Brežiški karateist Luka Cicvarić na močnem mednarodnem turnirju Budapest Open

Po prepričljivi zmagi na močnem mednarodnem karate turnirju Međimurje Open 2023 je Luka Cicvarić, tekmovalec Karate kluba Brežice in slovenski reprezentant, prejel vabilo organizatorja, da se od 16.9. do 17.9.2023 udeleži močnega mednarodnega turnirja 26. Budapest Open.

Na turnirju je nastopilo 1742 najboljših svetovnih tekmovalcev iz 257 klubov in 37 držav, kajti turnir velja za enega od ključnih kontrolnih turnirjev za izbor reprezentantov številnih karate zvez. Luka je nastopil v kategoriji kate kadeti. Zaradi velikega števila prijav so bili tekmovalci razdeljeni v štiri skupine. V prvi modri skupini je bil od Luke malo boljši le slovaški reprezentant Gyulaffy, ki zaseda 30. mesto na svetovni rang lestvici. V drugem krogu sta se modri skupini združili in Luka je takrat z izvedbo najvišje mojstrske kate Suparinpei premagal vse tekmece iz svoje skupine, vključujoč tudi slovaškega reprezentanta Gyulaffy-a in to za 0,6 točke, vendar je zasedel nehvaležno 5. mesto v združeni skupini. Za vstop v finalno četverico in boj za medalje je Luki tokrat zmanjkalo le 0,3 točke. V končni razvrstitvi je Luka zasedel 11. mesto med vsemi 36 kadeti.

Image title

Nastop na tako močnem mednarodnem turnirju je za Luko vsekakor velika izkušnja in popotnica za prihajajoče balkansko in evropsko prvenstvo.

Posebna zahvala gre vsem staršem, ki nam zaupate svoje otroke ter vsem sponzorjem in podpornikom brez katerih ne bi mogel klub normalno delovati: OBČINA BREŽICE, HESS, ELMONT, SIPRO, ARTISK, ZAVOD ZA ŠPORT BREŽICE, INŽENIRING BIRO.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic