7 odličij za karate klub Obzorje Brežice na 3.Pokalni tekmi 2014

V nedeljo, 16.11.2014, je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem ŠD Gorica v Športni dvorani OŠ Kanal ob Soči organizirala tretjo – zaključno pokalno tekmo v borbah in katah za starostne kategorije do 18 let. Nastopilo je 375 slovenskih karateistov iz 45 klubov. Karate klub Obzorje Brežice so na tekmi zastopali vsi najboljši tekmovalci v katah in borbah. Domov smo tokrat prinesli kar sedem odličij.

Naša najmlajša vspenjajoča zvezdica Sara Lavrič je v katah med najmlajšimi v treh krogih zasluženo prispela do srebrnega odličja. Žiga Suša je v izjemno močni konkurenci 27 malčkov izgubil le proti kasnejšemu zmagovalcu Burlak Andražu (Oplotnica) s 2:3 ter tako v petih krogih s štirimi zmagami in enim porazom osvojil bronasto odličje. Njegova sestra Hana Suša si je med starejšimi deklicami priborila bron v katah in v borbah (-50kg) ter opozorila, da spada v sam vrh slovenskega karateja v obeh disciplinah. Njen klubski sotekmovalec Dejan Debelak pa je med starejšimi dečki (-40kg) tudi osvojil 3.mesto v bojih.

Nina Zupančič je med kadetkinjami (-54kg) izgubila le finalni boj proti Barbari Haberl in si tako priborila srebro. Zadnje bronasto odličje pa je za Karate klub Obzorje Brežice prispevala katašica Nastja Galič, ki je svoje izvedbe kat dvignila na izjemen nivo in samo vprašanje časa je, kdaj bo posegala samo po najvišji stopnički. Pohvaliti velja tudi mlado Zalo Kek, Ano Sever, Elo Petan, Niko Omerzo in Davida Matija Lavriča, ki jim je zmanjkalo le kanček sreče, da bi se tudi oni podali v boje za najvišja mesta. Med starejšimi pa tokrat ni bilo sreče pri Aljažu Šumlaju, Kaji Omerzo (ki je tekmovala z zlomljenim prstom na nogi) ter mladincu Saši Račiču, ki je boj za bronasto odličje izgubil zaradi premočnega kontakta v zadnji sekundi, kjub temu, da je pred tem imel prednost dveh točk.

S prikazanim znanjem, zagrizenostjo in zagnanostjo na samem tekmovanju so bili vsi trenerji izredno zadovoljni. Brežičane zdaj čaka naslednji teden še mednarodni turnir v Ljubljani, teden dni kasneje pa nastop na letošnjem državnem prvenstvu do 21let, kjer naj bi upravičili sloves, da spadajo med najboljše klube v državi, saj se Karate klub Obzorje Brežice zadnje čase vse bolj vzpenja na slovenski lestvici, kjer trenutno skupno zaseda odlično šesto mesto. [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic