Članica Karate kluba Obzorje Brežice s slovensko mlado reprezentanco v končnici priprav v Žalcu

Karate zveza Slovenije je pod  vodstvom Komisije za reprezentance KZS  pričela z izvajanjem končnice priprav za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji.  Med udeleženci priprav je bila tudi brežiška mladinka Nastja Galič. Reprezentanti so tokrat zbrali v Žalcu in trenirali pod vodstvom Bora Dereanija, ki je prevzel kataše, ter Vlada Bošnjaka, Josipa Makovca in Branka Krambergerja, ki so vodili treninge borcev.

Tokratni skupni treningi so bili namenjeni izpopolnitvi tehnike izvajanja posameznih elementov in tudi že izboru določenih taktik nastopanja, saj so pred reprezentanti pomembni močni mednarodni  turnirji v Budimpešti, nemškem Hanuu pri Frankfurtu, Zagrebu, Rijeki in Ljubljani.  Najboljši kadeti, mladinci in mlajši člani do 21 let pa se bodo udeležili tudi osmega mladinskega svetovnega prvenstva, ki bo potekalo v španski Gudalajari med sedmim in desetim novembrom 2013.

Karatesti so pokazali, da so skupne priprave, ki potekajo že od maja letos, prinesle znaten napredek, zato je upravičeno pričakovati tudi vidnejše dosežke  slovenskih karateistov na največjih tekmovanjih. Nastja Galič  je edina v reprezentanci, ki trenira Gojyu-Ryu karate, zato je njene kate nekoliko težje primerjati z ostalimi, kljub vsemu pa prikazuje vse boljše izvedbe tako v smislu poudarjanja stilskih posebnosti in skladnosti s svojo šolo karateja kot same tehnike in atletske  izvedbe ter zahtevnosti svojih kat.

Nastja je hkrati tudi vzornica in trenerka mlajšim tekmovalcem v Karate klubu Obzorje Brežice, ki ji na treningih uspešno sledijo in osvajajo karate kot plemenito veščino in tudi kot šport, ki postaja v Brežicah vse bolj popularen. Slednje dokazuje polna telovadnica novincev vseh starosti, ki se karateja lotevajo iz različnih ambicij, od želje po boljšem zdravju in počutju do želje in ambicij po vrhunskih rezultatih. Ker je zibelka karateja Japonska s Tokyom v teh dneh postala gostiteljica Olimpijskih iger  leta 2020, je vse več možnosti, da bi karate do takrat tudi že postal olimpijska disciplina. Tako bo želja in cilj mlajših po treniranju karateja kot športa in ne le kot veščine prav gotovo še narasla.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic