9 kolajn za Karate klub Obzorje Brežice na karate turnirju mladih

Takoj naslednji dan po turnirju v Zagrebu na Hrvaškem so se tekmovalci karate kluba Obzorje Brežice v nedeljo 14.4.2013 odpravili v Ljubljano, na karate turnir mladih “KIMON open”. Na tekmovanju je sodelovalo 187 tekmovalcev iz sedemnajstih klubov.

Brežiški karateisti so tekmovanje odprli v kategoriji mešanih kata teamov, kjer se je Niki Omerzo in Hani Suša pridružil še mlajši brat Žiga Suša in jima tako pomagal osvojiti 2. mesto.

Nika Omerzo in Hana Suša sta tekmovanje v katah nadaljevali v kategoriji  mlajših deklic. Nika je prvo tekmico premagala z gladkih 3:0, nato pa je tesno izgubila 1:2, vendar jo je tekmica kot finalistka popeljala v repasaž, kjer je Nika enoglasno s 3:0 premagala nasprotnico in osvojila bronasto kolajno. Nika je tudi tokrat nastopila tudi v kategoriji športnih bojev, kjer je v boju za tretje mesto s 3:0 premagala nasprotnico in v zbirko kolajn dodala še bronasto v bojih.

Hana Suša je nastopila v isti kategoriji kategoriji kat kot Nika, vendar v drugi polovici žrebne liste. Izvedla je tako šolske, kot tudi mojstrske Goju Ryu kate, in vse svoje nasprotnice v štirih kolih premaga z enoglasnimi odločitvami sodnikov in si priborila prvo mesto in zlato odličje. Velik talent in vsestranskost pa je Hana pokazala z nastopom tudi v bojih, kjer je tako kot tudi v katah suvereno premagala vse nasprotnice in si priborila še zlato odličje v kategoriji športnih bojev za mlajše deklice do 39 kg.

                                                      Hana Suša v "akciji"

Žiga Suša je posamično nastopil v najštevilčnejši kategoriji malčkov, kjer je po treh zaporednih zmagah in enem porazu vendarle uspel priti v repasaž, kjer mu je tokrat žal zmanjkalo moči in je izgubil boj za tretje mesto. Žiga je nastopil tudi v kategoriji športnih bojev, kjer je v zelo dinamičnem boju z veliko lepih točk za las izgubil z rezultatom 7:8.

V kategoriji mlajših dečkov do 33 kg je v bojih nastopil tudi Dejan Debelak, ki je bil tokrat očitno izčrpan po naporni tekmi v Zagrebu. Dejan je prvi boj izgubil, vendar je dobil priložnost v repasažnem boju za 3. mesto. Boj se je odvijal zelo dramatično in se je zaključil z rezultatom 2:2, nakar so sodniki po glasovanju dosodili zmago Dejanovemu nasprotniku.

Kaja Omerzo je tokrat pokazala odličnost tehnik in perfektno izvedbo tradicionalnih Goju Ryu kat in vse nasprotnice premagala z enoglasno odločitvijo sodnikov, ter tako osvojila 1. mesto v kategoriji kadetinj.

Kaja Budič je dolgo čakala svoj nastop v kategoriji bojev za kadetinje, nato pa se je v finalu srečala s klubsko kolegico in prijateljico Kajo Omerzo. Obe Kaji sta najprej nekoliko taktizirali, saj dobro poznata ena drugo, nato pa sta se vendarle nekoliko sprostili in pokazali nekaj odličnih kombinacij. Pri navijanju ni bilo težav, saj so vsi navijali Kaja-Kaja (za obe Kaji). Tokrat je bila boljša Kaja Budič, ki si je z rezultatom 3:1 priborila zlato odličje, Kaja Omerzo pa je zlatemu odličju iz kat dodala še srebrno iz bojev.

                                   Kaja Budič in Kaja Omerzo

Tekmovanje v katah je zaključil Aljaž Šumlaj, ki je po sporni sodniški odločitvi, nad katero so bili razočarani tako ostali trenerji, kot tudi gledalci ob borišču, kljub odlični izvedbi mojstrske kate Seipai,  tesno z 1:2 izgubil od končnega zmagovalca, kar pa ga je pripeljalo v repasažni boj. Aljaž je v repasažu odlično izvedel Meibukan kato Byakko, kar v prevodu pomeni beli tiger, in z rezultatom 3:0 osvojil bronasto odličje.

 [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic