Brežiški karateisti zelo uspešni na ekipnem državnem prvenstvu v Polzeli

Karate zveza Slovenije je v nedeljo, 7. 6. 2015, skupaj s tehničnim organizatorjem Karate klubom Polzela organizirala Ekipno državno prvenstvo v katah in borbah 2015 za vse starostne kategorije. Tekmovanja so se udeležili tudi člani Karate kluba Brežice, ki so prijavili štiri ekipe, tri v katah in eno v borbah. Domov so prinesli naslov državnih prvakinj med najmlajšimi, naslov državnih podprvakinj med kadetinjami in še lepo bero medalj. Brežiške ekipe sta vodila trenerja Peter Dirnbek in Metka Galič.

Dopoldne je potekalo tekmovanje v katah, popoldne pa v borbah. Najprej so v kategoriji kate najmlajše na tatami stopile Sara Marija Lavrič, Tjaša Petkovič in Maja Lakner. V finalu so suvereno in eksplozivno izvedle kato Geki sai Ichi in zmagale nasprotnice iz KK Cerknica z rezultatom 5 : 0 ter postale državne prvakinje v svoji kategoriji, kar je velik obet za brežiški karate.

V nadaljevanju so nastopili dečki v močni konkurenci enajstih ekip. Za brežiški kata tim so tekmovali Žiga Suša, David Matija Lavrič in Martin Jevševar. V prvem krogu so bili prosti in se v osmini finala pomerili z ekipo iz Kranja, ki je bila tokrat močnejša in jih premagala, kasneje pa zaradi uvrstitve v finale popeljala v repasaž. V repasažu so se pomerili z ekipo iz Trbovelj, a jim je do medalje zmanjkalo nekaj več odločnosti in samozavesti. Pristali so tik pod stopničkami in se pričeli takoj pripravljat za nastope v borbah.

Največje presenečenje so pripravile kadetinje v sestavi Hana Suša, Nika Omerzo in Ema Sever, ki je bila debitantka na državnih prvenstvih. V zelo močni konkurenci sedmih ekip so gladko s 5 : 0 premagale vse tekmice in se po dveh kolih prebile v finale, kjer jih je čakala močna ekipa iz Velenja. Brežiške tekmovalke so tudi v finalu blestele in bile enakovredne nasprotnice odlični ekipi, ki jo sestavljajo slovenske reprezentantke. Po lepi izvedbi kate Kururunfa in odličnem bunkaiju (prikazu tehnik iz kate v realni borbi) so z rezultatom 1 : 4 osvojile srebrno medaljo in naslov državnih podprvakinj, kar je za ekipo, ki se je sestavila šele pred dobrim mesecem, izjemen uspeh.

Sledili so boji, kjer so najprej ponovno nastopili dečki. Na listi je bilo kar dvanajst ekip. Brežičani so bili v prvem kolu prosti, nato so premagali ekipo iz Oplotnice in v tretjem kolu izgubili proti ekipi iz Trbovelj. V repasažu so ponovno zmagali in zasluženo osvojili bronasto odličje.

Poleg lastnih ekip so brežiški tekmovalci nastopili tudi kot posamezniki za druge klube, ki so jih povabili, da bi popolnili svoje ekipne vrste. Ana Sever in Nina Zupančič sta nastopili za ekipi iz Žalca in z njima osvojili bronasti odličji, Hana Suša je nastopila za Rogaško Slatino in po izjemnih borbah z njimi osvojila srebro, Dejan Debelak pa je s svojo srčnostjo in pogumom ekipo iz Ljubljane popeljal prav tako do bronaste kolajne.

Velika bera medalj na letošnjem ekipnem državnem prvenstvu je ponovno dokaz o odličnem delu v brežiškem klubu.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic