Brežiški karateisti uspešni na mednarodnem karate turnirju v Bohinju 2014

Shotokan karate klub Bohinj je v soboto, 26. 4. 2014, v Športni dvorani Danica v Bohinjski Bistrici organiziral tradicionalni mednarodni karate turnir pod uradnim nazivom Pokal Bohinja 2014. Udeležilo se ga je tudi šest izkušenih članov tekmovalne ekipe iz KK Obzorje Brežice, ki so domov prinesli eno zlato, tri srebrna in dve bronasti odličji.

 

Brežiški karateisti z osvojenimi odličji in obema trenerjema

Med kataši je prva nastopila najboljša brežiška katašica, reprezentantka Slovenije Nastja Galič, ki je s svojo suvereno in virtuozno izvedbo najvišje kate Suparimpei navdušila tako organizatorje kot občinstvo. Sodniki so ji čestitali in podelili zlato odličje kot najboljši katašici v absolutni kategoriji do 21 let.

Skupaj z Nastjo sta se na tekmo pripravljala tudi najboljša brežiška kataša Aljaž Šumlaj in David Bajs, ki jima je Nastja pred nastopom pomagala pri pripravi, ju opogumljala in z njima delila drobne napotke, ki jih je bila deležna na letošnjih članskih reprezentančnih pripravah. Trojica je ves čas delovala zelo povezano in usklajeno, kar se je kasneje videlo tudi na samem tatamiju v njihovih samozavestnih nastopih.

Aljaž Šumlaj je nastopil med kadeti in v prvih dveh krogih izvedel kati Byakko (beli tiger) in Seienchin (umirjenost) ter se brez izgubljenih točk gladko uvrstil v finale, kjer je proti nasprotniku izvajal vrhunsko kato Kururunfa. Sodniki so se tokrat z rezultatom 2 : 3 odločili za nasprotnika Bečič Ada iz Velenja, ki mu je Aljaž tudi športno čestital, že na naslednji tekmi pa se lahko rezultat prevesi tudi v Aljaževo korist. Aljaževe izvedbe postajajo vse bolj vrhunske in eksplozivne, kar k njegovi tehniki doda še boljši vtis.

David Bajs je tako kot Nastja nastopil v absolutni kategoriji do 21 let. V prvem krogu je s kato Byakko gladko zmagal, v drugem pa s kato Tenchi za las izgubil proti Jerneju Talerju in se tako moral zadovoljiti s tretjim mestom. David je ponovno pokazal izjemen napredek, dopoldanske priprave pa izkoristil tudi za učenje kate Suparimpei, ki mu jo je strokovno razlagala in demonstrirala Nastja, kar ga je dodatno motiviralo za zaključni nastop v slovenski karate ligi, kjer trenutno brani drugo mesto.

Za kataši so se v boj za kolajne podali tudi brežiški borci. Največji vtis in simpatije vseh prisotnih je požel tokrat naš najmlajši in neustrašni borec Dejan Debelak, ki je nastopil v kategoriji dečkov do 14 let, težkih pod 40 kg. Dejan, ki je ravnokar dopolnil 12 let in je za glavo manjši od svojih nasprotnikov, se je boril izjemno tako s tehničnega kot s taktičnega in psihološkega vidika. Ves čas je bil popolnoma skoncentriran, izvajal vse možne ročne in nožne tehnike in obe prvi borbi gladko zmagal z rezultatom 5 : 0.  V finalu se je boril z izjemnim Žanom Keršič Ahlinom iz Kranja in kljub borbenosti moral priznati poraz, čeprav rezultat 0 : 2 dokazuje, da se je Dejan proti Žanu zelo dobro branil. Dejan bo kmalu zrasel, pridobil še nekaj mesecev izkušenj in v drugem delu sezone gotovo tudi zmagoval.

V kategoriji kadetinj pod 54 kg je nastopila Nina Zupančič, ki je v Brežice prišla iz krške karate šole in se je brežiškim tekmovalcem pridružila letošnje leto. S svojo zavzetostjo, talentom, delavnostjo in pozitivnim odnosom je v klubu več kot dobrodošla, saj ves čas prispeva k odličnemu vzdušju na borbenih treningih. Tokrat se ji glede na njeno samokritičnost na tekmi ni izšlo vse čisto po načrtih,  kljub vsemu pa je osvojila bronasto medaljo.

Katja Bajs je nastopila v kategoriji kadetinj nad 54 kg. S svojo vztrajnostjo, dobro obrambo, vse boljšimi tehnikami tako ročnih kot nožnih udarcev je v prvem kolu zmagala in se prebila do finala, kjer pa je morala priznati premoč nasprotntnici ter se zadovoljiti s srebrnim odličjem. Tako kot brat David je bila tudi tega zelo vesela in je s svojim pristopom in veseljem do dela pokazala, da jo čaka še izjemna karate kariera.

Tako je vseh šest nastopajočih karateistov iz KK Obzorje Brežice tokrat osvojilo odličje, kar je njihovima trenerjema Petru Dirnbeku in Metki Galič, ki sta jih spremljala na tekmo, prineslo veliko zadoščenje za vložen trud in predano delo na treningih. [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic