Članice in člani Karate kluba Obzorje Brežice so na mednarodnem turnirju “Ljubljana open 2013” zopet posegali po odličjih

V močni konkurenci več kot štiristotih karetistk in karateistov iz trinajstih držav (med njimi kar nekaj državnih reprezentantk in reprezentantov zaradi bližajočega se mladinskega svetovnega prvenstva - hkrati pa gre za zadnji močni turnir pred državnim prvenstvom v decembru), so tudi brežiški karateisti stopali na zmagovalne stopničke. V prvem delu tekmovanja so že po običaju karate tatamije zasedle katašice in kataši:

Najmlajši predstavnik Karate kluba Obzorje Brežice Žiga Suša je v kategoriji mlajših dečkov 8 – 10 let absolutno osvojil tretje mesto v treh krogih. Žiga je kljub svoji mladosti že prekaljen tekmovalec, ki je prerastel začetniške težave, zato ima temu primerne ambicije, s tem pa tudi breme favorita.

Aljaž Šumlaj je v kategoriji kate kadeti izgubil s 3:2 proti hrvaškemu reprezentantu, vendar bi glede na silovito in tehnično izredno dovršeno izvedbo lahko ta poraz poimenovali kot žlahten. Verjamemo, da bo s kančkom športne sreče kmalu slavil tudi Aljaž, saj velja za enega najbolj talentiranih in vestnih karateistov.

David Bajs je nastopil v kategoriji mladinci kate, a se s svojo izvedbo ni prebil skozi prvo kolo. David je v zadnjih nekaj mesecih hitro zrasel, kar se mu pozna pri koordinaciji, ki je potrebna za izvedbo kate. Pridno delo bo zagotovo premostilo tudi to težavo.

Državna reprezentantka Nastja Galič je nastopila v dveh kategorijah – kate mladinke in kate članice. Pri mladinkah, kjer so nastopile same reprezentantke, je osvojila drugo, pri članicah pa tretje mesto. Slednji rezultat ji prinaša tudi status VRHUNSKE ŠPORTNICE DRŽAVNEGA RAZREDA, ki ga podeljuje Olimpijski komite Slovenije. Nastja je tako tudi uradno razred zase!

V popoldanskem delu turnirja pa so na tatamije stopile borke in borci:

Kot prvi iz vrst Karate kluba Obzorje Brežice se je na blazine pogumno postavil Dejan Debelak v kategoriji mlajših dečkov 10 – 12 let (-40 kg) in prikazal odlične borbe tako v tehničnem, kot v taktičnem smislu. Lahko bi dejali, da je na tatamiju pustil srce, po treh kolih pa je okoli vratu obesil bronasto medaljo.

Katja Bajs, boji, starejše deklice 12 – 14 let (+50 kg), je zmagala prvo kolo, repasažni boj za tretje mesto pa je žal izgubila, kar je zadostovalo za 5. mesto. Bistveno je, da je prikazala napredek in izrazit talent. Katja se dobro giblje, ima prirojen občutek za pravočasnost, ohranja mirnost in kontrolo, zato verjamemo in napovedujemo skorajšnje poseganje po odličjih.

Jure Čudič, mladinci 16 – 18 let (-68 kg) kljub dobri taktični in tehnični izvedbi, kjer sta si borca enakovredno parirala, je nasprotnik z več iniciative v zadnjih sekundah dobil odločilno prednost, kasneje pa na Juretovo škodo ni napredoval do finala (s tem bi mu omogočil repasažni “popravni izpit). Iz zadnje prikazane borbe bo potrebno izluščiti nauk in težavo odpraviti skozi trening. Nova preizkušnja sledi zelo kmalu.

Kaja Budič, mladinke, 16 – 17 let (+ 59 kg) je osvojila tretje mesto in dokazala, da medalja iz turnirja v Slavonskem brodu ni bila naključje. Naša stara šampionka se zagotovo vrača na pravo pot. Očitno je prebrodila krizo prestopa starostne kategorije, kar dokazuje z zrelejšim in mirnejšim pristopom v borbo.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic