Brežiška karateistka Nastja Galič do brona v Čakovcu na Hrvaškem

Ob izteku šolskih počitnic je to soboto Karate klub Globus pod vodstvom profesorja Tihomirja Grgiča organiziral 17. mednarodni karate turnir Međimurje open Croatia 2013. Udeležilo se ga je večina članov mlade slovenske reprezentance, med katerimi je mladinke med katašicami Slovenije zastopala članica KK Obzorje iz Brežic Nastja Galič (spodaj desno).

Nastja se je v sklopu priprav za nastop na letošnjem mladinskem svetovnem prvenstvu, ki bo novembra v Španiji,  pripravljala že od letošnjega maja. Med počitnicami je delala predvsem na fizični pripravi in kondiciji, zadnje skupne priprave z reprezentanco, ki so pod vodstvom selektorja Liviusa Bunde potekale od 19. do 23. avgusta v Murski Soboti, pa je posvetila predvsem tehnični pripravi.

Kljub temu, da je teden dni pred prvo tekmo v jesenski sezoni zbolela in ni mogla skoraj nič trenirati, se je skupaj s trenerji odločila za nastop na tekmi v Čakovcu, saj je vsaka mednarodna tekma dobra izkušnja in napotek za naprej.

Nastja je nastopila po svojih najboljših močeh. V polfinalu je proti članici zmagovalne ekipe na letošnjem hrvaškem državnem prvenstvu Petri Luketić dvoboj žal izgubila zaradi premalo moči in tako tokrat osvojila bronasto odličje. Kljub kratkotrajnemu razočaranju se je Nastja ob dejstvu, da je odlično hrvaško karateistko letos maja že premagala na Postojna Open 2013, kmalu potolažila in sklenila v končnico priprav vložiti še več truda. Upamo lahko, da ji bo tudi zdravje dobro služilo in bo kljub obveznostim v tretjem letniku Gimnazije Brežice uspešno nadaljevala s športnimi uspehi, s katerimi nas je več kot navduševala že v preteklih sezonah.  
[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic