Članice Karate kluba Brežice, Sara, Maja in Tjaša, ekipne državne prvakinje

V nedeljo, 11. 6. 2017, je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s Karate klubom Polzela v športni dvorani na Polzeli organizirala letošnje ekipno državno prvenstvo v katah in borbah. Tekmovanja se je udeležilo 124 ekip iz 35-ih slovenskih klubov. Karate klub Brežice so zastopale štiri ekipe, dve v katah in dve v borbah. Največji uspeh je dosegla ekipa malčic v sestavi Sara Marija Lavrič, Maja Lakner in Tjaša Petkovič, ki je osvojila prvo mesto in zlato odličje. Njihov uspeh so dopolnile članice, ki so v katah osvojile tretje mesto in bronasto odličje. V borbah so mlajši kadeti osvojili peto mesto, mlajše kadetinje pa so zabeležile zmago v prvem kolu. Tekmovalce sta spremljala trenerja Metka Galič in Sašo Vaš.

Malčice so od brežiških tekmovalcev nastopile prve. Žreb jim je namenil same dobre nasprotnice in za zmago so morale pokazati ogromno znanja in energije. V prvem kolu so premagale ekipo iz Trbovelj, v drugem ekipo Seki 1 iz Velenja in v finalu ekipo KK Velenje ter gladko z rezultatom 5 : 0 postale državne prvakinje. Uspeh malčic ni bil presenečenje, pač pa rezultat dolgoletnega načrtnega dela v klubu. Po prejemu odličij in pokala so takoj pričele spremljati nastop svojih vzornic, ekipe članic v sestavi Nastja Galič, Nika Omerzo in Ema Sever. Članice so se letos v tej sestavi zbrale prvič in so v priprave na državno prvenstvo vložile zelo veliko dodatnega dela in truda. Ker so lani brežiške članice v sestavi (Galič, Planinc, Omerzo K.) postale državne ekipne članske prvakinje, so največ poudarka na treningu dale lanskoletni zmagoviti kati Kururunfa in njenemu bunkaiu (demonstraciji tehnik iz kate v realistično nakazanem boju). Žal pa je bil tokrat žreb takšen, da so morale v polfinalu, kjer so izvajale kato seipai brez bunkaia, priznati premoč kasnejšim zmagovalkam iz Radvanja. Z osvojenim bronastim odličjem niso bile popolnoma zadovoljne, saj tokrat na tekmovanju niso dobile priložnosti, da bi pokazale vse svoje znanje, ki pa bo ob nadaljevanju odličnega dela slej ko prej tudi to pomlajeno člansko ekipo vodilo na najvišjo stopničko.

kata teami s trenerko Metko

V športnih borbah sta barve kluba zastopali dve ekipi in sicer v najštevilčnejši konkurenci ml.kadetov in ml.kadetinj. Na borišče so najprej stopila dekleta in v prvem krogu suvereno ugnala nasprotnice iz Kranja. Kot prva izmed trojice je kar z 8:0 zmagala Ela Petan, sledila je zmaga z 2:0 posojene tekmovalke iz KK Seki Ajde Golač in uvrstitev v četrtfinale. Tam so se naša dekleta pomerila z ekipo iz Grosupelj, ki je bila v zmagah boljša z 2:1, žal pa ji preboj v finale ni uspel, naše borke so se tako morale zadovoljiti s 7. mestom. Fantje so se v prvem krogu pomerili s trboveljčani, kasnejšimi finalisti prvenstva. Po enem porazu in enem remiju, je zadnja borba žal odločila v korist nasprotnikov, našim fantom pa odprla pot v repasaž. Tam so premagali ekipo iz Rogaške, za bron pa so se pomerili še z ekipo Žalca. V prvem krogu je posojeni tekmovalec Matija Maletič iz Selnice ob Dravi klonil z 0:2, sledil je remi Davida Lavriča, v odločilnem boju pa Sebastijanu Lašiču žal ni uspelo nadoknaditi točkovnega zaostanka, zato so se fantje morali zadovoljiti s 5. mestom.

borci s trenerjema Sašom in Metko

S tem je tekmovalni koledar za letošnje šolsko leto zaključen, sledijo analize opravljenega dela, nekajtedenski počitek in priprava programa dela za prihajajočo sezono.

 [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic