Brežiška karateista Hana in Žiga Suša do odličij na Croatia Open 2013

Prvi vikend v oktobru je v Reki potekalo veliko mednarodno karate tekmovanje 13. Croatia Open, na katerem je čudovita in večkrat nagrajena dvorana športnega centra Zamet v Reki gostila okoli 1200 karateistov iz dvajsetih držav. Tekmovanje je bilo tudi izborna tekma in zadnja velika preizkušnja pred svetovnim prvenstvom kadetov, mladincev in mlajših članov, zato je bila v teh treh kategorijah izjemno močna konkurenca, ki je prikazala vrhunske izvedbe najtežjih kat vseh stilov. Karate klub Obzorje iz Brežic so zastopali brežiški kataši Žiga in Hana Suša, Nika in Kaja Omerzo, Aljaž Šumlaj ter Nastja Galič. Tekmovalce je vodila Metka Galič.

V dopoldanskem delu je najprej v kategoriji dečkov do 9 let ponovno zelo suvereno nastopil aktualni slovenski državni prvak Žiga Suša, ki je klonil šele v finalu in si tako nadel srebrno odličje. Izjemen uspeh brata je kasneje dopolnila njegova sestra Hana Suša, ki si je v kategoriji deklic do 11 let v treh dovršenih nastopih priborila bronasto odličje. Tako Hana kot Žiga sta nastopila izvrstno in zasluženo stala na stopničkah za zmagovalce. V kategoriji mlajših kadetinj je tekmovala Nika Omerzo. Z odločnim nastopom je v prvem kolu premagala nasprotnico iz Hrvaške, v nadaljevanju pa morala priznati premoč nasprotnice iz Madžarske.

V dopoldanskem delu je v izjemno močni konkurenci svetovnih zvezd karateja nastopila še mladinka Nastja Galič, reprezentantka Slovenije, ki pa je tokrat imela zelo težek žreb in je takoj naletela na Nemko Sophio Graf, kasnejšo dobitnico bronastega odličja. Tokrat je bila Nemka ob burni podpori nemških navijačev boljša in je v nadaljevanju boja za odličja izločila tudi Nastjino reprezentančno kolegico Aleno Musić. 

V popoldanskem delu sta poleg Hane v zelo težki in številni kadetski konkurenci nastopila Aljaž Šumlaj in Kaja Omerzo. Kljub zelo dobri izvedbi kat se jima ni uspelo prebiti med najboljše, sta pa s svojim nastopom v tako elitni svetovni konkurenci častno branila barve brežiškega karateja. Tekmovanje je bilo res prava paša za oči, izvedbe kat vrhunske in glede na to, da nobenemu katašu iz slovenske reprezentance ni uspelo priti do medalje, je rezultat naših mladih upov še toliko pomembnejši. [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic