Brežiški karateisti iz Bohinja zlati, srebrni in z novo katano

Karate klub Obzorje Brežice se je v soboto udeležil mednarodnega karate turnirja v Bohinju, ki ga je pod nazivom Katana Cup 2013 organizirala Akademija borilnih veščin Bohinj. Tekmovanje je bilo namenjeno tako začetnikom kot boljšim karateistom, saj so lahko tekmovali vsak v svoji kategoriji. Nastopilo je 216 tekmovalcev iz 26-tih klubov. Za brežiški klub so tokrat nastopili Dejan Debelak, Nika Omerzo, Aljaž Šumlaj, Katja Bajs, Kaja Omerzo, David Bajs in Franc Bajs. Kot častni gost tekmovanja je za svoje domačine navijal tudi Janko Močnik, večkratni zmagovalec tekem v full contactu.

Organizatorji so se pod vodstvom Janeza Medje zelo potrudili in pripravili odlično organizirano tekmovanje ter lepe nagrade vključno s katano za najboljši klub in malo katano (wakizashi) za najuspešnejšega tekmovalca.  Brežičani so ponovno nastopili imenitno in domov prinesli kar šest zlatih in tri srebrne medalje ter pravo katano, ki jo je tokrat prejel Franc Bajs za zmago med veterani in dolgoletno delo v karateju. 

                Ekipa brežiških karateistov s trenerjema po podelitvi medalj

Med kataši je prva od Brežičanov zmagala Nika Omerzo, ki postaja iz tekme v tekmo boljša in močnejša. Kljub poškodbi roke je v svoji kategoriji deklic prepričala vse sodnike in v treh kolih osvojila zlato odličje.  Naslednji je v treh kolih katah kadetov suvereno brez izgubljene točke zmagal Aljaž Šumlaj, ki s svojo zrelostjo in izjemnim občutkom za Gojyu-Ryu karate vse bolj navdušuje in bo prav gotovo v prihodnosti sledil najboljši katašici Nastji Galič, ki je bila ta vikend na reprezentančnih pripravah.

Med mladinci je v absolutni  konkurenci nastopil David Bajs in z lepo izvedbo kate osvojil srebrno medaljo. David se je tokrat pomeril tudi v bojih in prav tako prejel srebrno medaljo ter kar nekaj pohval za lepo prikazane borbene tehnike.

V konkurenci mladink absolutno je tako v bojih kot v katah nastopila Kaja Omerzo, ki je imela izreden dan in zmagala v obeh kategorijah. Kljub slabšemu počutju v zadnjem tednu je ob polni luni zablestela in si okoli vratu obesila dve zlati medalji. V isti konkurenci je nastopila tudi Katja Bajs, ki je sicer v finalu izgubila zaradi manj izkušenj proti klubski kolegici Kaji Omerzo, kljub vsemu pa pokazala, da je odlična in talentirana borka in je s svojim srebrom družini Bajs na tem tekmovanju dodala še četrto medaljo.

Med najboljšimi pa je bil s tremi zaporednimi zmagami tokrat naš najmlajši borec Dejan Debelak, ki je nastopil v kategoriji dečkov do 11 let. V vseh treh bojih je kljub mladosti prikazal odlično znanje karate borbenih tehnik, vse boljšo koncentracijo, borbenost, hkrati pa tudi preudarnost. Zmagal je z veliko točkami, ki jih je pridobil s kontroliranimi nožnimi udarci in ročnimi tehnikami v telo, ob tem pa  nobenemu nasprotniku ni uspelo dati ročke Dejanu. Tekmovalce sta vodila trenerja Franc Bajs in Metka Galič, ki sta ob tej priložnosti  dobila tudi posebni spominski plaketi.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic