Brežičani uspešni na mednarodnem karate turnirju v Slovenskih Konjicah

V soboto, 27.01.2018 je v Slovenskih Konjicah potekal mednarodni karate turnir Konjice Horse Cup 2018, na katerem je sodelovalo 611 tekmovalcev iz 16-ih držav. Na turnirju je uspešno nastopila tudi manjša zasedba tekmovalcev Karate kluba Brežice. Tekmovanje je bilo zelo dobro organizirano na kar 7 boriščih z vrhunsko prikazno elektroniko.

Najprej je kategoriji kate nastopila Sara Marija Lavrič, ki je tekmovanje odlično odprla z zmago 5:0, vendar je žal že v naslednjem krogu tesno izgubila z rezultatom 2:3 ter se je morala posloviti od nadaljnjega tekmovanja.

Luka Cicvarić je nastopal kar v dveh kategorijah, v kategoriji malčkov (8-9 let) in v starejši kategoriji dečkov starih 10-11 let. Tudi Luka je tekmovanje odlično odprl, ter je prve tri nasprotnike premagal z rezultatom 5:0. Tekmovanja v obeh kategorijah so potekala istočasno na dveh različnih boriščih, kar je Luki še dodatno jemalo moči, saj ni imel časa za premor, in je žal v naslednjih krogih moral priznati premoči poznejšemu zmagovalcu, oziroma podprvaku posamezne kategorije. Luki je že uvrstitev v polfinale na tako močnem tekmovanju velika vzpodbuda za nadaljnje delo.

Za veliko veselje ob bučnem navijanju so nato poskrbela brežiška dekleta v sestavi Saša Petkovič, Tjaša Petkovič in Sara Marija Lavrič, ki so v katah ekipno premagale vse tekmice in se okronale z najsjajnešim odličjem. Še večji pomen temu uspehu daje destvo, da so dekleta v takšni sestavi nastopila prvič.

Tudi Nika Omerzo je nastopala v dveh starostnih kategorijah, v kategoriji mladink in članic. V kategoriji mladink je izgubila le od prvakinje, vse ostale tekmice pa je gladko premagala brez izgubljene točke in je osvojila bronasto kolajno. V kategoriji članic pa ji je za las ušlo finale, saj je polfinalni boj izgubila le za eno točko (2:3), vendar je zbrala dovolj koncentracije in je v repasažnem boju s 5:0 premagala tekmico iz Brazilije ter si priborila še drugo bronasto kolajno.

V športnih bojih je klub tokrat nastopil v precej okrnjeni zasedbi, zato se nastopajoči žal niso uspeli prebiti do stopničk. Najbolje je kazalo Tjaši Petkovič v kategoriji deklic do 40kg, kjer je v prvem krogu začela odločno in neustrašno kot vedno. Esmo Jašarevič iz BiH je v uvodnih sekundah borbe zadela s čudovitim Mawashigerijem v glavo, nasprotnico so odpeljali k zdravniku, ki pa je ocenil, da gre lahko za hujšo poškodbo nosu in nekontroliran udarec. Tjaši so dosodili diskvalifikacijo, nasprotnici pa prepovedali nadaljnje nastope. Solidno borbo je prikazala tudi državna podprvakinja Saša Petkovič, ki je po trenutku nepazljivosti izgubila z 0:1 s Karič Kiaro iz Hrvaške. Med fanti sta nastopila še Lan Kerin in Sebastijan Lašič, a prikazano tokrat ni bilo dovolj za vidnejšo uvrstitev.

Trenerja Sašo Vaš in Darko Cicvarić sta zelo zadovoljna s pokazanim znanjem, kot tudi z doseženimi uspehi in tekmovalce že pripravljata na nove izzive, ki sledijo kmalu.

Velika zahvala vsem sponzorjem in podpornikom kluba, ki nam pomagajo pri vadbi kot tudi pri nastopih na tekmovanjih.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic