Brežiški karateistki tik pod stopničkami na 2. pokalni tekmi v Šenčurju

V soboto, 12. 6. 2021, je v Šenčurju potekala 2. pokalna tekma za vse starostne kategorije. Karate klub Brežice sta pod okriljem trenerke Nastje Galič v kategoriji KATE KADETINJE zastopali Maja Lazanski in Maja Lakner.

Image title

Maja Lakner, trenerka Nastja Galič in Maja Lazanski

V kategoriji je bilo 13 dobrih tekmovalk iz različnih slovenskih klubov. Prva od brežiških deklet je na tatami stopila Maja Lakner in s kato Seipai gladko zmagala shotokanko Neco Praprotnik. Druga je nastopila Maja Lazanski, ki pa je tokrat kljub odlični izvedbi kate Seipai za las z 1 : 2 izgubila proti Rebecci Lani Petrič. Petričeva je v četrtfinalu izgubila proti končni zmagovalki Alji Kontrec in na koncu osvojila bronasto kolajno ter tako Majo prikrajšala za boj za kolajno. To je bila Majina prva tekma po več kot enem letu in s svojo močno izvedbo je dokazala, da v sebi nosi ogromen potencial, ki so ga opazili tudi zunanji opazovalci.

Image title

Maja Lazanski med izvajanjem kate Seipai

Maja Lakner je tekmo nadaljevala in napredovala vse do polfinala. Tam je s hitro in elegantno kato Kururunfo v boju s Hano Zager, kasnejšo vice prvakinjo, žal popustila. Majo je na koncu čakal še boj za bronasto medaljo. Izvajala je kato Paiku, ki jo je na tekmovalnem tatamiju preizkusila komaj drugič, in z dobro tehniko pokazala, da hitro napreduje. Tudi tokrat pa je z 2 : 1 za las izgubila proti Evi Tomažič, ki je kato Empi naredila zelo močno in hitro. Maja je tako osvojila odlično 6. mesto.

Image title

Maja Lakner - 6.mesto kate kadetinje

Rezultati pokalnih tekem se tekom leta seštevajo, tekmovalci pa tekmujejo v tistih starostnih kategorijah, v katerih bodo tekmovali na mladinskem državnem prvenstvu ob koncu leta 2021. Maja Lazanski in Maja Lakner sta tako stari komaj 13 let, čeprav je kategorija kadetinj namenjena tekmovalkam med 14. in 16. letom. Naši mladi tekmovalki sta že s prestopom v višjo starostno skupino konkurenčni starejšimi tekmicam.

Z vstopom v kadetsko kategorijo se začenjajo pravi treningi in vse težja tekmovanja, kjer nastopajo tudi svetovno znani prvaki. Našim dekletom želimo obilo uspeha, ki bo s trdim delom in športnim duhom nedvomno prišel. Tekmovalna sezona se nadaljuje jeseni, obe tekmovalki pa bosta poletje izkoristili za trening in pripravami na tekmo.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic