Članice KK Brežice Nastja Galič, Nika Omerzo in Ema Sever ekipne zmagovalke mednarodnega turnirja Ljubljana OPEN 2017

V soboto, 18. 11. 2017, je v Ljubljani potekal velik mednarodni karate turnir Ljubljana Open 2017, ki se ga je udeležilo preko 700 tekmovalcev iz 12-ih držav. Karate klub Brežice je zastopala osemčlanska ekipa, ki je osvojila eno zlato in dve srebrni kolajni. Zmaga je pripadla Nastji Galič, Niki Omerzo in Emi Sever, ki so v kategoriji kata tim članice s finalno atraktivno izvedbo kate kururunfa in odličnim bunkaiem (razlaga vsebine kate z borbeno aplikacijo) osvojile prvo mesto. Izjemno pa sta ponovno navdušili tudi Nastja Galič v kategoriji kata članice + 18 let z osvojitvijo srebrne kolajne in Ela Petan, ki je v borbah mlajših kadetinj do 45 kg osvojila prav tako srebrno medaljo.

Članice kata tima Ema Sever, Nastja Galič in Nika Omerzo ekipne zmagovalke Ljubljana Open 2017

Tekmovanje sta odprla Maja Lazanski v kategoriji kata deklice (8-4 kyu) in Luka Cicvarić v kategoriji malčki absolutno. Oba sta s svojimi nastopi navdušila in po dveh suverenih zmagah klonila šele v tretjem kolu. Manj izkušena Maja je pri vseh svojih nastopih pokazala velik napredek in tako prišla do četrtfinala, za kar ji gredo vse čestitke, Luka pa je po dveh zmagah klonil proti Alemu Veladžiću, ki pa je v  nadaljevanju izvajal napačno kato in bil diskvalificiran ter tako onemogočil Luki boj za medalje.

V kategoriji kata mlajše kadetinje je nastopila Ela Petan, kasnejša finalistka v borbah, ki pa je tokrat tako kot Nika Omerzo med mladinkami klonila že v prvem kolu. Obe tokrat v prvem nastopu nista pokazali vseh svojih adutov in žal izpadli, kar pa sta nadoknadili v nadaljevanju tekmovanja.

Najuspešnejši brežiški tekmovalki Nastja Galič in Ela Petan

Največ je v katah ponovno pokazala slovenska reprezentantka Nastja Galič, ki je na tem tekmovanju v dveh posamičnih kategorijah nastopila kar sedemkrat in iz kola v kolo izboljševala svoje vrhunske predstave. Kot najbolje uvrščena reprezentantka Slovenije je premagovala tudi nosilke medalj z minulega svetovnega prvenstva do 21 let (npr. Fundo Celo iz Avstrije) in zmagovalko med mladinkami Lauro Verschnig ter za las z rezultatom 2 : 3 klonila šele v finalu proti tretjeuvrščeni z zadnjega svetovnega prvenstva v Španiji Kristin Wieninger. Nastja je tako med članicami osvojila srebro in veliko aplavza s tribun ter pohval številnih trenerjev in sotekmovalk iz različnih evropskih držav.

Po končani kategoriji kate članice se je Nastja skupaj z Niko Omerzo in Emo Sever podala še v boj za ekipno zmago v kategoriji kate članice. Vse tri so tokrat dale vse od sebe in v razburljivem in zelo napetem finalu premagale reprezentanco iz BIH ter osvojile zlato medaljo. V svoji izvedbi so pokazale veliko borbenosti in požele velik aplavz.

Takoj po finalu kata timov sta istočasno na dveh tatamijih v bojih mlajših kadetinj nastopili Ela Petan (- 45 kg) in Ana Sever (+ 50 kg). Ela Petan je bila tokrat uspešnejša in je suvereno z odličnimi napadalnimi tehnikami zmagala prvi dve borbi ter se uvrstila v finale, kjer pa je žal pokazala preveliko spoštovanje do svoje večne tekmice Jerce Repič in tako osvojila drugo srebrno kolajno za Brežice. Ana Sever je ponovno dobro kontrolirala tekmo, vendar tokrat z nekoliko premalo izpiljenimi napadi za las z rezultatom  0 : 1 prvo borbo izgubila. V nadaljevanju Anini nasprotnici Lejli Kudić ni uspelo priti do finala in Ane žal ni potegnila v repasaž. Podobna usoda je doletela tudi Ivano Lukić, ki je za Brežičane nastopila zadnja, v kategoriji kadetinje + 54 kg. Ivana se je v prvi borbi zelo dobro upirala nasprotnici Ajdini Hadžić, vendar je dvoboj podobno kot Ana z rezultatom  0 : 1 izgubila. V nadaljevanju prav tako ni dobila priložnosti za repasaž, je pa tako kot vse tri brežiške borke pokazala dobro pripravljenost in velik obet za mladinsko državno prvenstvo, ki čaka vse brežiške tekmovalce že naslednjo soboto v Podčetrtku.  [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic