Brežiški karate v Salzburgu in na pripravah reprezentance pred odhodom na MSP v Jakarto

Komisija za reprezentanco Slovenije je v okviru Karate zveze Slovenija v Kranju organizirala predzadnje priprave pred odhodom na Mladinsko svetovno prvenstvo kategorij do 21 let, ki bo novembra v Indoneziji. Priprav so se udeležile tudi članice KK Brežice, in sicer katašice  Nastja Galič, ki je med izbranimi za nastop na svetovnem prvenstvu, Hana Suša in Nika Omerzo ter borka Kaja Omerzo.

V okviru priprav so se izbrani slovenski karateisti udeležili tudi svetovnega karate spektakla v Salzburgu – tekme Karate 1, kjer so se zbrala največja imena svetovnega karateja. Od Brežičank se je tekme udeležila Nastja Galič, ki je takoj naletela na močno tekmico državno prvakinjo Švice Melindo Mark in je po porazu morala končati tekmovanje, saj tekmici v kategoriji 93- tih katašic ni uspelo priti v finale.  Na omenjenem tekmovanju je po kar sedmih krogih zmagala Sandra Sanchez Jaime, Španka, ki je tekmovala za Združene Arabske Emirate. 

Matjaž Končina (slovenski selektor za borbe) s katašicama Ano Urleb in Nastjo Galič v Salzburgu

Nastja je takoj po tekmovanju odpotovala v Slovenijo in preostanek vikenda naprej trenirala z ostalimi reprezentanti pod vodstvom selektorja za kate Bora Dereanija. Borce je vodil Vlado Bošnjak, borke pa Josip Makovec. Predzadnje priprave so namenjene piljenju posameznih tehnik v katah in borbah, zaključne pa bodo samemu nastopu na svetovnem prvenstvu v Indoneziji (Jakarta), kamor bo Nastja z ostalimi  slovenski izbranci odpotovala osmega novembra.

Hana Suša, Nastja Galič, Kaja in Nika Omerzo na reprezentančnih pripravah v Kranju[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic