana Suša je tokrat nastopila s poškodovano roko in se ni mogla udeležiti tekmovanja v športnih bojih. Poškodba roke pa je bila usodna tudi pri katah, saj Hani tokrat ni uspelo poseči po zmagovalnih stopničkah.

Dejan Debelak je tudi tokrat pokazal izjemno srčnost v športnih bojih, vendar je v boju za finale po tesni sodniško odločitvi izgubil šele po sodniškem glasovanju. Ta poraz pa mu je dal dodatno motivacijo in je v repasažnem boju osvojil tretje mesto in bronasto kolajno.

Nastop v katah je v kategoriji dečkov starih 16 let nadaljeval David Bajs, ki mu je po tesni sodniški odločitvi z 2:3 ušel boj za kolajne. Davidova sestra Katja Bajs je nadaljevala družinsko predstavitev vendar v športnih bojih, kjer je v finalu morala priznati premoč, tokrat boljši nasprotnici, in se zadovoljiti s srebrno kolajno.

V konkurenci tekmovalk starejših od 16 let pa je v katah natopila tudi Nastja Galič. Tokrat je bil žreb precej neugoden in je morala Nastja izvajati le najtežje Goju Ryu kate, da si zagotovi pot v finale. Nastjo je v finalu čakala kolegica iz reprezentance, ki je bila tokrat nekoliko bolje pripravljena. Nastja pa je v zbirko kolajn karate kluba Obzorje Brežice dodala še eno srebro.

V poznih popoldanskih urah so se začeli boji tudi za dečke stare 16 in 17 let. V tej kategoriji je nastopil Jure Čudič, ki pa mu žal ni uspelo priti v sam vrh, vendar si je nabral dragocene izkušnje in motivacijo za prihajajoča tekmovanja.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic