9 medalj za KK Brežice na 3. Državnem pokalnem tekmovanju v Ljutomeru

V soboto, 7. 8. 2023, je v Ljutomeru potekalo tretje državno pokalno tekmovanje v karateju. Karate klub Brežice je zastopalo 16 tekmovalcev v individualnih in skupinskih kategorijah ter skupno pridobilo tri brone, dva srebra in kar štiri zlata odličja. V posamični konkurenci sta zmagala Luka Cicvarić in Maja Lazanski, v ekipni pa ekipa najmlajših deklic (Gaja Štern, Amelie May Žičkar in Evelyn Joy Žičkar) ter  ekipa mladink (Maja Lakner, Maja Lazanski in Santeja Ivnik). Z osvojeno bero odličij se je klub KK Brežice uvrstil na 6. mesto med 47-imi slovenskimi klubi.

Med najmlajšimi je nastopila pogumna Gaja Štern. Gaja je v prvem krogu prepričljivo zmagala, nato pa morala priznati premoč sotekmovalke ter tako osvojila bronasto odličje. Nekoliko starejše tekmovalke Megi Cicvarić, Mia Kajtna in Eva Strgar so na tatami stopile naslednje. Kate so izvedle odločno in borbeno, a na žalost tokrat tekmovanje zapustile brez medalje v individualni kategoriji. Najbolj se je stopničkam približala Eva Strgar, ki je po dveh zmagah le s točko razlike izgubila v boju za tretje mesto ter tako zaključila tekmovanje na petem.

Med malčki je nastopal Gašper Štern. Kato je izvedel borbeno in eksplozivno. Žal pa je zaradi napake pri izvedbi tekmo izgubil. Prav tako sta brez medalje ostala Niko Cicvarić in Gal Budič, ki sta borbeno nastopala v kategoriji dečki.

Sofia Popijač, ena najbolj perspektivnih mladih tekmovalk, je nastopila v kategoriji deklice in se prepričljivo prebila vse do četrtfinala, nato pa morala priznati premoč kasnejši zmagovalki Andjeli Miljatović. V boju za tretje mesto ji je bron z 2:3 za las spolzel med prsti. Tako da se je tokrat morala zadovoljiti s petim mestom.

Image title

Sinja Bončina, Aria Zofič, Angelika Li Žičkar in Kim Kerin so tekmovale v kategoriji mlajše kadetinje. Kategorija je bila velika, konkurenca pa močna. Dekleta so se borila do zavzeto in odločno, a so se na žalost prebile zgolj skozi prvi krog. Bolj uspešna je bila Aria, ki se je po štirih kolih prebila do petega mesta.

Med starejšimi tekmovalci je prvi stopil na tatami eden najboljših slovenskih karateistov Luka Cicvarić. Med kadeti je znova dokazal, da je vodilni tekmovalec, saj je s katami Pachu (24,70 točk), Suparinpei (25,20 točk) ter Annan Dai (25,20 točk) pometel s konkurenco ter brez težav osvojil prvo mesto. Luka vedno znova dokazuje, da je resen tekmovalec in v samem vrhu tako slovenskega kot mednarodnega karateja.

Temu je sledil nastop Santeje Ivnik v kategoriji kadetinje. Santeja je kljub poškodbi suvereno izvedla kato Paiku (20,9 točk), a se zaradi manjšega števila tekmovalk s četrtim najboljšim rezultatom v skupini ni prebila v naslednji krog.

Zelo uspešni pa sta bili zopet reprezentantki Slovenije Maja Lakner in Maja Lazanski v kategoriji mladinke. V prvem krogu sta obe izvedli zahtevno kato Papuren, Lazanski s 24,2 točkami, Lakner pa s 24,3 točkami. Obe sta se tako brez težav prebili v finale, saj sta imeli najvišji oceni v skupini. V finalu je najprej nastopila Maja Lazanski in z borbeno izvedbo Suparinpei dosegla 24,3 točke. Temu je sledil nastop Laknerjeve, ki je za vrhunsko izvedbo kate Chatanyara Kushanku prejela 24,2 točki ter tako pristala na drugem mestu. Dekleti obetata veliko in se iz tekme v tekmo izboljšujeta, prav tako pa skupaj z Luko v okviru slovenske reprezentance dobro zastopata Slovenijo na mednarodnih tekmovanjih.

Individualnim nastopom so sledili boji ekip. Med najmlajšimi so nastopile Gaja Štern, Amelie May Žičkar ter Evelyn Joy Žičkar in z borbeno izvedbo kate Geki sai ichi prepričljivo osvojile zlato. Prav tako so bile uspešne malčice Megi Cicvarić, Mia Kajtna, Eva Strgar in Gaja Štern, ki so osvojile bronasto medaljo. V ekipnem boju so nastopili tudi dečki Gal Budič, Niko Cicvarić in Gašper Štern ter si prav tako priborili tretje mesto. Do finala so se po zmagi v polfinalu  prebile mlajše kadetinje v zasedbi Sinja Bončina, Kim Kerin, Aria Zofič in Angelika Li Žičkar, kjer so osvojile odlično drugo mesto. Tekmo so zaključile mladinke Santeja Ivnik, Maja Lazanski in Maja Lakner, ki so po napornem boju v individualni kategoriji nastopile proti dobri ekipi KK Seki. Dekleta so izvedla kato Kururunfa, ki ji je sledil zelo prepričljiv bunkai. Njihov trud je bil poplačan, saj so tekmo končale na najvišji, zmagovalni, stopnički. Tekmovalce so tokrat spremljale trenerke Nastja Galič, Andrejka Dvornik in Metka Galič.

Naši tekmovalci iz tekme v tekmo dokazujejo, da trdo delajo in da nikoli ne obupajo. So dobri zmagovalci, a kar je še pomembneje, ostajajo srčni tudi v porazu. To pa je veščina, ki ni pomembna samo v tekmovanju, temveč tudi v življenju. In ravno zaradi  tega dobro napredujejo na vseh področjih.

Posebna zahvala gre vsem staršem, ki nam zaupajo svoje otroke ter vsem sponzorjem in podpornikom brez katerih ne bi mogel klub normalno delovati: OBČINA BREŽICE, HESS, ELMONT, SIPRO, ARTISK, ZAVOD ZA ŠPORT BREŽICE, INŽENIRING BIRO.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic