Brežičani osvojili 4 medalje na mednarodnem karate turnirju v Žalcu

Šest članska ekipa tekmovalcev Karate kluba Brežice je v konkurenci 386 tekmovalcev iz 49 klubov in treh držav osvojila štiri medalje – dve zlati in dve bronasti.

Kate:

SARA LAVRIČ je v kategoriji kata malčic (8 let) s suverenimi štirimi nastopi premagala vse nasprotnice (5:0, 4:1, 5:0, 4:1) in osvojila 1. mesto!

Sara Marija Lavrič - zmagovalka v katah in bronasta v borbah

SAŠA PETKOVIĆ je v kategoriji kata malčice (9 let) z zelo močno izvedbo in 3. mestom pokazala napredek.

TJAŠA PETKOVIĆ je v kategoriji kata malčice 8 let prvo kolo zmagala (4:1), drugo kolo izgubila (0:5), žal pa tudi repasaž (0:5) in s tem osvojila 5. mesto

DAVID MATIJA LAVRIČ je v kategoriji kata mlajši dečki (11 let) izvedel mojstrsko kato Shisochin, vendar se mu se tokrat ni uspelo prebiti v boj za medalje.

NIKA OMERZO je v kategoriji kata kadetinje (14 let)  delala drugo najtežjo Goju Ryu mojstrsko kato Kururunfa proti zelo dobri nasprotnici. Sicer lepi izvedbi je manjkalo kanček moči (kar je posledica poškodba komolca), zato napredovanja v naslednji krog ni bilo.

Borbe:

DEJAN DEBELAK je nastopil v kategoriji kumite kadeti (14 let) -52 kg, a je v prvem kolu je izgubil z 0:5 od kasnejšega finalista. V repasažnem boju za tretje mesto je bil diskvalificiran zaradi nedovoljenih kontaktov v glavo, kar je bila posledica izrazite ofenzivnosti, po mnenju številnih ob ringu pa tudi dvomljivega sodniškega kriterija. Pristal je na 5. mestu.

DAVID MATIJA LAVRIČ je v kategoriji kumite dečki (11 let) -35 kg v prvem kolu izgubil od odličnega italjanskega borca, ki je na koncu zmagal kategorijo, vendar zaradi nepopolnih repasažev v turnirski različici ni dobil druge možnosti (po pravilih skrajšanega repasaža se v repasažu med seboj pomerita poraženca iz četrt in polfinalnega kroga, ne pa tudi poraženci prejšnjih kol).

SARA LAVRIČ je v kategoriji kumite malčice (8 let) -30 kg (tako kot starejši brat David) v prvem krogu naletela na srčno italjansko tekmovalko (končno zmagovalko kategorije), ki jo je izločila, vendar je Sara zmagala repasažni boj in osvojila bronasto medaljo.  V isti kategoriji kot klubska kolegica Sara, je nastopila tudi TJAŠA PETKOVIĆ, vendar je kljub srčni in neustrašni borbi izgubila od tekmice. Iz istega razloga kot smo ga opisali pri Davidu, žal ni dobila druge priložnosti v repasažu.

NIKA OMERZO je nastopila v kategoriji kumite kadetinje (14 let) -54 kg, kar je njen povratek med borke. Od Italjanke, ki je delala odlične nožne tehnike, je tesno izgubila, a lahko njen nastop ocenimo kot zelo obetavno napoved v prihodnjih borbenih izzivih.

Najboljši rezultat dneva za brežiško ekipo borcev je izbojevala SAŠA PETKOVIĆ v kategoriji kumite malčice (9 let) +35 kg z dvema suverenima zmagama, kjer je svoji nasprotnici pustila brez osvojenih točk in si priborila zlato medaljo! Saša ni zgolj šampionka dneva, ampak tudi najboljša športna prijateljica, saj je mlajšima kolegicama stala ob strani in ju vzpodbujala ob njunih nastopih in ju tolažila, ko sta tolažbo potrebovali.

Saša Petković - zmagovalka v borbah in bronasta v katah[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic