Brežiški karateisti osvojili pet kolajn v Trbovljah

V soboto, 06.12.2014, se je 16-članska reprezentanca Karate kluba Obzorje Brežice udeležila enega najstarejših karate turnirjev v Evropi, kjer se je merila s 651 tekmovalci iz 62 klubov iz štririnajstih držav. Bronasto kolajno je v kategoriji kat do 7 let osvojila Tjaša Petković, v isti kategoriji pa je njena klubska kolegica Maja Lakner osvojila zlato. Nastja Galič je v kategoriji kat članice osvojila srebro. V katah so se pomerili še Ela Petan, Saša Petkovič, Nika Omerzo, Hana Suša, Matic Lazič, David Bajs in Žiga Suša, vendar tokrat na zmagovalne stopničke niso stopili.

1.mesto kate najmlajše: MAJA LAKNER

Borbe smo začeli zelo obetavno, saj je Ela Petan osvojila zlato medaljo v kategoriji deklic 8 - 9 let (-30 kg), Žiga Suša pa srebro v kategoriji dečki 8 - 9 let (+30 kg). Žal nam tekmovalna fortuna ni bila naklonjena kljub vztrajanju na turnirju do pozne 21. ure. Borili so se številne borke in borci (Hana Suša, Petra Planinc, Sven Jakovina, Sašo Račič, Kaja Omerzo, Simon Hribar in Nina Zupančič - slednja sta na tatamiju celo krvavela) vendar se tokrat ni izšlo po željah in pričakovanjih. 

1.mesto boji deklice 8,9let  -30kg: ELA PETAN

Potekalo je tudi tretje kolo slovenske karate lige. V katah sta v njem nastopila David Bajs in Nastja Galič, v bojih pa Petra Planic, ki jo je čakanje utrudilo in demotiviralo za vidnejši rezultat.

Naslednji vikend se bojo Nastja Galič, Kaja Omerzo in Petra Planinc udeležili Balkanskega prvenstva v Bolgariji, nato pa nastopi krajši tekmovalni odmor, ki ga bodo tekmovalci izkoristili za regeneracijo.

Hvala podpornikom in sponzorjem, ki nam pomagate pri zasledovanju naših tekmovalnih ciljev (Obzorje Brežice, Elmont Krško in Sipro Inženiring). [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic