Čestitka Nastje in brežiških karateistov ob 110 letnici TD Sokol Brežice

Telovadno društvo Sokol Brežice je v soboto pripravilo slavnostno akademijo ob častitljivi 110 – letnici ustanovitve. Slavnostni govorniki, številna telovadna društva s cele Slovenije in slovenska gimnastična reprezentanca so pripravili pravi spektakel, med povabljenimi pa je nastopila tudi članica Karate kluba Obzorje Brežice Nastja Galič, članica Karate kluba Obzorje Brežice,  ki je aktualna državna prvakinja v katah.

Nastja je na slavnostno akademijo dobila povabilo kot bivša telovadka, ki je osnove telesne pripravljenosti pridobila prav v TD Sokol Brežice, saj je gimnastiko trenirala od svojega tretjega leta dalje. Pri šestih letih je vzporedno pričela tudi s treningom karateja in kar nekaj let tekmovala v obeh športnih panogah. Specializacija v karateju jo je ob rednem in vztrajnem delu pripeljala na sam vrh slovenskega karateja, na največjih svetovnih tekmovanjih pa posega tudi že med prvo deseterico.

Na akademiji se je predstavila s kato Chatanyara Kushanku in s svojo izvedbo množično občinstvo v športni dvorani Brežice tako prepričala, da so jo nagradili z bučnim aplavzom. 

Člani Karate kluba Obzorje Brežice čestitamo brežiškim Sokolom ob njihovi 110 – letnici! Zdravo![ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic