Brežiška dekleta na pripravah slovenske reprezentance v karateju

V Kranju so od 17. do 21. avgusta 2015 potekale priprave širšega izbora slovenske karate reprezentance v mlajših in starejših kategorijah. Povabilo v reprezentanco je tokrat dobilo tudi pet članic Karate kluba Brežice, in sicer katašice Nastja Galič, Hana suša in Nika Omerzo ter borki Kaja Omerzo in Nina Zupančič. Priprave so bile namenjene tudi letošnjemu največjemu dogodku, svetovnemu mladinskemu in U21 prvenstvu v karateju, ki bo v novembru v Jakarti (Indonezija). Za ta nastop je bila izbrana Nastja Galič v kategoriji kate mlajše članice, kar je zelo veliko priznanje za brežiški karate klub in njihovo najboljšo tekmovalko. 

Slovenske karate reprezentantke: Kaja O., Hana S., Nika O., Nastja G. in Nina Z.

Nastja se je tokratnih priprav udeležila po daljšem premoru zaradi poškodbe rame, a je pokazala izredno veliko vztrajnosti in trme ter tako kot prava vzornica uspešno vpeljala v treninge tudi svoji mlajši klubski kolegici Hano in Niko. 

Na pripravah sta selektorja reprezentance Josip Makovec za borbe in Bor Dereani za kate skupaj s svojimi pomočniki karateiste pripravljala predvsem v smislu izboljšanja fizične kondicije, koordinacije in tehnike. Brežiške karateistke tako niso le pilile karatejskih tehnik, temveč so se preizkusile tudi v atletiki in gimnastiki, ki sta bili temelja kondicijskih treningov. Naše športnice so dobile dosti žuljev, a so z vztrajnostjo in veliko željo po napredku kljub vsemu izpeljale priprave zelo uspešno, kar bodo pokazale na prvih uradnih tekmah.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic