Brežiški karateisti na Janovem pokalu najbolj množični

Mlajše kategorije katašev do 14 let so se to soboto v Brestanici udeležile posebne dobrodelne tekme v spomin na mladega preminulega karateista KK Triglav iz Krškega  Jana Piltaverja, ki se je leta 2012 tragično ponesrečil pri smučanju.  Tekma je potekala v telovadnici OŠ Brestanica pod vodstvom KK Triglav iz Krškega. Karateisti iz KK Obzorje Brežice  so spomin na svojega sotekmovalca in prijatelja obeležili z najbolj množično udeležbo in tako počastili spomin na Jana, ki je imel karate zelo rad in je po besedah njegove mame Brigite živel za karate, saj mu je prepoved treniranja predstavljala najhujšo kazen. Tekmovanje so spremljali njegovi najbližji, starša, sestra in stric ter teta, ki so ob podeljevanju odličij v vsakem tekmovalcu začutili ljubezen do karateja, za katerega je živel tudi Jan.

Memorial, ki ga je s svojimi sodelavci organiziral Sašo Vaš,  je potekal v čustveno nabitem ozračju, kjer so o poštenosti, pridnosti, dobroti in delavnosti Jana Piltaverja ter sočutju do drugega in narave kakor tudi o minljivosti življenja in pomenu polnega izkoristka vsakega trenutka, ki nam je dan v življenju,  spregovorili predstavniki občine Krško, Krajevne skupnosti Brestanica, Šolskega centra Krško in Karate kluba Triglav. V uvodnem delu so nastopili še karateist iz Krškega s posebno izvedbo kate Empi,  skupina  Tower Pancers in  step plesalka iz Plesnega kluba Lukec.

Brežiški karate so tokrat poleg boljših zastopali tudi mlajši in manj izkušeni tekmovalci, za katere je bila to prva večja tekma in so jo kot tako doživeli na poseben -  nepozaben način. Enim je uspelo že prvič, saj jim je bila konkurenca bolj prilagojena, drugi tokrat še niso uspeli priti do medalje, vendar so se prve solze razočaranja hitro posušile ob misli, da je jutri že nov dan, pred njimi pa številne priložnosti in nova tekmovanja, na  katerih bodo lahko dokazali svojo voljo, talent in pridnost na treningih. 

     Brežiški karateisti in trenerji Metka G., Darko C., Franc B. in Christian K.

Tekmovanje, kjer so bile kategorije izbrane po znanju in osvojenih pasovih, je brežiškim karateistom prineslo 13 medalj.  Do zlata je tokrat uspelo priti štirim, in sicer Timu Križaniću, Žigi in Hani Suša ter Aljažu Šumlaju. Srebro so osvojili Hana Okanović, Maj Vrtačnik Beribak in Grega Žitnik. Bronasta odličja so osvojili Matevž Maček, Dejan Debelak, Nika Omerzo, Zala Kek in Anastazija Cizerle. Ostalim, ki so nastopili po svojih najboljših močeh, zaradi manj izkušenosti in mladosti tokrat še ni uspelo osvojiti medalje, so pa prav tako pokazali velik napredek, lepe izvedbe kat, in si prislužili aplavze publike ter tolažilne sladke nagrade svoje trenerke. Med njimi so bili Ela Petan, Ana Sever, Ivana Lukič, Katja Bajs in Kristjan Kek ter Žan Rok Zorčič, ki so se uvrstili na 5. mesto ter Miha Godler, ki je osvojil sedmo mesto. Pohvaliti velja tudi izkušenega brežiškega kataša Davida Bajsa, ki je prevzel vlogo sodnika in prvič zastopal brežiški karate v tej zelo pomembni in častni vlogi.

Vsem tekmovalcem velja za prikazano znanje, ki ga bodo lahko naslednji teden pokazali tudi na izpitih za višje pasove, kakor tudi organizatorjem, ki so pripravili odličja, priznanja in lepo organizirano tekmovanje, iskreno čestitati z upanjem, da se čez leto spet srečamo na drugem Janovem pokalu. Naj bo karate s svojo miroljubno in častno noto način življenja mnogih kot je bil za Jana, saj je njegova mama Brigita v svojem govoru poudarila, da je važno trenirati, imeti v svojem srcu  šport rad in sodelovati tudi, če vedno nisi prvi.  Pokal je bil na pobudo Janovih staršev hkrati tudi dobrodelna prireditev, kjer so obiskovalci lahko prispevali za pomoč dvema otrokoma, ki sta obolela za rakom. Pogum Janovih staršev in usmerjenost v dobro in napredek naslednjih generacij je vodilo, ki lahko slehernemu predstavlja vizijo in moč za premagovanje osebnih in splošnih družbenih kriz. [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic