Brežičanke so državne mladinske ekipne prvakinje v karate bojih

Karate klub Obzorje Brežice se je ekipnega državnega prvenstva v karateju v Polzeli (01.06.2014) udeležil s tremi ekipami. Ekipo starejših dečkov 12-14 let so sestavljali Dejan Debelak, David Kos in Kristan Kek. Prvi je šel na tatami David Kos, vendar je dvoboj izgubil. Drugi boj je izgubil tudi Dejan Debelak, zato do tretjega boja našega predstavnika Kristana Keka z borcem iz karate kluba Nova Gorica ni prišlo. Tekmeci so se prebili do polfinala v katerem so izgubili, s tem pa je splavalo upanje na dodatno možnost za kolajno v repasažu. Ob povedanem je potrebno poudariti, da je ob izredni množičnosti (v tej kategoriji je nastopilo 11 ekip) pri fantih očitna razlika v višini in moči dvanajst oziroma štirinajst letnikov. V kolikor bo brežiška ekipa ostala aktivna tudi v prihodnje, lahko zagotovimo, da bo resen kandidat za kolajno v naslednjih letih.

Ekipo starejših deklic so sestavljale Hana Suša, Nika Omerzo ter sposojena tekmovalka Karate kluba Shotokan Kranj Patricija Belehar. Kot Izkušeno tekmovalko smo jo postavili na prvi tatami, kjer je v prvem krogu zmagala proti someščanki iz konkurenčnega kluba. Druga je nastopila Nika Omerzo, ki je dobila boj z 8:0 zaradi diskvalifikacije nasprotnice, ki si jo je prislužila s premočnimi kontakti. Brežičanke so tako z 2:0 v zmagah napredovale v drugi krog in se pomerile s predstavnicami Karate kluba Žalec. Patricija je v prvem boju dosegla remi, Hana Suša, ki je bila drugi boj, je z zmago našo ekipo ohranila v igri, odločala je borba Nike, ki tokrat ni našla pravega odgovora za svojo nasprotnico in izgubila. Na koncu je ob izenačenem rezultatu v zmagah bila usodna razlika v točkah. Izkupiček te ekipe je bilo odlično tretje mesto.

Bronaste st.deklice (Nika Omerzo, Hana Suša in Patricija Belehar)

Za pravo dramo, ki bi jo lahko poimenovali “Zadnja sekunda” pa so poskrbele brežiške mladinke. Naša najizkušenejša tekmovalka, Petra Planinc, je z zrelo in kontrolirano borbo premagala prvo predstavnico Karate kluba Idrija. Kaja Omerzo je stopila na tatami druga ter izgubila. Pri rezultatu 1:1 je tako breme odločitve ležalo na ramenih Helene Cenc, sposojene tekmovalke iz Karate kluba Loče. Posebna simbolika je v tem, da ji je nasproti stala Kaja Budič, nekdanja tekmovalka našega kluba. Ta je skupaj s točkami pridno zbirala tudi kazni. S Heleno sta že stari znanki, saj sta si v minulih dvobojih že izmenjali krepke udarce. Helena je sredi borbe stala samo še na eni nogi (predstavljajte si sceno iz filma “Karate kid”), ravno s to poškodovano nogo je izvedla brezhibno brco iz obrata v glavo nasprotnice in s tremi točkami zmanjšala prednost na še vedno velikih in težko ulovljivih 8:4. V nadaljevanju se je razvnela resna borba, polna rušenj in zaključkov, ki pa niso bili točkovani s strani sodnikov. V preveliki vnemi je (po že mnogokrat videnem scenariju) dvoboj odločila tekmovalka konkurenčnega kluba sama in si sekundo pred iztekom prislužila diskvalifikacijo. Brežičanke so napredovale v finale, kjer so se pomerile s predstavnicami Karate kluba Grosuplje. Vrstni red nastopajočih je ostal isti, ravno tako scenarij. Petra je v uvodnem delu prejela močan nekontroliran udarec v nos in zobe, zato je po nekaj minutnem premoru zaradi zdravniške oskrbe nadaljevala s tamponi v nosnicah in prevezo preko nosu. Lahko si predstavljate, kako oteženo je dihanje in nasploh zaznavanje tekmovalca v tako izredno hitri športni disciplini, kot je karate. Petra je izredno psihično stabilna borka, zato je sekundo pred koncem povedla in zmagala z 2:1. Kaja Omerzo je kljub korektno prikazani borbi izšla iz ringa kot poraženka, zato je zadnja reševala rezultat ekipe “posvojena” Helena Cenc – uspešno. S končnim izidom 2:1 so Brežičanke premagale tudi ekipo Karate kluba Grosuplje in se skupaj s trenerjem in bučno podporo tribun veselile naslova državnih prvakinj v bojih.

Mladinske državne prvakinje (Kaja Omerzo, Helena Cenc in Petra Planinc)[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic