Brežiški karateisti iz Žalca s petimi odličji

Karate klub Žalec je v soboto v Športni dvorani v Žalcu organiziral 13. mednarodni karate pokal Žalca 2015. Udeležila se ga je tudi nekoliko okrnjena tekmovalna ekipa karateistov iz Karate kluba Brežice, ki so domov prinesli 5 odličij. Vodila sta jih trenerja Darko Cicvarič in Metka Galič.

Brežiški karateisti s trenerjema na Pokalu Žalca

V dopoldanskem delu so nastopili kataši. Za Brežice je prva nastopila Ana Sever v kategoriji deklic starih 10 let. Kato je izvedla lepo, vendar je na koncu ponovno naredila tehnično napako pri priklonu in izpadla iz nadaljnjega boja za kolajne. V popoldanskem delu je nastopila tudi v bojih deklic nad 40 kg, kjer je takoj naletela na kasnejšo finalistko, ki jo je popeljala v repasažne dvoboje. Ani pa tokrat ni šlo vse po načrtih, tako da je ostala na sedmem mestu.

V kategoriji 13-letnic je izjemno uspešno nastopila Hana Suša. V štirih kolih je po zelo elegantni in eksplozivni izvedbi mojstrskih kat osvojila srebro in navdušila gledalce. Kasneje je osvojila tudi peto mesto v borbah. Leto dni starejša Nika Omerzo je nastopila v kar dveh kategorijah katašic, in sicer med 13-letnicami, kjer je bila na koncu peta, ter med kadetinjami, kjer se ji je uspelo prebiti do polfinala. V obeh kategorijah je izvajala najvišje Gojyu ryu mojstrske kate, do medalje pa ji je zmanjkalo nekaj več odločnosti in eksplozivnosti.

Med kadeti je nastopil tudi Aljaž Šumlaj, ki je izvajal tradicionalno kato Seienchin, ki pa sodnikov ni prepričala in Aljažu ni uspel preboj v drugo kolo.

Med borci se je prvi boril Sven Jakovina, ki pa se v kategoriji dečkov do 9 let tokrat po preboleli virozi ni  najbolj izkazal in izpadel v prvem kolu. Zelo uspešno pa je ponovno nastopil najboljši med mladimi borci, eksploziven, motiviran in izjemno tehnično in taktično podkovan Žiga Suša. V štirih dvobojih je s svojim talentom in samozavestjo prepričal vse prisotne in osvojil srebrno medaljo, čeprav je v finalu držal neodločen rezultat vse do konca, ko je izgubil tesno po sodniški odločitvi. Žiga je izjemen karateist in brežiški karate še kako računa nanj tudi na največjih tekmah.

Uspešno se je v kategoriji dečkov do 13 let pod 45 kg boril tudi Dejan Debelak. Neustrašni borec je sicer izgubil v prvem kolu proti kasnejšemu zmagovalcu, mu je pa ta omogočil repasažne dvoboje, kjer je Dejan suvereno prišel do tretjega mesta in bronastega odličja.

Po premoru sta v končnici tekme med mladinci nastopila tudi Kaja Omerzo v kategoriji + 59 kg  in Simon Hribar v kategoriji + 76 kg. Oba sta se uspešno borila in posegla po bronastem odličju. Kaja je že izkušena borka in članica širšega izbora slovenske reprezentance, Simon pa je manj izkušen, a zelo prizadeven in delaven, tako da lahko upamo, da bosta tudi v prihodnosti osvajala mesta na najvišjih stopničkah. [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic