6 srebrnih in 2 bronasta odličja na mednarodnem karate turnirju v Bohinju za člane Karate kluba Obzorje Brežice

V soboto, 20.04.2013 je v Bohinju potekal tradicionalni mednarodni karate turnir za pokal Bohinja 2013 na katerem je sodelovalo preko 300 mladih karateistov in karateistk iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Nemčije in Slovenije. Karate klub Obzorje Brežice je tudi tokrat dosegel lepo bero odličij.

     Tekmovalci Karate kluba Obzorje Brežice ter trenerja Franc Bajs in Christian Kajtna

Osemletni Žiga Suša je v katah ml.dečki 8-9 let izgubil šele polfinalni obračun po zelo sporni sodniški odločitvi ter nato tudi repasažni dvoboj z 1:2 ter tako osvojil nehvaležno 5.mesto. Bolje se je tokrat odrezal v bojih ml.dečkov -28kg, kjer si je priboril odličje in sicer bronasto.

V bojih dečkov 10-11let -35kg je nastopil tudi Dejan Debelak, ki je klonil v polfinalu in to zaradi prevelikega taktiziranja in nenapadanja nasprotnika. V odločilnem boju za bronasto odličje pa je bila zgodba povsem drugačna, saj je Dejan nastopil zelo bojevito in odločno (tako, kot se on ponavadi bori) ter zmagal dvoboj z 3:0 in osvojil bronasto kolajno.

Največje presenečenje je tokrat pripravila Nika Omerzo, ki je v katah deklic 10-11 let osvojila srebro. Nika je v vseh 4.krogih izvedb Gojyu-Ryu kat pokazala, da je vse boljša in boljša ter da s pridnostjo na treningih dokazuje, da bo zrasla v vrhunsko karateistko. Edini dvoboj, ki je izgubila je finale in še to zelo tesno z 1:2. Vsekakor zelo vspodbudno za nadaljnje delo trenerjev Karate kluba Obzorje Brežice. Nika je nastopila tudi v bojih, kjer se je prebila do repasažev, vendar tam klonila 0:1 v zadnjih dveh sekundah, čeprav je bila celo borbo boljša od nasprotnice.

                                 Nika Omerzo pri izvajanju kate Saifa

Najboljši brežiški kataš Aljaž Šumlaj je med dečki 12-13 let tudi tokrat posegel zelo visoko. V zelo močni konkurenci katašev sta s trenerjem Christianom Kajtno izbrala pravilno taktiko zaporedja izvajanja kat tako, da ko se je v polfinalu srečal z državnim prvakom Talerjem, je Aljaž izvajal svojo najboljšo kato in nasprotnika premagal z 3:2. To je že drugo tekmovanaje zapored, da je Aljaž premagal Talerja. V finalu je tokrat izgubil in na koncu osvojil srebrno odličje, vendar pa iz tekmovanja na tekmovanje dokazuje, da se uvršča v sam vrh slovenskih katašev.

V dopoldanskem delu je nastopila še Katja Bajs v bojih deklic 12-13 let. Omeniti velja, da je bilo tokrat Katji prvo uradno tekmovanje ter da je krst opravila odlično. Katja je pokazala izredno gibanje, smisel za prostor in distanco do nasprotnic ter osvojila srebrno odličje. Vsekakor je to zelo dobra popotnica za nadaljnja tekmovanja, ki se jih bo Katja redno udeleževala.

V popoldanskem delu so bili nastopi za starejše od 14 let.  Kaja Omerzo je ponovno pokazala, da je vsestranska karateistka. V katah kadetkinj je v treh krogih osvojila srebrno kolajno. Vse njene izvedbe kat so bile zelo natančne, eksplozivne in dinamične. Tudi v bojih je zelo spretno uporabljala taktiko ter svoje nasprotnice premagovala. Le v finalnem boju ji je tokrat zmanjkalo moči ter se je tako na koncu morala zadovoljiti tudi s srebrno kolajno v bojih.

                           Kaja Omerzo (levo) na podelitvi kolajn v katah

Med boji kadetov je tokrat nastopil Jure Čudič, ki se je z uporabo nožnih udarcev prebil v finale. V finalu je bil zelo napet boj do konca, ko pa je Juretu 5 sekund pred iztekom boja popustila koncentracija in nasprotnik je povedel z 1:o ter tako Juretu preprečil osvojitev zlatega odličja. Ta boj je bil le še eden od mnogih dokazov, da so v športu mogoči preobrati do sodnikovega končnega zvižga.

V katah kadetov je nastopil David Bajs, ki pa ni posegel po kolajni. Njegove kate so bile tehnično zelo pravilne in lepo izvedene, za preboj v sam vrh pa mu je manjkalo eksplozivnosti. V bojih mladink je Kaja Budič tokrat izgubila oba boja. Kaja je od zadnjega tekmovanja rahlo poškodovana in ni trenirala, zato za tekmovanje ni bila 100% pripravljena. Tokratna pavza tekmovanj ji bo koristila za pozdravitev poškodbe in vrnitev v redni proces treniranja.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic