Brežiški karate zelo uspešen vse od Bohinja do Čačka

Ta vikend je bil zelo intenziven za člane Karate kluba Brežice. Udeležili so se turnirja Katana Cup Open v Bohinju, reprezentančnih priprav za mlajše kadete in velikega mednarodnega turnirja »Zlatni pojas Čačka«, ki je bila ena zadnjih izbornih tekem za nastop na letošnjem članskem evropskem prvenstvu. V Bohinju je potekal Katana Cup Bohinj Open, ki se ga je udeležilo 160 tekmovalcev iz petih držav. Brežiški karateisti so v nekoliko okrnjeni konkurenci v Bohinju osvojili kar 15 odličij, saj so na zmagovalnih stopničkah stali prav v vseh kategorijah, kjer so imeli svoje predstavnike. V Čačku je za reprezentanco Slovenije v članski kategoriji nastopila Nastja Galič, ki je na najstarejšem turnirju v Evropi v izjemno hudi konkurenci pristala tik pod stopničkami za najboljše, kar jo bo gotovo kot najboljšo Slovenko v kategoriji kate članice uvrstilo na letošnje evropsko člansko prvenstvo, ki bo maja v Novem Sadu. Za nastop na balkanskem prvenstvu za mlajše kategorije pa sta se v Žalcu pripravljali reprezentantki med mlajšimi kadetinjami Ela Petan in Ana Sever. Ela bo Slovenijo zastopala v katah in v borbah, Ana pa v borbah mlajših kadetinj nad 50 kg.

V Bohinju so v katah najprej nastopile deklice v kata timu, in sicer Sara Marija Lavrič, Maja Lakner in Tjaša Petković, ki so suvereno brez izgubljene točke zmagale v dveh krogih in osvojile prvo zlato medaljo. S svojo usklajenostjo in tehnično dovršenostjo so premagale vse konkurentke in zasluženo kot prve stopile na najvišjo stopničko. Vse tri so nastopile tudi v posamični konkurenci, kjer so prav tako blestele in osvojile tri odličja. Najuspešnejša je bila Maja Lakner, ki se je uvrstila v finale in osvojila srebrno odličje, Sara Marija Lavrič in Tjaša Petkovič pa sta v repasažnih dvobojih osvojili tretje mesto oziroma bronasto odličje.

V dveh kategorijah, med malčki in med dečki, je dve zlati odličji osvojil vse boljši up slovenskega karateja Luka Cicvarić, ki s svojim talentom in izredno prizadevnostjo na treningih kaže, da se bo razvil v vrhunskega slovenskega karateista. Na tekmovanju v Bohinju je blestel in brez izgubljene točke zmagal v kategoriji malčkov ter tudi med starejšimi dečki.

V Bohinju je nastopila tudi članica slovenske širše reprezentance Nika Omerzo, ki se zaradi bolezni ni udeležila turnirja v Čačku, je pa zato suvereno zmagala v Bohinju v kar treh kategorijah. Zlate medalje je tako osvojila v katah mladinke, katah članice in absolutni kategoriji kate Grand masters. Nika veliko vlaga v svoj športni razvoj, kar prinaša tudi želene rezultate.

V Čačku je isti dan nastopila tudi naša najboljša katašica Nastja Galič, ki je v kategoriji članic kot reprezentantka edina zastopala Slovenijo. V prvem krogu je premagala člansko viceprvakinjo Balkana Jeleno Lekovič, v drugem kolu s tesnim rezultatom  2 : 3 izgubila proti letošnji prvakinji Balkana Bojani Mladežič in v boju za tretje mesto prav tako za las z 2 : 3 izgubila proti Aleksandri Petrovič, dobitnici bronaste medalje z minulega članskega prvenstva Balkana. Nastja je tako z osvojenim petim mestom dokazala, da je popolnoma konkurenčna najboljšim evropskim katašicam in se upravičeno poteguje za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, kjer lahko Slovenijo zastopa le ena tekmovalka.

Brežiški klub pa so zastopali tudi tekmovalci v športnih borbah, tokrat sicer v malce okrnjeni zasedbi, saj se zaradi reprezentančnih priprav na Balkansko prvenstvo turnirja nista udeležili Ana Sever in Ela Petan. Borci so na tekmovanju osvojili dve zlati, eno srebrno in dve bronasti medalji. Omeniti velja predvsem Davida Matijo Lavriča, ki kaže vse boljše razumevanje koncepta športne borbe in velik napredek v tehničnem spektru. David je v kategoriji mlajših kadetov do 55kg pokazal nekaj najlepših predstav turnirja in zasluženo zmagal brez ene same prejete točke. V prvem krogu je bil prost, v drugem je s 4:0 premagal  Niko Pepića iz Pirana, v finalu pa kar z 9:0 Jerneja Stvarnika iz Murske Sobote.

Na najvišjo stopničko je stopila tudi Ivana Lukić, ki je v finalu kategorije kadetinj nad 54kg z 2:0 premagala Avstrijko Patricijo Pozvek in s tem dobila vsaj delno potrditev za trud, ki ga zadnja leta vlaga v svoj razvoj. Pri mlajših kadetih do 40kg je Jaka Cerjak klonil v finalu proti reprezentantu Lipovšku, polfinalni obračuni pa so bili usodni za Sašo (ml.kadetinje nad 50kg) in Tjašo Petkovič (deklice do 40kg) ter Sebastijana Lašiča (kadeti do 57kg). Slednji so v svojih kategorijah osvojili bronasta odličja.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic