Brežiški karateisti na poletnih reprezentančnih pripravah v Kranju

Medtem ko večina mladih uživa še poslednje sadove poletnih počitnic, so se kadet David Matija Lavrič, mladinka Nika Omerzo in članica Nastja Galič od 16. 8. do 18. 8. 2018 vztrajno potili v vroči telovadnici Gimnazije Franceta Prešerna v Kranju. S preostalimi člani slovenske karate reprezentance so se naši karateisti že začeli pripravljati na novo tekmovalno sezono.

 

Utrujeni David, Nastja in Nika po napornem treningu

Niko in Nastjo sta v katah trenirala Vili Klanjšček in Arnold Skuhala, ki sta v svoje treninge vključevala tudi druge uporabne športne veščine. Reprezentanti so se torej poleg vestnega urjenja tehnične izvedbe in izvrševanja najboljših tekmovalnih kat preizkusili tudi v atletskih in gimnastičnih panogah. Trenerja sta tako zagotovila, da so bile dolge ure ponavlja zahtevnih gibov, ki bodo nedvomno vodile do novih mednarodnih uspehov, malo pestrejše, kar je mlade tekmovalce tudi še dodatno motiviralo.

Borbeno sceno pa je na pripravah preizkusil David pod okriljem Rajka Malinoviča in Damjana Horvatiča. Med napornim izvrševanjem težkih borbenih tehnik je pokazal vztrajnost, preciznost ter dobro atletsko pripravljenost, kar ga vsekakor uvršča med kandidate za nastop na prihajajočih evropskih in svetovnih prvenstvih.

Brežiški karateisti si po pripravah niso kaj dosti oddahnili, saj s treningi nadaljujejo v domačih brežiških prostorih, kar kaže na resnost, s katero se naši tekmovalci lotevajo treningov karateja, prav tako pa smo prepričani, da se bo njihovo trdo delo zrcalilo tudi v nadaljnjih vidnejših uspehih na mednarodni sceni. Vsem želimo še veliko volje za delo ter seveda včasih potrebne športne sreče, ki jim bo pomagala priti do odličnih športnih rezultatov.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic