Brežiški karateistki Tjaša Petković in Ela Petan zmagovalki v Velenju

 

V nedeljo, 26.02.2017 je v Velenju potekal 12.pokal Nestl Žgank v karateju. Na močnem mednarodnem turnirju z udeležbo 440 tekmovalcev iz 6-ih držav, je ekipa karate kluba Brežice domov odnesla 6 kolajn (3 kolajne v katah in 3 kolajne v borbah). 

Sara Marija Lavrič je v katah malčic izgubila le finalni dvoboj ter si tako prislužila srebrno kolajno v konkurenci 18 tekmovalk. Njena starejša klubska kolegica Ela Petan je v katah deklice med 19 tekmovalkami osvojila odlično 3.mesto. Obe tekmovalki sta izvedli izjemne nastope ter dokazali, da sta bodoči zvezdi brežiških katašic, ki imajo odlični vzor v reprezentančni kolegici Nastji Galič. Kata ekipno malčice v postavi Maja Lakner, Tjaša Petković in Sara Marija Lavrič so uspeh katašev dopolnile s srebrno kolajno v ekipnih nastopih. Omeniti velja prvi nastop Patrika Omerzo na velikem mednarodnem tekmovanju, kjer je dokazal, da bo šel po poti svojih sester Kaje in Nike ter od njega v bližnji prihodnosti lahko pričakujemo odmevne rezultate. Nika Omerzo je med kadetkinjami osvojila končno 6.mesto. 
Zmagovalna dekleta Tjaša, Maja, Ela in Sara

Po kata nastopih smo bili uspešni tudi v borbah, kjer sta dve tekmovalki zelo izstopali: Ela Petan (deklice -40kg) ter Tjaša Petković (malčice +30kg) saj sta suvereno premagali vse svoje nasprotnice ter zasluženo osvojili zlati kolajni. Bero kolajn je dopolnil tudi ml.kadet -50kg Sebastjan Lašič, ki je izgubil le polfinalni boj zaradi kaznovanja s strani sodnikov ter se na koncu moral zadovoljiti z bronastim odličjem. Borki Ana Sever in Saša Petković sta osvojili vsako 5.mesto v svojih kategorijah medtem ko Ivana Lukič tokrat ni posegla po vidnejši uvrstitvi. Že naslednji teden vse tekmovalce čaka novo dokazovanje na 15.karate turnirju v Žalcu. 


[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic