7 odličij za karateiste Karate kluba Brežice na Maribor open 2015

V soboto 10.10.2015 so se tekmovalci Karate kluba Brežice udeležili mednarodnega turnirja Maribor Open, kjer je nastopilo 288 tekmovalcev iz 46 klubov in kar 7 držav. 

Barve Karate kluba Brežice so tokrat zastopali Luka CicvarićAna SeverSebastjan LašičNika in Kaja OmerzoNina ZupančičSimon Hribar in trener Darko Cicvarić.

Tekmovanje v katah je tudi tokrat odprl najmlajši tekmovalec, Luka Cicvarić, ki je v dveh izločevalnih krogih suvereno premagal nasprotnike in se uvrstil v finale.  Luki, ki karate vadi komaj eno leto, je nastop v finalu zagotovo pomenil veliko vzburjenje, ki je botrovalo manjšemu prestopu in osvojitvi srebrne kolajne.

Tudi Nika Omerzo je nastopila v kategoriji kat, kjer je že v prvem krogu pomerila moči z eno najboljših slovenskih katašic, ki je Niko skozi repasaž pripeljala do boja za bronasto odličje, ki ga je Nika dobila.

Tekmovanje se je nadaljevalo s športnimi boji. Prva je nastopila Ana Sever, ki je prvi boj tesno izgubila proti finalistki, v repasažnem boju pa je bila odločilna le ena pika nasprotnice. Ana je na koncu zasedla 5. mesto.

Sebastjan Lašič je nastopil v konkurenci 12 letnih dečkov in turnir zaključil na 3. mestu.

Kaja Omerzo je nastopila v kar dveh kategorijah ter osvojila dve bronasti odličji. Še posebej vzburljiv je bil njen repasažni boj v kategoriji mladink, kjer sta si nasprotnici izmenjevali vodstva vse do zadnjih sekund boja. Na koncu je slavila naša Kaja z rezultatom 7:6.

Simon Hribar je v finalu boja 17 letnih dečkov, kmalu po začetku boja, povedel z uspešno izvedeno ročno tehniko. Kljub vse boljši tehnični in taktični pripravljenosti Simonu vendar ni uspelo zadržati prednost in je nasprotnik zmagal z rezultatom 2:1, Simon pa se je domov vrnil s srebrnim odličjem.

Kljub dejstvu, da se je Nina Zupančič v finalu borila proti prijateljici iz Radvanj, sta se dekleti borili z vso vnemo in je nasprotnica celo diskvalificirana zaradi štirih premočnih kontaktov, Nina pa je osvojila zlato odličje.

Posebna zahvala vsem staršem, sponzorjem in podpornikom, ki so nam omogočili treninge in nastop na tekmovanju.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic