Članice KK Brežice Petra Planinc, Nastja Galič in Kaja Omerzo zmagale na ekipnem državnem prvenstvu v karateju

V nedeljo, 5. junija 2016,  je Karate zveza Slovenije s pomočjo tehničnega organizatorja Karate kluba Polzela, v športni dvorani na Polzeli organizirala državno prvenstvo v ekipnih katah in ekipnih borbah za vse starostne kategorije. Nastopilo je 30 slovenskih klubov in prijavilo 113 ekip. Brežiški karate kljub sta zastopali dve ekipi v katah, in sicer ekipa malčic v sestavi Sara Marija Lavrič, Maja Lakner in Tjaša Petković in ekipa članic v sestavi Petra Planinc, Nastja Galič in Kaja Omerzo. Obe ekipi sta svoje delo opravili več kot odlično in stali za zmagovalnih stopničkah, članice na najvišji, malčice pa na tretjem mestu. Tekmovalni ekipi je vodila trenerka Metka Galič.

Državne prvakinje Petra Planinc, Nastja Galič in Kaja Omerzo

Najprej so se med deklicami starimi do 10 let pomerile osem-letne brežiške malčice Sara, Tjaša in Maja. V prvem kolu so naletele na kasnejše zmagovalke, izkušenejšo ekipo iz Postojne in po izredno izenačenem nastopu za las izgubile z rezultatom 2 : 3. Prav lahko pa bi bilo tudi obratno, saj je bil nastop malčic odličen in zelo prepričljiv. Letos jih je popeljal na tretjo mesto, za naslednje leto, ko bodo deklice še vedno v kategoriji malčic, pa je že letošnji rezultat obet še višje uvrstitve, če bodo še naprej tako pridno trenirale.

Brežiške malčice Maja Lakner, Tjaša Petković in Sara Marija Lavrič s trenerko Metko Galič

V kategoriji  članskih ekip  (kata timov) so letos pripravile čudovit nastop brežiške članice Nastja Galič, Petra Planinc in Kaja Omerzo, ki so se že pozimi odločile, da bodo na državnem prvenstvu zmagale in to tudi uresničile z veliko vloženih priprav in dela pri pripravi izvedb svojih kat in finalne kate Kururunfa.  Z bunkajem (demonstracijo pomena oz. razlage kate), v katerem so z atraktivnimi borbenimi elementi, ki se pojavijo v kati, le to demonstrirale na najboljši možni način, so suvereno zmagale, in z rezultatom 5 : 0 premagale prav tako zelo dobro pripravljene nasprotnice iz Gornje Radgone, ki so tokrat tekmovale za KK Žalec.   Brežiške katašice, ki imajo vse tudi borbene izkušnje, so dobile ogromno pohval in povabilo s stani predsednika KZS Igorja Zelinke ter selektorja kataške reprezentance Bora Dereanija, da bi tudi kot kata tim trenirale in tekmovale za reprezentanco Slovenijo.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic