Člani karate kluba Brežice Niko, Luka in Gašper postali državni ekipni prvaki, deklice pa podprvakinje Slovenije

V nedeljo, 12.06.2022, je v Ljutomeru potekalo državno ekipno prvenstvo v karateju za vse kategorije. Nastopilo je 28 slovenskih klubov, ki so prijavili 94 ekip. Karate klub Brežice je zastopalo 5 ekip, ki so kot kata timi osvojili eno zlato, eno srebrno in eno bronasto odličje.

Image title

Nastopajoči člani KK Brežice s trenerji na ekipnem prvenstvu Slovenije

Najprej so nastopile malčice v sestavi Eva Strgar, Sofia Popijač in Mia Kajtna. Za svoj nastop so se zelo potrudile, naredile so doslej svojo najboljšo ekipno izvedbo in osvojile prvo bronasto odličje za KK Brežice. Ker sme biti v ekipnih nastopih kat eden od tekmovalcev iz mlajše kategorije, je tokrat starejšima kolegicama pomagala Mia Kajtna, ki je prejšnji teden dopolnila šele 7 let.

Image title

Ekipni bron na državnem prvenstvu: Eva Strgar, Sofia Popijač in Mia Kajtna

V kategoriji malčki so nastopili Luka Dimčič, Gašper Štern in Niko Cicvarić. V prvem kolu so izvajali kato Gekisai Ichi in brez izgubljene točke premagali drugo ekipo iz Velenja. V finalu so s kato Gakisai Ni nastopili še bolje in ponovno suvereno premagali tudi prvo ekipo iz Velenja ter tako postali državni prvaki ter ponosno dvignili zlati pokal.

Image title

Državni prvaki: Gašper Štern, Niko Cicvarić, Luka Dimčič

Tretje odličje so si priborile deklice v sestavi Sinja Bončina, Kim Kerin in Aria Zofič. V prvem kolu so z zelo borbeno in natančno izvedbo premagale ekipo iz KK Rudar, v finalu pa z 1 : 4 izgubile proti ekipi KK Seki. Tako so postale državne podprvakinje in si okoli vratu obesile srebrna odličja.

Image title

Državne podprvakinje: Kim Kerin, Aria Zofič, Sinja Bončina

Sinja je kot mlajša nastopila skupaj s Santejo Ivnik in z Angeliko Li Žičkar tudi v kategoriji mlajših kadetinj. Nastopile so zelo lepo in pokazale velik napredek. V prvem kolu so kljub temu izgubile proti kasnejšim finalistkam iz Trbovelj, kar pa jih je pripeljalo do možnosti za boj v repasažu. Tu jih je pričakala ekipa KK Rudar proti kateri pa so kljub zelo odločnemu in usklajenemu nastopu žal za las izgubile z 2 : 3 in tako pristale na 5. mestu. Kljub razočaranju bodo kmalu imele novo priložnost, da se izkažejo, saj je nova tekma pred vrati.

Image title

Nastopili so tudi dečki, ki so trenirali v sestavi  Urban Gregorevčič, Niko Cicvarić in Gašper Štern. Tokrat so imeli smolo, saj so kljub dobri pripravljenosti in zelo solidni izvedbi v prvem kolu izgubili proti ekipi iz Trbovelj, kateri se pa žal ni uspelo uvrstiti v finale in Brežičani tu niso dobili možnosti repasaža.

Image title

Trenerska ekipa v sestavi Christian Kajtna, Darko Cicvarić, Metka Galič, Andrejka Dvornik in Matjaž Gregorevčič so bili z rezultati letošnjega ekipnega prvenstva zelo zadovoljni, saj gre za nove mlade tekmovalce, ki so pričeli s tekmovanji in posebnimi pripravami nanje šele letošnjo pomlad, ko so se sprostili ukrepi za zajezitev epidemije. Po načrtnih pripravah in ob podpori staršev so mladi člani KK Brežice skupno na državnem ekipnem prvenstvu 2022 osvojili 9. mesto, v prihodnosti pa je pričakovati, da se bodo ob svoji zagnanosti, talentu in pridnosti še dvigovali po lestvici.

Zadnje večje tekmovanje v prvem delu sezone bo naslednjo soboto v Šenčurju pri Kranju, člane KK Brežice pa zadnji teden pred počitnicami čakajo še izpiti za višje pasove in domače tekmovanje v borbah,  s katerim bodo zaključili prvi del treningov. Po podelitvi diplom za višje pasove in odličij za dosežke v borbah bodo mladi brežiški karateisti imeli počitnice, v avgustu pa jih čakajo že prve priprave na jesenska tekmovanja.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic